Go Ahead Eagles scoort er 10

Go Ahead Eagles had er zin in vanavond, het arme Cambuur Leeuwarden moest het ontgelden, het werd liefst 10-0 in de Adelaarshorst.

Ugur Yildirim van Go Ahead was de kwelgeest van de Friezen, hij scoorde zesmaal. De productiviteit van Yildirim betekende een evenaring van het Eerste Divisie-record, dat in handen is van Jeffrey Taihuttu. De toenmalige spits van TOP Oss maakte op 6 december 1997 in het duel met Eindhoven (7-2) ook zes goals (VI.nl).

Bij rust was de stand 5-0, in de tweede helft ging Go Ahead er navenant tegenaan. De nummer 6 van de Gouden Gids divisie komt daarmee een doelpunt tekort om zich de meest scorende ploeg te mogen noemen, die eer is voor nummer 7 Heracles Almelo met 74 doelpunten, dat vanavond in de Langeleegte met 0-5 van BV Veendam won. Cambuur op een elfde plaats had al de meeste doelpunten tegen (nu 77 in 33 wedstrijden).