FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 mei 2003

3VO: Politie rijdt vaak te hard

Roaddevil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politie-agenten horen toch het goede voorbeeld te geven. Maar in het verkeer lijkt dat vaak allerminst het geval. De politie-auto's rijden nogal eens te hard. Dat zegt Homme Biemold van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO. "Bij het meldpunt verkeersonveiligheid komen steeds meer klachten over te hard rijdende politiewagens binnen", zegt Biemold.

De 3VO-voorzitter kaart de kwestie aan bij politiemensen die zich bezighouden met snelheidscontroles en bij het openbaar ministerie. Volgens hem moet er vanuit die hoek een signaal naar de politie dat ze een voorbeeldfunctie hebben. "Dit verkeerde gedrag moet over zijn."

ADO Den Haag terug op hoogste niveau

okee6 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

ADO Den Haag gaat terug naar de Eredivisie. De club is vanavond in eigen huis kampioen geworden, het won met 3-0 van VVV.

De wedstrijd was vanwege een verbod van de burgemeester van Venlo omgezet naar het Zuiderpark. Waar ADO Den Haag twee keer eerder faalde, greep ze nu overtuigend de titel. ADO Den Haag stond vanaf eind november 2002 onafgebroken bovenaan en heeft met nog een wedstrijd te spelen 8 punten voorsprong op nummer twee Emmen. De concurrent speelde thuis 0-0 tegen Helmond Sport, waardoor ADO Den Haag al automatisch kampioen was geweest. De Haagse club is volgend seizoen zodoende voor het eerst sinds 1992 weer terug in de Eredivisie.

Meer voetbalnieuws is te vinden op de Fok! Voetbalmanager

Playstation 2 in september online

Op 13 juni 2003 starten de Playstation 2 Network Gaming try-outs voor Nederland. Een select groepje van 2500 gamers mag de eerste online consolegame met spraakcommunicatie gaan uitproberen.

Na de testfase zal het publiek online Playstation 2 spellen kunnen spelen vanaf september. Er zullen na aanschaf van de netwerk-uitbreiding voor de PS2 geen bijkomende (periodieke) kosten zijn. De verbinding kan worden gemaakt via een normale breedband internet aansluiting rechtstreeks of via een router of PC. Dial-up modem verbindingen worden niet ondersteund.

Met de lancering van de PS2-online introduceert Sony ook het DNAS systeem om spellen en gebruikte hardware te identificeren aan de hand van unieke codes. Hiermee hoopt Sony piraterij van software tegen te gaan.

FOK! bezocht op 22 mei j.l. een persconferentie over online PS2 gaming. Een verslag vind je hier.

Go Ahead Eagles scoort er 10

Go Ahead Eagles had er zin in vanavond, het arme Cambuur Leeuwarden moest het ontgelden, het werd liefst 10-0 in de Adelaarshorst.

Ugur Yildirim van Go Ahead was de kwelgeest van de Friezen, hij scoorde zesmaal. De productiviteit van Yildirim betekende een evenaring van het Eerste Divisie-record, dat in handen is van Jeffrey Taihuttu. De toenmalige spits van TOP Oss maakte op 6 december 1997 in het duel met Eindhoven (7-2) ook zes goals (VI.nl).

Bij rust was de stand 5-0, in de tweede helft ging Go Ahead er navenant tegenaan. De nummer 6 van de Gouden Gids divisie komt daarmee een doelpunt tekort om zich de meest scorende ploeg te mogen noemen, die eer is voor nummer 7 Heracles Almelo met 74 doelpunten, dat vanavond in de Langeleegte met 0-5 van BV Veendam won. Cambuur op een elfde plaats had al de meeste doelpunten tegen (nu 77 in 33 wedstrijden).

Go Ahead 10 Cambuur L. 0
Yildirim '7 1-0
Marbus '12 2-0
Yildirim '14 3-0
V. Putten '35 4-0
Yildirim '45 5-0
Kooijman '48 6-0
Yildirim '66 7-0
Yildirim '69 8-0
Leferink '80 9-0
Yildirim '86 10-0

ADO Den Haag op hoogste niveau

ADO Den Haag is vanavond in eigen huis kampioen geworden, het won met 3-0 van VVV.

De wedstrijd was vanwege een verbod van de burgemeester van Venlo omgezet naar het Zuiderpark. Waar ADO Den Haag twee keer eerder faalde, greep ze nu overtuigend de titel. ADO Den Haag stond vanaf eind november 2002 onafgebroken bovenaan en heeft met nog een wedstrijd te spelen 8 punten voorsprong op nummer twee Emmen. De concurrent speelde thuis 0-0 tegen Helmond Sport, waardoor ADO Den Haag al automatisch kampioen was geweest. De Haagse club is volgend seizoen zodoende voor het eerst sinds 1992 weer terug in de Eredivisie.

VVV 0 ADO Den Haag 3
Stroeve '13 0-1
Torma '71 0-2
Kolk '85 03

TV-gelden blijven bij de clubs

Feyenoord heeft voor de Hoge Raad zijn zaak gewonnen. De Hoge Raad erkende dat televisierechten van Eredivisiewedstrijden aan de thuis spelende clubs toebehoren.

Al vanaf de ondergang van sportzender Sport 7 streed Feyenoord voor wat de KNVB meende te bezitten, de uitzendrechten van haar thuiswedstrijden. Feyenoord won al eerder voor de rechtbank en het Gerechtshof, de KNVB gaf echter niet op. Met de uitspraak van de Hoge Raad kunnen de clubs de rechten van hun thuiswedstrijden nu definitief zelf verkopen.

'Tuchtcommissie deelt titel uit'

Sparta Praag heeft zonder te spelen Slovan Liberec onttroond als kampioen van Tsjechië. Een uitspraak van de tuchtcommissie bracht Sparta Praag buiten bereik van de concurrentie.

De wedstrijd Bohemians Praag-Sparta Praag werd vorige week ruim een kwartier voor het einde bij een 1-2 tussenstand gestaakt, toen een supporter van Bohemians een assistent-scheidsrechter aanvloog na goedkeuren van het -omstreden- tweede doelpunt van Sparta Praag. De tuchtcommissie veroordeelde Bohemians hiervoor tot een boete van 16.000 euro, bovendien moet de club de komende drie thuiswedstrijden op minimaal 100 kilometer van de thuishaven afwerken.
Een aardige bijkomstigheid is dat de wedstrijd door de tuchtcommissie in een reglementaire 3-0 nederlaag werd omgezet. Sparta Praag kan hierdoor niet meer van de koppositie worden verdrongen.

Agent schiet zichzelf en familie dood

Een politieagent uit het Duitse Vöhl heeft donderdagavond zijn vrouw en twee kinderen doodgeschoten. Daarna sloeg hij de hand aan zichzelf.

Aangezien de agent vrijdagochtend niet op het bureau was verschenen, besloten enkele collega's bij zijn huis langs te gaan. Daar vonden ze de 51-jarige man, zijn 48-jarige vrouw en de beide zoons van 14 en 19 jaar oud. De volwassenen lagen op de grond, de jongens zaten aan de eettafel. Op de grond werd ook het moordwapen gevonden: het dienstwapen van de agent.

Gezien de afscheidsbrief, die de agent had achtergelaten, zouden 'persoonlijke motieven' de aanleiding voor zijn daad geweest zijn. Over de precieze tekst van de brief wil de politie niets kwijt.

De moordzaak is overgedragen aan de 'Kriminalpolizei' van Kassel, om de directe collega's van de man te ontzien.

Sylvie Meis meest sexy vrouw van Nederland

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lezers van FHM-Nederland hebben Sylvie Meis uitgeroepen tot meest sexy vrouw van Nederland. Dit werd donderdag bekend op de FHM 100 Sexiest Party. Bij de internationale selectie ging Halle Berry met de eer strijken.

Met ruim 40.000 stemmen hield Meis onder andere Katja Schuurman, de winnares van vorig jaar, achter zich. Meis omschreef de titel als een hoogtepunt in haar carrère tot nu toe: "Mijn werk ligt natuurlijk in het acteren en presenteren en dat hoop ik zo goed mogelijk te doen. Maar Silvie heeft niet alleen een binnenkant maar ook nog een buitenkant."

Sylvie Meis is momenteel presentatrice bij MTV en speelde een rol in de serie Costa!.

Al 44 fouten ontdekt in The Matrix II

c4rl0s had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is onvermijdelijk. Echte movie-spotters zoeken naar foutjes in een film. Zo ook bij The Matrix Reloaded. In de film zijn nu al 44 fouten gevonden. Dat terwijl de film nog geen week in de bioscoop te zien is wereldwijd. The Matrix I was ook al een gewild slachtoffer van de filmkijkers met een kritisch oog.

De meeste fouten werden gevonden in de vele stunts in de film. Zo is een keer te zien dat ook Trinity samen met 'de sleutelmaker' van een vrachtwagen afspringt. Daarbij is duidelijk te zien dat de kleine Chinees is vervangen door een wat steviger en groter persoon.

Politie haalt 11-jarige automobilist van de weg

De politie Zaanstreek-Waterland heeft donderdag een 11-jarig jongetje uit Kwadijk dat achter het stuur van een personenauto zat van de weg gehaald. De jongen reed over de Rijperdwarsweg in Uitdam. Een vriendje van ongeveer dezelfde leeftijd zât naast hem.

De auto trok de aandacht van surveillerende agenten, omdat de jongens maar net boven het stuur uit kwamen. Daarnaast zaten er geen kentekenplaten op de auto.

Toen de 41-jarige vader van de jongen ter plaatse was, zei deze dat zijn zoon toestemming van hem had om met de sloopauto te rijden. Tegen de vader is proces-verbaal opgemaakt, onder meer omdat het voertuig niet verzekerd was.

Melkertbanen op grote schaal misbruikt

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Melkertbanen worden op grote schaal misbruikt. Dat staat in een niet gepubliceerd onderzoek van het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam (RIF). Zo blijkt in Amsterdam een kwart van de speciale banen vervuld te worden door mensen die daar eigenlijk niet voor in aanmerking komen. Bovendien zijn veel minder werklozen door de regeling aan betaald werk geholpen, dan steeds is beweerd door gemeentelijke instanties en politici.

Het ministerie van Sociale Zaken was al op de hoogte, maar deed er niks mee. Dat is opmerkelijk aangezien er in het rapport zware kritiek wordt geuit is op deze gesubsidieerde arbeid.

Uit het rapport blijkt dat de huidige regelingen voor gesubsidieerde arbeid oneigenlijk en onrechtmatig gebruik in de hand werken. Daarbij hadden vijftig van de vierhonderd mensen met een Melkertbaan in Amsterdam ook nog een uitkering. Het rapport geeft voorbeelden van mensen die op die manier bijna 50.000 euro per jaar verdienden.

Voornaamse oorzaak van de fraude zou het gebrek van controle zijn op de naleving en invulling van de Melkertbanen. Niet alleen in Amsterdam, maar ook elders.

Dieven stelen voor 2500 euro aan parfum

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een drietal dieven uit Roemenië zullen nu wel lekker ruiken. Ze hebben namelijk voor 2500 euro aan parfum gestolen. Het parket in Brugge vraagt de onderzoeksrechter nu de aanhouding van de drie die woensdag zijn opgepakt.

De Roemenen haalde de parfum weg uit het warenhuis Inno in de Vlaamse stad. De dieven gebruikten daarbij een nieuw soort dievenzak. Telkens als ze wat flessen buit maakten, brachten ze die naar hun wagen in een ondergrondse parking.

Bij hun arrestatie verklaarden de drie dat ze minderjarige Moldaviërs waren die in Duitsland verbleven. Een wetenschappelijke analyse wees echter uit dat het om meerderjarigen zou gaan. Het parket heeft het vermoeden dat het Roemenen waren, aangezien in hun wagen met Luxemburgs kenteken een Roemeens paspoort werd gevonden.

PlayStation studie aan universiteit UK

Striffelbuur had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland is het vanaf oktober dit jaar mogelijk een Masters Degree Playstation te behalen. De studie kan gevolgd worden aan Sheffield Hallam University. De Conservatieven hebben reeds felle kritiek geuit op de graad, die inmiddels de "Lara Croft cursus" wordt genoemd.

Mochten de conservatieven aan de macht komen, dan staat de studie bovenaan de lijst om geschrapt te worden. Volgens Iain Duncan Smith is het niet meer dan een truuk om jonge mensen naar de universiteit te lokken. De Britse overheid heeft als doel gesteld de helft van alle jongeren een universitaire studie te laten volgens, maar volgens Smith is de invoering van dit soort 'Mickey Mouse'-studies slechts geldverspilling.

Volgens Bob Steele, hoogleraar informatica, is het daarentegen nonsens dat het een onzinnige studie zou betreffen: "het schrijven van software voor spellen is een van de grootst denkbare uitdagingen op programmeergebied", aldus Steele.

De studie duurt 13 maanden en kost £5,500 per student. De studie wordt gesponsored door Sony Computer Entertainment UK.

KaZaA meest opgehaalde software allertijden

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het file-sharing/communicatie programma KaZaA, is vanaf vrijdag officieel de meest opgehaalde software ooit. Op die dag wordt het, van oorsprong Nederlandse, programma voor de 230 miljoenste keer gedownload van internet. Tot nu toe was ICQ recordhouder.

KaZaA maakt het computergebruikers mogelijk om muziek, films en software uit te wisselen met andere gebruikers van het programma. Al jarenlang wordt door de entertainment- en software-industrie geprobeerd het programma juridisch aan te pakken. Tot op heden is dit nog niet succesvol geweest.

'Amerikanen vinden goud in Irak'

Lacroix had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een routinecontrole hebben Amerikaanse troepen naar verluid een vrachtwagen met goudstaven aangehouden. De waarde wordt geschat op een half miljard dollar.

Ongeveer 2000 goudstaven, met elk een gewicht van ongeveer 18 kilogram, werden donderdag in Qaim, bij de grens van Irak met Syrië, ontdekt door de manschappen van het 3e gepanserde cavalerieregiment. Volgens het Centrale Commando gaat het zeer waarschijnlijk om goudstaven. Afhankelijk van onder andere de zuiverheid van het goud kan de waarde oplopen tot rond de 500 miljoen dollar.

Wiskunde A1,2 - HAVO (D4V3)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook D4V3 stuurde een examenverslag in.
Vandaag was mijn laatste toets van het examen, wiskunde, De motivatie om te leren was er absuluut niet (omdat ik gister al zeker was dat ik het ging halen) en ik had dus ook niet geleerd.

Vanochtend lekker uitgeslapen en om half 11 even naar een vriend gereden om hem met wiskunde te helpen. Toen het half 1 was ging ik naar school, daar nog even wat gepraat en toen begon het laatste examentje.

Wiskunde was heel goed te doen dit jaar. Misschien wat onduidelijke grafiekjes waar je uit moest aflezen, maar voor de rest niet veel op aan te merken. Het was goed te doen, zelfs zonder te leren (maargoed, ik ben dan ook een wiskunde knobbel ). Net even snel gekeken wat m'n score was en ik heb tussen de 7,1 en de 7,6.

Nou, dit was het dan, mijn laatste eindexamenverslag. Over 3 weekjes lekker feestjes vieren en lekker vakantie houden! Ik wens iedereen die nog examen heeft dit jaar heel veel succes en ik hoop dat jullie het allemaal halen (zelfs zonder her!).

Groeten en tot volgend jaar (dan ben ik er om mensen zenuwachtig te maken op het forum ),
Dave

Cheppih weg bij de AEL

De kandidaat-voorzitter van de Arabisch-Europese Liga Nederland (AEL-NL), Mohammed Cheppih, heeft zich teruggetrokken voor die functie. De in Marokko geboren Cheppih was voorheen voorzitter van de Nederlandse tak van de Moslim Wereld Liga, die haar hoofdkantoor in Mekka heeft.

Cheppih (26) kwam twee maanden geleden in beeld als beoogd voorzitter van de AEL-NL. Als jonge jongen kwam hij uit Marokko naar Nederland en groeide op in Eindhoven, waar zijn vader een islamitische basisschool oprichtte. Cheppih, die de grondbeginselen van de islam studeerde op de Universiteit van Medina in Saudi-Arabië, moest het gezicht worden van de AEL in Nederland.

Volgens onbevestigde berichten lag Cheppih in eigen kring onder vuur. Hij zou het religieuze element binnen de AEL veel te veel benadrukken. Betrokkenen verklaren dat daardoor veel leden zijn afgehaakt.

Volgens een woordvoerster van de AEL-NL is het besluit genomen in overleg met Dyab Abou Jahjah, de Belgische voorman en oprichter van de AEL. ''Cheppih kon zijn draai niet vinden als leider van de Nederlandse afdeling'', zo stelde zij. Cheppih was de enige kandidaat voor het voorzitterschap; eind mei zou het congres van de liga stemmen over het nieuwe bestuur. De AEL-NL laat weten zich over de ontstane situatie te gaan beraden.

De AEL-NL geeft vanavond een verklaring uit over de zaak.

Aardrijkskunde - VWO (jpschadde)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook jpschadde stuurde een examenverslag in.

Wederom een verhaalte over een stupide voorbereiding
Bij ons op school hebben we tot halverwege de 5e 3 boekjes doorgewerkt. Boekjes van de uitgever ThiemeMeulenhoff, genaamd: De Geo. Aan deze boekjes had je niets, want op het examen wordt er niets over gevraagd.. Samen met een praktische opdracht worden de boekjes tot de 50% van je schoolexamen gerekend. De praktische opdracht was een 8.5, dus ik stond een 6.6 voor Aardrijkskunde. Net aan te doen . In de 4e trouwens blijven zitten op o.a. aardrijkskunde (ook eco).. 2e keer dat ik de 4e deed had ik voor 3 andere vakken onvoldoendes

Dan krijg je vanaf halverwege die 5e een reeks boekjes die je alvast voor het examen moet leren, maar waar je bij ons niet meer over getoetst werd. Dat betekent dus dat ik die boekjes nog nooit had gezien, tot 1 week voor mijn examen... Toen heb ik Politiek en Ruimte doorgelezen, en de dag voor het examen Migratie en Mobiliteit en Mens en Milieu. Schattig hoor, allemaal moeilijke boekjes behalve Migratie en Mobiliteit .

Ik heb voor dit examen zelfs een voorbeeldexamen gemaakt, damn, gewoon mijn best gedaan!

Op naar school
Mjah, nadat ik iets te laat wakker werd nog ff snel mijn samenvattingen van verslagenwereld.tk doorlezen. Hmmz, deze samenvattingen zijn vast van een ander boek geweest . Lekker weertje om bij wakker te worden op de fiets, want mijn pa heeft de auto mee :S. 6 minuten te vroeg op school, gezellig hoor. Maar 2 leraren in de examenzaal.. zal ik af gaan kijken ?

Het examen
Ik sla open en zie de migratiestromen die ik net nog heb doorgelezen. Volgens mij wordt dat wel redelijk om het ff te maken . Opgave 1 niet te moeilijk.. Opgave 2: lol, die staat in het oefenexamen van het jaar ervoor, ze hebben alleen de naam van de stad veranderd . Opgave 3 is direct uit de bosatlas af te lezen.. Weer een berg punten gehaald .
Opgave 4, 5 en 6 zijn typisch Mens & Milieu vragen.. nix voor mij dus, dus zal daar wat puntjes hebben laten liggen. Opgave 2 over SO2 en CO2.. we zijn toch geen scheikundigen ofwel? Mjah, in ieder geval; ik snapte dat denk ik wel redelijk . Dan het domein Politiek & Ruimte, met een heel lulverhaal over een paar gekke Papoea's (nooit geweten dat die mensen echt bestonden ). Krijg je op een gegeven moment een vraag met irredentisme.. hmmz, dat had k vannacht nog gelezen, maar wat t nou precies ook weer was?
Europeanen die in Nederland mogen werken. De eerste vraag is makkelijk, dan moet je daarna iets met de Bosatlas doen waarvan ik nog steeds niet begrijp wat . Als ze die gegevens nou ff meegekopieerd hadden als bron had ik niet zo hoeven zoeken .
Opgave 10 over Turken en Koerden die elkaar het leven zuur maken, volgens mij heb ik daar precies het goede uit mijn duim gezogen, net als zo'n beetje bij die BBP's van opgave 11. Wel een beetje suf, ze vragen je om de legenda in te kleuren ofzo.. Te makkelijke vraagstelling waar ik weer te moeilijk over nadenk .

Al met al was dit examen volgens mij redelijk te maken, maar sommige dingen vallen niet mee . Aardrijkskunde is gewoon algemene ontwikkeling, met een klein beetje toepassing van wat begrippen...

Lotgenoten?
Er zijn redelijk wat mensen met het profiel E&M, dus er zijn redelijk wat mensen die dat gekke vak er bij hebben gekregen. op het FOK! forum zie je dat niet iedereen er na het nakijken nog even positief over denkt als iedereen bij mij uit de examenzaal . Het is natuurlijk toch een stom vak dat niet altijd even makkelijk is geweest. De leraren Aardrijkskunde zijn waarschijnlijk meedogenloos en rekenen alles fout, omdat wij ze in de 2e fase 3 jaar lang (in mijn geval 4 jaar ) getreiterd hebben door niets te doen en alleen maar over het weekend te praten in de klas, en over sex, en weet ik wat die arme man allemaal nog meer provocerend vond

Hoe staan we tegenover het examen?
Tot nog toe heb ik Engels en Nederlands zeker gehaald. Die andere vakken wordt nog maar een beetje gokken . We zullen zien wat de heren van het CITO aan de normering gaan doen, ik hoop in ieder geval dat iedereen slaagt. Niet omdat ik het iedereen gun, maar wel omdat ik het niemand gun om een jaar over te doen waarin je weer nix doet.. Rare zin, maar denk er maar over na .

Op naar Wiskunde, en godzijdank heb ik geen M&O want daar gaan denk ik ook nog slachtoffers vallen

"Enter the Matrix" is een kaskraker

IETE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het computerspelletje "Enter The Matrix", gebaseerd op de film The Matrix Reloaded, is een kaskraker. Dit liet Atari vandaag weten in een persbericht. Op dit moment zijn er zo'n miljoen CD-Rom's van verkocht. Volgens Atari komt dit vooral door een rijke schakering van vechtscènes. Door het success van het spelletje is Atari wederom terug op de markt. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door het Franse Infogrames Entertainment.

Ook de film zelf breekt alle records. Het eerste weekeinde dat de film in Amerika te zien was bracht hij zo'n 93 miljoen dollar op. Alleen bioscoopbezoekers die zestien jaar of ouder zijn mogen in de VS de film zien.

Arafat kreeg brief met Antrax

fitrefo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hani al-Hassan, de persoonlijke veiligheidschef van Yasser Arafat, liet weten dat de Palestijnse leider een brief heeft gekregen, welke vermoedelijk besmet is met de Antrax bacterie. De brief werd zo'n drie weken geleden ontvangen. Waakzame beveiligingsmensen konden de poederbrief gelukkig nog onderscheppen.

Hani al-Hassan beschuldigt Israël ervan achter de actie te zitten. Volgens hem lijdt Israël aan de "onrechtvaardige obsessie geheten Arafatisme."

Britse soldaten beschuldigd van 400 verkrachtingen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen twintig jaar hebben Britse militairen zo'n 400 vrouwen in Kenia verkracht. Dit meldde de Britse krant The Guardian vandaag. Tweehonderd vrouwen uit een Masaï-gemeenschap hebben al eerder de Britten beschuldigd van verkrachtingen. Een week later volgden nog eens tweehonderd vrouwen. Zij kwamen echter uit een andere stam.

De dorpen van beide Masaï-stammen liggen dichtbij Britse militaire trainingskampen. Al in 1983 zouden er klachten over groepsverkrachtingen zijn ingediend van de Britse bevelhebbers in Kenia. Het ministerie van Defensie ontkent dit echter.

Verscheidene kinderen zouden zijn geboren als gevolg van de verkrachtingen. Masaï beschouwen mulatten als minderwaardig en deze kinderen en hun moeders worden dan ook vaak gediscrimineerd. Het Britse ministerie van Defensie zegt de zaak te gaan onderzoeken.

Amerikaans bedrijf brengt "nieuw" kaartspel uit

fitrefo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kaartspel dat het pentagon uitgaf om hun top 50 meest gezochte irakis te vinden heeft vervolg gekregen. Newsmax geeft een top 54 uit van de meest "laffe" staatshoofden en beroemdheden die tegen de oorlog waren en noemt het de "deck of weasels". Hierop staan niet alleen de personen zelf aangeduid maar ook hun uitspraken tegen Amerika.

Personen die er in voorkomen zijn Michael Moore, Tim Robbins, Jacques Chirac, Barbra Streisand, Teddy Kennedy, Kofi Annan en nog veel meer.

Deze site heeft duidelijk een mening over de mensen die niet netjes met Amerika meededen en wil dat op deze manier laten blijken.

Meldpunt kinderporno dreigt te verdwijnen

Empire, NLBADBOY en -=chuckie=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:
Het meldpunt kinderporno zit in de financiële problemen. De overheid heeft de geldkraan nagenoeg dichtgedraaid. Dit ondanks het feit dat het aantal meldingen bij het meldpunt hand over hand toeneemt en de aard van de meldingen steeds complexer wordt.

De stichting meldt het afgelopen jaar 20 procent meer meldingen gekregen te hebben. In totaal kwamen er nu 6119 meldingen bij hen binnen. Ook het aantal zaken dat daadwerkelijk voor de rechter komt, blijft stijgen

"De subsidies lopen niet alleen terug, we krijgen ook niet al het toegezegde geld. Voor dit jaar hebben we 56.000 euro toegezegd gekregen. We hebben echter maar de helft daadwerkelijk ontvangen. Ook de Europese Unie verleent ons een subsidie, maar ook dit wordt steeds minder."

"We zitten met de handen in het haar", verzucht Christine Karman, voorzitter van de Stichting Meldpunt Kinderporno. "Halverwege het jaar is ons geld gewoon op. Als niemand zijn steentje wil bijdragen, wie zijn wij dan om dit werk nog verder te doen? Dan moeten we gewoon stoppen."

Karman, die nu - net als de andere bestuursleden - zo nu en dan uit eigen zak bijspringt, snapt niet dat de overheid en Justitie niet willen meebetalen. "Wij nemen de overheid een hoop werk uit handen. Justitie zou dus best mogen meebetalen."

SARS-virus aangetroffen bij civetkat

Ray-Stone, Bigfatw00t,Harmonic,NLBADBOY,thedoctor en Thund3r hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het virus dat de oorzaak is van de longziekte SARS, is aangetroffen bij de civetkat, een vleesetend zoogdier uit Azië dat sterk lijkt op een kat. Wetenschappers van de universiteit van Hongkong hebben dit vandaag medegedeeld.
Volgens de wetenschappers gaat het om een belangrijke ontdekking in de strijd tegen het coronavirus dat aan de basis ligt van de dodelijke longziekte die duizenden mensen al wekenlang bezig houdt. De onderzoekers van de universiteit en de Chinese diensten voor volksgezondheid "hebben met succes het virus geïsoleerd bij de civetkat", zo schrijft het communiqué. Deze ontdekking heeft volgens hen hele belangrijke gevolgen voor het onder controle krijgen van de ziekte.

Enkele milieuorganisaties hebben aan de Chinese autoriteiten gevraagd een verbod uit te vaardigen op het eten van wilde dieren. In China geldt het vlees van de civetkat, net als andere wilde dieren, als een delicatesse.
Ondertussen heeft het Chinese ministerie van Volksgezondheid gemeld dat er 20 nieuwe gevallen van SARS-besmetting zijn opgedoken. Vrijdag vielen er opnieuw drie doden. Daarmee zijn er in China al 5.285 besmettingen met de ziekte en 303 doden geteld. In heel de wereld kostte SARS al aan 685 mensen het leven. Meer dan 8.000 anderen raakten besmet.

Records op de Mount Everest

Vandaag heeft de Nepalese bergbeklimmer Pemba Dorje in 12 uur en 45 minuten de Mount Everest beklommen. Hiermee is volgens de minister van Toerisme in Nepal een nieuw record gevestigd. Het oude record lag op 16 uur en 56 minuten en was in 2000 gevestigd door Babu Chhiri, die een jaar later bij een val in een kloof op de Everest om het leven kwam. Een andere bergbeklimmer, Lhakpa Gelu, heeft eerder deze week een poging gedaan het record te verbreken, maar door slecht weer moest hij deze poging staken.

Gisteren werd er ook al een record gevestigd op het dak van de wereld toen de 70-jarige Japanse alpinist Yuichiro Miura de top van de Mount Everest bereikte. Hij is namelijk de oudste man ooit die dit haalde. Zijn zoon maakte eveneens deel uit van het negenkoppige Miura team.
Het team met drie Japanners en zes sherpa's bereikte om 10.30 uur lokale tijd de 8.848 meter hoge top.
Zijn beklimming is spectaculair te noemen. Het team verbleef bovendien vier dagen in de zone van de dood, dat is boven de 8000 m, waarvan twee in een noodkamp 5 op 8.400 meter hoogte. Miura onttroont met zijn record landgenoot Tomiyasu Ishikawa die 65 jaar en 176 dagen oud was toen hij op 17 mei vorig jaar de Mount Everest bedwong.

Veel teams hebben donderdag van een lichte weersverbetering gebruik gemaakt om een poging te ondernemen om de top te bereiken. Volgens het Nepalese ministerie van Toerisme hebben die dag zeker 44 alpinisten op de top gestaan. Het was dus druk op het dak van de wereld, maar wat dat betreft is er geen sprake van een record. Dat dateert van 23 mei 2001 toen op één dag 88 klimmers naar boven klommen. 2001 was overigens ook globaal het beste jaar: in totaal bereikten dat jaar 180 klimmers de top.

Met dank aan NLBADBOY voor de tip.

NASA fotografeert de Aarde vanaf Mars

Voor de eerste keer kunnen aardbewoners zien hoe eventuele Marsbewoners onze planeet zien. NASA heeft met haar Mars Global Surveyor, die om Mars cirkelt, een foto van de aarde gemaakt. De NASA heeft de foto gisteren gepubliceerd.

"Dit beeld geeft ons een nieuw perspectief van onze omgeving. Een waarin we kunnen zien dat onze planeet slechts een is van de vele planeten die zich in ons heelal bevinden.", zegt Michael Malin van Malin Space Science Systems. Op de site van de NASA zijn meerdere beelden te vinden.

SARS-virus mogelijk buitenaards

sh4d0wman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens drie wetenschappers aangevoerd door de Britse sterrenkundige Chandra Wickramasinghe is het goed mogelijk dat het SARS virus van buitenaardse oorsprong is. In plaats van dat het SARS virus overgesprongen is op de mensen vanuit het dierenrijk, stellen zij dat er sprake is van "verticale input van externe oorsprong". Dit schrijft het medisch blad the Lancet.

Uit eerdere experimenten bleek dat bacteriën ongeschonden door de ruimte kunnen reizen. Volgens de panspermie-theorie is het mogelijk dat het leven op aarde afstamt van microbes uit de ruimte. Zo zijn er tussen sterren aminozuren gevonden, de bouwstenen van het leven, en zijn er meteorieten gevonden waar fossielen van bacteriën aangetroffen zijn.

Vorig jaar baarde Wickramasinghe opzien met zijn ontdekking dat er talloze bevroren bacteriën door de stratosfeer zweven. Volgens huidige klimaatmodellen is het niet mogelijk dat bacteriën vanaf het aardoppervlak kunnen doordringen tot in de stratosfeer. Hierdoor is geopperd dat de bacteriën vanuit de ruimte in de stratosfeer terecht gekomen moeten zijn.

Volgens de wetenschappers is het geen toeval dat dat SARS-uitbraak is begonnen in de Zuid-Chinese provincie Guandong, omdat de stratosfeer boven Guandong dunner is dan waar ook op aarde. De kans is groot dat het virus zijn eerste val gemaakt heeft ten oosten van de Himalaya. Volgens de Brit is SARS niet de eerste ziekte die misschien uit de ruimte komt. Zo wijst hij op de beruchte Spaanse Griep van 1918. Die lijkt op één dag op totaal verschillende plaatsen op aarde te zijn uitgebroken. Wickramasinghe zegt: "We moeten bedacht zijn op het verschijnen van nieuwe brandhaarden haast overal ter wereld. Nieuwe gevallen zouden kunnen blijven verschijnen totdat de stratosferische voorraad van het virus opraakt."

Beckham breekt handwortelbeentje

David Beckham zal met gemengde gevoelens terugkeren van zijn trip naar Zuid-Afrika.

De aanvoerder van het Engelse elftal had aan de ene kant een eervolle ontmoeting met Nelson Mandela en donderdagavond won zijn team met 2-1 van Zuid-Afrika. Aan de andere kant liep hij wel een pittige blessure op. 'Becks' raakte namelijk geblesseerd aan de pols en werd naar een ziekenhuis gebracht. Röntgenonderzoek wees uit dat hij een handwortelbeentje heeft gebroken.

De doelpunten tijdens de vriendschappelijke wedstrijd in Durban werden aan Engelse kant gemaakt door Gareth Soutgate en Emile Heskey. Oud-Ajacied Benni McCarthy scoorde voor Zuid-Afrika tegen uit een strafschop.

Cistron begint proef met bellen via internet

Cistron is van plan een nieuwe dienst aan te bieden waarbij tegen lokaal tarief naar een vaste telefoon in heel Nederland en Duitsland gebeld kan worden. Ook kan er goedkoper naar andere landen gebeld worden. Het bellen geschiedt via het ADSL netwerk waarna het signaal geconverteerd wordt naar het telefoonnetwerk.

Vijfentwintig proefpersonen krijgen de kans om het voice over internet protocol (VOIP) uit te proberen. Als de proef slaagt, biedt Cistron de dienst aan voor alle ADSL-abonnees. Het abonnement zal maandelijks ¤ 9,95 kosten. Tevens moet er een apart schakelkastje aangeschaft worden die ¤ 130,- kost.

Aantal ambtenaren stijgt in 2002

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal ambtenaren bij de Rijksoverheid is in 2002 met 6000 toegenomen, een stijging van vijf procent. Dat blijkt uit het sociaal jaarverslag dat minister Remkes (VVD, Binnenlandse Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dit ondanks het feit dat het kabinet Balkenende I had belooft het aantal ambtenaren terug te dringen.

Volgens de minister zijn de ambtenaren vooral aangetrokken omdat het kabinet extra maatregelen heeft genomen op het terrein van veiligheid en handhaving. De meeste meeste ambtenaren kwamen bij de het ministerie van Justitie. Hier groeide het aantal ambtenaren bij de Dienst Justitiële Inrichtingen met zo'n 1500 arbeidsplaatsen.

Ook bij de rechterlijke organisatie en bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) kwamen extra ambtenaren.

Het nieuwe kabinet van CDA, VVD en D66 presenteerde vorige week plannen om het aantal ambtenaren op de departementen zeer fors terug te dringen. Als de partijen hun zin krijgen verdwijnen er zo'n 12.000 ambtenaren.

Veiligheidsraad neemt Irak-resolutie aan

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft ingestemd met het Amerikaans-Britse bestuur in Irak. De raad was gisteren bijna unaniem in de stemming. Alleen Syrië onthield zich van stemming, de andere veertien leden stemden voor.

De resolutie legaliseert achteraf het Amerikaans-Britse militaire bestuur in Irak en maakt een einde aan de ruim twaalf jaar oude VN-sancties tegen dat land. De Amerikanen en Britten zien de stemming als een grote overwinning.

Israel overweegt om bij EU te komen

victorv8 vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Israël zou best bij de Europese Unie willen. Een delegatie van de Europese Unie was deze week op bezoek in Israël. Deze werd verrast toen de Israelische minister van Buitenlandse Zaken, Silvan Shalom, zei dat zijn regering overwoog om zich aan te melden bij de EU als een kandidaat lidstaat.

"Het betekent niet dat hij het dossier klaar maakt voor morgen", zo zei een Israëlische woordvoerder. "In principe denk de minister dat er een mogelijkheid bestaat dat Israel zich bij de Europese Unie zal voegen, aangezien Israel en de EU dezelfde economie en democratische waarden delen."

Shalom stipte het onderwerp aan, maar er is geen onmiddellijk uitzicht dat Israël bij de EU zal komen aangezien een van de voorwaarden waaraan een kandidaat-lid moet voldoen is dat het geen uitstaande grensconflicten heeft met naburige landen. Maar als Israël tot een vredesakkoord komt met Syrië en Libanon (Israël heeft al vrede gesloten met Egypte en Jordanië) dan zou een lidmaatschap mogelijk zijn.

Van Persie en Kalou in de belangstelling

De selectie van Feyenoord zou deze zomer wel eens een stevige aderlating tegemoet kunnen zien. Verschillende belangrijke spelers staan namelijk in de belangstelling van andere clubs.

Van Pierre van Hooijdonk (o.a. Tottenham, Espanyol), en Brett Emerton (Newcastle) was dat al enige tijd bekend, maar het Rotterdams Dagblad meldt nu ook dat Kalou en Van Persie gevolgd worden door buitenlandse scouts.
Voor Bonaventure Kalou zou de Spaanse topclub Valencia in de markt zijn. Robin van Persie wordt met medeweten van Van Marwijk gevolgd door een niet nader genoemde buitenlandse club.

Sparta gered door gemeente

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met het door wethouder Janssen voorgestelde reddingsplan voor Sparta.

Doordat de gemeente de aandelen van de BV Stadion Sparta Rotterdam voor zes miljoen euro koopt, kan de BVO Sparta de schuld van zeven miljoen euro grotendeels aflossen.
Daarnaast neemt de gemeente ook de leningen en de schulden van de BV Stadion Sparta Rotterdam (5,9 miljoen euro) over. Bovendien hoeft Sparta van het huidige overbruggingskrediet van twee miljoen euro slechts de helft af te lossen. Deze constructie is nodig om het verschil van een miljoen euro tussen de schulden van de BVO Sparta (zeven miljoen euro) en het bedrag dat de gemeente voor de aandelen wil betalen (zes miljoen euro), te overbruggen. Nu Sparta geen eigenaar meer is van het Kasteel, moet de club wel huur betalen voor het stadion. Daarmee is jaarlijks een bedrag van 632.000 euro gemoeid.

Doordat Sparta geen schulden meer heeft, is de deur open voor een groep sponsors die zich eerder bereid had verklaard om de noodlijdende Rotterdamse club te ondersteunen. De geldschieters hadden als eis gesteld dat de oudste vereniging in het Betaald Voetbal op 1 juli 2003 schuldenvrij was.

Lichamen bij Stonehenge gevonden

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de bekende stenengroep Stonehenge in het zuiden van Engeland zijn zes lichamen gevonden door Archeologen. De lichamen, vier volwassenen en twee kinderen, zijn waarschijnlijk 4300 jaar oud. Door middel van koolstofonderzoek zal de datum van de lichamen worden bepaald. Stonehenge werd in de periode van rond 2300 voor Christus gebouwd, rond de tijd dat de zes leefden dus.

De gevonden lichamen liggen ongeveer 800 meter van de plek waar een jaar eerder resten van een boogschutter uit de bronstijd werden gevonden. De boogschutter was vermoedelijk betrokken bij de bouw van Stonehenge en een man van belang, hij kreeg de bijnaam 'Koning van Stonehenge'.

Het graf waarin de lichamen lagen bevatte vier potten uit de bekercultuur die in de bronstijd in de Zwitserse Alpen bloeide, een stenen pijlpunt, een benen pin voor het bevestigen van kleding en stenen gereedschap.

Man met pistool op politiebureau aangehouden

Woensdagavond is door de politie van Amsterdam bij het bureau aan de Beursstraat (het vroegere bureau Warmoesstraat) een man aangehouden die met een pistool het politiebureau was binnen komen lopen.

De man, die 's nachts bij het bureau binnen kwam lopen, vroeg aan de dienstdoende agent achter de balie of het verboden was om een vuurwapen bij je te dragen op straat. Nadat de agent de man had uitgelegd hoe de regels in Nederland zijn met betrekking tot het dragen van een vuurwapen legde de man plots een pistool dat hij uit zijn jas haalde op de balie. De man werd ingesloten voor verhoor en het wapen in beslaggenomen.

Cavia's gestolen van kinderboerderij

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat doet een beetje inbreker die een cadeau voor zijn kinderen of wat gezelschap nodig heeft ? Die steelt het gewoon. In de nacht van maandag op dinsdag werden er bij een kinderboerderij in Zevenbergen twee cavia's gestolen.

De dader is waarschijnlijk 's nachts over de omheining van de kinderboerderij geklommen. Hij of zij verschafte zich vervolgens toegang tot de stal door een raam open te breken. Behalve twee cavia's ontbreken ook delen van kooien, het naamkaartje van de diertjes en hun voederbakjes.

Automobilist is vaker blij dan boos

Nederlandse automobilisten zijn vaker blij dan boos in de auto. Dit blijkt uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) dat gisteren werd gepubliceerd. Het onderzoek heeft geen verband met verkeersveiligheid, aldus het SWOV.

Voor het onderzoek hielden ruim drie honderd mensen ruim een week lang bij hoe ze zich voelden in hun auto. Ook mensen op de fiets, te voet en op de motor deden mee aan het onderzoek. In ruim 50% van de 'verplaatsingen' hadden automobilisten vreugde gevoelens, en werden ze in nog geen 25% van de ritten boos.

Honderden bewoners van Baku zien UFO

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden inwoners van Baku, de hoofdstad van Azerbeidjaan, zagen afgelopen maandagavond enige uren een UFO boven de stad zweven. In verschillende delen van de stad werd de UFO, die als een witte punt, "een druppel melk", extra afstak tegenover de onbewolkte lucht, gezien. Gezien de complexe bewegingen die het object maakte werd een vliegtuig of helikopter door de ooggetuigen uitgesloten. Na ongeveer anderhalf uur begon de "druppel" te verdwijnen, om uiteindelijk in de lucht "op te lossen".

Professor Elchin Khalilov voorzitter van de commissie paranormale fenomenen van de Universiteit in Baku zag kans de UFO op amateur-video vast te leggen. Volgens zeggen is men inmiddels begonnen met een analyse van de video.

"Deze UFO komt overeen met die we eerder zagen", vertelde Khalilov de pers. "Het is evident dat dit geen vliegtuig, helikopter of iets dergelijks is. De UFO is ovaal, ietwat uitgerekt van vorm. Het is overduidelijk dat dit geen technische oorsprong heeft zoals wij dat kennen." De afmetingen van het object schat Khalilov 10 meter of langer. "We hebben experts op gebied van luchtvaart, ruimtevaart, astrofysica, en ze zullen allemaal betrokken worden in de verdere analyse van de video".

Eerder dit jaar, op 2 januari, verscheen er ook al een UFO in de lucht boven Baku. Volgens sommige wetenschappers bestaat er een relatie tussen het verschijnen van UFO's en natuurrampen. Fuad Gasimov, voorzitter van het Seismologisch Departement van Azerbeidjaan, stelt dat een UFO in de lucht een alarmsignaal is en mensen bewust zou moeten maken voor de schade die we aan de planeet toebrengen. Gasminov gaat zelfs zover dat volgens hem de onbekende invloed van UFO's het onderzoek naar en het voorspellen van aardbevingen belemmeren.

"Vooralsnog willen ze hun geheimen niet onthullen. Maar er zijn aanwijzingen dat, hoewel de meeste dit als onzin afdoen, er contacten tussen UFO's en wetenschappers zijn. Het contact met de geselecteerde personen verloopt via morsecode en telepathische signalen en bevat informatie over de toekomst," vertelde hij de journalisten na de waarnemingen in januari. Het ziet ernaar uit dat "druppel" in de nabije toekomst een "alledaagse gast" van de inwoners van Baku zal worden.

Tuinders liever chemisch dan biologisch

Tuinders spuiten liever met chemische dan met biologische bestrijdingsmiddelen. Wegens gemakzucht en kosten grijpen tuinders steeds vaker terug naar chemische middelen. Tuinbouwadviseurs en leveranciers van de natuurlijke bestrijdingsmiddelen maken hier melding van in het vakblad 'Groenten & Fruit'.

In het voorjaar is een groei van de hoeveelheid biologische bestrijders nodig om zo in mei de strijdt aan te kunnen gaan met schadelijke insecten. Dit gebeurt steeds minder, aldus A. Tetteroo van het bedrijf Koppert. Koppert is de grootste leverancier van biologische bestrijdingsmiddelen ter wereld.

Indien de trend van het teruggrijpen naar chemische middelen doorzet dan kan de sector niet de afspraken nakomen die zijn gemaakt met de overheid over het terugdringen van schadelijke middelen in 2010. Ook dreigt er een verlies van kennis over de biologische aanpak.

Land- en tuinbouw organisatie LTO vindt de opmerkingen van Tetteroo onzin. "Het gebeurt incidenteel, maar er is zeker geen algemene trend. Wij zien dat steeds meer natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Dat gaat nu heel snel.", aldus de woordvoerder van LTO.

Al kan de LTO zich wel voorstellen dat tuinders soms liever chemische producten willen gebruiken. "In het convenant is afgesproken dat zo veel mogelijk biologisch wordt geteeld. Maar in geval van nood mag met chemie worden gecorrigeerd. In de afgelopen jaren zijn vele chemische bestrijdingsmiddelen in Nederland verboden. Daardoor worden voor de boer de risico's van biologische teelt steeds groter, omdat de correctie met chemische middelen nauwelijks mogelijk is. Boeren beginnen dan niet eens meer aan biologische teelt. Wij hebben de overheid hiervoor gewaarschuwd."

Strafvermindering Nederlanders in Marokko

Ter gelegenheid van de recente geboorte van kroonprins Moulay al Hassan hebben alle 67 Nederlanders die in Marokko vast zitten strafvermindering gehad. Van deze 67 zijn er achttien vrijgekomen.

In Marokko is het gebruikelijk dat bij feestelijke gebeurtenissen door de Marokkaanse koning gratie of strafvermindering wordt verleend. De mate waarin het deze keer gebeurde is echter uniek, aldus de minister van Buitenlandse Zaken. Van de 56 Nederlandse burgers die er in de gevangenis zitten zijn er veertien vrij gekomen. Van de elf mensen met een Nederlandse verblijf titel kwamen er vier vrij.

Consul-generaal Wouter Hazelhoff Roelfzema die zich al jaren met het lot van Nederlandse gedetineerden in Marokko bezig houdt was 'bijzonder verheugd'. Roelfzema verklaarde dat de vrijgekomen Nederlanders over het algemeen nog maar weinig straf hadden uit te zitten. "Vaak betreft het gevangenen die hun straf al hadden uitgezeten, maar langer werden vastgehouden omdat ze hun boetes niet betaalden."

Leukste folder is van Blokker

De folder van de Blokker is de leukste folder van Nederland. De folder, één van de 26 die wekelijks op de mat vallen, wordt ook het vaakst gelezen door de Nederlandse consument. De folder van Blokker versloeg in de strijd om 'De Gouden Deurmat' folders van onder andere de Gamma en de winnaar van de vorige twee jaar, het Kruidvat.

De Gouden Deurmat werd gisteren in Amsterdam tijdens het zevende Nationaal Congres Ongeadresseerd Reclamedrukwerk uitgereikt. De winnaar kwam voort uit een Veldkamp/Marktonderzoek die achthonderd mensen ondervroeg over reclamefolders.

De slechtste folders die het minst gelezen worden blijken de folders van de Postcodeloterij, de Staatsloterij en Seats & Sofas te zijn.

Engels - HAVO (Life-is-party)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Life-is-party stuurde een examenverslag in.
Het is een beetje van me afschrijven vandaag. Economie 1 en Wiskunde (mijn eerdere verslagen) gingen allebei wel lekker.. Engels dacht ik ook, maar... mijn ervaring van voorafaan:

13.30 Engels start. 2 boekjes gekregen. 1 vragenboekje en 1 tekstboekje. 10 teksten met 42 vragen. Voor de mensen die van statistiek houden. 1 gatentekst, veel multiple gok en een paar open vragen er tussendoor.

Ik ging lekker door de teksten heen. Er waren wat moeilijkere vragen, maar het leek wel of het alleamal goed ging. Engels is niet mijn sterkste vak (mijn slechtste), ben d'r ook op blijven zitten in 4VWO, vandaar naar de Havo gegaan. Maar dit examen leek goed te gaan.
Om 15.30 liep ik dan ook vrij opgewekt de gymzaal uit en ging ik met wat klasgenootjes de teksten bespreken. En waarempel: ik had de hoofdlijnen van alle teksten toch vrij goed begrepen. Dus mooi om 16.00 mijn uitwerkingen opgehaald en om 16.31 maar gaan nakijken.

16.36 -> zware teleurstelling: 19 punten van de 48. Invoeren in de score wijzer gaf als cijfer: 3,8 tot 4,3. Iets waar je niet veel vrolijker van wordt als je een 4,6 moet halen voor een voldoende.

Gelukkig de rest allemaal 7-ens en 8-en dus ik mag het hebben. Als ik 13 juni de puf nog heb om nog een examen te maken, dan ga ik hem overdoen, anders slaag ik mooi met een 5 voor engels.

Maandag nog Natuurkunde & Scheikunde, voor een exact persoon een eitje.. tot maandag!

Knul (14) verdacht van aanranden 91-jarige

In Dordrecht zit een 14-jarige jongen uit die plaats vast op verdenking van het aanranden van een 91-jarige vrouw. Onder dreiging van geweld moest de bejaarde dame ontuchtige handelingen bij de puber verrichten.

Binnenkort moet de knul zich voor de Dordtse rechtbank verantwoorden. Niet alleen voor de aanranding, maar ook voor brandstichting in een woning, diefstallen, vernielingen, mishandelingen en inbraken.

Geen launch control in 2004

Uit een door de teams en de FIA ondertekende verklaring blijkt dat automatische versnellingbakken en launch control niet meer zijn toegestaan in 2004. In plaats daarvan wordt het verbod op traction control opgeheven. Dit zou de kosten voor teams en fabrikanten drukken.

Een aantal regels blijft hetzelfde. Zo blijven de pitstraatsnelheidsbegrenzer en het verbod op datacommunicatie vanuit de pits naar de wagens. Communicatie de andere kant op blijft ook bestaan.

Radiocontact blijft ook mogelijk maar de FIA moet mee kunnen luisteren. Het radioverkeer mag niet zonder toestemming commercieel gebruikt worden.

Ook de regels voor de auto's zelf veranderen. Zo mag een coureur vanaf volgend seizoen maar 1 motor per weekend gebruiken. Wat de FIA betreft blijft het hierbij, op voorwaarde dat de motorenfabrikanten de teams betaalbare motoren kunnen leveren. Een andere duidelijke aanpassing is dat de achtervleugel maximaal 2 lagen mag tellen. De remmen zullen ook standaard worden, in ieder geval qua gebruikte materialen.

De regelementen betreffende de kwalificatie zullen nauwelijks veranderen, na de kwalificatie mag ook in 2004 niets aan de auto's gedaan worden.

Tot slot moeten de bandenleveranciers ook een band voor extreem weer gaan leveren. Die band mag alleen gebruikt gaan worden als de wedstrijdleiding daar toestemming voor verleent.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.