Straf voor Alonso en M.Schumacher?

Zowel Michael Schumacher als Fernando Alonso lopen de kans gestraft te worden voor roekeloos rijden, zo deelde Max Mosley mee. In de race van Interlagos crashten beide rijders op het moment dat er een dubbele gele vlag situatie was en ze eigenlijk rustig zouden moeten rijden.

Mosley noemde het ongeval van Schumacher "onvoorstelbaar". Verder zei hij: "Toen Schumacher van de baan ging was er een kraan bezig met het verplaatsen van een auto en er werd met dubbele gele vlaggen gezwaaid dat betekend: minder vaart en wees bereid te stoppen." Hij noemde het "onvoorstelbaar" dat iemand er onder zulke omstandigheden afvliegt. "Er is een serieus gevaar dat een marshal gedood of gewond zou raken. Het is de rijders verantwoordelijkheid om af te remmen. Ik weet niet waarom Schumacher eraf vloeg en ik twijfel er niet aan dat hij erover zal worden aangesproken in de rijders-briefing morgen."

Alonso crashte in de laatste ronde onder een dubbele gele vlag toen hij tegen de restanten van de wagen van Mark Webber aan reed. Mosley had hierover het volgende te zeggen: "Ik denk dat de stewards met hem(Alonso, red.) gepraat zouden willen hebben maar hij lag in het ziekenhuis en het is niet mogelijk om een sanctie op te leggen zonder eerst met hem te praten. Er is een rapport van de FIA waarnemer dat zegt dat het incident verder in beschouwing moet worden genomen, maar ik wil het niet bevooroordelen." Het onderzoek is nog bezig, maar Mosley acht het niet onwaarschijnlijk dat er enige actie zal worden ondernomen.