Ron Dennis moet in therapie

Enemyforce bekomt alle eer toe door ons vandaag het volgende te melden:

Max Mosley heeft ongekend fel uitgehaald naar Ron Dennis. De FIA-president heeft schoon genoeg van alle aantijgingen over partijdigheid van de McLaren-baas. Daarom stelt Mosley dat Dennis eens in therapie zou moeten gaan.

Dennis ziet al jaren aanwijzingen dat de FIA duidelijk aan de kant van Ferrari staat. De reacties van Mosley daarop worden steeds feller. Nu stelt hij dat de bevooroordeling van Ferrari alleen bestaat in de fantasie van Dennis.

De FIA-president nam geen blad voor de mond in een chatsessie op het internet. Op een vraag over partijdigheid zei hij: "Dit komt vooral van één Formule 1-teammanager waarvan sommigen vinden dat hij toe is aan therapie."

"De waarheid is dat de teams niet verschillend worden beoordeeld. Als je het Michael Schumacher vraagt, zal die waarschijnlijk zeggen dat ze hem in zijn tijd bij Benetton altijd moesten hebben."

"We letten er goed op dat we absoluut onpartijdig zijn en dat dit duidelijk is voor de Italiaanse teams. Stel je eens een situatie voor waarin de president van de FIA Italiaan is, de man die de business runt Italiaan is, de race director Italiaan is, de meeste andere deelnemers Italiaans zijn en jij de enige Engelsman bent, dan heb je reden om achterdochtig te zijn. Dat is de situatie waarin Ferrari verkeert, maar niettemin kunnen we hen verzekeren dat we ze nooit anders zullen behandelen dan alle andere teams."