FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 maart 2002

Lawine eist twee levens in Schotland

In de Schotse Hooglanden heeft een lawine dit weekeinde twee mensen het leven gekost. De twee mannen werden in Wester Ross in het westen van Schotland door de sneeuw verrast. De lijken van de bergbeklimmers werden zondag gevonden door reddingswerkers.

Zaterdag begon men een zoekactie, deze werd bemoeilijkt door harde wind en sneeuwval. Aanvankelijk kon de helikopter niet opstijgen. Speurhonden slaagden erin de stoffelijke resten van het tweetal te vinden.

VS en Rusland bepraten kippenoorlog

Cenobite had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Komende week praten Rusland en de Verenigde Staten over de Russische ban op Amerikaans pluimvee. Volgens Amerika is het invoerverbod, dat zondag van kracht wordt, niet terecht.

Maandag zullen de Russen en de Amerikanen een begin maken met het bespreken van het probleem. De Russen vinden dat het Amerikaanse pluimvee niet voldoet aan de gezondheidseisen van de Russen

De Amerikanen worden door het Russische ministerie van Landbouw ervan verdacht dat men het vlees niet goed verpakt. Ook zou men ladingen hebben verzonden zonder de benodigde vergunningen en certificaten. Afgelopen week zeiden de Russen de salmonellabacterie te hebben aangetroffen in monsters van Amerikaans vlees.

Aan de betrouwbaarheid van het onderzoek wordt getwijfeld door de Amerikanen. In de Russische media wordt gespeculeerd over een samenhang tussen de Russische boycot van het Amerikaanse vlees en de invoering van hoge importtarieven op staal door de VS afgelopen week. Rusland is een grote staalexporteur.

Van het al het Amerikaanse pluimvee wat wordt geëxporteerd, is de helft bestemd voor de Russische markt.

Schedelmuur in Cambodja ontmanteld

Ze vormden meer dan twintig jaar lang een bizarre herinnering aan het schrikbewind van de Rode Khmer. Driehonderd schedels die de plattegrond van Cambodja vormde. Maar zondag werd de kaart in een genocidemusuem in de hoofdstad Phnom Penh ontmanteld.

De plattegrond van twaalf vierkante meter hing sinds 1979 aan de muur in het Tuol Sleng museum. De twee belangrijkste rivieren waren met bloedrode verf aangegeven. De kaart vormde voor de bezoekers van het museum een harde confrontatie met de massale moordpartijen van de Rode Khmer, die tijdens hun bewind (1975-1979) naar schatting 1,7 miljoen Cambodjanen om het leven heeft gebracht.

Met ijzerdraad waren de schedels aan elkaar verbonden. Tijdens een speciale plechtigheid werd de kaart zondag ontmanteld. Boeddhistische monniken baden voor de slachtoffers die samen de plattegrond van Cambodja vormden. Een voor een werden de schedels van de muur gehaald en in een kist gelegd, waar ze zullen worden bewaard.

De schedels waren niet meer zo stevig aldus de directeur van het museum. Bovendien riepen ze het ergste op bij de bezoekers van het museum. Men hoopt dat het toerisme naar Cambodja een stimulans krijgt nu de schedels weg zijn.

Overhemd Napoleon levert 62.000 euro op

Zondag is in het Franse Fontainebleau een overhemd van de voormalige Franse keizer Napoleon geveild voor 62.000 euro. Vermoedelijk is dit het laatste hemd wat hij in zijn verbanningsoord Helena heeft gedragen. De koper is anoniem.

Het gaat om een batisten overhemd met een rechtopstaande kraag. Er staat een kroon op, bovenop een ingenaaide letter N. De waarde van het kledingstuk was voor de veiling op 10.000 euro geschat. Het hemd was bewaard door een dienaar.

Sharon wil einde aan huisarrest Arafat

zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Premier Sharon van Israël wil het huisarrest van de Palestijnse leider Arafat helemaal opheffen. Arafat had huisarrest van Israël gekregen totdat de daders van de aanslag op de Israëlische minister Ze'evi opgepakt zouden zijn. De vermoedelijke daders zijn inmiddels gearresteerd.

Vorige maand is het huisarrest van Arafat al versoepeld. In het begin mocht Arafat zijn huis in Ramallah niet verlaten, maar nu mocht hij de straat al op. Sharon heeft in een televisietoespraak gezegd dat Arafat waarschijnlijk vandaag al weer de stad mag verlaten. Daardoor zou Arafat in staat zijn om aan het einde van deze maand een Arabische top in Beiroet bij te kunnen wonen. Op de top wordt gesproken over een Saudisch vredesplan voor het Midden-Oosten.

Britney Spears ondergezeken

DazzL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat je als tienderidool niet altijd gewaardeerd wordt bleek maar weer eens tijdens opnames voor een videoclip in Los Angeles.

Terwijl de meeste mensen in de woonwijk nog op een oor lagen, zong Briney Spears de longen uit haar lijf. Het feit dat ze keer op keer hetzelfde nummer zong en diverse grote spotlights de appartementen verlichtten, schoot diverse bewoners in het verkeerde keelgat. Enkelen van hen openden hun ramen en begonnen te schelden tegen haar.

Een ander was haar zo zat dat hij besloot om de inhoud van zijn blaas in een emmer te lozen en dat naar Britney te werpen, die vervolgens naar haar trailer vluchtte. "Britney Spears is een geweldige zangeres, maar misschien niet wanneer je probeert te slapen."

Actievoerders dringen safaripark binnen

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Een aap in het BPRC Rijswijk
Vijftien actievoerders zijn zondag het safaripark Beekse Bergen binnengedrongen om actie te voeren tegen dierproeven met apen. De activisten willen dat het safaripark stopt met het leveren van jonge resusapen aan het primatencentrum BPRC in Rijswijk.

De resusapen worden in Rijswijk gebruikt voor vivisectie. De Beekse Bergen levert jonge aapjes voor proeven op basis van een overeenkomst uit de jaren tachtig. Het safaripark kreeg van het apencentrum een groep resusapen in bruikleen, op voorwaarde dat bij een tekort in het proefdierencentrum jonge dieren worden afgestaan.

De vijftien actievoerders zijn zondagmorgen naar eigen zeggen over de hekken van het safaripark geklommen om bij het eiland waar de groep resusapen is ondergebracht, folders aan bezoekers uit te delen. Ook hebben ze een spandoek opgehangen.

Steiger tegen wolkenkrabber stort in

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Brokstukken die op auto's vielenIn de Amerikaanse stad Chicago zijn zaterdag drie mensen om het leven gekomen toen een steiger die tegen een wolkenkrabber was aangebouwd, instortte. De constructie was meer dan 150 meter hoog.

Op de steiger zelf waren in het weekeinde geen mensen aan het werk. De metalen onderdelen vielen op voorbijgangers en op auto's die beneden voor het verkeerslicht wachtten. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Het kan de wind zijn geweest maar een technisch mankement wordt ook niet uitgesloten. De steiger was tegen de wolkenkrabber geplaatst voor reparatie.

Driekwart vrouwen in Mauritanië besneden

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Driekwart van de vrouwen in het Afrikaanse land Mauritanië is besneden. Vooral de afgelopen twee jaar is deze praktijk enorm toegenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De WHO heeft de afgelopen twee jaar 6500 Mauritaanse vrouwen tussen de 15 en 49 jaar ondervraagd. Het aantal besnijdenissen ligt vooral hoog onder analfabeten en vrouwen die alleen een koranschool hebben bezocht. Vooral onder de Sununki-stam is besnijdenis van vrouwen zeer gebruikelijk. Bij de Wuluf-stam gebeurt dat bij 'slechts' een kwart van de vrouwen.

Het is gebruikelijk in Mauritanië dat meisjes op zeer jonge leeftijd worden besneden. De ouders denken dat hierdoor de seksuele driften worden beperkt.

Uitslagen KPN-Eredivisie

Dit weekend zijn er weer een aantal wedstijden gespeeld in de KPN Eredivisie. Hieronder de uitslagen:

NEC - Willem II 3-0
Feyenoord - AZ 4-1
Ajax - De Graafschap 4-0
SC Heereveen - RKC Waalwijk 2-0
FC Den Bosch - NAC 1-2
Vitesse - FC Twente 2-0
Fortuna Sittard - FC Groningen 0-1
PSV - Roda JC 4-1
FC Utrecht - Sparta 4-2

Machlas in duel
Machlas kwam in een klein opstootje terecht in verband met een paar zwalbes die hij maakte. "Men moet Machlas neerschieten wil hij nog een penalty mee krijgen." aldus Ronald Koeman.

De stand:

1 Ajax (54 punten)
2 Feyenoord (49)
3 PSV (49)
4 SC Heereveen (45)
5 Vitesse (45)
6 NAC (44)
7 FC Utrecht (37)
8 RKC Waalwijk (35)
9 NEC (32)
10 FC Twente (31)
11 Willem II (31)
12 FC Den Bosch (30)
13 AZ (29)
14 FC Groningen (29)
15 De Graafschap (28)
16 Roda JC (28)
17 Sparta (23)
18 Fortuna Sittard (13)

Vierhonderd militairen terug naar de VS

Amerikaanse MilitairenOmdat de zware gevechten zijn afgelopen in Afghanistan trekt Amerika ongeveer vierhonderd militairen terug. De militairen maakten deel uit van de missie Anaconda om als doel offensief te bieden tegen de al-Qaeda strijders.

De gevechten in de buurt van Gardez nog niet helemaal voorbij. Er is altijd nog de mogelijkheid dat de strijders van de Taliban en al-Qaeda zich in de grotten in Oost-Afghanistan hebben teruggetrokken om zich te hergroeperen. Na ruim een week van aanvallen zeggen de Amerikanen zeker vijfhonderd militairen van de Taliban en al-Qaeda te hebben gedood.

Chaos bij verkiezingen Zimbabwe

Dagobert bekomt alle eer toe door ons vandaag het volgende te melden :

President Mugabe In Zimbabwe zijn de stemlokalen opengegaan voor de tweede opeenvolgende dag van de presidentsverkiezingen. Net als gisteren vormen zich ook vandaag soms kilometers lange rijen voor de stembureau's. De kiezers worden erg langzaam geholpen.

Bovendien zijn er te weinig stemlokalen. De oppositie beweert dat de gang van zaken bij de verkiezingen met opzet vertraagd wordt. Het zou één van de tactieken zijn van de zittende president Mugabe om de overwinning binnen te halen.

Ron Dennis moet in therapie

Enemyforce bekomt alle eer toe door ons vandaag het volgende te melden:

Max Mosley heeft ongekend fel uitgehaald naar Ron Dennis. De FIA-president heeft schoon genoeg van alle aantijgingen over partijdigheid van de McLaren-baas. Daarom stelt Mosley dat Dennis eens in therapie zou moeten gaan.

Dennis ziet al jaren aanwijzingen dat de FIA duidelijk aan de kant van Ferrari staat. De reacties van Mosley daarop worden steeds feller. Nu stelt hij dat de bevooroordeling van Ferrari alleen bestaat in de fantasie van Dennis.

De FIA-president nam geen blad voor de mond in een chatsessie op het internet. Op een vraag over partijdigheid zei hij: "Dit komt vooral van één Formule 1-teammanager waarvan sommigen vinden dat hij toe is aan therapie."

"De waarheid is dat de teams niet verschillend worden beoordeeld. Als je het Michael Schumacher vraagt, zal die waarschijnlijk zeggen dat ze hem in zijn tijd bij Benetton altijd moesten hebben."

"We letten er goed op dat we absoluut onpartijdig zijn en dat dit duidelijk is voor de Italiaanse teams. Stel je eens een situatie voor waarin de president van de FIA Italiaan is, de man die de business runt Italiaan is, de race director Italiaan is, de meeste andere deelnemers Italiaans zijn en jij de enige Engelsman bent, dan heb je reden om achterdochtig te zijn. Dat is de situatie waarin Ferrari verkeert, maar niettemin kunnen we hen verzekeren dat we ze nooit anders zullen behandelen dan alle andere teams."

Arrows heeft geen plannen om te gaan trainen

Het Arrows team heeft nog geen plannen om tussentijds te gaan trainen. Na de diskwalificatie van beide wagens in de race van Australië zou het een kleine stap zijn, maar het team is direct doorgevlogen naar Malesië.

Het niet wegkomen bij de start verontruste het team waarschijnlijk niet zodanig dat ze een training noodzakelijk vonden.

Na de race in Malesië vliegt Arrows meteen door naar Brazilië, er zal dan dus weer niet getraind worden.

Paus heeft last van zijn knieën

roelKW had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Paus


Paus Johannes Paulus II heeft last van Artrose. Dit komt daar dat hij dagen en urenlang op zijn knieën heeft gebeden.

De 81-jarige paus kreeg hevige pijn toen hij tijden een jaarlijkse retraite door zijn knieën moest. Een paar bezoeken zijn afgezegd zodat hij een beetje kan rusten, voor de rest zal hij niet verder van zijn agenda afwijken aldus een woordvoerder van het Vaticaan.

Deel van PvdA tegen JSF

Het Politiek Forum van de PvdA heeft zich in Utrecht tegen deelname van Nederland aan de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter uitgesproken. Volgens het Forum, dat als een soort partijparlement binnen de PvdA wordt beschouwd, zijn de twijfels over de voordelen van deelname zo groot, dat ervan moet worden afgezien.

Ook de socialistische Euro-parlementariër Max van de Berg zei dat Nederland niet aan de ontwikkeling moet meedoen. Volgens hem loopt het kabinet teveel achter de Verenigde Staten aan.

Vorige maand koos het kabinet wel voor deelname aan de ontwikkeling van de nieuwe Amerikaanse straaljager, die na 2010 de huidige F16 moet vervangen. Het kabinet wil voor 800 miljoen euro meedoen in de ontwikkeling van het nieuwe toestel waaraan dan ook de Nederlandse defensie-industrie mag deelnemen.

De VVD maakt zich vooralsnog geen zorgen over de afwijzing door het Politiek Forum van de PvdA. VVD-woordvoerder Balemans zei in het Radio 1 Journaal erop te vertrouwen dat premier Kok en PvdA-fractieleider Melkert het advies van het Politiek Forum naast zich zullen neerleggen.

De Tweede Kamer debateert begin april over het JSF-besluit. Maandag houdt de kamer een hoorzitting, waarbij alle partijen rond de vervanging van de F16 aan het woord komen.

Leefbaar Nederland heeft weer een lijsttrekker

Officier van justitie Fred Teeven is de opvolger van Pim Fortuyn bij Leefbaar Nederland (LN) geworden. Vanmiddag koos het congres van de partij hem als lijsttrekker voor de Tweede-Kamerverkiezingen, die over ruim twee maanden worden gehouden. Teeven, voormalig VVD-lid uit Oudkarspel, kreeg 164 van de 227 stemmen. Hij krijgt oud-minister Westerterp, nummer 2 op de lijst, als runningmate.

De 43-jarige Teeven zal vanaf vandaag geen officier van justitie meer zijn. De nieuwe lijsttrekker had dat afgesproken met hoofdofficier De Wit uit Amsterdam.

Henk Westbroek, medeoprichter van de partij, sprak na de verkiezing van Teeven het congres toe. Hij prees Teeven aan als iemand die eerlijk durft te zeggen dat hij de wijsheid niet in pacht heeft. ,,Die eerlijkheid is verfrissend. Teeven zal vaak de mond zijn van de wijsheid die in deze partij bestaat.'' Over Fortuyn zei Westbroek: ,,Het is jammer dat het zo gegaan is, maar hij nam afstand van wat u als leden in het verkiezingsprogramma heeft gezet en dan is het einde verhaal, want u bent de baas. Dat is een beetje anarchistisch, maar dat is juist de charme van deze partij.''

LN mikt bij de verkiezingen in mei op 15 zetels. In de peilingen staat de partij op 6 zetels.

Zalmnorm en WAO

Verder ging het congres vanmiddag akkoord met een aantal financiële uitgangspunten. Net als ex-lijsttrekker Fortuyn wil LN de zogenoemde Zalmnorm hanteren bij eventuele meevallers. Dat betekent dat alleen uitgavenmeevallers aan andere dingen mogen worden uitgegeven. Verrassend hoge inkomsten gaan naar lastenverlichting en verlaging van de staatsschuld.

Een WAO-voorstel van het bestuur leidde tot meer discussie. Het LN-bestuur wilde dat de WAO wordt beperkt tot lichamelijke ziekten of ongevallen die met het werk te maken hebben. Voor de overige gevallen zou er een vrijwillige WAO moeten komen. (Hierdoor zou de premie omlaag kunnen.)
Het congres besloot echter het bestuursvoorstel wel als uitgangspunt te nemen bij verdere interne uitwerking, maar de tekst nog niet mee te geven aan de kandidaten voor de Tweede-Kamerverkiezingen. Een groot deel van de congresdeelnemers wil een ruimere regeling.

Hubble weer vrijgelaten in heelal

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Hubble-telescoop De astronauten van de spaceshuttle Columbia hebben de Hubble-telescoop weer in de ruimte vrijgelaten. Dit hebben ze gedaan na een aantal reparatie's aan de ruimte telescoop.

De Hubble is nu voorzien van een aantal nieuwe, krachtiger zonnepanelen en er is een nieuwe camera geplaatst zodat er nog verder in de ruimte kan worden gekeken.

De elf ton wegende Hubble-telescoop moest voor de reparatie de spaceshuttle binnen worden gehaald. Kritiek moment was het totaal afsluiten van de stroom van de ruimtetelescoop. De vrees bestond dat de systemen niet meer zouden opstarten, maar de Hubble kwam probleemloos weer tot leven.

In 2004 staat de volgende onderhoudsbeurt gepland en in 2010 bewijst de ruimtetelescoop zijn laatste dienst.

Daling sepots minder dan gedacht

Het Openbaar Ministerie heeft een te positief beeld van het aantal geseponeerde zaken gegeven. Dat heeft een onderzoeker van het Ministerie van Justitie ontdekt. Het aantal niet vervolgde zaken zou flink gedaald zijn maar dat blijkt niet juist.

Enkele duizenden sepots kwamen niet in de statistieken voor omdat ze gewoonweg niet goed geregistreerd waren. De daling blijkt nu minder spectaculair dan de afname die het OM eerder presenteerde.

Wachtlijsten in de zorg nemen toe

roelKW had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De wachtlijsten in de gezondheidszorg blijven groeien. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Prismant in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor ziekenhuizen. De vele honderden miljoenen euro's die de overheid in de zorg heeft gestoken veranderen daar weinig tot niets aan. Er zijn wel extra patiënten geholpen maar de vraag naar zorg neemt ook toe.

Bijna 20 procent van de patiënten moet langer dan zes maanden wachten op een ziekenhuisopname. Vooral voor oogheelkunde, plastische chirurgie en orthopedie moeten mensen lang wachten.

Ook MBO's frauderen

Niet alleen op HBO's wordt gerommeld met overheidsgeld ook op MBO's vindt fraude plaats. Dat zeggen de bestuursvoorzitters van de regionale opleidingscentra in Amsterdam en Rotterdam in de Volkskrant.

Ex- bestuursvoorzitter van het ROC Midden- Brabant Ed van Dam zegt ook in deze krant dat Den Haag het geknoei zelf in de hand werkt. "De regels nodigen uit tot gerommel en creatief boekhouden", aldus Van Dam.

Oudkerk: De PvdA moet vernieuwen

Volgens Rob Oudkerk heeft de Partij van de Arbeid de afgelopen acht jaar veel te weinig ruimte gekregen, onder leiding van premier Kok, om zich te vernieuwen. Hij verwijt dat Kok niet persoonlijk, maar hij is wel mede verantwoordelijk.

"Door de te behoedzame benadering van Kok en andere ministers is de PvdA op landelijk niveau blijven steken in een in zichzelf gekeerde manier van politiek bedrijven", zo zei Oudkerk vanmiddag in het tv-programma Buitenhof.

De fractieleider van de Partij van de Arbeid in Amsterdam zegt dat het goede verkiezingsresultaat van zijn partij-afdeling in Amsterdam aantoont dat de kiezers waardering hebben voor een nieuwe aanpak. Volgens hem heeft de PvdA in Amsterdam op een vernieuwende manier campagne gevoerd, dichter bij de burger.

Pim Fortuyn moet absoluut niet buiten gesloten worden in het debat vindt Oudkerk, die toegaf zijn eigen optreden onlangs in Nova tegen Fortuyn onder de maat te vinden. "Het probleem met Fortuyn is dat hij praat in one-liners, maar op het moment dat het je wel lukt met hem in gesprek te gaan, blijkt al snel dat Fortuyn zelf ook niet weet hoe het allemaal moet, en zijn harde mening afzwakt". De mening van Marcel Van Dam, die Fortuyn op voorhand wil buitensluiten, deelt hij niet.

Volgens Oudkerk moet er afscheid worden genomen van de oude manier van politiek voeren. Partijen moeten duidelijk maken waar ze voor staan. Als voorbeeld hoe het niet moet noemde hij de vorige verkiezingscampagne uit '98, toen de inzet Paars 2 was. Hierdoor werden bij voorbaat al concessies gedaan, waardoor het verschil tussen partijen verwaterde. Oudkerk ziet een terugkeer op termijn in de landelijke politiek zeker als een optie.


Oudkerk zegt landelijke politiek zeker niet voorgoed vaarwel

Tandpasta van koeienuitwerpselen in India

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tandenpoetsen wordt nooit meer hetzelfde. Tenminste als het aan een Indiase firma ligt op een alternatieve kruidenbeurs in de Indiase hoofdstad New Delhi haar producten aanbiedt.

Het recept voor de tandpasta is simpel. Men neme een koe, iets dat niet al te moeilijk is in India, waar er miljoenen van over straat lopen. Melk de koe en vermeng de melk vervolgens met de urine en de poep van dezelfde koe.

Volgens de firma, Kanpur Gaushala Society, is het resultaat een prima tandpasta. "Het is zeer goede tandpasta waar je normaal je tanden mee kan poetsen", aldus Ram Shankar Gupta, de eigenaar van het bedrijf, die zijn eigen pasta dagelijks gebruikt. Bij het bedrijf draait alles om de koe. Melk en uitwerpselen van 5000 koeien in de regio functioneren als leveranciers voor Gupta's uiteindelijke producten.

Het mengsel blijkt niet alleen tandpasta op te leveren, maar ook nog een serie van andere producten, zoals thee getrokken uit een mix van koeienurine, poep en yoghurt. Ook verkoopt het bedrijf nog de zogenaamde koeienmedicijnen, bijvoorbeeld anti-kankerpillen. Medici zijn er verre van overtuigd dat de koeienpil ook daadwerkelijk geneest. Ook claimt Gupta dat koeienurine een zuiverende werking heeft op het lichaam.

Hans Wiegel zou premierschap overwegen

Het politieke orakel uit het Noorden, VVD-coryfee Hans Wiegel, heeft klare taal gesproken vanmiddag in het programma Buitenhof op Nederland 3.

Wiegel vindt dat de VVD de komende weken in de verkiezingscampagne de sterkste troeven moet inzetten. Er moet duidelijk gemaakt worden op welke punten de VVD het eens is met Paars, zoals het beleid van minister Zalm. Die moet dan ook een prominente rol gaan vervullen.
De zaken waar de VVD het niet eens is met Paars, daar moeten de kamerleden van de VVD worden ingezet die daar wel de afgelopen vier jaar op gehamerd hebben. Zoals bijvoorbeeld kamerlid Kamp inzake het asielbeleid.

Premier

De VVD moet een samenwerking met Pim Fortuyn zeker niet uitsluiten, vindt Wiegel. Zelf wil hij overwegen om premier te worden, mocht men hem vragen voor een kabinet VVD-CDA-LN-LPF. Een Paars 3 kabinet is volgens Wiegel uit den boze. Probleem is alleen dat nu bijvoorbeeld Minister Jorritsma al op voorhand zegt niet te willen samenwerken met Fortuyn. Dijkstal laat wel een opening over, daar moet nu duidelijkheid over komen vindt Wiegel. De kans op een dergelijk kabinet acht Wiegel overigens klein, omdat LN en LPF vooral VVD kiezers trekken.

"Aan de kiezer moet duidelijk gemaakt worden dat een stem op Pim, eigenlijk een stem is voor Ad als premier", aldus Wiegel. Mocht de VVD verliezen bij de verkiezingen, dan moet zij in de oppositie gaan is zijn mening.

Fortuyn

Fortuyn moet vooral aangesproken worden op inhoudelijke punten meent Wiegel, die grote bewondering heeft voor de manier waarop Fortuyn campagne voert. Het standpunt Vol=Vol kan bijvoorbeeld niet voor asielzoekers die echt met de dood bedreigd worden, aldus wiegel, die erkende dat het asielprobleem hard aangepakt moet worden. Ook allochtonen die zich hier niet gedragen mogen wat hem betreft keihard aangepakt worden.

Kok

Overigens sluit Wiegel niet uit dat premier Kok terugkomt op zijn besluit politiek Den Haag te verlaten. Wellicht kiest Kok voor "nog een rondje", na het dramatische vertoon van Melkert in het debat met Fortuyn. Wiegel vond Melkert "nog slechter" dan VVD'er Dijkstal.

Politieauto geramd door ambulance

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Beuningen heeft donderdagavond om tien uur een ambulance een kerende politieauto geramd. Een van de twee agenten die in de auto zat brak zijn sleutelbeen.

De politie ging af op een autobrand voor assistentie, maar ze kregen de melding dat ze ergens anders op af moesten gaan, en keerde om bij een kruising. Bij de kruising botste de twee voertuigen frontaal op elkaar.

De twee agenten werden afgevoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen. Het ambulance personeel mankeerde niets. Beide voertuigen hadden geen zwaailicht of sirene aanstaan.

Man lijmt lippen dicht van zijn vrouw

Eddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man in Noord-Ierland die een vrouw vermoordde door haar lippen dicht te lijmen, heeft 17 jaar voor zijn daad gekregen.

Zijn vrouw was net ontslagen uit een afkickkliniek, maar werd naar enkele dagen door haar man betrapt op heroïne gebruik. Haar man zag dat en sloeg haar, daarna lijmde hij haar lippen dicht en viel daarna in slaap.

De vrouw ging dood door verstikking. De buren hoorde wel geluiden uit het huis maar dachten dat het een huisdier was....

Werkstraf voor verkrachter uit Wehl

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige man uit Wehl heeft een werkstraf van 180 uur gekregen voor de verkrachting van een 10-jarig meisje. Ook kreeg hij een voorwaardelijk gevangenisstraf van zes maanden en een proeftijd van twee jaar.

De straf is conform de eis van de officier van justitie. Hij achtte bewezen dat de man in de zomer van 2000 in de fout was gegaan. De man uit Wehl bekende de verkrachting, maar later ontkende hij dat hij het meisje, dat hij al vanaf haar geboorte kende, iets had aangedaan. Men hield er rekening mee dat de man verminderd toerekeningsvatbaar was.

Ontuchtpleger hoeft cel niet in

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks de jarenlange ontucht die met zijn kleindochtertje hoeft een 73-jarige inwoner van Naarden niet de cel in. De Arnhemse rechtbank veroordeelde hem eergisteren tot een werkstraf van 240 uur, naast drie maanden voorwaardelijk.

In de jaren tachtig had de man zich herhaaldelijk vergrepen aan het meisje, toen zij tussen de elf en vijftien jaar oud was. Tijdens de strafzaak tegen de Naardenaar, die slechts toegegeven had het kind eenmaal betast te hebben, bleek dat hij zich volgens verklaringen van de moeder van het slachtoffer ook in haar jeugd aan incest had schuldig gemaakt. Het seksueel misbruik was zo overgegaan van dochter op kleindochter.

Terecht stond de 73-jarige echter uitsluitend voor de jarenlange ontucht met de kleindochter, hetgeen de rechtbank bewezen achtte. Tegen de grootvader was een gevangenisstraf van vijftien maanden geëist waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

Snelheidsduivel gaat 112 km/h te hard

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zaterdag is er op de E17 tussen Kortrijk en de Franse grens een motorrijder geflitst die 232 kilometer per uur reed. Dit is 112 kilometer per uur sneller dan de toegelaten snelheid. Dit heeft het parket van Kortrijk zondagochtend meegedeeld.

De Provinciale Verkeerseenheid van West-Vlaanderen heeft de achtervolging ingezet en kon de motorrijder tegenhouden. Het bleek te gaan om een Fransman. Het parket van Kortrijk heeft het rijbewijs van de Fransman voor 15 dagen ingetrokken. Over enkele maanden zal de Fransman zich moet verantwoorden voor de politierechtbank.

Kantoor Arafat in puin

Reintje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van zaterdag op zondag hebben Israëlische legerhelikopters het hoofdkwartier van Yasser Arafat in Gaza-Stad met raketten beschoten, aldus ooggetuigen.

Volgens Palestijnse functionarissen is het presidentieel gebouw van Arafat, dat een symbool is van diens autoriteit, geheel verwoest. Arafat was zelf niet aanwezig. Sinds december zit hij in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever en mag hij van de Israëlische regering de stad niet verlaten.

Volgens ooggetuigen heeft het Israëlische leger zeker dertig raketten afgeschoten, nadat een Palestijn zaterdag een zelfmoordactie in Jeruzalem had uitgevoerd, waarbij elf mensen om het leven kwamen. Ook de Israëlische marine deed aan de aanval in Gaza-Stad mee. Zaterdag waren kantoren van Arafat in Gaza-Stad en Nablus ook al het doelwit van aanvallen.

In dezelfde nacht ongeveer tien pantservoertuigen en drie bulldozers Gaza-Stad binnengetrokken. De Israëliërs vuurden granaten af op het vluchtelingenkamp Tel al-Soltan nabij Rafah. Hierdoor raakten zeven Palestijnen gewond, aldus Palestijnse functionarissen.

In een reactie op de verwoesting van het kantoor van Arafat, zei een Palestijnse functionaris dat de aanval het bewijs is dat de politiek van de Israëlische premier Sharon "failliet is".

De Verenigde Staten veroordeeld de uitbarsting van geweld opnieuw. "We veroordelen deze laatste uitbarsting van geweld en roepen beide partijen dringend op er alles aan te doen om er onmiddellijk een einde aan te maken", aldus een Amerikaanse regeringsfunctionaris die anoniem wil blijven. De Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten, Anthony Zinni, brengt volgende week een bezoek aan de regio.


Van Dam onderuit met stellingname tegen Pim

CyberRat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het VARA-programma ''het Lagerhuis'' van zaterdag 9 maart kwam debater Marcel van Dam met de volgende stelling:
"Alle politieke partijen moeten het voorbeeld van D66 volgen en nu al uitspreken dat zij in geen geval zullen regeren met Fortuyn."

Van Dam, die Pim Fortuyn in hetzelfde programma ooit met Adolf Eichmann vergeleek en in een column het anti-islamisme (de kritische houding) vergeleek met anti-semitisme, probeerde zijn stelling te onderbouwen met onder andere de volgende argumenten.

"Toen het Oostenrijkse CDA met Haider ging samenwerken ging er een schok door Europa. Het Oostenrijkse imago kreeg een forse knauw die tot op de dag van vandaag doorwerkt."

"Het zijn perfide opvattingen (van Fortuyn, Fok!). Daarom moeten alle politieke partijen het voorbeeld van D66 volgen en nu al uitspreken dat zij in geen geval zullen regeren met Fortuyn. Europa en de kiezers hebben recht op die duidelijkheid."


Helaas voor van Dam ging hij jammerlijk onderuit. Slechts 14% van de kijkers was het met hem eens. Bekijk de online discussie

Uitslag:
Voor: 14%
Tegen 86%

Vrouw liet man doodbloeden: huisarrest

Reintje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Chante Mallard die in de Amerikaanse staat Texas een zwerver aanreed en hem vervolgens drie dagen lang in haar voorruit heeft laten doodbloeden is door de Amerikaanse staat veroordeeld tot electronisch huisarrest onder een borgsom van $250.000. Mallard moet een electronische monitor dragen en mag niet drinken.

De verpleeghulp reed in oktober vorig jaar de 37-jarige zwerver Gregory Glen Biggs aan. De man knalde als gevolg van de aanrijding door de voorruit van de auto. Zijn bebloede hoofd stak door het raam terwijl zijn gebroken benen op de motorkap lagen. Mallard (25) reed na het ongeluk door naar huis met Biggs op de motorkap. Ze parkeerde haar wagen in de garage en liep weg zonder zich te bekommeren om het hulpgeroep van Biggs.

Bush wil aanval op Irak

Reintje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groot-Brittannië zou door de Verenigde Staten zijn gevraagd om een plan op te stellen voor de deelname van 25.000 Britse militairen aan een eventuele gezamenlijke militaire actie op Irak. Dat schrijft de Britse krant The Observer zondag. Dit bericht is onmiddelijk tegengesproken door een woordvoerder van de Britse premier Blair

Het Amerikaanse plan gaat volgens The Observer uit van een troepenmacht van in totaal 250.000 man voor een militaire operatie die veel lijkt op de operatie Desert Storm uit 1991 toen geallieerde troepen Irak uit Koeweit verdreven. Dit zou een nieuwe fase moeten zijn in de strijd tegen het internationaal terrorisme.

De Amerikaanse vice-president Dick Cheney arriveert maandag in Londen voor een bezoek. Hij zou nieuwe bewijzen in handen hebben dat Saddam Hussein zich bezig houd met het maken van massavernietigingswapens. Londen is de eerste halteplaats van Cheney die maandag begint aan een rondreis langs in totaal tien landen om steun te krijgen voor de Amerikaanse politiek tegen Irak, aldus de krant.

Volgens The Observer worden ook andere militaire opties overwogen. Er zou voorstel zijn om kleine speciale eenheden in te zetten die oppositiegroepen binnen Irak moeten helpen. Een ander voorstel is om luchtaanvallen op Iraakse doelen te intensiveren wanneer Saddam Hussein blijft weigeren om wapeninspecties door de Verenigde Naties toe te staan.

Demonstratie op Eiffeltoren

Zondagochtend hebben ongeveer twintig demonstranten de Eiffeltoren beklommen om aandacht te vragen voor de mensenrechten in Tibet. Vanaf de eerste verdieping rolde zij een spandoek uit.

Vijf actievoerders bleven op de eerste verdieping terwijl de rest met klimtouwen naar de tweede etage probeerde te komen. Na ongeveer twee uur demonstreren zijn de actievoerders onder begeleiding via de trap naar beneden gebracht.

Vossenjacht in Friesland mislukt

Jagers hebben in Friesland een vossenjacht gehouden uit protest tegen de nieuwe Flora- en Faunawet, maar dat is geen succes geworden. Zo'n 30 jagers gingen het veld in, maar zij vonden geen vos.

Wegens de nieuwe wet is het vanaf volgende maand verboden om op vossen te jagen. De jagers probeerden met hun actie alsnog een vergunning te krijgen van de provincie Friesland. Zij zeggen dat de vossenjacht moet worden voortgezet om de weidevogels in het gebied te beschermen.

In samenwerking met de Faunabescherming heeft de Dierenbescherming een aantal tegenacties opgezet. In Friesland leven zo'n 3.500 vossen.

Bloedig geweld in Israël

Adnan en Reintje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Palestijnse aanslagen hebben zaterdagavond minstens 13 Israëliërs gedood en tientallen gewond geraakt. Bij een zelfmoordaanslag in een café in Jeruzalem vielen twaalf doden, onder wie de dader. Het café bevindt zich op ongeveer 100 meter van de residentie van premier Ariel Sharon, die op het moment van de aanslag niet thuis was.

Baby

Nabij Tel Aviv, in de kustplaats Netanya, openden Palestijnen het vuur op voorbijgangers op een boulevard. Daarbij vonden drie Israëliërs de dood, onder wie een baby. De politie heeft twee Palestijnse daders doodgeschoten.

Kantoor Arafat verwoest

Na de aanslagen hebben Israëlische gevechtshelikopters raketten afgevuurd op de kantoren van de Palestijnse leider Yasser Arafat in Gaza-stad. Volgens Palestijnse bronnen is het hoofdkwartier van Arafat volledig verwoest. Arafat zelf bevindt zich al enige tijd in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Hij mag de stad van de Israëlische autoriteiten niet verlaten.

Ook elders in de Palestijnse gebieden hebben de Israëlische strijdkrachten hun aanvallen verder opgevoerd. Daarbij is een onbekend aantal doden gevallen. Opnieuw vielen Israëlische tanks in de Gaza-strook een Palestijns vluchtelingenkamp binnen.

Melkert: 'Fortuyn-stemmers zijn redelijk'

De PvdA denkt een groot deel van de mogelijke Fortuyn-stemmers terug te kunnen winnen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens PvdA-lijsttrekker Melkert zijn de meeste Fortuyn-stemmers 'redelijke mensen', zo zei hij op een partijbijeenkomst in Utrecht. Melkert baseert zijn optimisme onder andere op gesprekken die hij gisteren voerde met Rotterdammers.

Melkert gaf donderdag in het tv-programma Netwerk toe dat hij het in het lijsttrekkersdebat "niet goed heeft gedaan''. Als excuus voor zijn narrige optreden voerde de fractievoorzitter aan dat Fortuyn bij hem een gevoelige snaar had geraakt. Melkert liet in de nacht van woensdag op donderdag in het debat met Fortuyn duidelijk merken dat hij geen enkele boodschap had aan de succesvolle nieuwkomer in de politiek.

Volgens oud-campagnestrateeg Dig Istha was dat optreden onbegrijpelijk. "Het is vooral zijn campagneteam zwaar aan te rekenen." Zijn onprofessionele optreden had volgens Melkert te maken met de uitspraken van Fortuyn dat het in Nederland 'dweilen met de kraan open is' met de toestroom van buitenlanders. "Dat raakt mij persoonlijk'', aldus Melkert. Maar ook de spectaculaire winst van Fortuyn in het PvdA-bolwerk Rotterdam had hem dwars gezeten, gaf de PvdA'er toe.

Sorcerer8472 had ons dit via de newssubmit te melden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.