Halo Wars komt eind februari naar Europa

Ensemble Studios heeft de releasedatum bekend gemaakt van de langverwachte RTS Halo Wars, waarin je de voorgeschiedenis van de Halo-trilogie mag gaan beleven van bovenaf. Vanaf 26 februari zal de game in de Japanse winkels liggen, waarna op 27 februari de Europese winkels de game zullen gaan verkopen. Onze vrienden aan de andere kant van de oceaan zullen moeten wachten tot 3 maart. Voor het langere wachten krijgen ze wel een beloning. Er zal bij een selecte groep retailers een collector's edition te koop zijn voor mensen die pre-orderen met daarin een graphic novel, een ingame Wraith genaamd Honor Guard, zes zogenaamde leader cards en een Spirit of Fire-afdruk. Ze zullen ook eerder toegang krijgen tot de Mythic Map Pack.

In Leipzig maakten we al kennis met de game en kregen we de mogelijkheid tot een korte hands-on ervaring. Onze ervaringen van de game kun je hier lezen.

Twintig jaar voor het originele Halo was er nog een enorme oorlog gaande tussen de mensheid en de Covenant. Wie er ging winnen was nog niet duidelijk en hoewel de Covenant langzaam de overhand kregen had de mensheid een geheim wapen: de Spartans. Deze supersoldaten waren de ultieme kracht in de strijd tegen de aliens. In Halo Wars vecht je de oorlog uit met de Covenant, met deze Spartans nog tot je beschikking.