Zeer gunstige 4e kwartaalcijfers voor Ubisoft

Goed nieuws van Ubisoft, de Franse game developer/publisher heeft over het 4e kwartaal van het fiscale jaar (1 januari t/m 31 maart) een omzet van 278 miljoen dollar weten te maken. Dit recordbedrag kwam mede door de succesvolle verkopen van games als Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory (welke 2.5 miljoen keer over de toonbank ging) en Brothers in Arms: Road to Hill 30, hiervan werden er 1.7 miljoen stuks verkocht. Ook de DS games van Ubisoft doen het goed, Asphalt Urban GT en Rayman zorgden voor een gezamenlijke verkoop van 740.000 stuks.

De jaarcijfers zullen pas in juni worden bekendgemaakt maar de woordvoerders van Ubisoft spreken over een omzet van 676 miljoen dollar, iets wat een stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar zou betekenen.

Ook de prognoses voor de eerste twee kwartalen van het jaar 2005/2006 zien er gunstig uit, Ubisoft verwacht een omzet van 195 miljoen dollar te halen. Dit is 20% meer dan het jaar ervoor.

Dat het goed gaat met Ubisoft blijkt ook uit het feit dat er binnenkort 600 nieuwe werkplekken aan zitten te komen. Ook staan er een heleboel nieuwe games in de planning waarvan twee al bij naam genoemd worden namelijk Firefighters Command en No Surrender. Over deze games is nog niks bekend maar we houden je op de hoogte.

Wil je het hele persbericht van Ubisoft nog eens nalezen dan kan dat hier.