Kermis Katwijk loopt uit op rellen

Bralkruk had ons via de nieuws-submit te melden:

De kermis in Katwijk heeft een gewelddadige laatste dag beleefd. Aan het begin van zaterdagavond ontstond er ruzie tussen een groep Katwijkers en een groep uit Lisse. De politie wist te voorkomen dat het uitliep op een grote vechtpartij.

Aan het eind van de avond echter keerde een groep Katwijkers zich op de kermis tegen de politie. Ze bekogelden twee agenten met flessen en stenen. De politie riep daarop assistentie in uit Leiden en van de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden. De jongeren op hun beurt rukten ook versterkingen aan en bekogelden de politie met stenen, tegels, flessen, bloempotten en dranghekken. De politie moest middels charges de rust herstellen. Omstreeks 00.45 uur waren de reljongeren van de kermis en de naburige Turfmarkt verdreven.

In totaal zijn vijf personen aangehouden, waaronder twee mannen en een vrouw uit het publiek wegens het uiten van beledigingen en het gooien van voorwerpen naar de politie. Daarbij raakten de twee mannen gewond nadat een politiehond zich in hen vastbeet.