FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 augustus 2005

Ned 2+3 en Talpa plat na technische storing

Een technische storing op het mediapark in Hilversum heeft vanavond voor problemen gezorgd. Omstreeks 23.15 uur viel op Nederland 2 en 3 en Talpa het beeld weg. Op het bewuste moment waren op alledrie de zenders live programma's vanuit Hilversum bezig. Door een storing waren en zijn rechtstreekse uitzendingen niet meer mogelijk.

Op Nederland 2 was Studio Voetbal bezig, op Nederland 3 was Zomergasten met gast Katja Schuurman te zien en Talpa toonde het programma Café de Sport met Humberto Tan en Jack Spijkerman. Nederland 2 met Studio Voetbal was na enige tijd weer in de lucht, Nederland 3 zond reclame en inmiddels een film uit (het resterende gedeelte van Zomergasten is komen te vervallen) en Talpa schakelde na enige tijd over naar een uitzending van America's Funniest Video's en inmiddels 5 tegen 5.

Het is nog onduidelijk wanneer ook Nederland 3 en Talpa weer met de reguliere programmering kunnen starten.

Crash modelvliegtuigje leidt tot alarm hulpdiensten

Icoon opmerkelijk nieuwsMeerdere meldingen over een ongeluk van een vliegtuig leidde zondag tot groot alarm in Noord-Brabant. Het toestel zou volgens verschillende getuigen neergestort zijn tussen Nistelrode en Vorstenbosch. Politie, brandweer en ambulance rukten in allerijl uit naar de plek des onheils.

Daar aangekomen bleek het echter om een schaalmodel te gaan, zo meldde een woordvoerder van de plaatselijke politie vanavond.

Liga: Zege Madrid, remise Barcelona

Tijdens de eerste speeldag van de Primera Division boekte Real Madrid een benauwde zege op Cádiz: 1-2. Robinho begon op de bank, maar kende een uitstekende invalbeurt. FC Barcelona leed zaterdag al vroeg haar eerste puntenverlies door tegen Alavés niet tot scoren te komen.

Real Madrid speelde vanavond tegen nieuwkomer Cádiz en het ontsnapte. Raul zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer: 1-2. Real startte met al haar sterren, met uitzondering van Robinho en Owen. De Madrilenen kenden een droomstart: Ronaldo scoorde al bij zijn eerste balcontact van dit seizoen. De 28-jarige Braziliaan kreeg de bal van Zidane, legde de bal schietklaar, en scoorde knap. De goal bleek niet het startsein voor een swingend Real, want echte uitgespeelde kansen kreeg de Koninklijke niet meer in de eerste 45 minuten.

In het tweede bedrijf was Cádiz continu de dreigende ploeg en scoorde het verdiend na een uur, dankzij uitblinker Oli. Een invalbeurt van Robinho zorgde ervoor dat Madrid weer de bovenliggende partij werd. Robinho en Zidane zetten een mooie aanval op en Raul hoefde de bal alleen nog maar in te tikken: 1-2.

Jan Kromkamp zal zich ongetwijfeld meer hebben voorgesteld van zijn debuut bij Villareal, want zijn nieuwe club verloor met 2-1 van Osasuna. Kromkamp trof geen blaam bij beide goals van Osasuna, maar maakte ook geen verpletterende entree in de Primera Division. Villareal was trouwens steeds de bovenliggende partij, maar vooral Forlan had zijn vizier vaak niet op scherp staan.

Kampioen FC Barcelona opende op zaterdag al de competitie. Tegen promovendus Alavés speelde Barça uitstekend voetbal, creëerde het kans op kans, maar zag het Alavés-doelman Bonano uitgroeien tot man van de wedstrijd. De Argentijn, die vroeger uitkwam voor Barça, had op elke inzet van de Barcelona-sterren een antwoord, al werd hij enkele keren geholpen door het houtwerk. Mark van Bommel keek de hele wedstrijd vanaf de bank toe.

De campeón van 2004, Valencia, begon wel met een overwinning. Met Aimar als briljante regisseur kwam Betis Sevilla er niet aan te pas: 1-0. Na een eerste helft zonder kansen opende Aimar na 53 minuten de score. Dat deed hij na een subliem technisch hoogstandje. Patrick Kluivert kende een anonieme invalbeurt, al maakte hij bijna nog een eigen doelpunt. Voorlopig moet Oranjes topscorer aller tijden in de pikorde Mista voor zich dulden. De Baskische derby tussen Athletic de Bilbao en Real Sociedad eindigde in een 3-0 zege voor Bilbao. Francisco Yeste maakte in deze kraker de eerste goal van de Primera Divison 2005/2006.


Uitslagen Primera Divison – 1e Speeldag:
Deportivo Alavés – FC Barcelona 0-0
Valencia – Real Betis Sevilla 1-0
Athletic de Bilbao – Real Sociedad 3-0
Cádiz - Real Madrid 1-2
Atlético Madrid – Real Zaragoza 0-0
Espanyol – Getafe 0-2
Osasuna – Villareal 2-1
Celta de Vigo – Málaga 2-0
Sevilla – Racing Santander 1-0
Real Mallorca – Deportivo la Coruna 0-1


Stand na één speeldag:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Athletic de Bilbao133 - 0
2Celta de Vigo132 - 0
3Getafe132 - 0
4Osasuna132 - 1
5Real Madrid132 - 1
6Deportivo la Coruna131 - 0
7Sevilla131 - 0
8Valencia131 - 0
9FC Barcelona110 - 0
10Deportivo Alavés110 - 0
11Atlético Madrid110 - 0
12Real Zaragoza110 - 0
13Cádiz101 - 2
14Villareal101 - 2
15Racing Santander100 - 1
16Real Betis Sevilla100 - 1
17Real Mallorca100 - 1
18Espanyol100 - 2
19Málaga100 - 2
20Real Sociedad100 - 3

Topscorer:
Romeo – Osasuna – 2 goals

Dronken tankautochauffeur van snelweg afgehaald

Icoon Binnenlands nieuwsOp de snelweg A15 bij Hardinxveld-Giessendam is vanavond een dronken tankautochauffeur aangehouden. De 56-jarige man, een inwoner van het Belgische Eksaarde, bleek bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn wagen was gevuld met het vloeibare, vluchtige en giftige styreen.

Een getuige had eerder de politie getipt over de slingerende tankwagen. De Belg was op weg naar Duitsland. Na een blaastest op het politiebureau kon hij echter zijn rijbewijs inleveren. Hij is vervolgens met een dagvaarding naar huis gestuurd. De tankwagen is door een andere chauffeur naar de eindbestemming gereden.

Bijen zorgen voor chaos in Breda

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBoze bijen hebben vandaag voor onrust en chaos gezorgd in Breda. Een imker gaf op een terrein aan de Verbeetenstraat een cursus honingmaken en -bewerken. Volgens de man werden de insecten agressief toen er honing van de honingraten werd afgehaald. De cursisten hadden beschermende kleding, omstanders en buurtbewoners echter niet.

Zes mensen liepen zoveel steken op dat ze zich in een ziekenhuis moesten laten behandelen met tegengif. Volgens een getuige zijn enkele tientallen personen gestoken. De man zag een zwerm van duizenden bijen op zich af komen. "Sommige mensen zijn vijftig keer gestoken, anderen dertig keer. Ik heb mijn zoontje net kunnen redden."

De woedende Bredanaar wil maandag aangifte gaan doen bij de politie. Hij zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de imker zijn gang kon gaan midden in een woonwijk. Meteen na het voorval wilden een aantal slachtoffers al verhaal halen bij de bijenhouder. Hij kreeg daarop bescherming van de politie. Inmiddels is de imker op verzoek van de politie met zijn bijenkasten uit Breda vertrokken.

Koninklijke Marine vindt 2000 kilo cocaïne

Een fregat van de Koninklijke Marine heeft gisteren een partij van ongeveer 2000 kilo cocaïne ontdekt op een schip in het Caribisch gebied. Dat heeft een woordvoerster vandaag gezegd. De cocaïne was verstopt in een geheim compartiment van de motorboot. Volgens berekeningen van de marine zou de partij een straatwaarde van zo'n 60 miljoen gehad hebben.

Het schip, dat onder de Boliviaanse vlag onderweg was naar Midden-Amerika, werd al eerder in de gaten gehouden. Door een samenwerking met een Amerikaans drugsbestrijdingkantoor op Curaçao, de Nederlandse luchtmacht en de kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba kon het schip opgespoord en aangehouden worden.

Nadat het schip was aangehouden, duurde het nog een paar uur voordat de drugs ook daadwerkelijk gevonden werden. De drugs zaten namelijk goed verstopt in balen in een geheim compartiment. Het is niet voor het eerst dat de marine een grote drugsvangst doet. Twee maanden geleden nog werd er in hetzelfde gebied een schip met 1800 kilo cocaïne aangehouden.


De Hr.Ms. Van Amstel, het fregat dat de vondst deed

Koeman verliest met Benfica

Ronald Koeman heeft het eerste thuisduel met Benfica verloren. Co Adriaanse won wel met FC Porto dit weekend.

Benfica had na het gelijkspel van vorige week de kans zich te bewijzen voor het thuispubliek. Tegen Gil Vicente verloor de club van trainer Ronald Koeman echter met 0-2 en had dat grotendeels aan zichzelf te danken. Benfica was weliswaar beter, maar kwam niet tot scoren. Aanvoerder Simão miste zelfs een strafschop. Gil Vicente won uiteindelijk met 0-2 door een doelpunt van Manuel Antonio en een eigen doelpunt van Benfica-verdediger Anderson.

Co Adriaanse deed het vrijdag een stuk beter met FC Porto. Hij wist zijn tweede wedstrijd op rij te winnen. In de uitwedsttrijd tegen Naval werd het uiteindelijk 2-3. FC Porto staat nu gezamenlijk met vijf ploegen bovenaan de ranglijst na twee gewonnen wedstrijden.

Uitslagen:
Vitória Setúbal - Paços Ferreira 0-1
Rio Ave Vitória - Guimarães 3-1
Nacional Madeira - Académica Coimbra 2-2
Sporting Braga - Penafiel 1-0
Marítimo Funchal - Sporting Lissabon 1-2
Benfica - Gil Vicente 0-2
Belenenses União - Leiria 3-1
Naval - FC Porto 2-3
Amadora - Boavista wordt maandag gespeeld

Stand:

PlaatsClubGespeeldPunten
1Rio Ave26
2FC Porto26
3Sporting26
4Gil Vicente26
5Braga26
6Nacional24
7Belenenses23
8Naval23
9Pacos Ferreira23
10Academica22
11Benfica21
12Boavista11
13Vitoria Setubal21
14Guimaraes20
15Maritimo20
16Uniao Leiria20
17Amadora10
18Penafiel20

Blind: "Spitsen maakten het verschil"

Volgens Ajax-trainer Danny Blind maakten de spitsen vanmiddag het verschil in de ArenA tijdens Ajax – Feyenoord (1-2). De oefenmeester was verder ontevreden over het spel van zijn aanvoerder Escudé. Feyenoord-trainer Erwin Koeman kan ondertussen zijn geluk niet op.

De laatste zege van Feyenoord in de ArenA dateerde al uit het seizoen 2000-2001, toen de Rotterdammers met 4-3 de grote rivaal uit Amsterdam klopten. Logisch dat trainer Koeman opgetogen reageerde na afloop: ”Deze overwinning is heel belangrijk voor ons. Het gaat niet alleen om de drie punten. Dit geeft ook veel vertrouwen. Ik ben trots op mijn ploeg en echt heel blij dat we van Ajax hebben gewonnen.” Koeman prees vooral zijn spitsen: ”We hebben aanvallers die weinig kansen nodig hebben om te scoren. Ja, die hebben we volgende week ook nog. Kuijt en Kalou blijven bij Feyenoord.”

Dirk Kuijt roemde vooral het collectief: ”Iedereen werkte en gunde het elkaar, dat maakt een team altijd sterker. Het was misschien niet de mooiste overwinning, maar wel een heel lekkere. Na een periode die voor Salomon en mijzelf behoorlijk onrustig was, komt dit op het goede moment.”

Naast de overwinning kende Feyenoord ook nog een andere meevaller: de blessure van Sebastian Párdo blíjkt namelijk mee te vallen. De Chileen viel in de rust van De Klassieker uit met een kwetsuur, maar kampt slechts met een forse kneuzing aan de voetwortel. Feyenoord-clubarts Van Linschoten verwacht dat de middenvelder tegen NEC gewoon weer inzetbaar is.

Ajax-coach Danny Blind was niet content over de koelbloedigheid van zijn aanvallers: ”Rosenberg krijgt een goede kans maar die mist. Kuijt krijgt in de tweede helft een soortgelijke mogelijkheid en die gaat er wél in. In het laatste kwartier hebben we een man meer en krijgen we ook goede kansen. Maar we scoren slechts eenmaal. Dat is ons noodlottig geworden.” Het spel van aanvoerder Escudé kon Blind niet bekoren: ”Ik praat in de media niet uitgebreid en individueel over spelers. Maar Escudé speelde inderdaad niet goed. Ik heb hem dan ook gewisseld.”

Dode python gevonden in Amsterdam

In Amsterdam Zuidoost heeft de politie gisteravond op aanwijzingen van omwonenden een dode tijgerpython aangetroffen. Het houden van deze wurgslang is verboden in Nederland, maar volgens medewerkers van de dierenambulance gaat het desondanks om een ontsnapt huisdier.

De slang is waarschijnlijk door de kou overleden. Pythons hebben een temperatuur van minstens twintig graden Celsius nodig om te kunnen overleven.

Rangen en standen ProTour

Ook na de GP Ouest-France van vandaag blijft Danilo Di Luca de leider in het ProTour-klassement.

Di Luca eindigde vandaag als twaalfde in Plouay en raapte dus geen punten. Zijn directe concurrenten konden echter niet profiteren: zowel Ullrich als Vinokourov komt geen steek dichterbij, al pakt Ullrich één puntje. De grote stijger is George Hincapie die nu zevende staat. Er zijn liefst vier Amerikanen onder de eerste acht. Mede daardoor staan de VS tweede in het landenklassement, waar Italië de dans leidt. Bij de ploegen is CSC de koploper.


Stand Individueel:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Punten:
1D. Di LucaITALIQ184
2J. UllrichDUITMO140
3L. ArmstrongUSADIS139
4A. VinokourovKAZTMO136
5L. LeipheimerUSAGER131
6B. JulichUSACSC130
7G. HincapieUSADIS129
8D. RebellinITAGER126
9T. BoonenBELQUI120
10A. PetacchiITAFAS111
16M. BoogerdNEDRAB80

Stand Ploegen:

Positie:Ploeg:Land:Punten:
1CSCDEN303
2RabobankNED288
3Davitamon-LottoBEL287
4PhonakZWI286
5Saunier DuvalSPA268
6Liberty SegurosSPA244
7GerolsteinerDUI237
8Discovery-ChannelUSA227
9T-MobileDUI224
10Crédit AgricoleFRA222
20Française des JeuxFRA108

Stand Landen:

Positie:Land:Punten:Ploegen in ProTour:
1Italië5994
2VS5591
3Spanje3704
4Duitsland3562
5Australië2620
7Nederland1831

Kalender ProTour:
27-08 / 18-09: Ronde van Spanje
12-09 / 18-09: Ronde van Polen
25-09: WK in Madrid
02-10: Kampioenschap van Zürich
09-10: Parijs-Tours
15-10: Ronde van Lombardije

New Orleans geëvacueerd door komst Katrina

Dirktator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsRay Nagin, burgemeester van New Orleans (in de Amerikaanse staat Louisiana), heeft alle inwoners van zijn stad verplicht de opdracht gegeven New Orleans te verlaten. Dit vanwege de komst van Katrina, een krachtige orkaan die diverse mensenlevens op haar naam heeft staan. New Orleans telt ongeveer 500.000 mensen.

In een persconferentie zei Nagin dat met het naderen van de orkaan "onze ergste vrees waarheid kan worden". De burgemeester zei vooral bang te zijn voor dijkdoorbraken, aangezien de stad onder de zeespiegel ligt. Eerder op de dag werd al bekend dat Katrina in de hoogste schaal wat betreft orkaansterkte is ingedeeld. Hierbij zijn windsnelheden tot 256 kilometer per uur mogelijk.

Zondagmiddag bevond Katrina zich nog boven de Golf van Mexico, op zo'n 400 kilometer afstand van van de Mississippi-rivier. Verwacht wordt dat de orkaan morgenvroeg lokale tijd de kust van Amerika zal bereiken. Ondanks dat niet precies te voorspellen is welke route Katrina gaat nemen, wordt er rekening mee gehouden dat de staten Louisiana, Mississippi en Alabama getroffen zullen worden door de orkaan.

Hincapie wint GP Ouest France

George Hincapie heeft verrassend de Franse ProTour-koers GP Ouest France - Plouay gewonnen. Hij won in de massasprint voor de Rus Aleksandr Usov en de Italiaan Davide Rebellin.

Dankzij de opwaardering naar ProTour-wedstrijd stonden er vele grote namen aan de start. Zo had T-Mobile met Vinokourov en Ullrich twee kopmannen bij en kwamen Davide Rebellin en Danilo Di Luca om punten voor het ProTour-klassement te verzamelen. De renners reden 15 rondes van 14,1 kilometer, maar ondanks een onrustige koers kwam er een vrij grote groep aan de finish.

De koers was echter wel zodanig hard gemaakt dat in de sprint de sterke mannen het wonnen van de rappe mannen. George Hincapie wist de sprint te winnen voor Usov. Rebellin werd derde en loopt daarmee in de ProTour in op Danilo Di Luca, die vandaag slechts twaalfde werd.

Uitslag:

Nr.NaamTijd
1  G. HINCAPIE  (USA - DSC)4h59'30"  
2  A. USOV  (BLR - A2R)z.t.  
3  D. REBELLIN  (ITA - GST)z.t.  
4  A. BALLAN  (ITA - LAM)z.t.  
5  P. WROLICH  (AUT - GST)z.t.  
6  M. ZBERG  (SUI - GST)z.t.  
7  C. MORENI  (ITA - QST)z.t.  
8  L. PAOLINI  (ITA - QST)z.t.  
9  K. ARVESEN  (NOR - CSC)z.t.  
10  J. ULLRICH  (ALL - TMO)z.t.  

Verdwaalde hond pakt zelf trein naar huis

De zwarte labrador Archie heeft zelfstandig de trein naar huis gepakt, nadat hij zijn baasje op het Schotse station Inverurie, bij Aberdeen, was kwijtgeraakt. Beelden van bewakingscamera's en getuigenissen van twee agenten en een paar spoorwegmedewerkers bevestigen het verhaal.

"Het is een erg intelligente hond", aldus eigenaar Mike Taitt. "Toen hij me niet kon terugvinden, heeft hij simpelweg de trein naar huis genomen. Hij had die trein al eerder genomen. Ik ben ervan overtuigd dat hij wist dat het de juiste trein was, maar wie zal het zeggen?"

De hond stapte zelf de trein richting Insch in en verliet deze twaalf minuten later op het juiste station, aldus spoorwegmedewerker Derek Hope. Een kaartje had de hond overigens niet gekocht. "Er stond een controleur op het perron met Archie, die meldde dat de hond zonder ticket in Inverurie aan boord was gegaan."

Singapore krijgt toiletschool

Toiletten schoonmaken is in Singapore niet langer een simpel baantje. Vanaf oktober is het namelijk mogelijk om een opleiding te volgen aan het eerste 'Toilet College' ter wereld.

Doel van de lessen is het imago van het wc's schrobben op te vijzelen. Het baantje moet bekend gaan staan als een functie met verantwoordelijkheden en hoge salarissen. Jack Sim, de oprichter van de World Toilet Organization, hoopt dat het salaris van 500 Singaporese dollar (ongeveer 250 euro) per maand omhoog gaat naar 1000 dollar.

Maar om het beoogde niveau te bereiken moet er wel hard gestudeerd worden. "We zullen schoonmakers leren het gehele toilet onder handen te nemen, inclusief het verwisselen van lampen, het repareren van sloten, het verhelpen van lekkages, een periodieke grote schoonmaak, technisch reinigen en het adviseren van veranderingen met betrekking tot de lay-out van het toilet", aldus Sim.


Eerst studeren, dan schoonmaken!

Origenxbox360.com geupdate

Het merkwaardige origenxbox360.com is geupdate. Vorige week stond er op de site nog een boom met een konijn aan de rechterkant afgebeeld, maar nu is het beeld omgedraaid.


Er doen veel geruchten de ronde over deze verandering. Het meest aparte gerucht is die over de appels. Zo zeggen sommige mensen dat er in een van de appels duidelijk het MSN Messenger logo zichtbaar is.


Wat er precies gaat komen, dat weet nog niemand..

Bertagnolli wint in Córdoba

Leonardo Bertagnolli heeft de eerste etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaan van Cofidis won in de sprint van vluchtmakker Bradley McGee. McGee is wel de nieuwe leider.

De eerste rit in lijn ging in noordwestelijke richting van Granada naar Córdoba. Vooraf leek de kans op een sprint mét alle topspurters nihil, want op 12,7 kilometer van de meet lag de top van de lastige Alto de San Jéronimo. Na 25 kilometer ontsnapte een tweetal renners die het beeld van de etappe zouden doen kleuren. Het ging om Hervé Duclos-Lasalle (Cofidis) en David de la Fuente (Saunier Duval). Duclos-Lasalle is de zoon van de fameuze Gilbert Duclos-Lasalle, die op late leeftijd twee keer Parijs-Roubaix won.

Het duo liep uit naar een maximale voorsprong van 9.50. Op zo’n tachtig kilometer van de meet moest Duclos-Lasalle zijn metgezel laten gaan en even later wapperde hij weer terug in de hoofdmacht. Vooral Quick Step nam daar het initiatief, want die ploeg had de virtuele leider in haar gelederen: Verbrugghe pakte onderweg namelijk genoeg bonificaties om Menchov te onttronen. De gemiddelde snelheid lag overigens erg laag (onder de 40 kilometer per uur), maar dat was wegens de verzengende hitte – 37 graden - begrijpelijk.

Vlak voor de San Jéronimo zette CSC zich op kop van het peloton en was het snel gedaan met koploper De la Fuente. Op de San Jéronimo ontstond een chaotische koers met aanval op aanval. Uiteindelijk slaagde Leonardo Bertganolli erin als eerste de top te passeren, met in zijn kielzog een groepje met onder andere Vicioso, Botero, Carlos Garcia Quesada, Lastras en McGee op 20 seconden. Het peloton zat daar op 42 seconden van de leider.

Op zes kilometer van de meet werd Bertagnolli ingerekend door McGee, die was ontsnapt uit het achtervolgende groepje. In de sprint nam Bertagnolli verrassend de maat van McGee, die als troost de amarillo leiderstrui van Menchov overneemt. De achtervolgers kwamen nog zeer dicht bij Bertagnolli en McGee; ze finishten in dezelfde tijd. Het is de vijfde profzege voor de 27-jarige Bertagnolli, die voorheen de superknecht was van Gilberto Simoni.

Morgen gaat de tweede etappe van Córdoba naar Puertollano. De afstand is met 153 kilometer gering te noemen. Waarschijnlijk zal de rit uitmonden in een massaspurt. Dan kunnen Petacchi, Boonen en Hushovd en wellicht ook Van Heeswijk voor het eerst laten zien over welke vorm ze beschikken, ook met het oog op het WK van 25 september in Madrid.

Uitslag 1e etappe Granada – Córdoba:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1. L. BertagnolliITACOF4.52.27
2.B. McGeeAUSFDJ0'00''
3.J. FlechaSPAFAS0'00''
4.P. VilaSPALAM0'00''
5.A. ViciosoSPALIB0'00''

Klassement na één etappe:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1. B. McGeeAUSFDJ5.02.01
2.L. BertagnolliITACOF0'22''
3.J. FlechaSPAFAS0'31''
4.A. ViciosoSPALIB0'31''
5.P. VilaSPALAM0'32''

Operatie: Xbox 360

De heren van SmartXX hebben de hand weten te leggen op een paar Xbox 360's. Het gaat hier om de zogenaamde XeDK, de development kit, van nog geen twee weken oud. Op de foto's zijn alle belangrijke IC's afgebeeld. Verder heeft de Xbox 360 versie op de foto's een (slecht gesoldeerde) externe voeding, terwijl de uiteindelijke versie een interne versie zou hebben.



Dat SmartXX de Xbox 360 in zijn bezit heeft kan vrij ongunstig werken voor Microsoft aangezien SmartXX beroemd is om zijn modchips.

Fitheid speler bepaalt doorgaan wedstrijd

Het doorgaan van de wedstrijd FC Den Bosch - Haarlem in de Gouden Gids Divisie hangt af van de fitheid van FC Den Bosch-speler Paul Verhaegh. Het duel staat voor aanstaande donderdag op het programma.

Verhaegh is door Foppe de Haan opgeroepen voor Jong Oranje, dat aanstaande vrijdag een EK-kwalificatiewedstrijd moet spelen tegen Armenië. Maandag 29 augustus a.s. moet Verhaegh met Den Bosch tegen FC Zwolle aantreden.

Komt hij deze wedstrijd zonder blessures door en kan hij mee naar Armenië, dan verschuift de KNVB de wedstrijd naar 21 september. Mocht Verhaegh geblesseerd raken en niet in staat zijn om aan te sluiten bij Jong Oranje, dan gaat de wedstrijd FC Den Bosch - Haarlem gewoon door.

Stel maakt naaktreportage op kerkhof

Icoon opmerkelijk nieuwsOp een begraafplaats Soestbergen aan de Gansstraat in Utrecht zijn zaterdagmiddag een 52-jarige Veendammer en een 45-jarige Utrechtse aangehouden wegens openbare schennispleging. Een getuige waarschuwde de politie, toen hij zag dat het tweetal bezig was met een naaktfotosessie.

De vrouw zat daarbij naakt en met kettingen omhangen op een grafsteen, terwijl ze gefotografeerd werd door de man. Volgens de politie deden beiden vrijwillig mee aan de fotoshoot.

Schumi blijft Ferrari, Kimi blijft McLaren

Michael Schumacher zal bij Ferrari blijven rijden, en Kimi Räikkönen blijft ook bij zijn huidige team, McLaren.

Na een week vol verschillende geruchten lijken deze geruchten nu toch echt definitief de kop in gedrukt te worden. Waar het aan het begin van de week nog leek alsof Räikkönen en Schumacher van team zouden wisselen,hebben nu alle betrokken partijen verklaard hoe het verhaal in elkaar steekt en wie waar rijdt in 2007.

Michael Schumachger verklaarde gisteren al dat hij in 2006 zou beslissen wat er in 2007 ging gebeuren. Echter sloot hij een overstap al uit. "Ik heb in feite maar twee keuzes, óf doorgaan bij Ferrari, óf stoppen in de Formule 1," aldus de Duitser in Italiaanse dienst. Vandaag verklaarde Norbert Haug dat een samenwerking tussen Mercedes en Schumacher er echt niet aan zit te komen.

Teambaas van McLaren voegde nog aan de woorden van Haug toe dat ook Kimi Räikkönen niet van team zal wisselen. "Geld is niet het belangrijkste waar Kimi aan denkt, dat doet zijn manager echter wel," verklaarde Dennis ter verduidelijking. Dennis verklaarde verder nog dat de Fin eventueel bij McLaren met pensioen kan gaan als hij zich aan de regels houdt.

Uitslagen Eredivisie 28/08/2005

Er werden vanmiddag drie wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Utrecht - FC Twente 1-3
34' Culina 0-1
73' N'Kufo 0-2
89' Somers 1-2
90+3'Gakhokidze 1-3

Geel : Somers (Utrecht), Wellenberg, Niemeyer, Majstorovic, Gakhokidze (Twente)

Heracles - FC Groningen 2-1
19' v.d Laak 0-1
74' Tamerus 1-1
86' Quansah 2-1 penalty

Rood : Klompe (Groningen)
Geel : Hellings, Wuytens, Maas (Heracles), Matthijs, Floren, Silva (Groningen)

RBC Roosendaal - Willem II 1-1
81' Lammens 1-0 penalty
83' Lammens 1-1 e.d

Geel : Loran, De Lange (RBC), Wau, Victoria (Willem II)

Om half 5 begint nog de wedstrijd tussen Roda JC en PSV.

Bekijk de huidige stand

Expeditie Robinson begint met 'kruisiging'

Icoon Media nieuwsDe vijfde editie van het realityprogramma Expeditie Robinson begint met een kruisiging. "Als programmamaker moet je steeds meer de grenzen opzoeken om op te vallen", zo zegt presentator Ernst Hasselbach hierover in een interview. Hij denkt dat gelovigen niet blij zullen zijn met de beelden.

Het programma waarvan de vorige edities te zien waren bij NET5, wordt vanaf morgenavond uitgezonden door Talpa. De eerste aflevering is twee weken vervroegd, om beter de concurrentie te kunnen aangaan met het nieuwe NET5-programma Terra Incognita, dat vanaf 4 september wordt uitgezonden. Volgens Hasselbach is de concurrentie onder realityshows dit seizoen 'enorm'. "Ik denk echter dat je als instituut, als A-merk, een voorsprong hebt op nieuwkomers. Die moeten nog maar bewijzen dat ze de kijkers aan zich kunnen binden", aldus de presentator.

Hasselbach heeft bij de vijfde editie van ER een nieuwe Belgische co-presentator, Lotte Verlackt. Zij was eerder te zien in Het Klokhuis en Yorin Travel. De strijd in het realityprogramma zal aanvankelijk tussen jong en oud gaan. In het ene kamp zijn deelnemers te vinden tussen de 18 en 30 jaar oud, en in het andere kamp de 30-plussers. Ook familieleden van de kandidaten zullen op de proef worden gesteld. Als onderdeel van het programma komen ze een weeklang op een naburig eiland terecht.

Kruisiging in Expeditie Robinson
Expeditie Robinson begint met een kruisiging van de kandidaten

FOK!games zoekt nieuwe redacteuren

FOK!games bestaat nu alweer bijna een jaar. Een jaar waarin we een ongekend aantal (p)reviews, specials, columns en nieuwsitems geplaatst hebben, waarin we zelfs al een sollicitatieronde hebben gehad en waarbij we ons geschaard hebben onder de grootste gamessites van Nederland. September staat weer voor de deur en dan begint het traditioneel druk te worden in gamesland voor de eindejaarsrush van de gamesindustrie. Dit betekent dat er nog meer reviews, columns, specials en nieuwsposts geplaatst moeten gaan worden en daar hebben we jou voor nodig! We willen in twee smaken uit gaan breiden: reviewers en columnisten. Interesse?

Reviewer
Het is allereerst belangrijk dat je een gamer bent. Of je het met een controller doet, of met een muis, dat maakt niet uit. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan "Wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in". Jij als gamer weet precies het juiste oordeel over een game te geven met daarbij een passende onderbouwing. Verder komt het erop neer dat je een aantal nieuwsberichten moet posten (je hebt een quotum van vijf per week en dus twintig per maand) en minimaal één (p)review in de maand moet schrijven.

Columnist
Naast reviewers zijn we ook op zoek naar columnisten. Het belangrijkste kenmerk dat je als columnist moet bezitten is dat je moet kunnen schrijven. Hiermee bedoelen we dat je creatief bent en dat je het leuk vindt om met taal te spelen. Dit betekent dat je in je schrijfsels experimenteert met de opbouw, vorm, structuur en zelfs met het concept van wat men een column vindt (veel mensen vinden een essay-achtig stuk waarin op een gortdroge wijze een betoog gehouden wordt bijvoorbeeld al een column). Als jij aan deze eisen voldoet en daarbij ook nog eens steeds een raakvlak kunt vinden met games, dan ben jij misschien wie we zoeken! Als columnist zul je per maand een quotum hebben van minimaal één column plus minimaal twintig nieuwsberichten.

En verder?
Naast het feit dat je reviewer dan wel columnist bent, verwachten we van een FOK!gamesredacteur dat hij/zij het crewforum iedere dag bijhoudt. FOK! is een vrijwilligerssite waar iedereen relatief veel zeggenschap heeft over het beleid en dit betekent ook dat er veel dynamiek is. We willen je uiteraard niet tegenhouden om te solliciteren (integendeel!), maar iedere sollicitatieronde toont weer aan dat veel mensen de tijd onderschatten die je eraan kwijt bent.

Schuift dat?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als redactielid op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is de gezelligste crew van alle FOK!onderdelen en dat is natuurlijk ook veel waard. Verder zul je je artikelen kunnen publiceren op een van de grootste gamessites van Nederland en krijg je een @Fok mailadres plus crewtag.

Klinkt goed! Waar moet ik me melden?
Via deze link waar je wat dingen over jezelf moet invullen. In het opmerkingenveld kun je invullen voor welke functie je interesse hebt, vergeet dit niet! Als we alle inzendingen hebben bekeken, maken we een eerste selectie die we vragen een proefstukje te schrijven.

Je kan je aanmelden tot zaterdag 3 september, 23:59. De uiteindelijke kandidaten worden gekozen door de Eindredactie, de Hoofdredacteur en de huidige redactie

De FOK!games Eindredactie.

Dodelijke steekpartij in Amsterdam

Op de Herengracht in Amsterdam heeft vanmorgen een dodelijke steekpartij plaatsgevonden. Aan het incident, dat gebeurde ter hoogte van het Koningsplein, is vermoedelijk een woordenwisseling vooraf gegaan. De precieze aanleiding is echter nog onbekend, de dader is voortvluchtig.

Na de steekpartij werd de gewonde, wiens identiteit nog niet bekend is, door de politie gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer was zo ernstig gewond geraakt, dat hij op weg naar het ziekenhuis overleed.

Pinas stapt op als bondscoach

Glen Pinas is bondscoach af van het Nederlandse basketbalteam. De trainer maakt nog wel de lopende EK-kwalificatiereeks af.

Voor de Nederlandse basketballers dreigt degradatie naar de B-divisie. Momenteel staat Oranje derde in de kwalificatiepoule na kansloze nederlagen tegen Israël en België. Alleen de nummer één mag naar het EK. De matige prestaties noemt Pinas als reden voor zijn vertrek. Wat ook nog meespeelt in het opstappen van de bondscoach is dat hij regelmatig niet kan beschikken over zijn beste spelers. Zo ontbrak tegen Israël het kwintet Krieger, Jones, Van Paassen, Steenvoorde en Elson, omdat zij vreesden voor hun veiligheid.

Pinas zal Oranje donderdag nog wel coachen in de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Israël. Pinas was sinds 2004 bondscoach van de basketballers. Daarvoor coachte hij Donar, het huidige Capitals.

Geadopteerde wees verrast oude vrienden

Icoon opmerkelijk nieuwsEen negenjarige Bulgaarse wees, die vijf jaar geleden door een rijke Luxemburgse familie werd geadopteerd, is in de loop der tijd zijn oude speelmakkertjes niet vergeten. Het jongetje heeft aan de kinderen van het weeshuis waar hij ooit verbleef voor ongeveer 8500 euro aan speelgoed en kleren gedoneerd.

Axel, zoals het jochie in de Bulgaarse media genoemd wordt, wilde in de afgelopen vijf jaar enkel geld als kerst- en verjaardagscadeau. Dat legde hij opzij met de bedoeling het ooit aan zijn oude vrienden in het Bulgaarse stadje Obrich te geven. Gedurende de jaren hield hij via mail contact met Eugenia Georgieva, de directrice van het weeshuis, aan wie hij over zijn plannen vertelde. "Maar ik dacht dat hij het over kleine geldbedragen had", zo verklaarde Georgieva verrast.

Volgens de directrice is het de droom van Axel om ooit als volwassene terug te keren naar Bulgarije, om er een carrière als bankdirecteur te beginnen.

Vrouw gedood door vallende bloempot

Icoon Binnenlands nieuws Een 65-jarige vrouw uit Den Bosch is afgelopen nacht alsnog bezweken aan de verwondingen, die ze opliep toen ze geraakt werd door een vallende bloempot. Het ongeval gebeurde afgelopen woensdag op het Schout van Hanswijkplein in Den Bosch.

De bloempot kwam terecht op het hoofd van de vrouw. De pot stond op een balkonbalustrade op de zesde verdieping en is waarschijnlijk door een windvlaag naar beneden gestoten. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gevlogen, waar ze nu is overleden.

Orkaan Katrina in kracht toegenomen

Theebag en Fester hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe orkaan Katrina, op weg naar de kusten van Louisiana en Mississippi , is in sterkte toegenomen. Nadat deze orkaan eerst Florida raakte als een categorie één orkaan, is deze boven het extreem warme water van de golf van Mexico gegroeid tot een categorie vijf orkaan, de hoogste graad in een schaal tot vijf. Tot nu toe heeft de orkaan zeven mensen het leven gekost.

Er zijn windsnelheden tot 260 kilometer per uur. Daarbij kan er ruim 600 millimeter neerslag vallen binnen enkele uren tijd. Bekeken wordt of de volledige stad op last van de overheid geëvacueerd kan worden. "Dit is een zeer gevaarlijke orkaan", aldus Max Mayfield van het Amerikaanse orkanen centrum. Hij laat de mensen voorbereidingen treffen mocht het tot een evacuatie komen. "Timmer je huis dicht met planken, heb je medicijnen bij de hand en zorg dat er voldoende brandstof in je auto zit", aldus Mayfield. Verwacht wordt dat de orkaan maandag het land bereikt. Deskundigen zijn vooral bang voor New Orleans omdat het 1.80 meter onder de zeespiegel ligt.

De laatste keer dan Louisiana en Mississippi getroffen waren door een orkaan was in 1969. Toen heeft Orkaan Camille het leven gekost aan 256 mensen.

Porto verliest Nuno Valente aan Everton

Co Adriaanse heeft een belangrijke pion verloren. Zijn linksback Nuno Valente tekent namelijk een tweejarig contract bij Everton. Porto ontvangt ongeveer 1,5 miljoen euro voor de international.

De 30-jarige Nuno Valente was één van de laatste Mohikanen van het elftal dat in 2004 de Champions League veroverde. Hij vertrekt omdat hij een meningsverschil heeft met de clubleiding. Die wil namelijk dat de verdediger zich niet meer beschikbaar stelt voor het Portugese elftal. De op hem uitgeoefende druk werd Nuno Valente teveel. ”Ik spreek er pas later over, maar ik ben in veel mensen gedesillusioneerd. Dit is een grote teleurstelling voor me,” reageert de verdediger. Ook Bolton Wanderers en Tottenham Hotspur jaagden op de handtekening van de Portugees.

Uitslag Ajax - Feyenoord

Feyenoord heeft in de Amsterdam ArenA De Klassieker gewonnen. Ajax werd met 2-1 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Kalou, Kuyt en Charisteas.

Het betrof de honderdste editie van de klassieker, en Feyenoord wist voor het eerst in vijf jaar in Amsterdam te winnen. Dit hadden de Rotterdammers vooral te danken aan hun spitsenkoppel. In de zestiende minuut gaf Kuijt voor op Kalou, waarna laatstgenoemde de bal goed in de hoek schoot. Vlak na rust was Kalou de aangever en kon Kuijt in alle vrijheid inschieten: 0-2.

Ajax ging steeds meer druk zetten en bracht onder meer Charisteas (voor de tegenvallende Rosenberg) en Rosales (voor De Jong) in de ploeg. Dit leidde tot enige kansen, maar alleen de Griekse spits wist er in de 79ste minuut eentje te benutten. Ondertussen speelde Feyenoord al met tien man, nadat Snoyl rood (twee keer geel) had gekregen. Het mocht echter allemaal niet meer baten voor Ajax, het bleef 1-2.

Ajax - Feyenoord 1-2
16' Kalou 0-1
47' Kuijt 0-2
79' Charisteas 1-2

Geel: Grygera, Trabelsi (Ajax), Paauwe (Feyenoord)
Rood: Snoyl (2x geel)

Opstellingen
Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Escudé (Boukhari '76), Emanuelson, De Jong (Rosales '55), Maduro, Sneijder, Pienaar, Rosenberg (Charisteas '46), Babel.

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Snoyl, Ghaly, Paauwe, Pardo (De Graaf '46), Kuijt, Boussaboun (Bosschaart '76), Kalou (Leonardo '70).

Voetbal: Uitslag Ajax - Feyenoord

Vandaag werd in de Nederlandse eredivisie 'De Klassieker' gespeeld. In de Amsterdamse ArenA was Feyenoord de sterkste en werd Ajax met 2-1 verslagen. De doelpunten van Feyenoord kwamen op naam van het spitsenkoppel Kalou en Kuyt; Charisteas deed nog iets terug voor Ajax, maar het mocht niet baten.

Het betrof de honderdste editie van de klassieker, en Feyenoord wist voor het eerst in vijf jaar in Amsterdam te winnen. Dit was vooral te danken aan Kuyt en Kalou, die beide doelpunten voorbereidden en afmaakten. In de zestiende minuut gaf Kuijt voor op Kalou, waarna laatstgenoemde de bal goed in de hoek schoot. Vlak na rust was Kalou de aangever en kon Kuijt in alle vrijheid inschieten: 0-2.

Ajax ging steeds meer druk zetten en bracht onder meer Charisteas (voor de tegenvallende Rosenberg) en Rosales (voor De Jong) in de ploeg. Dit leidde tot enige kansen, maar alleen de Griekse spits wist er in de 79ste minuut eentje te benutten. Ondertussen speelde Feyenoord al met tien man, nadat Snoyl twee keer geel en dus rood had gekregen. Ajax drukte door, maar wist er niet nog eentje bij te prikken, waardoor het 1-2 bleef. Feyenoord voert nu samen met AZ en RKC Waalwijk de ranglijst aan, alledrie de ploegen hebben nog geen puntverlies geleden.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Duitse piemelkrasser beschadigt 330 auto's

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 31-jarige Bochumer wordt verdacht van het bekrassen van zo'n 330 auto's. De man werd afgelopen week op heterdaad betrapt toen hij op twee auto's een grote gekraste piemel achterliet. De eerdere bekrassingen, met veelal hetzelfde 'handelsmerk', vonden in de afgelopen maanden in en rond Bochum plaats.

Volgens een politiewoordvoerder bedraagt de totale schade ongeveer 350.000 euro. "Vrijwel alle beschadigde auto's werden bekrast met hetzelfde 'motief'. De krasser zegt dat hij psychisch in de war is, maar wellicht dat hij zich daar slechts achter verschuilt", verklaarde de woordvoerder. De verdachte is in ieder geval onder psychiatrische behandeling gesteld.

EK hockey: Nederland start met zege

De Nederlandse hockeymannen hebben de eerste wedstrijd op het EK in Leipzig winnend afgesloten. Tegen Frankrijk boekte de ploeg van Roelant Oltmans een benauwde zege:
5-4.

Oranje begon wervelend door al na 21 minuten een comfortabele 3-0 voorsprong te nemen. Taeke Taekema was twee keer trefzeker uit een strafcorner en Rob Reckers scoorde met een Argentijnse forehand, een slagtechniek waartegen de Nederlandse ploeg onlangs nog heeft geprotesteerd omdat deze te gevaarlijk zou zijn. Frankrijk deed voor de pauze tot twee keer toe iets terug, via Verrier en Durchon. Tussendoor zorgde Karel Klaver voor de 4-1.

Na de pauze leek Oranje met nog eens een doelpunt van Klaver op rozen te zitten. Frankrijk kwam in de laatste tien minuten echter sterk opzetten en maakte zelfs bijna de gelijkmaker. Twintig seconden voor tijd mikte Soyez een strafcorner maar net naast. Nederland ontmoet morgen om 17.30 uur Polen. Op donderdag staat de confrontatie met Spanje op het menu. De eerste twee in de poule mogen naar de halve finales. Oranje jaagt in Leipzig op zijn eerste Europese titel sinds 1987.

Discotheek in brand in Sint Anthonis

Mriek24 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Sint Anthonis heeft vanochtend rond 5.50 uur in discotheek Bos All-in een brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt omdat er op dat moment niemand meer aanwezig was in het pand.

De brand ontstond in het isolatiemateriaal. Een technische installatie heeft volgens de brandweer de brand veroorzaakt. De schade is nu nog onbekend. Elf jaar geleden is in dezelfde discotheek al eerder brand geweest. Toen was het hele pand afgebrand.

Twee Xbox 360 titels voor 24 november

Als we de geruchten mogen geloven zal Microsoft tijdens X05 in oktober de officiële launchdate van de Xbox 360 bevestigen. Sommige thirdparty developers geven echter al een hint weg. Zo hebben Electronic Arts en THQ allebei bevestigd dat ze hun Xbox 360 launchtitels (Fifa 2006 en Saint's Row) op 24 november uit gaan geven. Dit plaatst de launchdate van de console dus ook rond die datum, maar het blijft gissen tot Microsoft de echte datum heeft bevestigd.

ASWH winnaar supercup amateurs

Gisteren (zaterdag 27 augustus) heeft ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht beslag gelegd op de Supercup voor amateurs. Deze wedstrijd wordt net als bij de profs gehouden tussen de algeheel landskampioen bij de amateurs (ASWH) en de bekerwinnaar bij de amateurs (SC Genemuiden).

Beide ploegen komen uit in de zaterdaghoofdklasse. ASWH had echter, in een niet al te sterke wedstrijd, totaal geen moeite met Genemuiden. Al na acht minuten maakte Stefan van Dam de 1-0 voor ASWH, waarna de ploeg voor rust verzuimde om verder afstand te nemen van de tien overgebleven Genemuiders. Kolk had namelijk rood gekregen wegens natrappen.

Na rust kwam Genemuiden op 1-1 door een strafschop, die door Martijn Jansen werd benut. ASWH liet daarna enkele riante mogelijkheden liggen en had daarna een wat makkelijk gegeven penalty nodig om in de laatste tien minuten afstand te nemen van de oosterlingen. Schilder kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart, zodat na de benutte strafschop van Izäak Verhoeven ASWH tegen 9 spelers verder moest. Dit resulteerde nog in de 3-1 door Jordi Boogers en de 4-1 door Ferry van Lare.

Soul Calibur III website geopend

Gisteren heeft ontwikkelaar Namco de deuren geopend van de nieuwe website van Soul Calibur III. De site geeft een goed overzicht over de game, zo staat er van elke character uit de game een uitgebreide bio op de site. Verder is de site aangevuld met een hoop downloads en media van de game. Soul Calibur III zal 25 october uitkomen in Amerika en Q1 in Europa. De site is via deze link beschikbaar.

Zoon Sharon aangeklaagd in corruptieschandaal

Icoon Buitenlands nieuwsOmri Sharon, de zoon van de Israëlische premier Ariel Sharon, is officieel aangeklaagd naar aanleiding van een onderzoek naar de financiering van de verkiezingscampagne van zijn vader. De aanklacht werd vorige maand al aangekondigd. Omri Sharon zou in 1999 over de schreef zijn gegaan, toen hij campagneleider was voor zijn vader.

Sharon junior (41) is net als zijn vader actief in de politiek, en is voor de Likud-partij afgevaardigde in de Knesset, het Israëlische parlement. Hij wordt verdacht van vervalsing van papieren, schending van het publieke vertrouwen en het verbreken van beloften. Indien hij schuldig wordt verklaard kan hij tot maximaal vijf jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Omri is de belangrijkste verdachte in het schandaal rond illegale campagnegelden, waarin ook zijn broer Gilad een rol zou hebben gespeeld. Premier Ariel Sharon heeft altijd ontkend iets te hebben geweten van de financiering van de verkiezingscampagne. Sharon junior kon nu pas officieel aangeklaagd worden, omdat eerst zijn parlementaire immuniteit tegen juridische vervolging moest worden opgeheven.

Vader en zoon Sharon in het Israëlische parlement
Vader en zoon Sharon in het Israëlische parlement

Natalee Holloway en Omayra Sanchez

De voetbalkijkers van Talpa zijn kennelijk in twee kampen verdeeld. Het éne kamp vindt de huidige volgorde van de wedstrijden wel oké, het andere kamp verlangt terug naar de volgorde zoals door Studio Sport bedacht.

Er werd me duidelijk gemaakt dat er ook twee kampen zijn waar het gaat om de vermissing van Natalee Holloway. Eén kamp is begaan met haar lot en geeft het veel aandacht, het andere kamp is ook wel begaan met haar lot maar vindt alle aandacht overdreven. Toch is dat nu éénmaal hoe dat gaat, de éne zaak krijgt aandacht en de andere niet.

Persoonlijk heb ik nog altijd meer op met Cheryl Morriën dan met Natalee Holloway, maar ook de zaak van Cheryl heeft meer aandacht gekregen dan andere vermissingszaken, anders had ik haar naam nu ook niet meer geweten. Sommige namen worden nu eenmaal symbool voor iets, zoals Cheryl Morriën voor vermiste kinderen.

De naam van Natalee Holloway zal wel in de vergetelheid raken omdat deze zaak het net niet heeft en dan overleeft de bijbehorende naam het niet. Zo gaat dat, want zeg nu zelf wie weet zonder op Google te kijken nog wie Omayra Sanchez was?

Update: Niemand? dit was de foto en dit was het verhaal.

Half-Life: Blue Shift beschikbaar via Steam

Eerder deze week heeft Valve de addon Half-Life: Blue Shift vrijgegeven. Bezitters van de orginele Half-Life of Half-Life 2 kunnen de game gratis downloaden via Steam. Half-Life: Blue Shift is een addon die ontwikkeld is door Gearbox Software en werd geroemd om de zogenaamde "High Definition Pack". Dit pakketje bevatte verbeterde models en textures voor de orginele Half-Life waardoor het geheel er een stuk mooier uitzag.


Verder heeft Valve ook bekend gemaakt dat de release van Day of Defeat: Source steeds dichterbij is. De Source versie van de WW2 shooter Day of Defeat laat al lange tijd op zich wachten, en daarom hebben ze een screenshot van een "angry axis soldier" uitgegeven om het wachten aangenamer te maken.

Dreamfall uitgesteld

Dreamfall, het vervolg op The Longest Journey, is uitgesteld tot de lente om een betere kwaliteit te kunnen garanderen. Ook denkt men dat de nieuwe releasedatum een gunstiger tijdstip zal zijn op de gamesmarkt. Dreamfall komt tegelijkertijd uit voor PC en Xbox.

Op de E3 won het spel de "Best Adventure Game of E3"-awards van Gamespot.com, Gamespy.com en IGN.com. Dreamfall moet het adventure-genre een nieuwe richting op sturen door een sausje van actie, stealth en elementen van actie-adventures toe te voegen aan een basis van klassieke adventure-gameplay.

"Kwaliteit is waar het bij ons om draait, het is altijd ons uitgangspunt geweest bij het ontwikkelen van games. We denken dat de nieuwe releasedatum ons de mogelijkheid geeft van Dreamfall een spel van alle tijden te maken in plaats van een kortdurend succes zoals bij een eigentijdse klassieker. Tegelijkertijd zien we meer marktpotentieel voor Dreamfall na de drukke kerstperiode. Door de releasedatum te verschuiven krijgt Dreamfall de aandacht die het verdient," aldus Trond Arne Aas, CEO van Funcom.

Motorsprong fataal voor Iraanse stuntman

digitaljet had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 44-jarige Iraanse stuntman is omgekomen toen hij met een motor over 22 naast elkaar geparkeerde bussen probeerde te springen. De man had voorafgaand aan de fatale stunt op de Iraanse televisie aangekondigd een wereldrecord te willen breken, en zo iets te doen waar zijn land trots op zou kunnen zijn.

Hij kwam echter niet verder dan de dertiende bus. De stuntman was op slag dood bij de crash. Vorige maand had hij nog wel succes, toen hij met zijn motor over een rivier van 51 meter breed sprong.

Veel fraude bij aanvraag huursubsidie

digitaljet had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsVeel Nederlanders zijn niet eerlijk bij het aanvragen van huursubsidie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectiedienst van het ministerie van VROM. Met eenderde van de aanvragen is volgens het ministerie iets mis. Bij zes procent van de onderzochte gevallen werd zelfs de subsidie direct stopgezet.

Aanleiding voor de controles, die plaatsvonden in Amsterdam, Den Haag, Delft, Vlaardingen en Zaanstad, was een onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Uit een anonieme enquête bleek dat veel mensen zich niet aan de regels houden bij het doen van een huursubsidie-aanvraag. Vaak wonen er bijvoorbeeld meer mensen in een huis dan opgegeven, klopt het inkomen van de huurder niet of worden bezittingen in het buitenland niet opgegeven. In de afgelopen drie jaar zou voor bijna drie miljoen euro aan fraude zijn opgespoord.

Het ministerie verwacht in de toekomst fraude met de huursubsidie beter te kunnen voorkomen. Vanaf komend jaar wordt de verantwoordelijkheid voor het uitdelen van de subsidie overgeheveld naar de Belastingdienst.

Nieuwe Lemmings screenshots

In den ouden doosch zul je bij menig gamer Lemmings terug vinden, deze game stamt alweer uit 1990 en kende vele vervolgen. Het was tijd om er weer eens eentje te maken en het ziet er nu beter uit dan ooit tevoren. Wil je meer leren over de geschiedenis van deze leuke beestjes, lees dan eens deze wiki. Ben je meer iemand van het heden, bekijk dan de onderstaande screenshots van Lemmings voor de PSP.









Slangenbeet

Slangen zijn gevaarlijke dieren die we in Nederland gelukkig niet zo veel hebben.
Een beet van een slang kan dodelijk zijn, dit ligt er dan natuurlijk aan of de slang giftig is of niet. Maar van de niet giftige slangen kun je wel zwaar gewond raken. Nu zijn er natuurlijk altijd gekken op deze aardbol die het gevaar opzoeken en bewust slangen uitdagen. Helaas worden er ook af en toe onschuldige mensen slachtoffer van deze dieren.
In de volgende fotoreportage kun je zien hoe iemand herstelt van een slangenbeet. In totaal heeft de herstelperiode 22 maanden geduurd. Wees dus altijd op je hoede als je in een gebeid bent waar veel slangen voor komen want je zou het er eens slechter vanaf brengen dan deze persoon...
Plaatjes kunnen vies uitzien in verband met bloed en zo...

Knallen met FOK!kers in Rotterdam

Battlefield 2 is een van de meest populaire PC-games van dit moment, ook op FOK! leeft het heel erg. De topics lopen als een trein en er is inmiddels ook een hechte clan geformeerd met de naam "Band of FOK!kers". Ze hebben hun eigen server en willen elkaar eens in het echt de handen te schudden en waar kan dat beter dan op een lan?



Om alle bezoekers het gesleep van hun eigen computers te besparen is men op zoek gegaan naar een locatie waarbij dit niet hoefde en waar men een hele nacht door kan gaan tegen een bescheiden prijs. Die locatie is het Games Syndicate te Rotterdam geworden. Het is de bedoeling dat ze de hele toko afhuren voor één nacht en wel op vrijdag 16 september. Er is dan plaats voor maximaal 42 mensen, waarvan er inmiddels al 22 bezet zijn.

Er moeten minimaal 35 mensen reserveren wil het hele feestje doorgaan. Wij als FOK!games dragen dit initiatief natuurlijk een warm hart toe en hopen dat enkelen van jullie dit een leuk idee vinden en zelf ook willen gaan. Wil je meer informatie of je aanmelden? Ga dan naar het topic over dit evenement.

Spermadonorshow kan kijker niet bekoren

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

SpermadonorHet omstreden tv-programma 'Ik wil een kind van jou... en verder niets', waarin een ongehuwde vrouw op zoek gaat naar een spermadonor, zal voorlopig niet meer op de buis verschijnen. De proefuitzending die afgelopen woensdag werd uitgezonden, werd slecht bekeken en slecht gewaardeerd. De aankondiging van het programma leidde tot Kamervragen van het CDA, die het concept als 'volstrekt verwerpelijk' bestempelde.

Het programma van tv-maker Reinout Oerlemans werd uitgezonden in het kader van de 'TV Competitie', waarin vijf producenten streden om een programmacontract voor hun idee. Producent Endemol won met 'Een goed begin' de competitie, en mag een volledige reeks maken van dat programma. Het gaat over twee mensen die elkaar niet kennen, maar wel in ondertrouw gaan. Wat volgt is een intensieve kennismaking die moet leiden tot een echt huwelijk, twee weken later.

De winnaar van de TV Competitie werd bepaald aan de hand van vier factoren; het internetpanel van Maurice de Hond, de marktaandelen in de doelgroep 20- tot 49-jarigen, het oordeel van een vakjury en het oordeel van de kijker. 'Ik wil een kind van jou... en verder niets' eindigde als vierde, achter 'Een goed begin', 'Vijf sterren' van IdtV en 'Het grote geld' van René Stokvis Producties. 'Laatste kans voor de liefde' van Palm Plus eindigde als laatste. Oerlemans toonde zich enigszins teleurgesteld. "Het is natuurlijk vreselijk als je hier zit en je gaat niet naar huis met die prachtige beker. Wat me ontzettend tegenvalt is dat er zo weinig mensen hebben gekeken. We hebben BBC News gehaald, daar kunnen we weer internationaal mee."

Producent Blue Circle weigerde deel te nemen aan de Talpa-verkiezing. Ze waren het er niet mee eens dat ze de helft van de rechten op een eventueel winnend concept moesten afstaan aan de tv-zender van mediamagnaat John de Mol.

FC Groningen-supporters in actie tegen KNVB

De voetbalsupporters van FC Groningen zijn het zat 'gecriminaliseerd' te worden door de KNVB. Daarom voeren ze vandaag tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles actie. Iedere supporter draagt vandaag een afbeelding van een Donald Duck-achtige zware jongen met gevangenisnummer op borst of rug.


Voorzitter Tijn Oprins van de Groningen Fanatics is reëel genoeg om in te zien dat de KNVB niet zal schrikken van de actie en haar beleid zal terugdraaien: ''Maar goed, je hoeft alles ook niet zomaar over je heen te laten gaan, je kunt best je ongenoegen kenbaar maken.''

De woede van de supporters op de voetbalbond heeft te maken met het feit dat rond iedere voetbalwedstrijd met een risicostatus, de met een club meereizende supporters op de foto worden gezet. Een maatregel die bovenop de al bestaande identificatieplicht komt. Verder zijn de meeste supporters verplicht mee te reizen met een bus van de club en hun persoonsgegevens te laten registreren.

Met de actie 'supporter=crimineel' willen de Groningers vandaag laten weten dat goedbedoelende supporters niet langer de dupe mogen zijn van het wangedrag van enkelen.

-
Meer voetbalnieuws vind je op Voetbal.FOK!

Golden Earring op één in VS drivingsong lijst

Nederlands oudste rockband de Golden Earring staat met 'Radar Love' op één, in een door het dagblad USA Today georganiseerde verkiezing van beste nummers voor tijdens het autorijden. De verkiezing werd gehouden in navolging van het populaire Britse autoprogramma Top Gear, wier kijkers ook een lijst met de beste driving songs samenstelden. Daar belandde 'Radar Love' op twee na 'Don't stop me now' van Queen.

De verkiezing in de VS is nog niet afgelopen, maar de voorsprong van 'Radar Love' - in 1973 geschreven door George Kooymans en Barry Hay - op de nummer twee is al zo groot, dat het niet meer verslagen kan worden.

VS beste driving-songs (voorlopige tussenstand)

1. Radar Love - Golden Earring
2. Where the Streets Have No Name - U2
3. Freeway of Love - Aretha Franklin
4. Come Fly with Me - Frank Sinatra
5. America - Simon & Garfunkel
6. Marrakesh Express - Crosby, Stills and Nash
7. Travelli Riverside Blues - Robert Johnson
8. New Sensations - Lou Reed



Singlehoes Radar Love, uit 1973

Blake, Lopez in finale New Haven

James Blake en Feliciano Lopez staan vannacht in de finale van de Pilot Pen in New Haven. Beide spelers hadden drie sets nodig om hun tegenstanders in de halve finale te kloppen.

Blake rekende af met de Roemeen Victor Hanescu: 7-6, 6-7 en 6-1. In de eerste set nam Blake al vroeg een voorsprong, maar enkele setpunten waren in eerste instantie niet aan hem besteed. Pas in de tiebreak sloeg Blake toe door die met 7-4 te winnen. Ook de tweede set mondde uit in een tiebreak; nu trok Hanescu met 7-3 aan het langste eind. In de beslissende set was Blake oppermachtig en leverde slechts één game in.

Voor Blake is het na Washington zijn tweede finale van 2005. Daarmee lijkt de comeback van de Amerikaan geslaagd te noemen. ”Het is ongelooflijk hoe goed je je voelt na een zege. Ik ben blij dat ik voor eigen publiek in de finale sta,” aldus Blake, die voor de US Open een wildcard kreeg toebedeeld. Morgen speelt de Amerikaan in de eindstrijd tegen de Spanjaard Feliciano Lopez, die zijn landgenoot David Ferrer versloeg met 4-6, 6-3 en 6-2.

Kermis Katwijk loopt uit op rellen

Bralkruk had ons via de nieuws-submit te melden:

De kermis in Katwijk heeft een gewelddadige laatste dag beleefd. Aan het begin van zaterdagavond ontstond er ruzie tussen een groep Katwijkers en een groep uit Lisse. De politie wist te voorkomen dat het uitliep op een grote vechtpartij.

Aan het eind van de avond echter keerde een groep Katwijkers zich op de kermis tegen de politie. Ze bekogelden twee agenten met flessen en stenen. De politie riep daarop assistentie in uit Leiden en van de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden. De jongeren op hun beurt rukten ook versterkingen aan en bekogelden de politie met stenen, tegels, flessen, bloempotten en dranghekken. De politie moest middels charges de rust herstellen. Omstreeks 00.45 uur waren de reljongeren van de kermis en de naburige Turfmarkt verdreven.

In totaal zijn vijf personen aangehouden, waaronder twee mannen en een vrouw uit het publiek wegens het uiten van beledigingen en het gooien van voorwerpen naar de politie. Daarbij raakten de twee mannen gewond nadat een politiehond zich in hen vastbeet.

Obodai toch naar Sparta

Anthony Obodai gaat dan toch naar Sparta Rotterdam, meldt De Telegraaf. Volgens de krant tekent de 23-jarige Obodai maandag een tweejarig contract bij de promovendus.

De overgang is enigszins verrassend te noemen, omdat algemeen directeur Peter Bonthuis van Sparta had laten weten af te zien van de Ghanees. Obodai had Sparta namelijk ‘niet op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.’ Bovendien had Ajax al een akkoord bereikt met Luton Town, de nummer zes in het Engelse Championship. Voor Sparta is Obodai de achtste nieuweling, na eerder Cvetkov, Oost, Gudelj, Ponk, Olfers, Polak en Zoontjes te hebben vastgelegd.

Cofidis versterkt zich met Parra

Ivan Parra (29) heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij het Franse ProTour-team Cofidis. De Colombiaan, nu nog actief voor Colombia-Selle Italia, won dit jaar twee etappes in de Giro d’Italia.

Volgens Cofidis-manager Eric Boyer moet Parra de kopman worden in koersen als de Dauphiné Libéré, Ronde van Zwitserland en Ronde van Romandië. Dit jaar was Parra de grote uitblinker in het Dolemieten weekend van de Giro. Met lange vluchten boekte hij twee etappezeges. Voordat de Colombiaan toesloeg in de Ronde van Italië stond hij met drie profzeges niet te boek als een winnaarstype. Parra koerste eerder voor Vitalicio, ONCE en Kelme.

CD: Opeth - Ghost Reveries



Op de nieuwe cd van Opeth zaten ongetwijfeld veel metalheads te wachten. Als een van de weinige echt originele metalbands die de laatste vijf jaar zijn doorgebroken, heeft Opeth veel fans van binnen en buiten de metalscene bediend (én verdiend) met hun boeiende mix van extreme metal en progrock. Met het ingetogen, prachtige Damnation uit 2003 werd zelfs de Amerikaanse Billboard albumlijst gehaald. De verwachtingen rond Ghost Reveries waren dan ook erg hoog gespannen. Ze zouden toch niet zijn gezwicht voor de commercie?



Fillumpies...

Via de submit zijn er weer een aantal filmpjes aangeleverd. Er zullen ongetwijfeld weer wat bekende tussen zitten, maar op een stille zaterdagnacht valt er nog best wel wat te lachen om:

Hoe uniek was het ook alweer?
Stand up comedy van Brian Regan.
Dan moet je het wel een heel lekker ding vinden.
Karate en blowen is best een goede combinatie.
Edward? WTF?
Die is handig met een racket!
Ctrl-Alt-Delete. Wacht vooral even op het einde.

Met dank aan Sorcerers_Apprentice voor al het kijkplezier!

Metroid Prime: Hunters gaat online

De Nintendo DS is nu al meer dan een half jaar gelanceerd en nog steeds is er geen versie van Metroid Prime: Hunters uitgekomen. Dit, ondanks dat de demo gratis bij de Nintendo DS geleverd werd. Het geduld van de fans is nu echter beloond met de aankondiging dat Metroid Prime Hunters in het eerste kwartaal van 2006 uit zal komen met volledige WiFi-toegang. Dit betekent dat je Metroid Prime Hunters tegen iedereen kunt die spelen die net als jij toegang heeft tot een WiFi-access point.

Nintendo zal haar gratis on-line dienst voor het einde van het jaar lanceren met een Mario Kart- en Animal Crossing-game. Het zal spelers in staat stellen om draadloos tegen elkaar te spelen met hetzelfde gemak als wanneer je in dezelfde kamer zit.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.