'Verbod vossenjacht kan tot moord leiden'

Een activist die tegen een verbod op de Britse vossenjacht is, waarschuwt dat het verbod kan leiden tot moord. Met name Alun Michael, de Britse staatssecretaris van Landbouw, zou gevaar lopen. Dat meldt de 21-jarige Otis Ferry in de zondagskrant The Observer. Ferry is de zoon van de bekende rockzanger Bryan Ferry.

"De gemoederen lopen hoog op. Mensen beginnen zich te realiseren dat er daadwerkelijk een verbod kan komen en er zouden wel eens mensen vermoord kunnen gaan worden", meent Ferry. De 21-jarige kwam in september in het nieuws, toen hij met andere voorstanders het Britse parlement binnendrong. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Ferry benadrukt dat hij tegen het gebruik van geweld is. Zijn actiegroep zou momenteel bezig zijn met een stunt die landelijke aandacht moet trekken.

Het Britse Lagerhuis gaat zich op 15 november opnieuw over een wetsvoorstel buigen dat een einde moet maken aan de vossenjacht. Een eerder verbod werd verworpen door het Hogerhuis. Ondertussen heeft de strijd zich rond het voorstel verhard. Verschillende politici die zich hebben uitgesproken voor een verbod zijn geÔntimideerd. Staatssecretaris Michael is herhaaldelijk met eieren bekogeld en lastig gevallen.

Engelse vossenjacht