Philips krijgt nieuwe slogan

Philips stapt van de slogan 'Let's make things better' af. Het elektronicaconcern meet zich een nieuw imago aan en gaat nu de pay-off 'Sense and Simplicity' gebruiken. 'Let's make things better' is negen jaar lang gebruikt en werd bedacht door oud-topman Jan Timmer.

"In plaats van dingen beter te maken, moet het naar 'eenvoud en zin'", zo zegt topman Gerard Kleisterlee van Philips vandaag bij de presentatie van de nieuwe campagne. De omslag naar 'zin en eenvoud' is het werk van de Italiaan Andrea Ragnetti. Hij werd in 2003 de eerste marketingbaas die zitting kreeg in het Philips-bestuur. "Er zijn geen omzetdoelstellingen", zei de Italiaan. "We willen het merk meer waarde geven." Het Philips-merk moet dus stijgen in de wereldwijde merkentop. Hoeveel de campagne gaat kosten is niet bekend.

Philips lanceerde vandaag ook een nieuw bedrijfsonderdeel dat zich gaat richten op consumenten en gezondheid. Dit nieuwe onderdeel voor onder meer elektrische tandenborstels en defibrillators moet over enkele jaren 1 miljard euro aan omzet binnenhalen.