FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 september 2004

Philips krijgt nieuwe slogan

Philips stapt van de slogan 'Let's make things better' af. Het elektronicaconcern meet zich een nieuw imago aan en gaat nu de pay-off 'Sense and Simplicity' gebruiken. 'Let's make things better' is negen jaar lang gebruikt en werd bedacht door oud-topman Jan Timmer.

"In plaats van dingen beter te maken, moet het naar 'eenvoud en zin'", zo zegt topman Gerard Kleisterlee van Philips vandaag bij de presentatie van de nieuwe campagne. De omslag naar 'zin en eenvoud' is het werk van de Italiaan Andrea Ragnetti. Hij werd in 2003 de eerste marketingbaas die zitting kreeg in het Philips-bestuur. "Er zijn geen omzetdoelstellingen", zei de Italiaan. "We willen het merk meer waarde geven." Het Philips-merk moet dus stijgen in de wereldwijde merkentop. Hoeveel de campagne gaat kosten is niet bekend.

Philips lanceerde vandaag ook een nieuw bedrijfsonderdeel dat zich gaat richten op consumenten en gezondheid. Dit nieuwe onderdeel voor onder meer elektrische tandenborstels en defibrillators moet over enkele jaren 1 miljard euro aan omzet binnenhalen.

[update] Boze vader beklimt Buckingham Palace

Een boze Britse vader heeft in Batman-pak Buckingham Palace beklommen. De man kwam door de beveiliging heen en klom vervolgens met een ladder naar boven. Hij heeft zich nu geposteerd op een richel van het paleis in Londen. Zijn hulpje Robin ontkwam toen agenten ook hem bij het paleis in Londen zagen.

De man voert actie namens de Fathers 4 Justice, een groep die zich inzet voor gelijke rechten voor gescheiden vaders. Afgelopen zaterdag nog bezette een andere vader 18 uur lang het reuzenrad London Eye.

De actievoerder wil koningin Elizabeth spreken. De Engelse koninklijke familie verblijft op dit moment op vakantie in Schotland. De man wordt op dit moment door de beveiliging ongemoeid gelaten. Naar eigen zeggen zal 'Batman' desnoods een week op zijn plek blijven staan.


Update 23:46 uur
De actievoerder is inmiddels met een hoogwerker van de richel gehaald. De wuivende man werd in een politiebusje afgevoerd. Hij heeft zo'n vijf uur op de plek doorgebracht.

Poetin herziet kieswet en machtsstructuur Rusland

Icoon Buitenlands nieuwsDe Russische president Vladimir Poetin liet vandaag, tijdens een zitting van de Federatieraad, weten dat hij plannen heeft zowel de machtsstructuur als het kiesstelsel in Rusland "radicaal" te veranderen. De zelfstandigheid van de regio’s zal worden ingeperkt en het beleid ten opzichte van de noordelijke Kaukasus moet grondig worden herzien. Naast de Federatieraad, de 'Eerste Kamer' van het Russische parlement, waarin de afgevaardigden van de (deel)republieken en regio’s zitten, waren bij de zitting in Moskou ook het kabinet en de belangrijkste militaire en veiligheidsfunctionarissen aanwezig.

Inperking zelfstandigheid regio’s
Poetin wil dat de hoogste leiders van de Russische deelrepublieken en regio's voortaan eerst voorgedragen worden aan de president en worden gekozen door de regionale parlementen. Afgevaardigden voor het Russische parlement zouden volgens hem alleen nog maar via partijlijsten moeten worden gekozen.

Nu is het nog zo dat de helft van de parlementariërs, in eigen kiesdistricten, direct door het volk wordt gekozen en deels bestaat uit onafhankelijke, niet-partijgebonden leden van het parlement. De andere helft van de parlementariërs wordt via nationale partijlijsten en een systeem van evenredige vertegenwoordiging gekozen. Poetin gaf aan, deze wijziging van het kiesstelsel nog voor het einde van het jaar in een uitgewerkt wetsvoorstel aan de Doema voor te zullen leggen.

Reactie Beslan
Deze grondige herziening van het Russische kiesstelsel zou volgens Poetin nodig zijn, omdat "de organisatoren en daders van de terroristische aanval (in Beslan) beoogden de staat te desintegreren en Rusland op te breken". Om dat te voorkomen is controle van de regering van bovenaf essentieel, aldus Poetin. Sterke politieke partijen zijn noodzakelijk omdat hiermee "de hele samenleving kan worden gemobiliseerd om de strijd tegen het terrorisme te voeren".

Uitbreiding veiligheidsdiensten
Poetin gaf aan, de veiligheidsdiensten opdracht te hebben gegeven de samenwerking met het buitenland te verbeteren, en een nieuwe veiligheidsdienst, uitsluitend belast met de coördinatie van de strijd tegen het terrorisme, in het leven te zullen roepen. "We hebben een nieuwe organisatie nodig die niet alleen kan afrekenen met terreuraanvallen, maar die ook werkt om ze te voorkomen, die misdadigers vernietigt in hun schuilplaatsen, en zo nodig in het buitenland". Als nieuwe vertegenwoordiger voor Zuid-Rusland, inclusief de noordelijke Kaukasus, benoemde Poetin zijn kabinetschef en vertrouweling, Dmitri Kozak, terwijl hij diens voorganger Vladimir Jakolev tot minister van Nationaliteiten benoemde.

Daklozen krijgen toch een bankrekening

ReadMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een inspanning van het Leger des Heils en de Nederlandse Vereniging van Banken hebben meer dan duizend mensen met schulden de afgelopen drie jaar toch een bankrekening kunnen openen. Normaal kan dit eigenlijk niet. De vooral dakloze mensen hebben zo een beter toekomstperspectief.

De mensen die nu een rekening hebben gekregen moeten wel goed begeleid worden, zo stelt Ine Voorham, directeur van het Leger des Heils. Daarvoor heeft het Leger des Heils al een plan gemaakt, in samenwerking met de gemeentelijke kredietbanken. Wanneer dat plan ten uitvoer wordt gebracht, kan het Leger des Heils nog niet zeggen.

Australiërs gegijzeld in Irak

Op de muren van de Iraakse stad Samarra heeft een islamitische organisatie bekend gemaakt dat het twee Australiërs en twee 'inwoners van Oost-Azië' heeft gegijzeld. Indien Australië niet binnen 24 uur zijn troepen uit Irak terugtrekt zullen de Australiërs omgebracht worden.

"Wij zeggen de ongelovige Australiërs dat zij 24 uur hebben om Irak te verlaten. Anders zullen de twee personen zonder verder dralen worden gedood. De [Australische] premier moet deze terugtrekking bekendmaken als hij bezorgd is om zijn twee medeburgers", aldus de tekst op de muur. De gegijzelde personen zouden zijn ontvoerd na een raid die tussen Bagdad en Mosoel is uitgevoerd door de 'horrorbrigade', zoals de groep zichzelf noemt. De groepering zegt onderdeel te zijn van het Geheim Islamitisch Leger.

Eerstejaars "regelen"

Het is weer bijna September, en deze tijd van het jaar stemt mij altijd melancholisch: Elke studentenstad van Nederland stroomt op dit moment vol met nieuw bloed; jonge mensen vol idealen en dromen, die kennis willen vergaren, groeien als mensen en euh... ojah... zuipen totdat ze er letterlijk bij omvallen.

Ik heb dit zelf ook meegemaakt, en naast al die vrijheden die je opeens in je schoot geworpen krijgt, is er een ander fenomeen dat het allemaal weer grondig verpest: Het is namelijk zo dat iedereen Jiskefet heeft gezien, en aangezien Kamphuis & Co er lustig op los neukten, verwacht iedereen eigenlijk wel dat zijn seksleven er alleen op vooruit kan gaan.

NIKS IS ECHTER MINDER WAAR! De eerste paar semesters is het afzien, en al die lekkere wijven waarmee je de intro bent begonnen lijken iets aan hun ogen te hebben, want de één na de ander laat zich inpakken door de meest afzichtelijke, foutgeklede bierhengst die je ooit bent tegengekomen. Ook valt het je op dat je vrouwelijke jaargenoten opeens parelkettingen (?!) gaan dragen en met de meest truttige schoentjes ever rondlopen. Er gebeuren allerlei dingen om je heen die je niet kunt plaatsen; net alsof je tijdens een woestijnttocht s'ochtends uit je tent kruipt en merkt dat de hele karavaan is verder getrokken.

Het is opeens totaal onbelangrijk geworden dat je een scooter hebt met Tasmanian Devil erop, en je O'Neill rugzak trekt ook geen volle zalen meer. De nieuwe statussymbolen zijn vooral te vinden in- en rond de studentenverenigingen. Mensen uit rare commissies of uit bepaalde jaarclubjes zijn opeens ongelofelijk belangrijk, en de mores dicteert dat als jij een meisje meeneemt naar een gala, zij jou vervolgens je gang laat gaan als jullie laveloos thuiskomen.
I shit you not!!!!!!!!!

Nou zijn er ook mensen die dit geheel meteen oppikken, naar de desbetreffende winkel rennen en een nieuwe garderobe aanschaffen; rode khaki's, veel hemden, beetje Burberry, bootschoenen, en een nimmer aflatende collectie van obscure petjes. Deze dienen overigens wel van een zeilmerk te zijn, en bij wijze van hoge uitzondering mogen de New York Yankees ook meedoen, maar alleen omdat die zo'n leuke donkerblauwe kleur hebben.

De lezer zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat ik niet bij de laatstgenoemde groep hoorde, wat mijn frustratie alleen maar vergrootte; want het zijn precies die jongens die zich in de sociëteit en op elke borrel als een vis in het water heen en weer bewegen tussen hun nieuwe vrienden en de bar, en zichzelf daarbij totaal nieuw uitvinden. Met groeiende verbazing zag ik hoe die jongens zich een ander taalgebruik aanmeten, bierbuikjes kweekten en nadat zij hun technieken hadden geperfectioneerd, konden ook zij moeiteloos eerstejaars het bed in kletsen.

Ik denk dat ik daar nog een goede twee jaar tegenaan heb zitten kijken, totdat ik me realiseerde dat je een "invalshoek" moet hebben, een "edge" als het ware. De jongens van de studentenvereniging doen in feite niks anders; door quasi ongeïnteresseerd te brallen over hun vereniging, en wat ze daar uitspoken, vertellen ze in feite tussen de regels door dat ze "belangrijk" zijn. En de eerstejaars dames slurpen het op met grote ogen; in geval van twijfel toetsen ze nog even bij een ouderejaars of "Pieter-Paul" wel bij het goede dispuut zit, maar meestal zit het vanaf het begin af aan goed, tenslotte zijn alle uiterlijke kenmerken aanwezig; het jasje, het bierzweet op zijn voorhoofd, de inhammen, de sigarenrook. Zijn lichaamstaal schreeuwt in feite; "Met mij vozen is statusverhogend binnen de vereniging!" En geloof me, bijna alle eerstejaars gaan hier in mee...

Zelf ben ik geen haar beter, aangezien ik iets soortgelijks heb gedaan onder het motto; "If you can't beat them, join'em!". Door lid te worden van het Erasmus Student Network. Als mentor binnen deze vereniging is het één van je taken om buitenlandse studenten op te halen van het vliegveld, en hen de leukere kanten te laten zien van het Nederlandse studentenleven. Ik was dan ook altijd van de partij als er zweedse PABO-studentes opgehaald moesten worden. Niet alleen hebben deze dames NIKS met Nederlandse studentenvereniging (behalve die van mij), ook blijven zij maar drie maanden in Nederland.

En denk daar maar eens over na; een Zweeds meisje dat drie maanden in Nederland komt studeren. Al haar vrienden en vriendinnen wonen een paar duizend kilometer verderop, dus het is niet zo dat ze een reputatie te verliezen heeft. Daarnaast is alcohol hier goedkoop en zijn ze in Zweden niet vies van een feestje. Het gevolg is dan ook dat ongeveer de helft van de Zweedse studentes helemaal los gaan gedurende drie maanden: en meestal was ik het eerste "vriendelijke" gezicht wat ze zagen, in de terminal van Schiphol.

Kortom, zoek een edge; als je niks tegen groepsgedrag hebt, ga bij de vereniging van jouw stad, en ga vanaf dag één voor de hoofdprijs; heb een grote bek, koop de kleding, en wees vaak dronken: de rest komt vanzelf. Voor de mensen met iets meer drang naar individuele ontplooiing, organiseer feesten, wees olympisch roeier tijdens je studietijd, maar zorg vooral dat je ergens bij hoort, desnoods haal je studenten van het vliegveld...

Serveersters

Ooit weleens in een café gezeten, argeloos een koffie besteld en vervolgens uit je broek geblazen door de overweldigende schoonheid van je serveerster? Niet? Welnu, mij overkomt dit meerdere malen per week.

Mocht je ergens in Schubbekutteveen wonen, is dit overigens niet van toepassing; eerste vereiste is dat je in een grote stad woont. Dat zijn namelijk de plekken waar jij je als horecabaas moet onderscheiden van de rest van de concurrentie. En is er een betere manier dan een blik lekkere wijven open te trekken? Laat ik de overijverige feministes meteen de wind uit de zeilen nemen door te zeggen dat het concept ook wordt gebruikt met betrekking tot vrouwen; zowel "Teasers" als "The Cooldown Café" draaien op de sex-appeal van hun personeel: ingesnoerde chicks en gasten in afgesneden spijkerbroekjes waarbij de anabolen uit hun oren pruttelen. Overigens totaal niet mijn crowd, maar ik moest even een punt maken.

Gevolg is dan ook dat er bepaalde cafés zijn waar de bediening een ware lust voor het oog is; Het Replay café in de Kalvertoren bijvoorbeeld scoort erg hoge ogen bij mij. Ik verdenk het management er ook van dat zij een soort tatoeage-regeling hebben waarbij zij de helft van de kosten overnemen, want meer dan de helft van de dames die daar werkt heeft er eentje boven haar ass. In combinatie met de net iets te korte topjes heeft dit hetzelfde effect als een spreekbeurt die je kut hebt voorbereid; al stotterend en blozend doe jij je zegje, terwijl de serveerster heur haar vriendelijk glimlachend nog eens achteloos achterover slaat.

Het hele idee van een koffie drinken en even tot rust te komen is zojuist door de plee gespoeld; in plaats van ook maar een beetje ontspanning, ben ik drie stappen dichterbij een maagzweer en is mijn woordenschat gereduceerd tot; "Euh... doe maar zo'n ding met van die koffiedingen erin... alsjeblieft."

Wendy van Dijk stijlvolste vrouw 2004

De lezers van tijdschrift ELLE hebben Wendy van Dijk uitgeroepen tot de stijlvolste vrouw van 2004. Dit werd vanavond bekendgemaakt op een door het blad georganiseerd stijlevenement.

Wendy van Dijk
Wendy van Dijk, vrouw met de 'meest fraaie stijl van 2004'


Wendy van Dijk was deze avond niet de enige die een prijs in de wacht sleepte. Ook onder andere lingerieontwerpster Marlies Dekkers (Innovator van het jaar) en Mario Testino (Fotograaf van het jaar) keren niet met lege handen terug naar huis. Het volledige lijstje winnaars is hier te vinden:

Het feit dat de ELLE-award nog iedere vorm van prestige mist, mocht de pret niet deren. De ontvangers van de onderscheiding, welke allen een van de disciplines vertegenwoordigen die ELLE tot een succesvol magazine maken, zien alle aandacht als erkenning voor hun werk. De award-show, aan elkaar gepraat door Tatum Dagelet en Danny Rook, zal vanaf heden ieder jaar terugkeren.

Beeldje van 350 euro blijkt 60.000 waard

Een bronzen beeldje van de Zwitserse beeldhouwer Gustave Buchet (1888-1963) bleek afgelopen zondag tijdens een uitzending van TV Utrecht 60.000 euro waard te zijn. De verwarmingsmonteur uit Breukelen, die eigenaar is van het beeldje, kocht het kunstwerk echter voor 350 euro. Hij had de Buchet in een schuurtje gezet. Nu heeft het beeld een prominente plaats in de huiskamer gekregen.

Het beeld van 1 meter breed dateert uit de periode 1917 tot 1920 en stelt een steenhouwer voor die een stuk marmer verplaatst. De monteur had het beeld zien staan toen hij bij de vorige eigenaar een verwarmingsketel plaatste. De eigenaar vond het beeld te groot en verkocht het stuk.

Gizmondo vanaf 29 oktober verkrijgbaar in Engeland

De nieuwste game handheld is vanaf 29 oktober verkrijgbaar in Engeland. Deze handheld, genaamd Gizmondo, zal de concurrentie aangaan met o.a.: de Zodiac, de PSP en de Nintendo DS. Waarvan de Zodiac rond dezelfde tijd zal uitkomen in Engeland, terwijl de PSP en de Nintendo DS in het voorjaar van 2005 pas zullen uitkomen. Op de laatste twee heeft de Gizmondo dus wat betreft de verkoop een licht voordeel.
Of de Gizmondo een succes zal worden is de vraag, want op dit moment zijn er nog heel weinig games voor te verkrijgen. Wel bevat een Gizmondo een GPS-systeem, een mp3- en filmspeler en een aangepast Windows besturings systeem. Hierop zijn echter geen Windows Handheld applicaties/games af te spelen, waardoor de Gizmondo een hoop games gelijk al misloopt.

Nederlander niet gewild als vakantieliefde

Icoon opmerkelijk nieuwsNederlanders, en dan met name de mannen, zijn bij buitenlanders niet populair als vakantieliefde. Een onderzoek van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways, dat is gehouden onder 600 reizigers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en Nederland, heeft dit uitgewezen.

Spanjaarden en Italianen zijn het meest gewild als buitenlandse vakantiepartner. Nederlanders staan onderaan het lijstje. Voor wie dit betreurt is er mogelijk ook goed nieuws: Nederlanders mogen dan wel het minst begeerlijk zijn, hun vakantieliefdes zijn wel het meest succesvol. Dat komt omdat Nederlanders voornamelijk vakantieromances beginnen met landgenoten. Ook de ondervraagden uit de andere landen willen het liefst iemand met dezelfde nationaliteit. Op het Nederlandse verlanglijstje wordt de tweede plaats ingenomen door de vakantieliefde uit Zweden.

Verder kwam uit het onderzoek, dat deel uitmaakt van de campagne 'Londen is dichterbij dan je denkt', naar voren dat 43 procent van de ondervraagden wel eens een vakantieliefje had gehad.

Def Jam : Fight for NY gold

Electronic Arts kondigde vandaag aan dat het vervolg op Def Jam Vendetta, Def Jam: Fight for New York, vandaag af is en richting fabrieken is gegaan. De game zal 20 september, een week eerder dan gepland, op Xbox, GameCube en PlayStation 2 uitkomen.

Def Jam: Fight for New York is ontwikkeld door EA Canada, en is ten opzichte van zijn voorganger uitgebreid. Zo is het niet meer een simpele worstelgame, maar zit er deze keer een uitgebreid verhaal achter, met vijf verschillende vechtstijlen voor de vechters; kickboksen, straatvechten, martial arts, en de bekende stijlen van het vorige deel, submissions en worstelen. Spelers kunnen nu een compleet eigen karakter maken, waarbij onder andere het uiterlijk en de stem aan te passen zijn.

Verder kunnen de vechters nu ook opgewardeerd worden met dure kleding, tatoeages, en andere vormen van bling bling. Het geld hiervoor krijgt de speler, natuurlijk, door het verslaan van zijn tegenstanders, waaronder bekende Def Jam rappers als Busta Rhymes, maar ook mensen als Carmen Electra en Henry Rollins.

Def Jam: Fight For New York heeft een 18+ rating. Er is nog niets bekend over een eventuele Europese release.

Punten GP van Italië

De punten en budgetten voor de Grand Prix van Italië zijn weer verdeeld, tussen de voorlopige en uiteindelijke puntenverdeling zijn geen veranderingen aangebracht.

Bij de individuele klassement heeft Crowded weer de leiding in handen genomen met 5889 punten, met nog 3 races te gaan en het kleine verschil in de top 5 gaat het er nog om spannen wie er volgend seizoen naar Barcelona gaat. De weekwinnaars zijn er deze keer erg veel, maarliefst 98 teams wisten 644 punten te behalen.

De eerste plaats bij de subleagues wordt nog steeds aangevoerd door Inter-F1-Action, zij staan nu op een totaal van 5420 punten. In het weekklassement was KLMenFOS de sterkste subleague met 644 punten.

De volgende race zal verreden worden op het splinternieuwe Shanghai circuit in China, je kan je team aanpassen tot 25-09-2004 om 00:01 uur.

Vakantiedagen inleveren voor extra rookpauze

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsWerknemers die buiten de normale pauzes een extra sigaretje willen roken, moeten hiervoor drie vakantiedagen inleveren. Dat is het plan van het bedrijf Hunter Douglas.

Het zonneweringsbedrijf, bekend van het product Luxaflex, heeft goede hoop hier met de ondernemingsraad uit te komen. Volgens de algemeen directeur H. den Uyl zijn de andere werknemers namelijk de dupe van de extra rookpauzes. "Wanneer iemand een extra pauze neemt om te roken moet een collega zijn werk overnemen" Verder zei den Uyl dat hoewel het bedrijf rekening houdt met de werknemers die vaker behoefte hebben aan een rookpauze, het bedrijf zeker niet het roken wil stimuleren.

Sinds er begin dit jaar een algemeen rookverbod op de werkvloer is gekomen heeft het bedrijf intern gepolst bij 500 werknemers van de locaties in Rotterdam, Oudenbosch en Leek, naar de wensen en klachten. Den Uyl zei dat eenderde van de werknemers rookt, maar dat driekwart last heeft van een collega die roken. "Rokers hebben dus ook last van elkaar", aldus den Uyl.

Volgens de CNV zijn de vakantiedagen in de CAO vastgelegd, en kan het bedrijf deze niet zomaar afpakken. Algemeen directeur den Uyl zei dit punt na een akkoord met de ondernemingsraad tijdens een volgend kwartaaloverleg te bespreken met de CNV.

Blote Blubberbuiken

Wat ben ik blij dat de zomer weer voor bij is. Nu hoef ik niet meer naar het strand om te kijken naar die afgrijselijke beelden die op mijn netvlies gebránd staan na zoveel van hetzelfde.
Schaamteloos loopt jong en oud rond in véél te kleine zwembroeken, bikini's en badpakken, als dat al het geval is.
Daar gaat -ie dan. Twinky zit op Texel, met haar pappie en mammie. Het toeval wil dat er op Texel overdag maar twee dingen te doen zijn; naar de zeehondjes in ecomare en naar het gigaaaantische strand. Omdat ik voor de zesde keer op Texel zat had ik geen zin in zeehondjes, dus ging ik naar het strand. Jawel.
Bij de eerste stap voelde ik het inmiddels vertrouwde zand tussen mijn tenen kriebelen en terwijl ik mijn kleren uittrok rende ik naar de zee. Heerlijk, dat frisse water tegen je blote vel!
Terwijl ik mijn spullen terugzocht keek ik nog even om me heen. Erg veel Duitsers, en ook wel veel Nederlanders. Één ding hadden ze gemeen; zo'n zeventig procent van de strandbezoekers is toch wel een klein beetje veel te dik. Heel erg veel te dik.
Schaamteloos worden blubberige ballonnen boven veel te kleine zwembroekjes uitgehesen om ingesmeerd, gestreeld en beklopt te worden.
Vies gekleurde bilnaden zijn zichtbaar onder puistige, behaarde ruggen.
En, naar mijn mening het ergste; vrouwen die twintig jaar geleden geen bikini meer zouden moeten mogen dragen! De zwembandjes -die er af hadden gemoeten al na kerst, maar de chocola is zo lekker- flapperen vrolijk mee bij elke stap op voeten met rode, schimmelige plekken. Vierkante billen komen af en toe kijken uit een zwembroekje wat had gepast als ze op dieet waren geweest, bovenstukjes die ons schaamteloos uitzicht geven op tepelhoven die ooit strak waren en op de rug blubbert er ook heel wat in het zicht. Walgelijk!
Als ik daar loop, als jong meisje en ook nog te klein voor mijn leeftijd, voel ik me een beetje als de muis in de mop met de olifant;

Olifant tegen muis: wil je me even insmeren?
Muis: uhm…
Olifant: niet zeuren joh, ik heb jou toch ook gedaan!

En dat voelt niet prettig. Nog iets afgrijselijks; de navelpiercing. Heel soms, als mutti en vati gezellig hand in hand naar zee blubberen flappert er wel eens een vetrol omhoog aan de voorkant, en krijgt de rest van de strandbezoekers zicht op een navelsieraad. Ik vraag me af hoe die mensen het schoonhouden, en zeker steriel, want naar mijn mening zit er toch altijd wel een laagje vies, ranzig zweet tussen al die lagen vlees? Mutti staat onder de douche, tilt de bovenste vier vetrollen op en prutst met het wattenstaafje maar in het wilde weg, ze ziet immers toch niks van het diamantje in het gat in het midden tussen twee lagen in.
Of zoiets: Vati staat onder dezelfde douche, een kuis halfuurtje na mutti, en tilt zijn buik, door mutti liefkozend ballonnetje genoemd, op om z'n zaakie te wassen. Als je het mij vraagt heeft hij het in jaren niet gezien, want zelfs voor de spiegel hangt er nog het één en het ander voor.

Moraal van dit verhaal: Als je je voorneemt om na kerstmis te gaan diëten, doe het dan ook, en wacht zéker niet tot na de zomer. Oh, en koop ook je zwembroek een maat groter.

Column: Barrichello's dagboek

Soms zou ik zo graag eens een kijkje willen nemen in het dagboek van Rubens Barrichello. En dan dus niet zo’n gare autobiografie van een ghostwriter waar een mooi verhaal in staat over hoe moeilijk het allemaal was en hoe goed het allemaal gekomen is en hoe hij probeert een voorbeeld voor kleine kindjes te zijn. Nee, ik wil gewoon weten wat Rubens aan het begin of het eind van de dag opschrijft in zo’n klein boekje met zo’n klein slotje dat hij op zijn nachtkastje bewaart. Niet dat ik denk dat er grote geheimen in staan over het succes van Ferrari of het perverse sexleven van Jean Todt, maar het lijkt me zo boeiend om eens te weten hoe de wereld er uit ziet als je door Barrichello’s ogen kijkt. Ik stel me dat ongeveer zo voor:

Vrijdag:
Komend weekend is de Grand Prix van Italië, en ik heb er echt een goed gevoel over. Gister heeft Michael aan de pers bekend gemaakt dat hij alles zal doen om me te helpen tweede te worden in het kampioenschap. Dat toont wel weer wat een fantastische vriend het is en wat een geweldig team we vormen. Hoe mooi zal het zijn om met Michaels hulp te winnen voor de tifosi? Hoe kan er nou iemand twijfelen of het juist van me was om bij Ferrari te blijven? Het team staat achter degene die na de eerste paar races de beste kans heeft op de titel. Dit jaar was dat Michael (alweer), dus help ik hem. Maar misschien sta ik volgend jaar wel vooraan na een paar races en dan zal hij mij helpen kampioen te worden. Zo werkt dat nu eenmaal bij ons.
Vannacht trouwens weer die droom gehad waarin ik Ayrton zie, die zich maar om blijft draaien en om blijft draaien. Volgens Sylvana betekenen terugkerende dromen altijd iets. Ik vraag me af wat deze droom zou betekenen.

Zaterdag:
Vandaag de critici die beweren dat ik langzamer ben dan Michael hopelijk voorgoed de mond gesnoerd. Ik was een volle halve seconde sneller dan meneer de onverslaanbare wereldkampioen. En volgens Ross heb ik nog de betere strategie ook. Ik verbaasde me er enorm over, en heb nog nagevraagd of hij echt zeker weet dat een eerste pit stop na vijf ronden wel goed is. Hij is het tactische genie, en heeft me verzekerd dat dit verreweg de beste optie was voor ons team. Ik kan niet wachten.
Ook nog even aan Jean gevraagd waarom hij tegen de pers gezegd heeft dat Kimi een goede opvolger voor Schumacher zou zijn. Ze hebben mij immers beloofd dat ik dan Michaels status zou kunnen krijgen. Jean bevestigde nog eens dat ik inderdaad die status zou kunnen krijgen. Daarna mompelde hij nog iets in het Frans, maar ik zou niet weten wat “quand il gèle dans l'enfer” betekent. Hij gebruikt die woorden ook altijd als Fisichella weer eens vraagt of er bij Ferrari ooit plek voor hem zal zijn. Zal het toch eens aan Panis moeten vragen.

Zondag:
Ross had helemaal gelijk! Na twee ronden had ik al bijna tien seconden voorsprong op de rest van het veld. Zo dominant is Michael nog nooit geweest. Jammer dat daarna de baan opdroogde en de rest weer dichterbij kon komen. Halverwege ronde drie zag Ross al op het scherm met tijden dat Alonso sneller was dan ik, en riep toen meteen dat ze m’n strategie gingen omgooien en zo snel mogelijk wilden binnenhalen. Helaas hebben de jongens in de pits natuurlijk altijd even nodig om alles door te rekenen en klaar te zetten, maar dat hebben ze heel snel gedaan. Aan het eind van ronde vijf kon ik al naar binnen. Toen was ik ondertussen wel al de leiding kwijt en viel ik ver terug. Maar ik heb de hele race voluit gereden en dankzij mijn talent en het tactische genius van Ross ben ik uiteindelijk Button, in een auto die iets van een seconde per ronde langzamer is dan mijn F2004, nipt voor gebleven. En zelfs Michael die na zijn spin van achteraan het veld iedereen heeft ingehaald kon alleen mij niet voorbij. Wereldrace, al zeg ik het zelf. Wel vreemd dat mijn vrienden en familie nog niet gebeld hebben om me te feliciteren met de mooiste overwinning van mijn leven.

Maandag:
Vanochtend dan toch gebeld met felicitaties. Het bleek dat de regie van de race zo beroerd was dat niemand enig idee had wat er allemaal aan de hand was, en dat ze vanochtend eerst even in de krant hebben moeten kijken wat de uitslag was. Gek, de regisseur heeft zaterdag de hele avond champagne met ons mee gedronken om mijn mooie pole position te vieren, en het leek me een hele geschikte man met verstand van zaken… Nou ja, we rijden dan ook erg snel op Monza, en ik snap best dat het moeilijk is om twee auto’s in beeld te houden terwijl ze aan het vechten zijn voor een positie.

Ach, misschien is het maar beter ook als Rubens dat kleine slotje goed dicht houdt.

Hmmm, leuke hobby....

Tsja, ieder z'n ding.... Maar sommigen hebben toch wel erg bijzondere hobbies.

Er moet toch een steekje bij je los zitten als de volgende zinnen op je website staan: "I love my plushies (een knuffel) in a special way. I find cuteness sexy, so it can be that a large cute plushie turns me on. I love the feeling of soft, warm fur on my skin, it is a very special feeling. Yes, it also turns me on to be stroked with a soft plushie, it makes me arroused. I often stroke myself with plush, or I rub my body against the plushie's body."

Hij/zij(?) heeft gelukkig een mooie fotocollectie voor ons.... Jammer genoeg doet de link naar de hardcorepics het niet....

Spelende kinderen vinden 21.000 euro

Vijf Oostenrijkse kinderen hebben het afgelopen weekend de vondst van hun leven gedaan. Terwijl ze in de buurt van een beekje speelden, vonden ze een weck-pot met daarin meer dan 21.000 euro aan bankbiljetten.

Het glas, voorzien van een oud honing-etiket, lag naast een boom in de aarde verstopt. In de pot zaten twee pakketjes met daarin 23 briefjes van vijfhonderd euro, 31 van tweehonderd euro, 22 van honderd, dertien van vijftig en 28 van twintig euro.

De herkomst van de pot is niet duidelijk. Mogelijk heeft een ouder echtpaar dat in de buurt woont het geld uit angst voor dieven verstopt. Mocht de rechtmatige eigenaar van het geld zich niet binnen een jaar bij de politie melden, dan hebben de kinderen grote kans dat zij de buit onderling mogen verdelen.

Wiskundeprobleem toch niet gekraakt

Het eeuwenoude wiskundeprobleem dat gekraakt was door de Zeeuwse student Geert-Jan Uytdewilligen blijkt toch niet opgelost te zijn. Verschillende wiskundigen zijn van mening dat Uytdewilligen te kort door de bocht is gegaan.

Wiskundedocent J. van de Wiel van de Fontys Hogeschool laat weten dat hij het merkwaardig vindt dat de pr-afdeling van de school zomaar een persbericht heeft doen uitgaan nadat Uydewilligen zijn vondst had gemeld. De student claimde een methode te hebben gevonden om de nulpunten te berekenen van een zogenaamd n-de graads polynoom. "Iedere wiskundige weet namelijk allang dat zo'n oplossing niet bestaat", aldus Van de Wiel. Ook wiskundedocent dr. H. Sterk van de TU Eindhoven geeft aan dat het door de student op zijn website gepubliceerde artikel niet aan de wetenschappelijke normen voldoet.

Uytdewilligen heeft inmiddels erkend dat hij wat voorbarig is geweest. "Bij nader inzien heb ik inderdaad niet precies een oplossing gegeven voor ieder polynoom", zegt hij nu. Hij is van plan de zaak verder te laten rusten en zich te concentreren op zijn afstuderen en zijn carrière als natuurkundige.

Destructieve tijden

notnajja stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Een van de weinige tv-programma's die mij boeien is het geschiedenisbulletin 'Andere Tijden', gepresenteerd door Hans Goedkoop, die alles behalve zijn achternaam eer aan doet in zijn rustige, weloverwogen, voorkomende wijze van optreden. In een meestal koele en heldere analyse weet hij verband te leggen tussen wat enige (meest tientallen) jaren geleden is geschied en wat zich weerom in de actualiteit voordoet, ter staving van de wetmatigheid dat de geschiedenis zich herhaalt. Al kun je deze wetmatigheid betwisten, de tv-programma's zelf voldoen er alvast aan, Andere Tijden niet uitgesloten...

Spanning loopt op in Vuelta

Na de tiende etappe is de spanning in de Vuelta op een hoogtepunt. Zes renners zijn binnen een minuut terecht gekomen. Eladio Jiménez wist de dagzege te pakken.

De etappe van vandaag ging door het Spaanse middengebergte. Hoewel niet de zwaarste bergetappe, zorgde de laatste klim voor een flink slachtveld. Met stijgingspercentages van maximaal 15% was de 4,3 kilometer korte klim een echte kuitenbreker.

De etappe kende een vreemd verloop. Er ontstond, mede door de belangen van de puntentrui, een kopgroep van zeven man met daarin de topsprinters Erik Zabel, Stuart O'Grady en Oscar Freire. In het peloton wilden de ploegen van de favorieten niet de wedstrijd op zich nemen en controleerden rustig. Daardoor liep de kopgroep uit tot een afstand die op de laatste klim niet in te halen was.

Eladio Jiménez was de sterkste klimmer van de kopgroep. O'Grady en Freire volgden moedig, maar stonden op sommige delen van de laatste bekjlimming bijna stil.

Bij de favorieten werd driftig geprobeerd Landis uit de leiderstrui te rijden. Ferrio liet zich opnieuw in de beklimming gelden en werd achtste. Valverde, Heras en Piepoli reden het sterkst van de favorieten de laatste beklimming op. Na het laatste stukje afdaling kwam Valverde acht seconden tekort om de leiderstrui om de schouders te krijgen.

Uitslag:
1. Eladio Jiménez (Spa) 4.31.57
2. Stuart O'Grady (Aus) + 0.31
3. Oscar Freire (Spa) + 0.48
4. Roeslan Ivanov (Mol) z.t.
5. Juan Fuentes (Spa) + 1.03
6. José Miguel Elias (Spa) + 1.10
7. Erik Zabel (Dui) + 1.50
8. Jorge Ferrio (Spa) + 4.05
9. Alejandro Valverde (Spa) + 4.17
10. Roberto Heras (Spa) z.t.
11. Leonardo Piepoli (Ita) z.t.
12. Carlos Sastre (Spa) + 4.45
13. Isidro Nozal (Spa) + 4.46

Klassement:
1. Floyd Landis (VS) . .
2. Alejandro Valverde (Spa) + 0.08
3. Francisco Mancebo (Spa) + 0.28
4. Isidro Nozal (Spa) + 0.31
5. Roberto Heras (Spa) + 0.46
6. Manuel Beltran (Spa) + 0.59
7. Carlos Sastre (Spa) + 1.34
8. Denis Mentsjov (Rus) + 2.41
9. Aitor Gonzalez (Spa) + 2.49
10. Angel Gomez (Spa) + 4.15

KNVB wil spreekkoren harder aanpakken

Icon Sport - VoetbalDe KNVB wil de regels omtrent het straffen van clubs na incidenten als kwetsende spreekkoren veranderen, zodat de aanklager betaald voetbal meer bevoegdheden heeft om clubs te straffen. Dit alles gebeurde naar aanleiding van de op sportief gebied miserabel gelopen wedstrijd tussen Ajax en ADO afgelopen zondag.

Op het moment van spreken heeft de aanklager niet de bevoegdheid om clubs te straffen voor spreekkoren, als niet kan worden aangetoond dat de club niet ‘alles in het werk heeft gesteld om dit tegen te gaan.’ De KNBV komt binnen korte tijd met een nieuw ontwerp van de strafmogelijkheden van de aanklager, en zal deze voorleggen aan de clubs.

Het voorval heeft ook buiten de voetbalwereld veel stof doen opwaaien. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken, VWS en Justitie, de politie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de supportersverenigingen en de KNVB zullen verder op dit onderwerp voortborduren in de hoop gauw met een oplossing te komen.

Spreekkoren ADO Den Haag
ADO-supporters toonden zich afgelopen zondag alles behalve sportief


Ajax, dat gisteren in Den Haag tegen ADO een riante 3-0 voorsprong knullig verspeelde, is woedend over de kwetsende en onophoudelijke spreekkoren die een deel van de ADO Den Haag-fans de Ajacieden 'toezong'. Vooral Ajax-aanvoerder Rafael van der Vaart en diens vriendin Sylvie Meis moesten het daarbij ontgelden. Trainer Ronald Koeman zei na afloop dat hij eigenlijk zijn team van het veld had willen halen, maar dit niet had gedaan omdat ADO terug in de wedstrijd kwam, en dat dat dan als reden door de buitenwacht zou zijn opgevat. Volgens Ajax had scheidsrechter Ben Haverkort de wedstrijd moeten staken.

'Vijandelijkheid tegen moslims neemt toe'

Icoon Algemeen nieuws In West-Europa worden moslims dagelijks met steeds meer vijandelijkheid jegens hen geconfronteerd. Vooral na de terroristische aanslagen van elf september 2001 in de Verenigde Staten en van elf maart in Madrid hebben ze in toenemende mate te maken met verbaal en fysiek geweld en discriminatie op het gebied van werk en huisvesting.

De International Helsinki Federation for Human Rights (IHF) meldt dit in een vandaag gepubliceerd rapport. Steeds vaker blijft het niet bij enkel een negatieve houding jegens moslims, maar komen ook aspecten als beledigingen, vandalisme tot en met zwaar fysiek geweld voor.

"Nu de strijd tegen het terrorisme is opgevoerd en het publieke debat steeds meer aandacht geeft aan moslimextremisme, komen moslimminderheden in deze landen en elders steeds meer onder druk te staan", zo stelt IHF-directeur Aaron Rhodes. Het 37 pagina's tellende rapport schetst de situatie in de landen Groot-Brittannië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Italië. Expliciete voorbeelden van vijandelijkheden worden gegeven in het document.

"Moslims in Groot-Brittannië en Duitsland zijn doelwit geworden van huiszoekingen en arrestaties door de politie op manieren die de rechten hebben geschonden van moslims die niets met terrorisme te maken hebben" zo stelt het rapport. In Italië en Denemarken hebben politici moslims openlijk als een gevaar voor de nationale veiligheid bestempeld en in België en Frankrijk hebben moslims te maken met maatregelen van de regering om meisjes te verbieden een hoofddoekje te dragen.

"In alle gevallen zijn gematigde en vredelievende moslims slachtoffer geworden van de standpunten en daden van een minderheid van extremistische moslims die geweld en intolerantie prediken", stelt Rhodes.

_
Het rapport.

'Bijhouden lifelog slecht voor gezondheid'

Icoon Digital nieuwsHet regelmatig bijhouden van een lifelog, een digitale vorm van het alom bekende dagboek, is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar zorgt ook voor sociale problemen. Zo luidt de conclusie van een groep Britse psychologen, die een onderzoek hield naar de gevolgen van de populaire internetbezigheid.

De groep onderzocht 41 studenten met een lifelog, en vergeleek de resultaten met 94 studenten zonder een dergelijk digitaal dagboek. In het vragenformulier dat werd uitgedeeld aan de studenten werden vragen gesteld over hun lichamelijke gesteldheid en dagboekgewoontes.

“We hadden verwacht dat de webloggers ‘gezonder’ waren dan de niet-schrijvers”, vertelt Elaine Ducan van de Glasgow Caledonian University. “Maar de loggers kwamen het slechtste uit de test. Eigenlijk ben je waarschijnlijk beter af als je helemaal niks schrijft”, klinkt de ongelukkige conclusie.

Vandenbroucke naar MrBookmaker

Frank Vandenbroucke zal waarschijnlijk vertrekken naar MrBookmaker.com. De renner had van Fassa Bortolo te horen gekregen dat ze hem liever zagen vertrekken.

Na de zoveeslte problemen van Vandenbroucke in zijn persoonlijke leven, zag Fassa Bortolo het niet meer zitten in de renner. Vandenbroucke is nog vol goede moed, maar manager Giancarlo Ferretti wilde hem niet meer opstellen in wedstrijden. Na Mapei, Cofidis, Lampre, Domo-Farm Frites, Quick-Step-Davitamon en Fassa Bortolo wordt MrBookmaker.com de achtste ploeg voor Vandenbroucke.

Vandenbroucke vertelde over de aanstaande transfer: "Ik wil koersen en bij Fassa Bortolo ging dat niet meer. Mijn toekomst ligt zo goed als zeker bij MrBookmaker.com. Van de mensen van Fassa Bortolo kreeg ik een brief dat ik mocht uitkijken naar een andere ploeg. Officieel is het nog niet, maar wellicht teken ik maandagavond bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren."

Dekker in Ronde van Rijnland-Palts

Erik Dekker gaat deelnemen aan de Ronde van Rijnland-Palts. Hij wil zich in de Duitse rittenkoers fit rijden voor het WK.

Door een val in de GP Jef Scherens raakte Dekker vorige week geblesseerd en moest daardoor een aantal trainingen en wedstrijden laten schieten. Aangezien Dekker in topvorm wil zijn voor het WK in Verona wil hij wat koersen rijden. Pas op 23 september zou Dekker eigenlijk in actie komen in de de Coppa Sabatini. Nu heeft hij besloten in de Ronde van Rijnland-Palts te starten om te proberen wat ritme op te doen.

Dekker vertelde: "De verrekking in mijn hamstring moet woensdag genezen zijn, ik heb nog wel last van mijn hand. Het is best een lastige koers, maar dat geeft niets. Ik ben benieuwd hoe het gaat."

Stokkel vlagdrager bij Paralympics

Joop Stokkel zal de Nederlandse vlag dragen bij de opening van de Paralympische Spelen in Athene. Stokkel neemt voor vijfde keer deel aan de Paralympische Spelen.

Stokkel begon zijn Paralympische loopbaan als zwemmer. In Seoul in 1988 wist hij gouden, een zilveren en drie bronzen plakken te winnen. Vier jaar later in Barcelona won hij drie keer goud en twee keer zilver. In 1990 veranderde Stokkel van onderdeel. In plaats van zwemmer werd Stokkel ruiter.

Ook op het paard presteerde de ruiter goed op de Paralympische Spelen. In totaal veroverde hij zes gouden, vijf zilveren en vier bronzen medailles. Vrijdag vindt de opening van de Paralympische Spelen plaats.

Den Haag en KNVB geven elkaar de schuld

De gemeente Den Haag en de KNVB geven elkaar de schuld bij de vraag waarom er niet is ingegrepen bij de wedstrijd ADO Den Haag- Ajax.

De voetbalwedstrijd van zondag werd ontsierd door spreekkoren van Haagse supporters die gericht waren tegen vooral Ajax-voetballer Van der Vaart en diens vriendin Sylvie Meis. Scheidsrechter Ben Haverkort legde de wedstrijd wel kort stil, maar de oproep van de stadionspeaker om de spreekkoren te stoppen werkte niet en gooide eerder olie op het vuur.

Zowel de scheidsrechter als de gemeente hebben bevoegdheid om in zo'n geval het duel te staken. In het Radio 1 Journaal zei burgemeester Deetman van Den Haag eerst te willen wachten op het politierapport, voordat hij er uitspraken kan doen. Manager van Oostveen van de KNVB zei dat het staken van een wedstrijd pas als een laatste optie moet worden gezien.

Doden na Porsche-race op Belgische weg

Paka had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Belgische snelweg E40 tussen Brussel en Luik zijn gistermorgen twee personen om het leven gekomen. Hoewel eerst nog werd gedacht aan een 'gewoon' auto-ongeluk, is naderhand gebleken dat aan het ongeval een race tussen twee Porsches voorafging.

Volgens ooggetuigen reden de auto's zeker meer dan 200 kilometer per uur toen één van de wagens plotseling van de rechterrijstrook afraakte en tegen de middenberm en een paal aankwam. De paal brak af en werd zo'n honderd meter meegesleurd door de Porsche, die daarop vlam vatte. De twee inzittenden werden verkoold aangetroffen in hun wagen.

De tweede auto reed na het ongeval verder, maar kon later door de politie onderschept worden. De bestuurder bleek de 37-jarige Michel Heydens te zijn die in bezit was van beide wagens. Heydens, die in Monaco woont en de Clio Cup 2004 won, is aangehouden op verdenking van onvrijwillige doodslag en te snel rijden.

Johansson stijgt op ATP-ranking

Roger Federer heeft door zijn winst in de US Open zijn koppositie op de ATP-ranglijst verstevigd.

Meest opvallende stijger in de top van de lijst is de Zweed Joachim Johansson. Johansson steeg van de 30e naar de 16e plek, nadat hij bij de US Open verrassend de halve finale haalde.

Beste Nederlander op de lijst is Martin Verkerk, die 43e staat. Sjeng Schalken, die reeds een punt achter dit seizoen heeft gezet vanwege de ziekte van Pfeiffer, zakte van de 27e naar de 50e plek.

'Ouders worden dom door kinderen'

Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit van Indiana claimen een verband te hebben gevonden tussen het hebben van kinderen en intelligentie. Volgens de wetenschappers daalt de intelligentie van ouders na het krijgen van kinderen.

De onderzoekers onderzochten 173 ouderparen voor en na de geboorte van hun kinderen op hun IQ. Bij de tweede test bleek een duidelijke daling van het IQ merkbaar te zijn. In sommige gevallen zelfs met twintig punten. Ter vergelijking, het verschil tussen 'normaal' en hoogbegaafd bedraagt ongeveer dertig punten.

De wetenschappers willen nu onderzoeken of de intelligentie van de ouders mogelijk weer stijgt als de kinderen ouder worden.

Robot leeft op het eten van vliegen

Engelse wetenschappers van de University of the West of England in Bristol hebben een robot ontwikkeld die energie haalt uit het eten van vliegen. Ze willen de robot nu alleen verder ontwikkelen zodat deze ook zelf de vliegen kan vangen.

De 'EcoBot II' wordt nu nog handmatig 'gevoerd'. De vliegen worden in speciale brandstofcellen verteerd door bacteriën. Hierbij wordt suiker uit de vliegenskeletjes afgebroken, wat een elektrisch stroompje tot gevolg heeft. Zo kan hij met acht dikke vliegen vijf dagen vooruit. Al haalt de robot maar een snelheid van tien centimeter per uur.

De 'EcoBot II' moet uiteindelijk worden ingezet op gevaarlijke plekken zoals in oorlogsgebieden.

Twee doden bij Italiaans treinongeluk

Bij een treinongeval in het noorden van Italië zijn vanochtend twee vrouwen om het leven gekomen. Het gaat om een passagiere en een conductrice. Ongeveer dertig andere personen raakten (zwaar)gewond. Drie van hen, onder wie de machinist, zijn er slecht aan toe.

Het ongeluk vond rond half acht plaats bij Madonna dell'Olma, op de route tussen Turijn en Cuneo. De trein, met veertig passagiers aan boord, zou over een afstand van meer dan zevenhonderd meter electriciteitskabels hebben beschadigd. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.

Nieuwe screenshots SC: Chaos Theory sluipen het web op

Vandaag zijn enkele nieuwe screenshots verschenen van de nieuwste telg in de succesvole Splinter Cell serie. Splinter Cell: Chaos Theory, gebaseerd op de boeken van Tom Clancy. Enkele (nieuwe) features van deze tactical shooter zijn:

*Melee vechten - Van messen tot vechtsport, waar je bij het laatste een veelvoud aan worpen kan uitvoeren.

*Co-op Stealth - Speel online of offline multiplayer met een vriend en coördineer je aanval in een nieuwe multiplayer uitdaging.

*Wapens van de toekomst - Een zeer compleet arsenaal aan wapens en gadgets van het mes tot de modulaire SC20K

*Goede herspeelbaarheid - Open levels en secundaire doelen zorgen voor een langere houdbaarheid van de game



Splinter Cell: Chaos Theory zal eind november verschijnen voor PC, Xbox, Gambecube en Playstation 2.

Reportage: Giel Beelen in de ochtend

Het is kwart voor vijf in de ochtend als ik in de auto stap. Ik ga op weg naar Hilversum, om zes uur ben ik te gast in de ochtendshow van Giel Beelen. Het is donker, koud en mistig. Op Radio 3 klinkt Marisa die deelnemers een plaatje wil laten zingen. Als ik naar de studio bel om het adres te vragen, altijd handig zo’n navigatie, dan krijg ik Marisa zelf aan de telefoon. Waarom ik het adres nodig heb. ‘Nou’, zeg ik. ‘Ik ben straks te gast in het ochtendprogramma van Giel.’
‘Oh leuk’, zegt Marisa. ‘Doe hem straks de groeten van me. Ja, ik zie hem zelf zo ook nog even, maar hij vindt het toch leuk om de groeten te krijgen van me.’

SunGiel
Te gast bij Giel Beelen, dan ook samen op de foto.

Arbiters voor Ajax en PSV bekend

De UEFA heeft de scheidsrechters die deze week de CL duels voor hun rekening nemen bekend gemaakt. Voor Ajax-Juventus is de Zwitser Urs Meier van de partij. PSV voetbalt tegen Arsenal onder leiding van de Italiaan Domenico Messina.

Urs Meier is gewend aan het fluiten van Ajax tegen Italiaanse tegenstanders. In 1997 speelde Ajax onder zijn leiding tegen Udinese (1-0). Tegen Internazionale in 2002 ging het minder voor de Amsterdammers (1-2). Dit keer zal Juventus tegenstander zijn, daarmee wederom een 'Italiaans' treffen. Meier kan bogen op lange ervaring in alle toernooien. Op het WK 2002 floot hij de halve finalewedstrijd Duitsland - Zuid-Korea. Afgelopen jaar kreeg hij de CL finale tussen Real Madrid en Leverkusen. Op het afgelopen EK bleef het bij een kwartfinale (Portugal-Engeland), waarna hij na het afkeuren van een treffer van Campbell voor enige tijd moest onderduiken. Komende woensdag verschijnt hij in elk geval in de ArenA.

PSV krijgt de iets minder ervaren Domenico Messina toegewezen. Hij is op papier de 'tweede' leidsman van Italie achter Pierluigi Collina. Messina floot PSV nog niet eerder. Wel leidde hij het duel Club Brugge-Ajax verleden jaar. Ajax werd toen dankzij een 2-1 nederlaag uitgeschakeld in de eerste ronde van de Champions League.

Meer specs van de PSP bekend

Sony heeft op de Austin Game conference meer bekend gemaakt over zijn aankomende handheld; de PlayStation Portable. We weten nu zeker dat hij de volgende dingen zeker zal gaan bevatten:

-MIPS R4000 333 mhz processor
-802.11B WiFi
-4,3" TFT scherm met een resolutie van 480X272 @ 24 bit
-1800 MhaLion batterij
-Stereo output, geen dolby surround
-10 digitale knoppen inclusief een analoog pookje
-USB2.0 poort
-memorystick ondersteuning (max. 1gb)
-grootte: 70x74x23mm
-gewicht: 260 gram

Daarnaast is er bekend gemaakt dat er een complete game gedemonstreerd zal worden op de Tokyo Game Show, later deze maand.
Welke game men gaat demonstreren is nog onbekend. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd naar deze handheld die op papier even snel is als de PlayStation 2.

Ralf Schumacher mag weer rijden

Ralf Schumacher zal dinsdag weer voor het eerst sinds de crash op Indianapolis in een Formule 1-auto rijden. Als de testen goed verlopen zal hij dan ook weer in Shanghai voor Williams rijden.

Ralf Schumacher werd eigenlijk voor Monza klaargestoomd, maar de verzekeraars gaven geen toestemming voor de test voorafgaande aan de Grand Prix. Nu de verzekeraars akkoord zijn met de test van deze week, wil Williams Ralf Schumacher drie dagen op Silverstone laten testen. Dat zou genoeg zekerheid moeten geven over de fitheid van Ralf Schumacher en hem weer wat raceritme laten opdoen.

Sam Michael van Williams is blij met de terugkeer: "Omdat hij iemand is met een hoop ervaring in de auto die we hebben gemist." Voor Antonio Pizzonia betekent het waarschijnlijk dat hij zijn laatste Grand Prix van dit jaar heeft gereden.

Colin alsnog naar NAC Breda

De soap rondom Jurgen Colin lijkt nu definitief voorbij. De verdediger verruilt PSV alsnog voor NAC Breda.

Eind augustus dacht NAC Breda Colin al te kunnen presenteren als huurling van PSV, maar de Eindhovenaren wilden alleen meewerken aan een verkoop. De transfer ging toen niet door, nu zijn de partijen alsnog tot een overeenstemming gekomen.

Colin, die in Eindhoven overbodig was, tekent een contract voor drie jaar in Breda.

De geheime 5 jaar meet gesprekken in FOK!radio

FOK!RadioEgo's. Die hoor je vanavond vanaf 20:00 uur in FOK!radio. IR Baboon en PrivateRyan krijgen hun eigen zendtijd. Het enige verschil is wel dat zij in licht beschonken toestand op deze 5 jaar meet de microfoon ter handen namen. Vanavond hoor je dus hoe PR op zoek gaat naar een nieuwe vrouw en hoe IR Baboon de wannabeecrew voor een fatsoenlijk gesprek probeert te verleiden. Verder hoor je de gesprekken die SunChaser en Nolius hadden met Cynix, Breuls, Miss_Blue en Golfer en wat Bluezz met Dr_Flash heeft uitgespookt. En ook het mysterie rond Faihy en Stranger wordt opgehelderd.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort nu non-stop muziek met verzoekjes die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

SunChaser en Nolius zijn er vanavond niet. Maar Martijn gaat de uitzending samen met een nog nader te bepalen gast verzorgen. Toch is Sun wel te horen, hij is op lokatie in Scheveningen waar de nieuwe film 'Cool' van Theo van Gogh met de hoofdrol voor Katja Schuurman in première gaat.

We nemen verder weer een kijkje in het nieuws van het afgelopen weekend, samengesteld door eSSe. Daarnaast neemt Cynix zijn week op het forum met ons door en roddelen we met Yvonne. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Koen de Kort naar Liberty Seguros

Het Nederlandse talent Koen de Kort van de Rabobank beloftenploeg rijdt komend seizoen voor de troepen van Manolo Saiz.

Koen de Kort (Rabo TT3) rijdt het komende seizoen voor Liberty Seguros. Koen viel dit jaar op door goede resultaten in kleinere rittenkoersen en won op 30 Augustus samen met Thomas Dekker ook nog de GP Eddy Merkx.

Ook werd bekend dat T-Mobile Team interesse heeft om de Nederlands kampioen bij de beloften, Bas Giling, in te lijven. Bas won ook dit jaar nog de Thüringen Rundfahrt. Dit is een zeer hoog aangeschreven wedstrijd voor beloften in Duitsland.

De Kort tekende voor twee jaar bij de Spaanse Armada. Koen de Kort vertelde: "Dit is een droom van me. Ik heb prachtige jaren gehad in het team van Nico Verhoeven, maar een kans als deze krijg je één keer in je leven. Omdat het niet duidelijk was of ik, net als bijvoorbeeld Thomas Dekker en Theo Eltink na dit seizoen zou kunnen overstappen naar de profploeg, heb ik hiervoor gekozen"

Demo Rollercoaster Tycoon 3 een week uitgesteld


Kregen we vrijdag nog van Atari het bericht dat de demo van Rollercoaster Tycoon 3 vandaag uitgegeven zou worden, horen we vandaag dat die release een week is uitgesteld naar 20 september. Een reden voor het uitstel is niet gegeven.

Op de Duitse site van Atari staat de demo nog wel voor vandaag aangekondigd, maar deze info lijkt onjuist te zijn.

Alle fans zullen dus helaas nog heel even geduld moeten hebben

Eerste Quake IV scans verschenen

Zoals verwacht, heeft het Amerikaanse PC Gamer in zijn oktobernummer een preview van Quake IV, met screenshots. Op de scans van het blad zijn vooral de zeer gedetailleerde player models te zien, samen met een eerste indruk van de wapens die het spel zal hebben. Verder zijn op de scans een deel van de omgevingen te zien. Wat opvalt, is dat Quake IV qua graphics veel weg lijkt te hebben van id Software's Doom III.

Klik op de scans om ze in volle glorie te bekijken.

Op verzoek scans verwijderd

Quake IV wordt ergens volgend jaar verwacht en wordt ontwikkeld door Raven Software samen met id Software.

Vrouw raakt rijbewijs binnen maand kwijt

Een 18-jarige Winterswijkse is maandagmorgen op de snelweg A12 ter hoogte van Arnhem haar rijbewijs kwijtgeraakt omdat ze veel te hard reed. Nog geen maand geleden had zij haar roze papiertje gehaald.

De vrouw werd door agenten gespot toen ze de A12 opreed. Ze bereikte daarbij snelheden van meer dan 180 km/uur. Niet veel later zakte ze af tot 140 km/uur. Echter mocht ze op die plek niet harder dan 70 door wegwerkzaamheden. Ter hoogte van Arnhem konden de agenten de vrouw tot stoppen dwingen.

Haar auto en haar rijbewijs zijn in beslag genomen. Justitie zal nu besluiten wat er verder gaat gebeuren.

Jade Empire toont zichzelf op EGN

Onlangs op de EGN show in Londen zijn er nieuwe beelden vrijgegeven van Jade Empire. Bioware, die ondertussen nog druk bezig is met de ontwikkeling van het spel, liet nieuwe vechtstijlen en omgevingen zien.

De site Xboxyde heeft live cam-beelden van die presentatie gemaakt van prima kwaliteit en is te downloaden vanaf hun site. Meer informatie over Bioware's Jade Empire is hier te vinden. Als alles goed gaat zal het spel voor de Xbox in het eerste kwartaal van 2005 uitgebracht worden.

Movie 1 (130 Mb)
Movie 2 (153 Mb)

Oma schrikt zich dood door cadeau kleinzoon

Icoon opmerkelijk nieuwsrobinotten, ReadMe en meneer draak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 11-jarige Chinese scholier heeft zijn oma een een cadeau gegeven waarvan de vrouw zich dood is geschrokken.

De jongen had een vrij uniek cadeau bedacht ter gelegenheid van de Chinese lerarendag voor de gepensioneerde lerares: hij had al zijn spaargeld gespendeerd aan een nagemaakt afgesneden hoofd van plastic. Toen zijn oma echter het cadeau opende, kreeg zij van schrik een beroerte.

Situatie Wim Rigter verslechterd

Het gaat steeds slechter met AVRO-dj Wim Rigter. De 37-jarige oud-presentator van de 'Arbeidsvitaminen' heeft te horen gekregen dat er uitzaaiingen van kanker gevonden zijn. In juni werd al bekend dat hij aan slokdarmkanker werd behandeld.

Wim trouwde met zijn vriendin Monique voordat hij een zware operatie onderging. Daarna leek het beter te gaan, maar nu zijn er toch weer uitzaaiingen gevonden.

Door zijn ziekte is Wim Rigter al lang niet meer op de radio te horen geweest. Hij presenteerde bij de AVRO het programma 'Nachtdienst', maar de laatste maanden worden die uitzendingen door anderen overgenomen.


Wim Rigter in betere tijden.


Meer over de situatie van Wim Rigter is te vinden op dit weblog.

[update] Roermond alert na vrijlaten verdachten

In de zaak van de dodelijke schietpartij in Roermond, afgelopen donderdag, zitten géén verdachten meer vast. Alle vier de arrestanten zijn vrijgelaten. Bij de schietpartij in de wijk 't Roermondse Veld kwam een 16-jarige Albanees om het leven en werd een 20-jarige man in zijn been geraakt.

Aanleiding voor de schietpartij is een ruzie rond een Marokkaans meisje uit Roermond. Volgens getuigen kreeg de Albanese vriend van deze vrouw bonje met haar ex-vriend van Marokkaanse afkomst. Hierop volgde een vechtpartij tussen een groep Albanezen en Marokkanen, die eindigde in een schietpartij.

Update 10:30
Door de vrijlating van alle verdachten vreest het college van Burgemeester en wethouders van Roermond het ontstaan van een etnisch conflict tussen Albanese en Marokkaanse jongeren in de wijk 't Veld. Men ziet overeenkomsten met een zaak van vier jaar geleden, toen een jonge Antilliaan de 16-jarige Marokkaan Amin Ouich doodstak. De dood van Ouich leidde toen tot etnische spanningen.

Om een nieuw gewelddadig treffen te voorkomen, was de Roermondse politie het afgelopen weekeinde extra alert. Ook waren er welzijnswerkers paraat. Voor zover bekend is het in Roermond ,,redelijk rustig'' gebleven. Ook de komende dagen zal de politie en het jeugd- en jongerenwerk alles doen om te voorkomen dat de vlam opnieuw in de pan slaat.

Ajax woedend over haatkoren ADO-aanhang

Ajax, dat gisteren in Den Haag tegen ADO een riante 3-0 voorsprong knullig verspeelde, is woedend over de kwetsende en onophoudelijke spreekkoren die een deel van de ADO Den Haag-fans de Ajacieden 'toezong'. Vooral Ajax-aanvoerder Rafael van der Vaart en diens vriendin Sylvie Meis moesten het daarbij ontgelden. Trainer Ronald Koeman zei na afloop dat hij eigenlijk zijn team van het veld had willen halen, maar dit niet had gedaan omdat ADO terug in de wedstrijd kwam, en dat dat dan als reden door de buitenwacht zou zijn opgevat. Volgens Ajax had scheidsrechter Ben Haverkort de wedstrijd moeten staken.

De KNVB waste na afloop haar handen in onschuld en legde de schuld bij de Haagse politie, die de 'gewraakte' tribunes had moeten ontruimen. Dit tot grote woede van een deel van politiek Den Haag. CDA-Kamerlid Joop Atsma: ''Het is een zaak van de scheidsrechter, die bij kwetsende spreekkoren de wedstrijd moet staken. En de KNVB moet de thuisclub straffen, door bijvoorbeeld supporters te verbieden bij thuis- en uitwedstrijden. Bij aanhoudende spreekkoren tijdens meerdere wedstrijden zou zelfs de licentie van de thuisclub moeten worden ingenomen.'' Ook de Haagse burgemeester Deetman ontkende boos dat de schuld bij 'zijn' politie ligt.

De verbale terreur die Ajax trof was van een misselijkmakend, antisemitisch en kwetsend niveau en hield bijna onafgebroken aan. ''Sylvie is de hoer van Amsterdam'', ''de moeder van De Mul heeft een lul'', ''de moeder van Boukhari een snor'' en ''joden moeten aan het gas'', zo viel er onder meer te horen. Rafael van der Vaart, wiens vriendin voor van alles en nog wat werd uitgemaakt, vroeg zich na afloop af wat hij in Nederland heeft misdaan.

ADO greep aan het eind van de wedstrijd in door de leuzenroepende fans met stampende houseklanken te overstemmen. Kennelijk de enige methode om dat soort hooligans rustig te krijgen. Ajax-voorzitter John Jaakke wond zich vreselijk op over de housedreunen tijdens de wedstrijd. Het is volgens hem te absurd voor woorden dat er, uit angst voor represailles, alles aan wordt gedaan om een stel hersenloze hooligans tevreden te stellen, terwijl alles en (bijna) iedereen daar onder lijdt, zelfs de voetballers.

Ronald Koeman stelde na afloop: ''We zijn toch verrot in Nederland, of niet?''. Hij weigerde in te gaan op de vraag of hij zich in een openluchtgesticht had gewaand. ''Laat ik daar maar niets over zeggen. Ik wil morgen nog gewoon mijn huis uit kunnen.''

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Man hakt tong van zijn zeurende vrouw af

ReadMe, Silmarwen, Snoezepoes en timmie97 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 40-jarige man uit India ging wel erg ver om voorgoed van het gezeur van zijn vrouw af te zijn. Met een betelnootkraker hakte hij haar tong af zodat ze hem niet meer voortdurend kon lastigvallen met haar onbelangrijke dingetjes waar hij niet langer tegen kon.

De man, Enadul Mullick, gaf tijdens zijn verhoor toe dat er meer dingen speelden dan haar gezeur. Zo was hij ook kwaad op zijn tien jaar jongere vrouw Halina, omdat hij haar verdacht van een buitenechtelijke affaire. De vrouw is in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen.

Tsjetsjenen sturen geld naar Beslan

Sessy heeft voor ons een artikel vertaald en aan ons gemaild via de nieuws-submit, bedankt!

Icoon Buitenlands nieuwsMeer dan tienduizend Tsjetsjeense politieagenten hebben vijf miljoen Rubel, 15.000 euro, vrijwillig aan de slachtoffers van Beslan geschonken. Dit is bijna een vijfde van de opbrengst van een nationale inzamelingsactie in heel Rusland onder politieagenten.

De vice-minister van binnenlandse zaken van Tsjetsjenië, Sultan Satuev, benadrukte dat in Tsjetsjenië zelf duizenden kinderen hulp nodig hebben, maar dat de Tsjetsjeense politieagenten zo hun solidariteit met de slachtoffers van het terrorisme willen laten zien.

'De terroristen wilden een oorlog beginnen op de Kaukasus tussen de volkeren hier, maar het tegenovergestelde gebeurt. Deze tragedie smeedt eenheid tussen voorheen vijandelijk gezinde volkeren,' aldus Satuev.

Nooit meer

Zal ik eens vertellen over de tijd dat ik bijna dood was? Een periode waarin dood misschien beter was geweest, hoewel het gevecht naar leven ook wel interessant was. Bijna dood, toen de tijd heb ik er wel eens aan gedacht, maar pas toen het door een ander tegen me gezegd werd, realiseerde ik me pas hoe weinig het gescheeld had.

Hoe kun je bijna dood zijn? Denk niet aan ziekenhuizen, chemo kuren of suïcidale neigingen. Je moet meer denken aan psychisch stuk zijn, in een gouden kooi leven, geen eigen kracht hebben, bang zijn voor je eigen schaduw en bij iedere beweging die je maakt, je afvragen of het niet verkeerde is. Wat dramatisch als je het zo verwoordt, maar kort samen gevat zou dit het beste drie jaar van mijn leven kunnen omschrijven. In grote lijnen, met ups and downs, maar zonder ruggengraat en een zelf haat waar je U tegen zegt. Voor ik verder ga en de opmerkingen van waarom ben je in godesnaam niet weggegaan, wil ik mezelf en ieder ander eraan herinneren dat er meer bij komt kijken dan alleen leed.

Wat was ik verliefd, vanaf dag één. Volkomen opgenomen door zijn houding, uiterlijk en manier van doen. De tijd van elkaar verleiden en tot meer komen, liet niet te lang op zich wachten en ik was dan ook het gelukkigste verliefde meisje ooit. We waren goed samen, onwennig, maar goed. Elkaar leren kennen, wel aanvoelen dat er verschillen zijn, maar niets te groot om niet te overwinnen of voor te vechten. Levendig, misschien wat onbezonnen als ik was, ging ik overal vol voor. Als ik het wilde, moest er toch altijd een manier zijn om dat te bereiken? En zo ging ik voor alles. En hij ging mee, het voelde goed, ik was blij. Tot die ene avond, een avond waar ik zo geschrokken van was, dat ik twee jaar heb zitten na rillen.

Hoe ik het ervaren heb; vrijdag avond, we hebben allebei gewerkt, we hebben video's gehuurd, we gaan filmpjes kijken. Zeven uur, de telefoon, een vriendin, ze wil praten, ik vraag of ze naar het café om de hoek kan komen, wel nu, want ik wil nog film kijken. We spreken af, ik hang op. Ik vertel dat ik even wat ga drinken en dat ik om negen uur weer terug ben, zodat we nog een gezellige avond kunnen hebben. Hij kijkt me niet aan, mompelt iets van als je nu weggaat, hoef je nooit meer terug te komen. Wat geschokt kijk ik hem aan, begin te lachen, stel je niet zo aan, ik ben om negen uur weer terug en loop de deur uit. Mijn maag zei alleen iets anders, dit meent hij. Ach, denkt mijn ratio, big deal, ik ben zo weer terug, er is niets van de avond verloren. Ik drink wat, ik praat wat, ik luister en om vijf voor negen kan mijn vriendin weer met een wat geruster hart naar huis. Mijn hart daarentegen, was niet zo gerust.

Als ik de deur open doe, probeert hij die dicht te houden. Uiteindelijk kan ik naar binnen, hij zit in een hoekje van de bank, zegt niets. Ik babbel wat over mijn vriendin en vraag welke film hij wil zien. Wat volgt is meer een overwelmende emotie en paniek, dan woorden en concrete beelden, maar ik ga mijn best doen. Hij wil geen film meer met me kijken, de avond is verpest, anderen zijn belangrijker als hij is, ik moet maar met iemand anders film gaan kijken, dat doe ik toch liever. Voor alle duidelijkheid: ik was geschokt, met stomheid geslagen, ik had nog nooit zoiets gehoord en kon in de verste verte niet bij mezelf nagaan wat ik fout had gedaan. Ik ga naast hem zitten en probeer in een normale verwoording duidelijk te maken dat er niets aan de hand is. Waar het precies fout ging weet ik niet, maar opeens was hij aan het schreeuwen, ik aan het huilen, compleet in paniek, hij ijs en ijs koud, ik sliep op de bank, want hij wilde me niet in bed hebben. Huilend, trillend, radeloos schrijf ik een brief (een brief?! Ja, ik ben zelf ook verbaasd) waarin ik alles uitleg, mijn verontschuldigingen aanbiedt en mezelf compleet wegcijfer. Hij heeft de brief verscheurd en nooit gelezen.

Het bleef het hele weekend ijskoud en ik dacht dat ik van binnen dood ging. Langzaam trok het bij en ik was weer blij en verliefd. Ik hield van hem en ondertussen woonden we samen. Maar er waren wel een aantal dingen veranderd; ik deed weinig meer spontaan, had reserves, sprak niet zomaar iets af, zeker niet korter dan een week van tevoren, soms zelfs twee weken van tevoren, zodat hij zich erin kon schikken, altijd strikt op tijd thuis, niets 's avonds laat. Werk ging niet meer zo soepel, veel werkeloos, niet gelukkig, zoekende. Maar op werk lette ik ook op mijn tellen, want alle collega's waren opeens vijanden, van hem. En dit sloop door, van kwaad tot erger, tot ik het punt bereikte dat ik echt helemaal niets meer zag zitten. Ik was ondertussen 15 kilo aangekomen, herkende mezelf niet meer in de spiegel en alles wat ik kende was ik kwijt. Maar ik was bij hem en ik hield van hem.

Ja, ik wilde eruit, ik wilde vrij zijn, leven. Alleen heb ik de vreemde gewoonte om extreem koppig te zijn en te vechten voor waar ik in geloof. En ik geloofde in hem, in de persoon die ik in hem zag en ik wilde hem helpen en van hem houden, laten zien hoe het is om van gehouden te worden. Oeh, heerlijk, mijn eigen blindheid.

Het keerpunt. Een nieuwe baan, de zoveelste. Nieuwe mensen, ik voelde me op mijn plaats, het voelde goed. Daar begon ik met iemand te praten die een paar zaadjes van zelfvertrouwen terug gegeven heeft. Ik ging aan mezelf werken, voor mezelf en ik werd weer sterker. Onze ruzies werden automatisch erger. Schreeuwen, schelden, vloeken, huilen, krijsen en zwijgen, heel, heel veel doodzwijgen en negeren. Hoewel ik voor de buitenwereld al dood was, woedde er van binnen een gevecht, ik moest en zou winnen.

Ik won, van mezelf en van hem. Toen ik weer 'sterk' werd/was, barste de bom. Hij, hij!! maakte het uit. Ik was weg, binnen vier dagen was 'ons' huis leeg geruimd van al mijn spullen. Ik was vrij. Het voelde geweldig, ik ging, ik zag, ik deed, geen belemmeringen. Voor geen goud in de wereld wil ik dit laten gaan. Het voelt goed om mij te zijn.

Toch zocht ik hem op. Het was niet klaar, wij waren niet klaar, afsluiten, een einde, innerlijke rust. Het was goed om hem te zien. Eng, vertrouwd, misselijk makend, terug denken, maar goed, dit moest gebeuren. Het spijt hem, hij vindt het verschrikkelijk wat hij mij heeft aangedaan. Een duidelijke uitleg is er niet, hij was een klootzak. Simpel, waar misschien, maar niet geheel voldoende. Meer mag ik misschien niet verwachten en ik zie de persoon die ik altijd in hem zag en die nu eindelijk de vrijheid heeft gevonden. Dat doet me goed.

De tijd dat ik bijna dood ging. Ik haat hem niet, ik heb geen spijt, ik geloofde ergens in. Toch is er schuld, bij mezelf. Dat ik dit over me heen heb laten komen, dat ik niet gewoon ben blijven staan. Ik had sterker dan dat moeten zijn, dat ben ik ook. Zou ik het nog een keer doen? Ja, meteen. Alleen dit keer met mezelf, ik zal het nooit meer zover laten komen. Hij mag dan misschien een klootzak zijn geweest, maar ik heb het toegelaten. De volgende stap, vrede met mezelf.

Paddestoelwolk Noord-Korea geen kernproef

Icoon Buitenlands nieuws De zware explosie in Noord-Korea, gevolgd door een paddestoelachtige wolk die werd gesignaleerd, is niet afkomstig van een nucleaire proef. Dat zeggen Noord-Koreaanse autoriteiten in een verklaring. Voor de bouw van een nieuwe waterkrachtcentrale moest een stuk berg opgeblazen worden, waarvoor een krachtige explosie nodig was, aldus minister Sun.

De explosie deed zich voor in het noorden van het land, nabij de grens met China, in een gebied waar zich ook een legerbasis bevindt waar ballistische raketten staan opgesteld. De paddestoelwolk werd op negen september gesignaleerd, de dag dat Noord-Korea zijn 56-jarig bestaan vierde.

De verklaring van Sun is een reactie op de vraag van de Britse onderminister Rammell, die om opheldering vroeg. Afgelopen weekeinde maakte Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap melding ervan. Vervolgens werd er gespeculeerd in de media over de toedracht van de explosie en de paddestoelwolk. Zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea achtten het toen niet al waarschijnlijk dat het zou gaan om een kernproef.

Spraakverwarring rond Osama en Saddam

De Amerikaanse minister van defensie, Donald Rumsfeld, haalde in zijn speech van jongstleden 11 september, over de "War on Terror", herhaaldelijk de namen Osama Bin Laden en Saddam Hoessein door elkaar.

Zo was volgens Rumsfeld Saddam Hoessein verantwoordelijk voor de moord op Ahmad Shah Masood, voormalig oppositieleider en commandant van de Noordelijke Alliantie in Afghanistan en zou Saddam Hoessein, als hij nog in leven is, het vreselijk moeilijk hebben uit handen van de Amerikanen te blijven. Verder zou Saddam Hoessein niet meer op video te zien zijn geweest sinds 2001.

Op de vraag van een correspondent of de heer Rumsfeld wellicht Osama bedoelde in plaats van Sadam, reageerde hij bevestigend... "I did. I meant we haven't seen Osama bin Laden."

Wij danken kLowJow voor het vertalen en submitten van dit bericht!

Zeer bloedig weekeinde in Irak

Icoon Irak nieuws Op diverse plaatsen in Irak hebben gevechten tussen de Iraakse bevolking en Amerikaanse militairen tientallen slachtoffers geëist. Honderden mensen raakten gewond. Dat hebben het Amerikaanse leger en het ministerie van Gezondheid in de Iraakse hoofdstad meegedeeld.

In Fallujah, een soennitisch bolwerk, vielen tenminste zeven doden na zware bombardementen door het Amerikaanse leger. Vermoed wordt door de Amerikanen dat de meest gezochte terrorist, Abu Musab al-Zarqawi, zich in de plaats schuilhoudt. Op zijn hoofd staat een beloning van 25 miljoen dollar.

De hoofdstad van Irak, Bagdad, was eveneens het toonbeeld van veel geweld. Bij gevechten en diverse bomaanslagen in en rondom de stad kwamen gisteren tientallen mensen om het leven en raakten velen gewond. Met name in het oude centrum werd strijd geleverd tussen opstandelingen en het Amerikaanse leger.

Lidl schaft hoofdband af voor menstruerend personeel

Neurotica had ons via de nieuws-submit te melden:

Medewerksters van de Tsjechische vestigingen van de supermarktketen Lidl hoeven niet langer meer tijdens hun menstruatie met een 'menstruatieband', een hoofdband, rond te lopen. De discounter had deze maatregel ingesteld, zodat de filiaalleiding duidelijk kon zien wie van de dames ongesteld was en wie niet. Vrouwen mét hoofdband verkregen namelijk het 'recht' tot onbeperkt toiletbezoek, waar anderen alleen tijdens de officiële lunchpauze hun behoeften mochten doen. Hiermee wilde Lidl het maximale uit de inzetbaarheid van het personeel halen, om de kosten en prijzen zo laag mogelijk te kunnen houden.

Toen het gebruik van de 'menstruatieband' doorlekte naar de Tsjechische pers, zorgde dit voor grote commotie. Een enorme storm van kritiek brak los en zorgde er zelfs voor dat de relatie tussen Lidl Tsjechië en moederbedrijf Lidl Duitsland onder grote spanning kwam te staan. Ook van de concurrentie kreeg Lidl felle kritiek te verduren.

Inmiddels heeft Lidl Tsjechië de omstreden hoofdband afgeschaft. Volgens het Duitse vakblad 'Lebensmittelzeitung' is dit dan ook de reden dat de band niet meer om de hoofden van caissières is gesignaleerd. Of het 'recht tot onbeperkt toiletbezoek' nog steeds geldig is en de wijze waarop de filiaalleidng dit nu kan controleren, is niet bekend. Lidl praat, in navolging van concurrent Aldi, principieel niet met de pers en weigert tot op heden commentaar te geven op deze kwestie.

Computerspelletjes populair tijdverdrijf

Jongeren spelen steeds meer en steeds vaker games. Zestig procent van alle kinderen speelt dagelijks computerspelletjes en in ruim een kwart van de huishoudens staat een spelcomputer. Er wordt gemiddeld twee uur per dag gespeeld, ongeveer even veel tijd als er televisie gekeken wordt.

Volgens brancheorganisatie NVPI zijn in de eerste zes maanden van 2004 twaalf procent meer games verkocht dan in de eerste zes maanden van 2003. De 2,7 miljoen spellen die werden verkocht waren goed voor bijna 75 miljoen euro, over heel 2003 was dat 166 miljoen. Gamers zijn wel relatief goedkopere spellen gaan kopen: dit jaar gemiddeld 41 euro per spel terwijl dat vorig jaar gemiddeld 47 euro per spel was.

Volgens de NVPI is de gemiddelde gamer 29 jaar oud, van degenen die games kopen is 40 procent tussen de 30 en 40 jaar oud.

Britse jongen komt om bij vossenjacht

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 13-jarige jongen is zaterdagavond tijdens een nachtelijke vossenjacht in het zuidwesten van Engeland doodgeschoten. Volgens de politie is er sprake van een tragisch ongeluk en werd de jongen onbedoeld door één enkele kogel geraakt.

Vossenjachten zijn in Groot-Brittannië een beladen onderwerp. Vorige week nog vroeg de regering van premier Blair om een stemming over een verbod. Tegenstanders noemen de jacht wreed omdat de opgejaagde vossen vaak door meutes honden worden verscheurd. Het is niet bekend of bij de fatale jachtpartij ook met behulp van honden werd gejaagd.

Meer mogelijke terroristen opgepakt

blieb had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Donner van Justitie heeft gisteren in het televisieprogramma Buitenhof gezegd dat het Openbaar Ministerie (OM) meer mensen heeft aangehouden in verband met mogelijke aanslagen op doelen zoals Schiphol en de Tweede Kamer. Eind juni werd in Rotterdam een 17-jarige jongen van Marokkaanse afkomst opgepakt die werd verdacht van terroristische aanslagen.

De minister wilde niet kwijt om hoeveel personen het zou gaan. Het OM zal dat de komende dagen bekend maken, maar het weigerde gisteren nog elke toelichting. Wel maakte een woordvoerder van het Ministerie van Justitie bekend dat er geen 'directe link' is tussen de nieuwe aanhoudingen en de zaak van de Rotterdammer.

Geen censuur meer voor SNK Playmore

Localisatie; het is lang een bron van frustratie geweest voor Europese gamers. Hoewel dingen als zwarte randen en 50/60Hz slowdown langzaam aan niet meer voorkomen, zijn er andere, culturele verschillen, die Europese gamers met een voorliefde voor Japanse games nog steeds frustreren.

Tot nu is de ongecensureerde versie van King of Fighters 2000/2001 alleen in Japan beschikbaar geweest. De andere versies misten het overmatig bloed en de wat seksuelere moves van de vechters die in Japan wel beschikbaar waren. Dat verandert nu, 4 jaar na dato, in de Europese versie, die compleet ongecensureerd hier op de markt gaat komen, zoals de makers het bedoeld hebben. Zo zal bijvoorbeeld Mai haar vrouwelijke "charmes" ook in de Europese versie in de strijd gooien. Na 10 jaar King of Fighters, met nog steeds fans die meer willen, zal de KoF serie in al zijn glorie te zien zijn. Sterker nog, alle SNK Playmore titels zullen ongecensureerd op de markt komen, KoF '00/'01 zal slechts de eerste zijn.

Peter Rollinson, Product Manager van Ignition Entertainment:

"[...]
"The decision to revert to the original code was a fairly straightforward one. To keep the game as it was intended is something that we, and more importantly the fans wanted."
[...]"


King Of Fighters 2000/2001 Double Pack zal op de PS2 en Xbox uitkomen in november, voor een geschatte prijs van 20 pond, oftewel 30 euro.

FOK!games opent haar deuren!

Icoon Games nieuwsDe nieuwste telg in de FOK!familie is zojuist geopend: http://games.fok.nl. Op deze site, voor gamers en door gamers, kun je voortaan terecht voor al je nieuws over games, voor reviews en previews van games en nog veel meer!

Lees alles over de zo vaak uitgestelde release van Half-Life 2, praat mee over Doom 3 bij de review of schrijf zelf een userreview als je het totaal niet eens bent met de review van FOK!. Vind je de score van FOK! niets? Dan geef je gewoon je eigen score. Natuurlijk is ook aan de vrouwelijke game'sters' gedacht. De tijd dat gamers enkel bestonden uit puisterige pubers is namelijk lang voorbij!

Iedere dag voorziet de site je van de laatste nieuwtjes op het gebied van games. Of je nou de review wilt lezen van Burnout 3 of op zoek bent naar een preview van Grand Theft Auto: San Andreas, kijk op games.fok.nl!


Review van Burnout 3: Takedown... nu op games.fok.nl



Sneak preview van Grand Theft Auto: San Andreas... nu op games.fok.nl


Omdat we zo enthousiast zijn over Burnout 3 is er bovendien een leuke prijsvraag waarbij je deze game kunt winnen. Neem dus snel een kijkje op http://games.fok.nl en doe mee!

Turkije waarschuwt voor EU-afwijzing

ErdoganDe Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft gewaarschuwd dat de relatie van Turkije met Europa onder druk komt te staan als de EU in december niet instemt voor het starten van onderhandelingen over toetreding van Turkije. ''Ik wil me een dergelijke eventualiteit liever niet voorstellen, maar ik vind dat onze vrienden goed moeten nadenken over de mogelijkheid dat een negatief besluit invloed heeft op onze banden. In zo'n geval kunnen we natuurlijk niet doen alsof er niets is gebeurd'', aldus Erdogan gisteren.

Erdogan ging verder niet in op de mogelijke repercussies die Turkije in het verschiet heeft bij een Europese afwijzing. In december besluit de EU definitief of Turkije voldoende heeft gedaan aan de verbetering van zijn democratie en de naleving van de mensenrechten om een start te kunnen maken met toetredingsonderhandelingen. Als die onderhandelingen beginnen zal het overigens nog jaren duren eer Turkije daadwerkelijk toe kan treden.

Binnen de EU lijken de meningen sterk verdeeld. De meerderheid van de Commissie lijkt het groene licht te willen geven, ondanks de vaststelling van Eurocommissaris Verheugen van Uitbreiding deze week dat de Koerden nog steeds te weinig vrijheid kennen en dat het opnieuw strafbaar stellen van overspel de Turkse kandidatuur in gevaar brengt. De EU-lidstaten zitten evenmin op één lijn. Groot-Brittannië, Duitsland en Polen zijn sterke voorstanders, maar Oostenrijk is tegen en in Frankrijk wordt de tegenstand steeds groter nu de gedoodverfde presidentskandidaat Sarkozy zich openlijk tegen Turkije heeft uitgesproken. Eerder al liet de voormalige Franse president Valéry Giscard d'Estaing weten niets te zien in Turkije als EU land. Vooral het islamitische karakter van het grotendeels Aziatische land ligt aan die weerstand ten grondslag.

Historie
In 1963 sloot Turkije een associatieverdrag met de voorloper van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Gemeenschap (EEG), en kreeg het land uitzicht op een volwaardig lidmaatschap. ''Als de Turken voldoen aan de grondbeginselen van het Verdrag van Rome (1957), wordt de mogelijkheid van een toetreding onderzocht'', zo vermeldde het associatieverdrag indertijd.

Pas in 1987 deed Turkije een officiële aanvraag. In 1990 kreeg Turkije van de EU te horen dat gezien de val van het communisme op dat ogenblik niet aan nieuwe onderhandelingen over het lidmaatschap begonnen kon worden. Pas in 1999 werd Turkije officieel kandidaat-lid van de EU.

US Airways vraagt uitstel van betaling aan

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways heeft opvallend genoeg bekend gemaakt uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Dit omdat een geschil met de vakbonden over reorganisatieplannen niet kon worden bijgelegd.

De aanvraag is opvallend omdat US Airways in het tweede kwartaal van dit jaar nog een nettowinst van 34 miljoen dollar maakte. Maar door de felle concurrentie en hoge brandstofprijzen zegt het bedrijf toch voor haar voortbestaan te vrezen. Daarbij is het niet de eerste keer dat het bedrijf om uitstel vraagt. Begin 2003 deed het bedrijf precies hetzelfde. In maart 2003 werd deze 'surseance' weer opgeheven.

"Rusland heeft het recht preventief aan te vallen"

kLowJow vertaalde het volgende bericht, waarvoor dank, en plaatste het in de nieuws-submit:

Icoon Buitenlands nieuws Rusland heeft het recht preventieve aanvallen uit te voeren op basissen van rebellen in het buitenland. Dat zei de Russische minister van defensie, Sergei Ivanov, zondag. Hij refereerde daarbij aan het gijzelingsdrama in Beslan.

Welke landen hij als potentiële doelen voor een dergelijke aanval ziet liet hij in het midden, maar Russische functionarissen hebben in het verleden gezegd dat Tsjetsjeense rebellen basissen zouden hebben in het nabijgelegen Georgië.

In een interview met de Russische tv-zender NTV liet Ivanov weten dat hij in de afgelopen week tweemaal met de Amerikaanse minister van defensie Donald Rumsfeld had gesproken. De VS zou een realistischer beeld hebben van de dreiging die uitgaat van het internationale terrorisme dan Europa, aldus Ivanov. Dit omdat de Amerikanen net als Rusland zelf het slachtoffer zijn geworden van zware terroristische aanslagen.

Tijdens ditzelfde interview herhaalde Ivanov zijn eerdere verklaring dat bij een preventieve aanval alle mogelijke wapens ingezet kunnen worden, behalve atoomwapens. "Ze hebben ons de oorlog verklaard, we zijn aangevallen, en alle middelen die we tot onze beschikking hebben mogen ingezet worden in een oorlog. We hebben de beschikking over parate eenheden, vliegtuigen met precisiegeleide raketten en meer."

Tennis: uitslag finale US open heren

Met grootse overmacht heeft de nummer één van de wereld, de Zwitser Roger Federer de vierde en laatste Grand Slam van het tennisseizoen op zijn naam geschreven. In drie sets maakte Federer gehakt van de Australiër Lleyton Hewitt. Met 6-0 7-6 6-0 schreef de ongenaakbare Zwitser de US open op zijn naam.

Het volgepakte Arthur Ashe stadion hoopte op een zinderende finale met weergaloos tennis. Dat kregen ze in de eerste set ook voorgeschoteld, maar dit was nogal eenzijdig. Federer liet Hewitt, die in het toernooi nog geen enkele set had verloren, werkelijk alle hoeken van de baan zien. Binnen dertien minuten was de al voorbij: 6-0.

De tweede set brak Federer meteen Hewitt's eerste servicegame en had gelijk een break voorsprong. Een herhaling leek opnieuw te gaan geschieden. Toch bleef de Australiër taai vechten en wist op 5-4 in het voordeel van Federer weer terug te breaken. De tiende game was een zeer lange game met een aantal setpoints voor Federer, desondanks verzilverde Hewitt zijn vierde breakkans in die game. Uiteindelijk werd het een tie-break, die de Zwitser in zijn voordeel wist te beslechten: 7-6.

De felle strijd om de tweede set was al snel niet meer terug te vinden in de derde set. Hewitt kwam er dan ook niet meer aan te pas en Federer liet zien waarom hij de terechte nummer één van de wereld is. Met bij vlagen briljant tennis mepte hij de Australiër aan diggelen en won zo zijn derde Grand Slam van dit jaar, een ongekende prestatie binnen de tenniswereld bij de heren.

Tennis: Uitslag herenfinale US Open

SubheaderRoger Federer heeft zojuist de US Open op zijn naam geschreven door in de finale de Australiër Leyton Hewitt te verslaan. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg in New York de als vierde geplaatste Hewitt in drie sets: 6-0, 7-6 en 6-0.

De Zwitser ging op jacht naar zijn derde grand slamtitel van dit seizoen. Dit jaar schreef hij al de Australian Open en Wimbledon op zijn naam. Federer begon bijzonder goed aan de partij. De eerste set was Hewitt geen partij voor de Zwister, Federer trok de set met 6-0 naar zich toe. In de tweede set herstelde Hewitt zich aardig, maar werd toch weer gebroken. Bij een 5-4 stand voor Federer serveerde de nummer één van de wererld voor de set. Hewitt liet zich echter niet kennen, liet weer wat goed tennisspel zien en sleepte er een tie-break uit. Hewitt viel hierin wat terug, Federer won de tie-break met 7-4 en sleepte zo de tweede set binnen.

In de derde set brak Federer de Australiër in zijn eerste opslagbeurt en kwam al snel op een 3-0 voorsprong in de set. Leyton Hewitt liet niet meer zijn beste tennis zien en werd wederom gebroken. Federer liet zien ook in New York de beste te zijn. Hewitt kwam er niet meer aan te pas, Federer pakte de derde set met 6-0 en sleepte zo de herentitel bij de US-Open binnen. Alweer zijn derde Grand Slamtitel dit jaar, iets wat grootheden als Pete Sampras, André Agassi en John McEnroe in hun carrière nooit wisten te bewerkstelligen.

Meer sportnieuws en achtergronden vind je op de sportsite van FOK!

Schoolagenda Sletjes

Ze lopen weer los. Als jij net je krant wilt kopen, of een goed boek, word je omver gelopen in de boekhandel. Of het nu de AKO, de Bruna of Primera is, je kunt ze niet ontwijken. En ze schreeuwen, ze kirren, ze zeuren, ze dweilen, ze maken ruzie en ze twijfelen. ‘Welke wordt het, welke neem jij, nee als jij die neemt neem ik die niet en je neemt die met Enrique Iglesias toch niet? Die met Johny Depp is veeeeeeeel geiler.’
Ik krijg de neiging om mijn krant op te rollen om er vervolgens keihard mee te gaan slaan. NEEM GEWOON EEN FUCKING AGENDA, ZE ZIJN ALLEMAAL HETZELFDE EN ZE WORDEN TOCH VOLGEPLAKT.

Ja dames en heren. De Schoolagenda Sletjes lopen weer vrij rond in Nederland.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.