Bejaard bruidspaar moet apart slapen

Het zal je maar gebeuren. Je bent in de nabloei van je leven en besluit om op hoge leeftijd te trouwen. Krijg je vervolgens te horen dat je van bejaardentehuis op de huwelijksnacht niet bij elkaar mag slapen. Dit overkwam het oudste bruidspaar van Nieuw Zeeland. Twee dagen na het huwelijk moeten ze nog steeds apart slapen.

Afgelopen zondag gaven de 99-jarige Jim Gorringe en 84-jarige Dinah Leach elkaar het jawoord in het bejaardenhuis waar zij wonen. Echter ze moesten vervolgens gaan slapen in hun eigen kamers, die ver uit elkaar liggen. Ondanks diverse verzoeken van het bruidspaar is er nog niets veranderd.

De reden waarom Gorringe en Leach gescheiden moeten slapen is niet duidelijk. Het afdelingshoofd heeft zich zonder verdere uitleg op 'medische gronden' beroepen. Volgens hem komen pas volgende maand twee kamers naast elkaar vrij waar het paar kan slapen. Gorringe begrijpt er niets van en vraagt de staf van het bejaardenhuis om een tweepersoonsbed. Zijn vrouw zegt desnoods genoegen te nemen met kamers die naast elkaar liggen.