FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 november 2003

Vrije energie en antizwaartekracht is mogelijk

Vrije energie en antizwaartekracht zijn mogelijk. Dit zegt George J. Bugh, een ingenieur bij Aerospace Defence na een zevenjarig onderzoek tussen verschillende apparaten. Het zevenjarig onderzoek werd gedaan om te bepalen waar de energie vandaan komt bij apparaten waarvan geclaimd wordt dat ze energie aftappen van onbekende bronnen.

In de studie is een onderzoek opgenomen van gerelateerde apparaten waarvan geclaimd wordt dat ze antizwaartekracht-effecten hebben. Het onderzoek trachtte de validiteit van deze claims te bepalen, alswel de overeenkomsten tussen de karakteristieken van deze apparaten, en hoe deze apparaten werken. Uit het onderzoek is gebleken dat sommige apparaten inderdaad economisch gratis energie kunnen opleveren. De studie concludeert tevens dat er een mogelijke link is tussen zwaartekracht en elektromagnetisme wat toegepast kan worden om antizwaartekracht of antizwaartekrachteffecten te genereren.

Het hoofddoel van de studie was om een theorie te verkrijgen om te verklaren hoe deze apparaten konden werken. Bugh gebruikte hiervoer klassieke elektrodynamica in plaats van kwantumelektrodynamica. De theorie suggereert dat alle elektrisch geladen deeltjes continu energie kunnen uitstralen. Aan de andere kant kunnen de deeltjes ook energie absorberen van andere energie uitstralende deeltjes. De geabsorbeerde energie veroorzaakt elektromagnetische krachten die op natuurlijke wijze gelijksoortige typen deeltjes in harmonieuze bewegingen beweegt met de andere deeltjes. Dit resulteert in een vaste zee van elektromagnetische staande golven tussen alle materie. Ook vrije deeltjes bewegen in synchronisatie met de staande golven.

Er kan een verborgen tendens zijn aangaande harmonie tussen alle materie in het universum vanwege deze onzichtbare staande golven en draai-interacties tussen alle materie. Deze tendens kan zich uitbreiden tot chaos en hitte-dood van het universum. Deze vrijgekomen energie kan gebruikt worden om werk te verrichten.

Bugh omschrijft krachten die veroorzaakt worden bij acceleratie, zogenaamde inertie-weerstand, als krachten die veroorzaakt worden door elektromagnetische krachten. Ernst Mach, een natuurkundige die van 1838-1916 leefde, beschreef reeds dat de inertie-karakteristieken van materie bepaald werden door deze interactie. Einstein noemde dit Mach's Principle. Door het beinvloeden van deze deeltjesinteractie, kan een inertie-demper gerealiseerd worden die acceleratie-effecten vermindert. Meer informatie over het onderzoek is beschikbaar op Vasant Corporation. Overigens is Gravity Control Technologies ook bezig met het onderzoeken voor toepassingen van antizwaartekrachtmachines.
--
Tweakers heeft ook eens een test gedaan naar elektrolevitatie en het werkte!

Verplicht bliepje in cameratelefoons

De Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant Samsung moet al haar cameratelefoons uit gaan rusten met een bliepje. Als de gebruiker een foto maakt moet een geluidje van minimaal 64 decibel te horen zijn. De Zuid-Koreaanse overheid stelt dit verplicht. Aangezien het heel makkelijk is een foto op internet te zetten, is de overheid bang dat dit te vaak zonder toestemming van de afgebeelde personen zal gebeuren. 64 decibel is ongeveer zo luid als een normaal gevoerd gesprek.

De cameratelefoons zijn heel populair in het Aziatische land. Maar ook in de rest van de wereld gaat het goed met de GSM's met camera. Volgens researchbureau IDC zullen er volgend jaar zo'n 100 miljoen cameratelefoons verkocht worden.

Prijzenoorlog eist eerste slachtoffer

WaSTeiL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De prijzenoorlog in de supermarktwereld heeft haar eerste slachtoffer gemaakt. De buurtsuper 'Troefmarkt' in het Friese dorpje Augustinusga moet donderdag haar deuren sluiten. Eigenaar Sikko Oosterhof moet de vijf werknemers ontslaan.

De sluiting volgt na een halvering van de omzet in de laatste weken. "De laatste anderhalve maand was het niet meer te doen. Ik ging van 1400 naar zeshonderd klanten per week. Iedereen ging naar een groot dorp in de buurt boodschappen doen. Ik zie de prijzenoorlog nog wel even aanhouden, dus dan houd ik het niet vol. Ik zie helemaal geen toekomst voor de buurtsuper", aldus Oosterhof.

Volgens het Vakcentrum Levensmiddelen is de buurtsuper van Oosterhof zeer waarschijnlijk de eerste die door de prijzenoorlog de deuren sluit.

Brabanders beste pizzabakkers van Nederland

De beste pizzabakkers van Nederland komen uit Brabant. Dit werd duidelijk tijdens het NK Pizzabakken, dat in Emmeloord werd gehouden. De winnaars van dit kampioenschap zullen Nederland in 2005 vertegenwoordigen op het EK Pizzabakken in Rome.

De lekkerste pizza Classico werd gebakken door Constantino Esposito uit Gemert. In de categorie Fantasia ging John van de Wiel uit Eindhoven er vandoor met de nationale titel.

De tweede prijs in de categorie Classico ging overigens naar Joep van Loon, die inviel voor de geblesseerde kok van zijn pizzabakkerij. Van Loon is normaal gesproken afwasser in de pizzabakkerij.

Tiener gestraft voor het zich voordoen als minister

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Singapore is een 15-jarige jongen tot 240 uur dienstverlening en een verplicht afkickprogramma voor zijn computerverslaving veroordeeld, omdat hij zich in een e-mail had uitgegeven voor de minister van Onderwijs. Zijn ouders moeten tevens een boete van 5.000 Singaporaanse dollar (ruim 2.500 euro) betalen.

De jongen stuurde het hoofd van zijn school een e-mail uit naam van de minister, waarin hij verzocht twee medeleerlingen te schorsen. Hij verzond de e-mail per ongeluk ook aan de minister voor wie hij zich uitgaf, Teo Chee Hean, waardoor hij door de mand viel.

Belangstelling islamitisch basisonderwijs neemt toe

Er is in Nederland onder Turkse en vooral Marokkaanse moslims grote belangstelling voor islamitisch basisonderwijs. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek in diverse steden wat plaatsvond in opdracht van mensen die islamitische basisscholen willen oprichten. Het actualiteitenprogramma Twee Vandaag besteedde daar vanavond aandacht aan.

In Nederland zijn nu 43 islamitische basisscholen, waar ongeveer 8% van alle islamitische kinderen terecht kunnen. Uit het onderzoek blijkt dat zeker 40% van de moslims in Nederland zijn kinderen naar een islamitische school zou willen sturen. Het potentieel voor dergelijke scholen zou daarom binnen enkele jaren tot 100 kunnen oplopen zo verwacht men.

S. Benayad, directeur van ISBO, de koepel van de islamitische scholen in Nederland, verwacht echter niet dat er binnenkort een hausse aan islamitische scholen zal ontstaan. Volgens hem moet er vooral geÔnvesteerd worden in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ondanks dat volgens hem de kwaliteit van het islamitische onderwijs op dit moment goed is, schort het vooral nog aan goede bestuurlijke invulling. Dat moet eerst verbeterd worden.

Op islamitische basisscholen krijgen de kinderen gewoon standaard onderwijs. Alleen gymmen bijvoorbeeld de meisjes en jongens apart en viert men in plaats van Pasen, kerstmis en Sinterklaas, islamitische feesten. Ook wordt er in de hoogste klassen gezamenlijk gebeden en krijgt men islamitische godsdienstles.

-
Herhaling Twee Vandaag: 00.05-01.27 uur Nederland 2.

Verslaggever op matje om misplaatste grap

Lindje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio Rijnmond-verslaggever Hans van Vliet is door de hoofdredactie berispt wegens een grap over kerstversiering in het Volendamse cafť De Hemel, die hij afgelopen weekend maakte. Van Vliet maakte de ''verkeerde'' grap tijdens een verslag van de wedstrijd Volendam-Feyenoord. Nadat een bel voor een wissel was afgegaan zei Van Vliet: Dit is het teken voor het ophangen van de kerstversiering in cafť De Hemel''.

Volgens zijn hoofdredacteur was de verslaggever waarschijnlijk geÔrriteerd geraakt, omdat het geluid door zijn verslag heen liep.

Van Vliet heeft gisteren zijn excuses gemaakt, tijdens een uitzending tussen 18.00 en 19.00 uur op Radio Rijnmond. Bij deze excuses en de reprimande van de hoofdredactie blijft het. Volgens de hoofdredacteur is Van Vliet er zelf ook van overtuigd dat hij te ver is gegaan.

A. Binken, voorzitter van de Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand noemt het "in en in triest" wat er is gebeurd. Binken gaat namens de slachtoffers en nabestaanden echter geen excuses eisen. ''Ik besteed mijn energie liever aan positieve zaken''.

Cordon rond Vlaams Blok brokkelt wat af

Het 'cordon sanitaire' tegen het Vlaams Blok in BelgiŽ lijkt enigszins ten einde te komen. De Vlaamse christen-democraten (CD&V) hebben namelijk aangegeven beperkte samenwerking met het Blok niet langer te willen uitsluiten. Twaalf jaar geleden maakten alle gevestigde partijen in Vlaanderen met elkaar de afspraak het extreem-rechtse Vlaams Blok nůůit mede aan de macht te brengen of voorstellen van de partij te ondersteunen.

De CD&V heeft nu laten weten wetsvoorstellen van het Blok, waar de christen-democraten het inhoudelijk mee eens zijn, niet langer te zullen afwijzen. Bestuurlijke samenwerking in gemeentelijke of regionale coalities komt er overigens niet.

Het Vlaams Blok heeft verheugd gereageerd op de koerswijziging van de CD&V. Het Blok roept de partij op gezamenlijk afspraken te maken om de paarse regering-Verhofstadt het leven zuur te maken. Volgens het Blok is het cordon sanitaire altijd de beste levensverzekering geweest voor links om aan de macht te blijven: ''laten we het daarom doorbreken''.

Prost kritiek op Ferrari

Voormalig wereldkampioen Alain Prost heeft flinke kritiek op Ferrari.

Alain Prost heeft zich in de Engelse tabloid "The Sun" flink kritisch uitgesproken over Ferrari. Prost ergert zich vooral aan de hiŽrarchie van Ferrari waar alles wordt afgestemd op Michael Schumacher.

Prost zegt hierover:"De nummer twee moet zich hier volledig naar schikken en kan alleen maar de voeten van Schumacher kussen. Er bestaat geen natuurlijke rivaliteit binnen het team en dat is slecht".

Prost denkt dat Michael nooit zeven titels had gehaald als hij niet iedere keer een goeie tweede coureur naast zich had gehad. "Michael Schumacher is een uitzonderlijke coureur, maar de omstandigheden hebben altijd in zijn voordeel gewerkt. Zowel binnen als buiten zijn team heeft hij te weinig tegenstand gekregen", verteld Prost.

Minardi PS03, A23 of A24?

Het is nog steeds niet duidelijk met welke auto Minardi aan zal treden in 2004.

In September was Minardi al bezig met een vergelijkende test tussen de Minardi PS03 en de Arrows A23. Beide auto's deden niet voor elkaar onder en er gingen meteen geruchten de ronde dat Minardi de A23 in ging zetten in het nieuwe seizoen.

Anderen verwachten dat Minardi het volgend seizoen gewoon start met de PS03. Dit omdat Minardi niet voldoende geld heeft om een nieuwe auto te bouwen. De derde mogelijkheid voor Minardi is het gebruik van de tekeningen voor de Arrows A24.

Dit zou de auto zijn van Arrows die, als ze nog in de Formule 1 waren, zou rijden in het 2003 seizoen. Het kan dus dat Paul Stoddart het ontwerp van Mike Coughlan gaat gebruiken voor de auto van 2004.

Het team van Minardi zal liever geen oud chassis van een rivaal willen gaan gebruiken. Bovendien moet Paul Stoddart op zijn beurs letten en is het het beste om kostenbesparend te werk te gaan.

Senna beter dan Schumacher

Voormalig Formule 1 coureur Martin Brundle heeft zijn mening gegeven over Michael Schumacher en Aytron Senna.

Brundle vindt Michael Schumacher een geweldige rijder, maar Senna vindt hij zelfs nog beter. De vraag aan Brundle is of Senna ook 7 titels kon pakken van '94-'97.
"Ik zou het niet weten, maar laten we recht op de zaak afgaan: hij was beter dan Schumacher. Hij had grotere skills, meer talent en hij was een meer natuurlijk, emotioneel rijder dan Michael", verteld Martin Brundle.

"Ik heb lang tegen Ayrton geracet in lagere klasses, en ik was teamgenoot van Schumacher zodat ik beiden ken. Maar mijn stem zal altijd naar Senna gaan", verteld Brundle verder.

"Ik moet ook wel zeggen dat Mika Hakkinen aardig in de buurt van beiden kwam, maar ontken vooral de sensationele resultaten van Michael niet, ook al had Senna meer talent. En algemeen mag je zeggen dat je verschillende tijden niet met elkaar kan vergelijken", zegt Brundle.

Alweer brandstichting in JŁlich (D)

In de Duitse plaats JŁlich, ongeveer 30 kilometer van Sittard, is dinsdagnacht geprobeerd een huis in brand te steken. Afgelopen donderdag kwamen in deze plaats zes mensen om, toen in de kelder van hun appartement een brand woedde, welke vermoedelijk aangestoken werd.

Bij een Turkse snackbar werden 's nachts twee gasflessen door de ruit naar binnen gegooid. De flessen ontploften echter niet. De bewoners van het pand roken kort na de aanslag een gaslucht en alarmeerden de brandweer.

In het pand wonen een Libanese en een Duitse familie. Hoewel vooralsnog geen verband aangetoond kon worden tussen deze gebeurtenis en vorige brandstichtingen, houdt de politie rekening met een racistisch motief.

Dreggen naar lijk voor intocht Sinterklaas

Kaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Zwolle is nog altijd op zoek naar het lijk van een 19-jarige Zwollenaar die in de nacht van 25 op 26 oktober vermoedelijk in de stadsgracht verdronken is. Ook zoekt zij op de plek waar Sinterklaas zaterdag met zijn stoomboot zal arriveren.

De NPS heeft vanmiddag proefgedraaid met een stoomboot in de Zwolse gracht. Dit kwam de politie goed uit, aangezien het lijk middels de schroefwerking boven zou kunnen komen drijven. Het is niet bekend of dat gebeurd is.

Als het lijk vandaag niet gevonden is, verwacht de politie niet dat het zaterdag onverhoopt boven komt drijven. "Het is sowieso de vraag of het stoffelijk overschot zich nog in de gracht bevindt. We sluiten niet uit dat door de stroming in de gracht het lijk is afgedreven", aldus een woordvoerder van de politie.

'Lease-auto moet meer belast worden'

D66-kamerlid Francine Giskes wil dat de lease-auto in de toekomst zwaarder belast wordt. Tevens vindt zij dat de kilometervergoeding voor het gebruik van de eigen auto omhoog moet. De fiscale bijtelling zou met twee procent verhoogd moeten worden, van 20 naar 22 procent. De kilometervergoeding moet omhoog van 17 naar 18 eurocent.

Giskes is zich ervan bewust dat mensen met een auto van de zaak haar voorstel niet op prijs stellen. Giskes: "De files worden alleen maar langer als de politiek geen moeilijke maatregelen durft te nemen. Daarom wil ik gebruik van de auto van de zaak ontmoedigen en mensen die hun eigen auto gebruiken voor werk een steuntje in de rug geven."

D66 denkt op een kamermeerderheid te kunnen rekenen. In augustus dit jaar werd nog gezegd dat het kabinet het rijden in een lease-auto juist minder fiscaal zou gaan belasten.

Doodstraf voor beledigen profeet Mohammed

Skimmer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het zuidoosten van Pakistan is een 50-jarige man ter dood veroordeeld omdat hij de profeet Mohammed heeft beledigd.

De man werd er door dorpsgenoten van beschuldigd dat hij in juli lasterende taal had gesproken bij een theestalletje. Hij ontkende tijdens de zitting, maar werd op grond van tien getuigenissen veroordeeld. Hij kreeg niet alleen de doodstraf opgelegd, maar moet ook een boete van 50.000 roepies (ruim 700 euro) betalen. De man kan in hoger beroep gaan tegen deze uitspraak.

Pakistan kent een streng islamitische wetgeving die veelvuldig door mensenrechtenorganisaties bekritiseerd wordt. Vooral het verbod op het beledigen van de islam en de profeet Mohammed wordt volgens hen vaak misbruikt, in bijvoorbeeld conflicten over landbezit. In Pakistan zitten honderden mensen vast wegens blasfemie, het merendeel van hen is Christen of lid van een andere geloofsminderheid.

Groot ongeluk op A2 bij Eindhoven

TisWatVandaag en wouterwouter2 (E-tracker) hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A2 bij Eindhoven, tussen Batadorp en afslag Veldhoven-Zuid, is vanmiddag een groot ongeluk ontstaan. Minstens drie vrachtwagens en vijf personenauto's zijn betrokken bij het ongeval.

De brandweer en hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Ook de traumahelicopter werd gewaarschuwd. Waarschijnlijk zijn twee mensen gewond geraakt.

De A2 ter hoogte van Veldhoven is afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via Nijmegen. Op de andere weghelft staat een kijkfile van twee kilometer. Omdat automobilisten sluiproutes zoeken, zitten ook de secundaire wegen verstopt.

Oranje traint niet op penalties

Bondscoach Dick Advocaat deed een bijzondere uitspraak op een persconferentie in Noordwijk.

Tijdens de voorbereidingen voor de duels met Schotland voor plaatsing op het EK2004 heeft Oranje tot nu toe nog geen enkele keer geoefend op het nemen van strafschoppen. De laatste jaren hebben penaltysessies regelmatig een struikelblok gevormd voor het elftal. Desondanks vindt Advocaat het zinloos om er trainingstijd aan te besteden.

Over de terugkeer van Clarence Seedorf en het gesprek dat hij met de middenvelder heeft gehad, wilde Advocaat niet ingaan.

Ook de opstelling voor zaterdag blijft vooralsnog onbekend.

Keroppi en de propedeuse uitreiking

Keroppi en de propedeuse uitreiking

Het is al weer een maandje terug maar toen was toch eindelijk de propedeuse uitreiking. Propedeuse uitreiking? Tegenwoordig is het toch allemaal Bachelor/Master wat de klok slaat en zijn begrippen als propedeuse en doctoraal iets uit een stoffig verleden?
Ja, behalve bij een paar studies die lekker eigenwijs zijn (eigenlijk leent de studie zich gewoon niet voor de BaMa structuur). En mijn eigen opleiding, (diergeneeskunde voor de mensen die dat nog niet hadden begrepen ) is zo een opleiding.

Het eerste jaar is geen gemakkelijk jaar geweest, in tegendeel. Ik ben tussen al die mensen die een andere studie deden weinig tot geen tegengekomen die zoveel contact-uren en lesstof hebben. Wat uiteindelijk niet zoveel uitmaakt want wat moet je nou met 3 dagen in de week vrij, als je ook op een gezellige faculteit kan zitten waar je een leuke studie doet. Want op de middelbare school ging ik al nooit met bijzonder veel tegenzin naar school, op deze studie is het eigenlijk altijd wel leuk.
Tuurlijk er zijn van die werkcolleges, waar je allerlei drukken en weerstanden moet berekenen, die je liever overslaat, en 's ochtends om half negen boven de dode dieren hangen is ook niet alles. Maar toch, ik zou nooit willen ruilen.

Wat ook al anders dan anders is dat we niet zoals de meeste studies met "blokken" werken van een maand of anderhalve maand, maar nog met echte ouderwetse trimesters. 3 Maanden lang ben je met 3 tot 5 vakken bezig om vervolgens in een week alle tentamens ervan te maken. En dat is best pittig.
Ik durf niet te bedenken hoe vaak ik tegen vrienden/klasgenoten/ouders heb gewanhoopt dat ik het "nooit zou halen". Vaak in ieder geval wel...
En dan haal je het gewoon in 1x, zonder herkansingen. En van onze calvinistische cultuur mag het vast niet maar ik ben verdomd trots op mezelf! Vooral als ik me ook nog eens bedenk dat ik allerlei dingen daarnaast organiseer, sport, op kamers woon (dus zelf koken enzo) en ook nog een redelijk sociaal leven weet te onderhouden.

Maargoed, terug naar de dag van de propedeuse uitreiking. Het was een zonnige herfstdag toen ik met de bus naar Utrecht Centraal vertrok. Daar zou ik mijn weekendtas in een bagagekluisje stallen om vervolgens mijn ouders van de trein op te pikken en richting de plaats van uitreiking te gaan. Maar in de bus rook ik al onraad... in het gebied rond het Jaarbeursplein was het letterlijk vergeven van middelbare scholieren die zich allemaal hip hadden opgetuigd om even over de studiebeurs te dwalen en vervolgens de stad in te trekken. En omdat shoppen met al die toegestopte informatieboekjes reuze onhandig is hadden ze maar even alle bagagekluisjes volgepropt.
Daar stond ik dan, netjes opgetut, wiebelend op mijn hakken in een rokje een beetje met mijn tas te wachten. De enige optie was om, strategisch opgesteld, bij de bagagekluisjes rond te blijven hangen met de hoop dat iemand zijn kluisje kwam legen.
En dat gebeurde, bijna intens gelukkig vloog ik de 2 jongens om hun hals, "mijn redders" roepend. Nee, dat deed ik niet, maar ik was wel erg blij.

Na bij de V&D op kosten van mijn ouders even iets gegeten en gedronken te hebben vertrokken we met een vaag plattegrondje naar de Geertekerk. Een kerk die niemand kende, en dus hadden al 2 klasgenoten mij in paniek opgebeld waar dat ding toch lag.

Daar aangekomen was het eigenlijk allemaal snel gedaan, een kort praatje over de kerk (die we trouwens in 1 poging hadden gevonden) werden de papiertjes uitgereikt. Ik voelde me wel een beetje overdressed. De meeste mensen hadden niks speciaals aangetrokken, sta je daar dan in een rokje + bloesje. Weten we dat voor de volgende keer...

Na de uitreiking was het tijd voor een drankje met zín allen ergens verderop in de stad, en na wat nageklets te hebben vertrok iedereen een beetje richting de stad of huis. Naast de chocolade rozijntjes die ik van mijn broertje had gekregen mocht ik van mijn ouders een ring uitzoeken. Mooi symbolisch aangezien ik voor mijn eindexamen ook een ring heb gekregen. En ik heb nog zat lege vingers,

dus op naar het doctoraal!

Oud-directeur olieconcern Elf moet de cel in

De voormalig president-directeur Loik Le Floch-Prigent van olieconcern Elf is door de Franse rechter veroordeeld tot vijf jaar cel wegens zijn aandeel in een grote corruptie-affaire bij Elf. Ook moet hij een boete van 370.000 euro betalen.

Tegen Le Floch-Prigent was vijf jaar celstraf geŽist plus een boete van 385.000 euro. Ook zijn directe medewerker Alfred Sirven kreeg celstraf conform de eis. De derde persoon in de fraudezaak, Andre Tarallo kreeg vier jaar celstraf te horen.

Tarallo, die ook bekend staat als 'Mr.Africa', werd ter plaatse gearresteerd. In tegenstelling tot veel anderen van de in totaal 37 verdachten die terechtstonden, had hij nog niet eerder vastgezeten.

Slachtoffer ongeval Axel overleden

sushi-nori had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Afgelopen zondag berichtten we over een zwaar auto-ongeluk in de Zeeuwse plaats Axel. Daarbij vielen drie zwaargewonden. Eťn van deze slachtoffers, een 23-jarige vrouw uit Borsele, is vanmorgen om zes uur aan haar verwondingen overleden. Ze had ernstig hersenletsel opgelopen toen ze door de enorme klap uit de auto werd geslingerd. Ze is niet meer bij bewustzijn gekomen.

De auto met vier inzittenden sloeg over de kop toen de bijrijder bij wijze van grap aan de handrem trok. Het viertal reed op dat moment op de Tractaatweg. De auto had een snelheid van ongeveer honderd kilometer per uur.

Een ander slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Borsele, ligt nog steeds buiten bewustzijn in het ziekenhuis. Ook zij heeft zwaar hersenletsel aan het ongeval overgehouden. De 21-jarige man uit Kapelle die aan de handtrem trok, een "stapvriend" van de andere slachtoffers, ligt met een gebroken been en heup in een ander ziekenhuis. De 24-jarige bestuurster uit Borsele is met enkele schrammen er vanaf gekomen.

We vragen je op een gepaste manier te reageren.

Mariana verlaat Willem II

Youssef Mariana gaat aan het einde van het seizoen weg bij Willem II.

Willem II speler Youssef Mariana gaat niet in op de verlaagde aanbieding die zijn club hem heeft gedaan. De verdedigend ingestelde Marokkaan is aan het einde van het seizoen transfervrij en hoopt op een andere, liefst Nederlandse club.

Mariana speelt sinds het seizoen 2000/2001 voor de Tilburgers. Dit jaar speelde hij in slechts vijf competitiewedstrijden, voornamelijk als invaller.

Man uit Someren schiet eigen vriendin in been

Een 47-jarige man uit Someren (Noord-Brabant) is opgepakt, omdat hij vannacht zijn vriendin in een been had geschoten.

Het voorval vond plaats in de woning van de man aan de Valenpeelsedijk, waar ook het wapen is teruggevonden. De 33-jarige Duitse vrouw kreeg een kogel in een onderbeen en moest in het ziekenhuis worden geopereerd. Hij wordt nog verhoord door de politie. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekendgemaakt.

Duitse deelstaat verbiedt hoofddoek onderwijzers

Het wordt in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg binnenkort aan islamitische leraressen verboden om een hoofddoek te dragen in school. De regering keurde een wetsvoorstel daartoe gisteren goed. Het voorstel moet enkel nog worden bekrachtigd door het parlement, maar dat lijkt een formaliteit, omdat de conservatieve Christen Democratische Unie (CDU) de meerderheid heeft.

Volgens premier Teufel van Baden-Wurttemberg is het doel van de wet ''om leerkrachten in dienst van de overheid te verbieden een symbool te laten dragen dat kan worden opgevat als een politieke''. Christelijke en joodse geloofssymbolen blijven wťl toegestaan.

Het Duitse Federale Constitutionele Hof oordeelde in september nog, dat de weigering van een islamitische vrouw als leerkracht wegens het hoofddoekje niet rechtmatig was. Die weigering was volgens het Hof in strijd met de religieuze vrijheid. Het Hof zei toen echter al dat de parlementen in de deelstaten wťl een wet mogen uitvaardigen die het dragen van een hoofddoekje voor de klas verbiedt. Dit omdat leerlingen zouden kunnen worden beÔnvloed door de religieus getinte kleding van een leerkracht.

[update] 24 doden bij explosie politiepost Irak

The_Shining had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak In de Zuid-Iraakse stad Nassiriya heeft rond negen uur vanmorgen een zware explosie plaatsgevonden in het hoofdkwartier van de Italiaanse militaire politie. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen.

Een woordvoerder van de Italiaanse Carabinieri ('militaire politie') meldt dat "een bom is ontploft aan de voorkant van het bureau van de 'Multinational Specialised Unit'.

In het zuiden van Irak zijn 2.300 Italiaanse troepen gestationeerd, voornamelijk in de kleine stad Nassiriya. Hier is het sinds de oorlog tegen Irak relatief rustig.

Het originele bericht werd om 10.21 uur geplaatst.

Update 11.00
Het 3FM Nieuws meldt zojuist dat er bij de aanslag 6 doden en een onbekend aantal gewonden zijn gevallen.

Update 13.50
CNN.com meldt inmiddels dat negen Italiaanse politiemannen en drie Italiaanse soldaten zijn omgekomen. Ook zouden acht Irakezen zijn gedood en twaalf anderen gewond zijn geraakt. Er wordt in de puinhopen nog gezocht naar meer slachtoffers gezocht.

De aanslag werd gepleegd met een vrachtwagen, die geladen met explosieven bij het gebouw tot ontploffing werd gebracht. Na de eerste ontploffingen ging ook de munitie die in het pand lag opgeslagen, de lucht in.

Update 14.28
Het dodental van de aanslag blijft oplopen. Inmiddels wordt gesproken over 22 doden, waaronder veertien Italianen. De explosie was zo krachtig, dat alle auto's in de omgeving in brand vlogen en zelfs aan de overzijde van de rivier de Eufraat ruiten sprongen.

In een eerste reactie noemt de Italiaanse president Carlo Azeglio Ciampi de aanslag een "daad van terrorisme". Premier Silvio Berlusconi benadrukte dat ItaliŽ Irak zal blijven helpen.Update 20.17
Het dodental is inmiddels opgelopen naar 24. Onder de doden zijn ook twee Italiaanse burgers en acht Irakezen.

Gratis internet scholen mag niet

wacko1976, Cybex, Herman en Pellucid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aanbieden van gratis internet aan scholen, zoals de KPN van plan was, is vandaag door de rechtbank verboden. De rechter bepaalde in een kort geding dat internet niet beneden de kostprijs mag worden aangeboden.

Het kort geding was aangespannen door internetaanbieder nl.tree, eigendom van kabelbrijven als UPC, Casema en Essent. Nl.tree, dat een net heeft waarop 11.000 scholen zijn aangesloten, vroeg zich af of het aanbod wettelijk wel was toegestaan.

De KPN beschouwde haar aanbod zelf als sponsoring. Ze wilde tot 2007 internet aan scholen aanbieden en de kosten daarvan, 75 miljoen euro, zelf betalen.

-
De volledige uitspraak.

Ronde zes loopt nog

Ondanks het afgedrukte programma op de manager en de vermelding daarvan in de vorige post bereiken ons veel vragen over wanneer de punten van ronde 6 komen. Simpel, op zijn vroegst na afloop van de laatste wedstrijd.

Elke ronde van de Competitiemanager bestaat uit twee speelweken. Hierdoor is het bijvoorbeeld lastiger voor de manager om -mocht hij/zij het geld er voor over hebben- op een enkele wedstrijd per weekend te wisselen.

We verstrekken voorts geen tussentijdse punten opdat bijvoorbeeld managers die op vakantie gaan, toch hun team van tevoren kunnen aanpassen. De wisselingen in teams worden om 18.00 uur bij aanvang van de eerstkomende ronde door ons 'gesaved'. Aan de hand van die teams delen wij punten uit aan het eind van elke ronde.

Daar het Nederlands elftal speelt zit er dit keer een loos weekje in. 'Geniet' van Oranje en speel dan verder!

Succes,
FOK!Managercrew


Ronde 6
07/11 Vitesse - Willem II
08/11 SC Heerenveen - FC Zwolle
08/11 Roda JC - FC Twente
08/11 PSV - RBC Roosendaal
08/11 NAC Breda - AZ
09/11 NEC - FC Groningen
09/11 FC Utrecht - RKC Waalwijk
09/11 ADO Den Haag - AFC Ajax
09/11 FC Volendam - Feyenoord

21/11 RKC Waalwijk - FC Groningen
22/11 FC Zwolle - NAC Breda
22/11 Willem II - FC Volendam
22/11 AZ - Roda JC
22/11 NEC - PSV
23/11 RBC Roosendaal - FC Utrecht
23/11 FC Twente - ADO Den Haag
23/11 AFC Ajax - SC Heerenveen
23/11 Feyenoord - Vitesse

[update] 'Spreiding allochtonen in wet opnemen'

De VVD wil dat de wet zo veranderd wordt dat spreiding van allochtonen in steden mogelijk kan zijn. VVD-fractieleider Van Aartsen pleitte daar vandaag voor. Gisteren werd bekend dat Rotterdam geen asielzoekers meer wil opnemen. Minister Verdonk van Integratie kwam daarop met kritiek, en zei dat dit juridisch ook niet mogelijk is.

Als het wettelijk niet kan wat Rotterdam wil, dan moet de wet worden aangepast, zo zei Van Aartsen vandaag voor de VARA-radio. Hij maande ook de minister voorzichtig te zijn met het opleggen van regels aan de steden.

De gemeenteraad van Rotterdam vindt dat de stad verhoudingsgewijs fors meer asielzoekers opneemt dan andere steden. Het plan om een asielzoekersstop in te voeren wordt breedgedragen in de Rotterdamse raad, van PvdA tot Leefbaar Rotterdam. Ook een Kamermeerderheid ziet wel wat in (betere) spreiding.

Update 14:36

Veel fracties in de Tweede Kamer hebben afwijzend gereageerd op het VVD-voorstel om de wet te veranderen.

Ook het plan van Rotterdam, om de gemeentegrens te sluiten voor erkende vluchtelingen, stuit op tegenstand in de Kamer. CDA en de PvdA, goed voor een Kamermeerderheid, wijzen het plan resoluut af.

Duitse Brak rukt onderarm af

In het Belgische plaatsje Jupille, nabij Luik, is een 81-jarige vrouw gisteren haar linker onderarm kwijtgeraakt. De hond van haar zoon rukte die er af.

De oude dame zorgde voor de hond, een Duitse Brak. Toen ze hem eten wilde geven, viel het beest de vrouw plotseling aan en rukte de onderarm van de vrouw af. Ze liep ook verwondingen op aan het gelaat en aan een oog.

De politie heeft de hond doodgeschoten.

-
Info over een Duitse Brak van de Nederlandse Brakkenclub.

"Op ADSL-snelheid surfen via telefoonlijn"

Internetprovider Superweb heeft een nieuwe dienst die naar eigen zeggen een volwaardig alternatief is voor ADSL. De dienst Superweb Snel kan men drie tot vijf keer sneller internetten via de gewone telefoonlijn. Dit meldt Webwereld vandaag in een artikel.

Dit weet het bedrijf te bewerkstelligen door websites gecomprimeerd te verzenden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een cache-systeem. Dit houdt in dat een pagina, indien voordelig, van een snellere eigen server gehaald wordt dan de oorspronkelijke server. Op FTP bestandsoverdracht of up- en downloaden via peer-to-peer netwerken en het streamen van audio heeft dit geen effect.

De dienst is in combinatie te gebruiken met Superweb Gratis. Met een Superweb Gratis abonnement is het mogelijk zonder abonnementskosten en aanmeldkosten te internetten. Het inbellen gaat via een speciaal 06-nummer. In de piek uren kost het 0,0289 euro p/m, in de daluren 0,0154 euro p/m en 's weekends en 's nachts 0,0103 euro p/m, wat volgens Superweb goedkoper is dan het normale KPN telefoontarief. Superweb Gratis is volledig gratis, maar met het Superweb Snel abonnement dat 3,98 euro per maand kost kan je boven de goedkopere telefoontarieven volgens Superweb ook nog eens tot 5 maal sneller internetten.

UEFA deelt boetes uit

De UEFA heeft NEC een boete opgelegd van 16.000 euro voor onbehoorlijk gedrag van de spelers tijdens het UEFA Cup-duel met Wisla Krakůw op 15 oktober.

Patrick Ax, Youssouf Hersi en Mike Zonneveld kregen in de met 1-2 verloren wedstrijd de rode kaart van scheidsrechter Zsolt Szabo. Ook NAC Breda en FC Utrecht kregen een boete van de voetbalbond.

NAC moet ruim 5.000 euro betalen voor ongeregeldheden op de tribune en het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens het UEFA Cup-duel met Newcastle United (0-1) op 15 oktober.

FC Utrecht werd bestraft voor het gooien van rookbommen buiten het stadion tijdens de UEFA Cup-wedstrijd zonder publiek tegen MSK Zilina (2-0) op 24 september. Het kost de club ruim 3.000 euro.

[update] Geen vervolging in zaak xtc-dode (15)

Niemand gaat vervolgd worden vanwege de dood van de 15-jarige Chloť van Honthem uit het Limburgse Belfeld. Ze overleed op 22 augustus nadat ze in de Heerlense discotheek De Peppermill een overdosis XTC had geslikt. Op de bewuste avond bezocht ze daar een Mega-Rave-Party, een hardcore-houseparty.

Van Honthem zou tussen zeven en vijftien pillen, een dodelijke overdosis, hebben geslikt. Dat is gebleken uit bloedonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In haar bloed zat geen alcohol en werden geen sporen van andere drugs of medicijnen gevonden.

Een deel van de xtc-pillen heeft ze een vriendin de discotheek laten binnensmokkelen. Daarna heeft ze in De Peppermill nog andere pillen gekregen, maar het is niet bekend van wie.

Bij het onderzoek heeft Justitie videobeelden uit de discotheek onderzocht, vrienden en kennis van het meisje gehoord en haar mobiele-telefoonverkeer nagetrokken.

Heerlen verbiedt drugsfeesten
Naar aanleiding van het overlijden van Chloť van Honthem staat de gemeente Heerlen geen openbare feesten meer toe die samengaan met drugsgebruik. Ook gaat de gemeente een minimumleeftijd van 16 jaar voorschrijven aan de vier nachtuitgaansgelegenheden. Heerlen gaat ook regelmatig controleren of de clubs zich daaraan houden.

Urinestalen Olympische Spelen 2002 getest op THG

Alle ingevroren urinestalen van de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City zullen worden getest op tetrahydrogestrinon (THG). Dat heeft het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) bekend gemaakt.

Vorige maand werd het middel THG ontdekt bij een aantal Amerikaanse atleten. IOC-preses Jacques Rogge wil uitgezocht hebben of THG tijdens de Winterspelen van 2002 ook al gebruikt werd. Rogge denkt dat THG geen wereldwijde zaak is, "maar om dat zeker te weten, zullen we de monsters uit Salt Lake opnieuw onderzoeken", aldus Rogge.

De FINA en de IAAF maakten al eerder bekend de dit jaar bij de WK's zwemmen en atletiek afgenomen urinemonsters opnieuw te gaan onderzoeken op het nieuw ontdekte stimulerende middel.

Reclame Code Commissie berispt Bavaria

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft bierbrouwer Bavaria berispt omdat het zich te enthousiast aanprijst, en dat mag niet omdat het om een drankje met alcohol gaat. Stichting Alcoholpreventie (STAP) had hierover geklaagd bij de RCC.

Volgens STAP heeft de RCC de bierproducent in korte tijd al driemaal op de vingers getikt. De laatste keer was dit omdat SBS-weerman Piet Paulusma in een reclame voor Bavaria "op een onstuimige manier" een grote hoeveelheid bier in z'n winkelwagentje laadde. "Hij wilde zo graag omdat het de volgende dag mooi weer zou worden. En dat is te weinig terughoudend," aldus de RCC.

"Elektronische enkelband voor asielzoekers"

PROTAGONIST had ons via de newssubmit het volgende te melden:

NieuwRechts, Nederlands nieuwste rechts-radicale partij, wil asielzoekers en opgepakte illegalen kunnen voorzien van een elektronische enkelband. Het doel van de partij is een betere traceerbaarheid, zodat illegalen goed te vinden zijn als ze moeten worden uitgezet. Dat schrijft de partij vandaag op haar website.

De partij verwijst naar enkele Amerikaanse staten waar het enkelbandje al wordt gebruikt om illegalen op te kunnen sporen. Ook in BelgiŽ en het Verenigd Koninkrijk zou men studeren op de mogelijkheden van een dergelijk niet verwijderbaar enkelbandje.

Volgens de partij is het systeem discreet, waardoor er geen sprake is van stigmatisering van illegalen, maar zal het waarschijnlijk wel als afschrikmiddel werken. Michiel Smit, de fractieleider van NieuwRechts in de Rotterdamse gemeenteraad, zal een initiatiefvoorstel indienen om het plan in de Algemeen Plaatselijke Verordening op te nemen.

Bevrijde soldate misschien naakt in Hustler

Sessy herschreef en vertaalde voor ons via de newssubmit het bericht:

Larry Flynt maakte bekend dat hij twee naaktfotos heeft van de in Irak gevangen genomen en bevrijdde soldate Jessica Lynch. Hij wil ze publiceren in zijn blootblad Hustler. Flynt kocht de fotos van twee mannelijke soldaten waarmee zij op de foto ging.

Jessica Lynch"Jessica is gevangen genomen in Irak en heeft dat overleefd. Dus dit kan ze ook wel aan", liet een vertegenwoordiger van Lynch weten. Zo ver hoeft het echter niet te komen. Flynt liet al weten dat hij het misschien toch niet doet aangezien ze vooral door het Pentagon een held is gemaakt en zelf daar nauwelijks schuld aan heeft. "Eerst wilde ik ze publiceren, maar het is niet de beste zet die ik kan doen", zei Flynt in een telefoongesprek. Verder liet hij weten dat de foto's voorlopig veilig zullen worden opgeborgen bij de rest van de 'goede materialen'.

Flynt zei ook dat hij een uitgebreid onderzoek heeft laten doen om er zeker van te zijn dat die foto's ook echt van haar zijn. "Denk je dat ik foto's ga publiceren die niet van haar zijn? Mijn bedrijf is van mij en daar wil ik geen verandering ik brengen."

Man 3 jaar opgesloten in badkamer

DonnyDee, Ziva en Juusjuh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw in Bursa, Turkije heeft haar rijke man gedurende drie jaar naakt in de badkamer opgesloten, omdat hij volgens haar geestelijk gestoord was.

De industrieel Orhan Babutcu, 41, werd naakt en getraumatiseerd op de tegelvloer naast het toilet gevonden. In de badkamer stond ook een schaal voor zijn eten.

De vrouw, Kevser, zei, dat het duidelijk was dat haar man gek was omdat hij drie keer per dag douchte. Ze beweert dat ze na vijftien jaar huwelijk een scheiding aan gaat vragen.

Volgens Orhan Babutcu probeerde zij hem ziek te maken, zodat hij zou sterven en zij zijn fortuin zou erven. Hij voegde eraan toe dat zijn vrouw er relaties met andere mannen op na hield terwijl hij opgesloten was in de badkamer.

Zijn uiteindelijke bevrijding kwam nadat buren, die onraad roken, de moeder van de man waarschuwden. Zij belde vervolgens de politie. Kevser wordt aangeklaagd en Orhan krijgt psychiatrische hulp.

Tilburgse kermis eerder van start

De Tilburgse kermis zal volgend jaar eerder beginnen. Eveneens komt er een kindermiddag, waarop kinderen goedkoper in de attracties kunnen. Dit heeft wethouder Janssen van evenementen gisteren bekend gemaakt.

De grootste kermis van de Benelux begint op vrijdag 16 juli om 22.00 uur, in plaats van zaterdagmiddag. De kermisexploitanten hoeven zodoende niet toe te kijken hoe hun attracties stil staan, terwijl het uitgaansleven in Tilburg in volle gang is. De kermis eindigt op 25 juli om 22.00 uur. In de afgelopen jaren was dit om 1.00 uur, wat echter zorgde voor veel klachten van omwonenden. Met name het afsluitende vuurwerk, dat rond 1.45 uur de lucht in ging, zorgde voor de nodige klachten.

Tevens komt de gemeente tegemoet aan de kritiek op de dure ritprijzen. Op woensdag 21 juli zal er een speciale kindermiddag zijn. Kinderen kunnen dan voor maximaal ťťn euro in 25 attracties voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Uit een publieksonderzoek bleek dat steeds meer mensen zich ergeren aan de hoge prijzen op de kermis. Het vaste, lage tarief van zestig eurocent op de nostalgische kermis zal blijven staan.

Het college sprak zich in de evaluatie positief uit over de kermis dit jaar. Janssen roemde vooral de steeds beter wordende verstandhouding tussen de Tilburgse horeca en de gemeente. Of de veranderingen ook in 2005 standhouden, moet nog blijken. Vooralsnog gaat het om een proef.

Deel mergelgroeve Belgisch-Limburg ingestort

GhostArmor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zichen-Zussen-Bolder, deelgemeente van Belgisch-Limburgse gemeente Riemst, is rond drie uur vanmorgen een vroegere mergelgroeve ingestort, waardoor een groot gat in het wegdek is ontstaan. De verzakking sloeg een gat van ongeveer zes bij zeven meter en acht meter diep.

De waterleiding is door de verzakking afgebroken, waardoor water in de gangen van de vroegere mergelgroeve stroomt. De brandweer van Tongeren heeft het ontstane gat afgezet, omdat de kans bestaat dat de grond nog verder afbrokkelt. Er zijn geen gewonden gevallen.

De gebeurtenis lijkt sterk op het instorten van diverse grotten in de Sint Pietersberg vorige week maandag in Maastricht. Het Belgisch-Limburgse Riemst ligt op ongeveer zeven kilometer van Maastricht.

Forse toename aantal spamberichten verwacht

XiRox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De feestmaanden zijn weer aangebroken, dus consumenten moeten tot kopen worden aangezet. Ondernemingen die spam - ongewenste e-mailberichten - versturen, spelen hierop in door kooplustige consumenten zoveel mogelijk spam te versturen.

Verschillende bedrijven die e-mailfilters ontwikkelen, hebben geconstateerd dat het aantal spamberichten met aanbiedingen voor bijvoorbeeld elektronische apparaten en goedkope leningen fors toeneemt. Volgens de zogenaamde spam index over oktober van het bedrijf Clearswift zou een kwart van de tegengehouden berichten bestaan uit reclame voor goedkope leningen. Hierbij wordt ingespeeld op consumenten die in aanloop naar Kerstmis veel uitgaven doen.

De spambedrijven zouden naast het bedenken van manieren om niet door spamfilters te worden ontdekt ook hun marketingstrategie aanpassen. Dit leidt ertoe dat een gemiddeld bedrijf met duizend werknemers ongeveer 2,1 miljoen spamberichten per jaar ontvangt.

Conflict over kilometervergoeding dreigt

Werkgevers en werknemers dreigen in conflict te komen met het kabinet omtrent de kilometervergoeding. Het kabinet wil hier namelijk fors op bezuinigen. Het kabinet wil een verlaging van 0,28 euro naar 0,17 euro vergoeding per kilometer.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft aangegeven de verlaging niet te willen compenseren. Vakbond FNV stelt voor om de belastingen te verlagen ter compensatie. Wanneer dat niet lukt, dan moet de baas maar gaan meebetalen, aldus de vakbond.

De Tweede Kamer vergadert deze week over de plannen van het kabinet met de kilometervergoeding.

KPN wil eind aan reclames met vergelijking tarieven

Koninklijke KPN NV wil dat er een einde komt aan de constant opduikende reclamecampagnes van concurrenten met vergelijkingen van de tarieven. Volgens KPN houdt belbedrijf Tele2 zich niet aan de sommaties van de rechter en gaat het gewoon door met het plaatsen van misleidende advertenties en commercials. Gisteren heeft KPN dan ook geŽist bij de rechter dat Tele2 in de toekomst bij elke advertentie de voordeelnummerkorting en de BelPluskorting van KPN vermeldt.

Momenteel is de concurrentiestrijd op de vaste telefoniemarkt hevig. Nog altijd heeft KPN het grootste marktaandeel, maar ziet dit langzaamaan afbrokkelen ten gunste van Tele2. Tele2 lokt de consumenten met paginagrote advertenties.

KPN is van mening dat de recente paginagrote advertentie en twee televisiecommercials van Tele2 onvolledig en misleidend zijn, vanwege de suggerering dat er een groot prijsverschil met KPN is. Volgens KPN is dit niet zo.

Rechter N. Huijgen vroeg zich dinsdag tevergeefs af of partijen niet beter met elkaar om de tafel kunnen zitten in plaats van elkaar elke keer met dure, paginagrote advertenties te beconcurreren.

_
uitspraak op 25 november

Londen 'op zijn kop' voor bezoek Bush

Het bezoek volgende week van de Amerikaanse president Bush aan Groot-BrittanniŽ is nu al zeer omstreden. Zo eisen de Amerikanen dat grote delen van het centrum van Londen geheel worden afgesloten voor iedereen omwille van de veiligheid. De burgemeester van London vindt de eisen van de Amerikanen buiten proporties.

Volgens de krant The Independent wordt het bezoek van Bush door veel Britten sowieso niet gewaardeerd. De krant schat dat mogelijk tot 100.000 Britten zullen betogen tegen het Irak-beleid van Bush. Of het effect zal hebben is nog maar de vraag, aangezien Bush ver uit de buurt van de demonstraties wordt gehouden, tot ongenoegen van de organisatoren.

De Amerikanen willen vermijden dat Bush op ťťn beeld terechtkomt waarbij ook de betogers zijn te zien. De krant meldt dat Bush 500 mensen met zich meeneemt, onder wie 200 leden van de veiligheidsdiensten. Daarnaast zetten de Verenigde Staten twee Amerikaanse helikopters in.

Politie pakt in geld badende dealers op

syl68 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen week zijn twee ware Colombiaanse Dagobert Ducks door de politie van Kennemerland gearresteerd. De politie kon door een tip twee drugsdealers oppakken. Het tweetal werd tijdens de inval van een woning in Zwanenburg aangetroffen terwijl ze letterlijk in geld aan het baden waren.

Er bleek in totaal zeven en een half miljoen euro aan contanten in het bad te zitten. Het geld zou afkomstig zijn uit drugshandel. Een van de twee is lid van de beruchte J.P. familie uit Cali in Colombia.

Het komt echter zelden voor dat de politie een geldpakhuis van drugshandelaren weet te vinden. In de meeste gevallen doen de criminelen er alles aan om het geld veilig het land uit te krijgen, aldus de politie.

Rellen Dominicaanse Republiek eisen levens

In de Dominicaanse Republiek zijn bij demonstraties tegen de regering zeker acht mensen omgekomen, onder wie een politieagent. Tientallen mensen raakten gewond bij confrontaties tussen demonstranten en de politie.

Onder de doden bevindt zich ook een politieagent. Verder raakten tientallen mensen gewond toen het verschillende malen tot gevechten kwam tussen de politie en demonstranten, aldus lokale media. In diverse steden op het Caribische eiland, waaronder de hoofdstad Santo Domingo, werd de oproerpolitie met stenen bekogeld en staken betogers autobanden in brand. Om het geweld de kop in te drukken, schoot de politie met scherp.

De demonstraties zijn het directe gevolg van het falende economische beleid van de regerende Dominicaanse Revolutionaire Partij (PRD) van president Hipolito Mejia. Zo is het afgelopen jaar de inflatie weer sterk toegenomen en is de munteenheid gedevalueerd. Bovendien zitten de acht miljoen inwoners van het eiland regelmatig zonder electriciteit. Dit is een bezuinigingsmaatregel van de regering. Veel Dominicanen leven onder de armoedegrens.

Bejaard bruidspaar moet apart slapen

Het zal je maar gebeuren. Je bent in de nabloei van je leven en besluit om op hoge leeftijd te trouwen. Krijg je vervolgens te horen dat je van bejaardentehuis op de huwelijksnacht niet bij elkaar mag slapen. Dit overkwam het oudste bruidspaar van Nieuw Zeeland. Twee dagen na het huwelijk moeten ze nog steeds apart slapen.

Afgelopen zondag gaven de 99-jarige Jim Gorringe en 84-jarige Dinah Leach elkaar het jawoord in het bejaardenhuis waar zij wonen. Echter ze moesten vervolgens gaan slapen in hun eigen kamers, die ver uit elkaar liggen. Ondanks diverse verzoeken van het bruidspaar is er nog niets veranderd.

De reden waarom Gorringe en Leach gescheiden moeten slapen is niet duidelijk. Het afdelingshoofd heeft zich zonder verdere uitleg op 'medische gronden' beroepen. Volgens hem komen pas volgende maand twee kamers naast elkaar vrij waar het paar kan slapen. Gorringe begrijpt er niets van en vraagt de staf van het bejaardenhuis om een tweepersoonsbed. Zijn vrouw zegt desnoods genoegen te nemen met kamers die naast elkaar liggen.

Drug lsd weer in opkomst

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste tijd onderscheppen de Duitse politie en douane steeds vaker de drug LSD aan de grens. Daarmee lijkt de drug LSD terug van weggeweest. De drug wordt aan jongeren aangeboden als goedkoop alternatief voor XTC, aldus het Algemeen Dagblad.

LSD was vooral in de jaren 60 populair als psychedelische drug. Het middel is niet verslavend, maar gevaarlijker dan XTC: de uitwerking is onvoorspelbaar en de gebruiker kan een ernstige psychose oplopen. LSD wordt verkocht in de vorm van tabletten met logo, die sterk lijken op XTC.

De Duitse autoriteiten onderschepten het eerste halfjaar van dit jaar aanzienlijk meer LSD. Zo werden in de eerste helft van 2002 nog tweeduizend pakketjes met LSD onderschept vanuit Nederland. Het eerste halfjaar van 2003 waren het er maar liefst 25.000.

Vader en kindje komen om bij brand

Weet_ik_veel en syl68 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man en zijn 1-jarig kind zijn om het leven gekomen door een brand in een woning in Zoelen. De 33-jarige moeder en een 4-jarig kind konden het huis op tijd uitkomen. Dat zei een woordvoerster van de politie.

De vrijstaande woning aan de Nieuweweg in het Gelderse dorp is uitgebrand. De brand brak vannacht rond 00.30 uur uit door een nog onbekende oorzaak. Op dat moment lagen er vier mensen in het huis te slapen: de ouders en twee jonge kinderen. Waarschijnlijk is de vader in het huis gebleven om zijn kindje te redden.

Twee brandweerkorpsen hebben het vuur bestreden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Zoelen valt onder de gemeente Buren.

VS wil sancties tegen SyriŽ

Gisterenavond is er in de Amerikaanse Senaat met een overweldigende meerderheid gestemd vůůr het opleggen van sancties tegen SyriŽ. De Verenigde Staten (VS) willen het land de strafmaatregelen opleggen, vanwege de vermeende connecties met terroristische bolwerken. Bovendien zeggen de VS dat SyriŽ er alles aan doet om nucleaire, biologische en chemische wapens in het bezit te krijgen.

Het Huis van Afgevaardigden was eerder al akkoord gegaan met de sancties en ook president Bush was voor. Eerder verzette hij zich nog tegen de eventuele sancties. Met de sancties hopen de VS dat SyriŽ op deze manier gedwongen wordt om zijn vermeende steun aan terroristische groeperingen stop te zetten. Daarnaast moet SyriŽ zich niet meer bemoeien met Libanon en IsraŽl.

SyriŽ zei oktober jongstleden al niet onder de indruk te zijn van de Amerikaanse maatregelen. Het land heeft verklaard zijn beleid ongewijzigd door te laten gaan, meldde de Syrische chefstaf Hassan Turkmani toen.

Het Witte Huis heeft diverse mogelijkheden om SyriŽ qua sancties op te leggen. Zo wordt er gedacht aan exportverboden voor Amerikaanse goederen naar het land, bevriezing van Syrische tegoeden in de Verenigde Staten, instelling van reisbeperkingen voor Syrische diplomaten in de VS en het verbieden van Syrische passagiersvluchten.

Opnamen ontdekt van Toon Hermans

Weet_ik_veel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van de legendarische cabaretier Toon Hermans zijn nieuwe, tot nu toe nog onbekende opnames ontdekt. De cabaretdeskundige Jacques KlŲters vond ondermeer het eerste one-man-optreden van de Sittardse cabaretier, uit 1954. De opname maakte deel uit van het radioprogramma "lunchpauzeshow" wat destijds door de AVRO werd uitgezonden. Een andere zeer opmerkelijke opname bevat een politieke conference, welke al in 1947 is opgenomen. In deze conference neemt Toon Hermans de politiek van de regering jegens Nederlands - IndiŽ op de korrel.

Eind van de maand zal er een box met 19 cd's en 1 dvd verschijnen, die ook deze opnames bevat.

Dekker: 'huursubsidie gaat omlaag'

Kort geleden lieten we jullie weten dat Minister Dekker van Volkshuisvesting de huren vanaf juli 2005 fors wil laten verhogen. Ze hoopt zo de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren.Verhuurders mogen van de minister meer huur vragen voor hun woningen, maar dan moeten ze er wel voor zorgen dat het huren van een huis voor de lagere inkomens betaalbaar blijft.

Naar nu blijkt zal de huursubsidie definitief verlaagd gaan worden. Het gaat om gemiddeld twaalf euro per maand. Er blijkt geen Kamermeerderheid te zijn om het voorstel van VROM-minister Dekker te dwarsbomen. Zij wil op de huur de komende vier jaar tijd 210 miljoen bezuinigen.

Hoogstwaarschijnlijk komt er wel een extra regeling voor de huishoudens met de allerlaagste inkomens, om ze te ontzien. Op dit punt voegde het CDA zich bij de linkse oppositie. Die linkse partijen willen de huren in 2004 bevriezen, zodat er minder huursubsidie nodig is. Dekker wil de huren juist verhogen.

De woningcorporaties hebben gezegd dat ze de minima willen ontzien, mits ze de meervermogenden meer huur mogen vragen.

Bende drogeert en verkracht mannen

bertilni had ons via de newssubmit het volgende -geheel vertaald!- te melden:

De mannen in het uitgaansleven in Edinburgh zijn behoorlijk op hun hoede. In deze stad is namelijk een bende actief die er de gewoonte van maakt mannen te drogeren met GHB, om ze vervolgens te verkrachten.

Tenminste vier mannen zijn al het slachtoffer geworden, nadat zij benaderd waren door een vriendelijk ogende man in verschillende pubs en disco's. Deze man biedt de slachtoffers wat te drinken aan, waarin de drug GHB is opgelost. Deze drug wordt -eenmaal opgelost- vaak niet meer geproefd in het drankje. Na een bepaalde dosis kan het slachtoffer buiten westen raken en weet deze zich door ernstig geheugenverlies vaak niks meer te herinneren.

Nadat het slachtoffer gedrogeerd is wordt hij onderworpen aan een zogenaamde gang-rape, alwaar meerdere mannen zich 'ontfermden' over het slachtoffer.

CIA: 'Situatie Irak verslechtert snel '

Irak De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft een waarschuwing de deur uitgedaan voor een verdere verslechtering van de veiligheidssituatie in Irak. Het geweld zou niet alleen in centraal-Irak plaatvinden, maar ook in het noorden en zuiden. Daar zijn ook de Nederlandse eenheden momenteel gestationneerd.

De hoogste baas van de CIA in Irak heeft middels een brief de noodklok geluid. Intussen is de Amerikaanse bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, naar de Verenigde Staten teruggeroepen voor beraad over de situatie in Irak.

Bremer verliet Bagdad vlak voor hij een ontmoeting zou hebben met de Poolse premier Miller. Die bezoekt onder andere de Poolse troepen in Irak.

Volgens waarnemers is Bremer mogelijk ontboden om mee te beslissen over een versnelling van de machtsoverdracht aan de Irakezen. Washington zou ontevreden zijn over de regeringsraad die onder Amerikaanse leiding in Bagdad regeert.

Eerste paal Euroborg geslagen

Gisteravond is de eerste paal van het nieuwe onderkomen van de FC Groningen -Euroborg- de grond in geslagen.

Een grote mensenmenigte had zich verzameld op de deels afgezette A7 bij Groningen om getuige te zijn van voetbalhistorie en vuurwerk. Op twee grote beeldschermen was onder meer een onderhoudende film vol Groningse voetbalhighlights te zien. De in Groningen wereldberoemde Frank den Hollander en Alina Kiers voerden aansluitend een humoristische sketch op in samenwerking met het eerste elftal van FC Groningen.

Het multifunctionele sports and leisurecomplex Euroborg zal vanaf september 2005 onderdak bieden aan het FC Groningen stadion. Verder komen op het complex een horeca- en toerisme-opleiding, een mega-bioscoop, uiteenlopende horeca, een casino, een mega-supermarkt en vele appartmenten en kantoren. Deze voorzieningen waren voorwaarde om het project te kunnen realiseren.

Voor FC Groningen is Euroborg een must. De club kampt al jaren met een knellende begroting, het huidig Oosterpark Stadion is voorts hard aan vervanging toe.

Vooronderzoek 'Boussaboun'

Het spugen van NAC Breda-aanvaller Ali Boussaboun in de thuiswedstrijd met AZ is niet onopgemerkt gepasseerd. Het incident, dat door de NOS afgelopen zondag uitvoerig in beeld werd gebracht, heeft geleid tot het instellen van een vooronderzoek.

De openbare aanklager van de KNVB kondigde vandaag aan een vooronderzoek te zijn gestart.

Voordat een eventuele straf aan de orde komt, moet er eerst een belastende verklaring worden afgelegd. Die kan van de 'bespuugde' Kenneth Perez zijn. Mocht er echter niemand een verklaring willen geven dan gaat Boussaboun vrijuit.

Hersenschudding Jansen

Roland Jansen heeft gister op de training een hersenschudding opgelopen. De doelman kreeg een bal van Cedric van der Gun van dichtbij op het hoofd geschoten.

Jansen staat bij ADO Den Haag op de nominatie om op de bank plaats te nemen. De keeper onderscheidde zich de laatste wedstrijden negatief met enkele (ongelukkige) blunders. Trainer Rinus Israel kondigde na het duel bij Roda JC aan de doelman niet meer de hand boven het hoofd te houden.

Jansen liep echter gister een stevige hersenschudding op en moest zelfs deze nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Of hij over anderhalve week in aanmerking komt voor een basisplaats is zeer de vraag.

Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.