Ondernemers belonen klant

Ondernemers in het centrum van Enschede willen ondernemers die hun auto parkeren in het Transferium aan de rand van de stad gaan belonen. Op marktdagen en koopzondagen hoeven klanten niet te betalen voor een parkeerplaats in het Transferium maar krijgen ze ieder uur een gulden toe.

Volgens de Enschedese ondernemers is dit initiatief goedkoper dan de aanleg van noodparkeerplaatsen tijdens de bouw van een nieuwe parkeergarage in het centrum. "We willen automobilisten graag steunen. We willen ze beïnvloeden in waar ze hun auto parkeren. Het is niets nieuws dat mensen zich vaak liever met stroop laten verleiden dan met azijn laten wegjagen", zo legt initiatiefnemer De Jong van Lier uit in het Radio 1-Journaal. "Dus we gaan het proberen en ik denk dat het een hele interessante manier van beïnvloeding van automobilisten kan zijn."

Tot nu toe worden automobilisten alleen maar financieel gestraft. Een beloning zou beter kunnen helpen, zeggen de ondernemers in Enschede. Ze hebben de gemeente gevraagd het initiatief te steunen. Uiteindelijk zou de gemeente ook voor het geld moeten opdraaien.