FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 december 2000

Stiekem post lezen met spray

K0bo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaans bedrijf heeft een spray ontwikkeld waarmee andermans post kan worden gelezen zonder de envelop te openen of sporen achter te laten. De spuitbus is alleen te koop voor politie en geheime dienst.

De spray maakt papier een paar minuten lang doorschijnend en droogt daarna weer op zonder te vlekken. Het ritueel kan vele malen worden herhaald. "Het stinkt wel, maar na een kwartier ruik je niets meer", zegt een van de ontwikkelaars van het Amerikaanse bedrijf Mistral Security.

De spuitbus kost ongeveer 120 gulden en is zeer handig bij het onderzoeken van post, waar mogelijk drugs of explosieven inzitten. In Nederland wordt de spuitbus niet gebruikt. "Het zou wel heel makkelijk zijn voor ons", zegt een woordvoerster van de douane.

Ik ben benieuwd wanneer hij 'illegaal' te koop is

Acht aanmeldingen voor OS 2012

Acht Amerikaanse steden willen een gooi doen in de strijd om de organisatie van de Olympische zomerspelen 2012 binnen te halen. Cincinnati, Dallas, Houston, Los Angeles, New York, San Francisco, Tampa en Washington hebben zich bij het Amerikaans Olympisch Comité (USOC) aangemeld.

Het USOC bepaalt in 2002 welke stad aan de uiteindelijke verkiezingsrace mee mag doen. Het Internationaal Olympisch Comité wijst vervolgens in 2005 de stad aan die de Spelen mag organiseren.

Robbie komt uit de kast

Robbie Williams heeft tijdens een optreden in Parijs zijn fans weer eens ernstig doen twijfelen aan zijn geestelijke gezondheid. Het begon allemaal toen een fan een teddybeer op het podium gooide. Robbie schopte het arme beest in de coulissen en begon tegen het meisje te schreeuwen: "Ik haat teddyberen. Ze doen me denken aan mijn tijd met Take That."

De arme fan barstte vervolgens in tranen uit. Robbie probeerde haar te troosten met de woorden: "Oh, het spijt me, huil niet. Als je iets naar me wilt gooien, gooi dan een condoom met je naam erop!" Toen een andere fan aan zijn woorden gehoor gaf, verzocht Robbie zijn bodyguards haar even mee naar achteren te nemen voor later. Na deze heterosexuele avances introduceerde Robbie zijn tekstschrijver als volgt: "Guy en ik hebben sinds drie jaar een vaste seksuele relatie." Na een ongemakkelijke stilte vervolgde hij met: "Dus dit is eigenlijk mijn 'coming-out' feestje. Voortaan ga ik door het leven als Roberta Williams...grapje."

Als afsluiter kondigde hij het lied 'Rock DJ' aan met de woorden: "Dit is het lied waarbij ik mijn kleren uittrek". De fans waren door het dolle heen, maar Robbie stelden hen zwaar teleur door nog even te zeggen: "In de video".

Radicale Molukkers willen 'Kerstoffensief'

De Molukse radicale splintergroepering Maluku-warchild heeft zaterdag aangekondigd, begin volgende week een nieuwe aanslag te plegen. Het gaat volgens de organisatie om 'een grote aanslag op de Nederlandse Spoorwegen' ergens in Midden Nederland.

Bij de gewelddadige actie wordt gebruik gemaakt van wapens. Eerder zei Maluku-warchild zich schuldig te hebben gemaakt aan brandstichting van treinstellen. De extremistische groepering deed de aankondiging aan woordvoerder L. Reawaruw van de Molukse actiegroep People Against Genocide (PAG). De militante Molukkers lieten vrijdag al weten een 'Kerstoffensief' te beginnen. Maluku-warchild lijkt een afsplitsing te zijn van PAG.

De Molukse splintergroepering eiste vrijdag de verantwoordelijkheid op voor de brand woensdag in een treinwagon op het Amstelstation in Amsterdam. Twee conducteurs raakten door de brand gewond. Ze ademden rook in toen ze het brandende rijtuig ingingen op zoek naar mogelijke passagiers. Die bleken er niet te zijn. Door het vuur was het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam ruim twee uur ontregeld.

Reawaruw heeft al eerder gewaarschuwd dat radicale Molukkers harde acties aan het voorbereiden waren. Ze zijn ontevreden met de opstelling van de Nederlandse regering over de gewelddadigheden op de Molukken. Ze willen dat het kabinet de gebeurtenissen kwalificeert als volkerenmoord of genocide.

Begin deze maand eiste Maluku-warchild ook een aanslag op. Die was gericht op een trein tussen Elst en Arnhem. De daders gooiden toen twee molotovcocktails naar het bestuurdersdeel van de trein. Deze aanslag had veel minder uitwerking. Reizigers zagen dat er een voorwerp naar de trein werd gegooid. Ze zagen een lichtflits en roken benzinelucht.

Diep treurig dat een groepering op die manier een statement wil maken. Waar is de redelijkheid in dit alles?

Twee doden na lezen zelfmoordsite

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee studenten uit Zuid-Korea hebben zelfmoord gepleegd door gif in te nemen nadat ze op een website hadden gelezen hoe ze dat moesten doen. De politie zei vrijdag dat het adres van de website niet was te achterhalen, omdat er te veel websites zijn die dit soort informatie geven.

Het drama voltrok zich in een hotel in het plaatsje Kangnung aan de Zuid-Koreaanse kust. Volgens de verklaring van een vriend van het tweetal, die in hun gezelschap was, hadden ze op een internetpagina een verwijzing naar de zelfmoordsite gezien. "De hele wereld sprak over zelfmoord. Nu hebben zij het gedaan. Ik werd zo bang dat ik vluchtte", vertelde hij geschokt.

Een van de studenten was in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen geweest. Hij had volgens de politie in september al geprobeerd zelfmoord te plegen. De andere student had grote schulden door het gokken op paardenraces.

Vrouw uit vliegtuig gezogen

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw uit Californië is donderdagavond tijdens een lokale vlucht door een openstaande nooduitgang uit het vliegtuig gezogen.

Het vliegtuig was, met vijf medewerkers van Hewlett-Packard, op weg van Sacramento naar San Jose. Drie minuten na de start, op een hoogte van 600 meter, bleek dat de nooduitgang in de buurt van de vrouw niet helemaal gesloten was. Een collega deed nog een poging de vrouw te redden. Het mocht echter niet baten: het stoffelijk overschot werd later in de omgeving van het vliegveld gevonden.

De bemanning had pas na de landing in San Jose door dat zij een passagier miste. Toen de co-piloot de cabine binnenkwam om de open nooduitgang te sluiten, probeerden passagiers hem op het incident te attenderen, maar hij hoorde hen niet en ging terug naar de cockpit. Het federale politieteam FBI onderzoekt hoe het bizarre incident heeft kunnen gebeuren. Agenten sluiten een misdrijf uit, maar houden rekening met een zelfmoordactie.

Harisson Ford wil huwelijk redden

Acteur Harrison Ford is toch van plan dit jaar kerst te vieren met vrouw en kinderen. Echtgenote Melissa Mathison schopte hem begin vorige maand nog het huis uit. Melissa, bekend als scenarioschrijfster van onder meer 'E.T.', had genoeg van zijn publieke escapades.

Harrison had onlangs een intiem onderonsje met actrice Lara Flynn Boyle. Na een bezoek aan een nachtclub huurde Ford paard-en-wagen voor een romantische toer door Central Park in New York. Lara is inmiddels terug naar haar oude vriendje Jack Nicholson, met wie ze een knipperlichtrelatie heeft. Ford heeft in een verklaring gezegd dat hij hoopt dat zijn huwelijk deze kerst weer goed komt. Na zeventien jaar waren de twee echtgenoten steeds meer uit elkaar gegroeid. Ford verbleef het liefst in zijn appartement in New York, terwijl Melissa met de twee kinderen op de ranch in Wyoming woonde. Het gezin Ford zal nu samen in New York Kerstmis vieren en aan het huwelijk werken.

Een eventuele scheiding kan Harrison Ford zo'n vierhonderd miljoen gulden kosten.

Tsja, daar komt hij zelfs zijn appartement voor uit

Ondernemers belonen klant

Ondernemers in het centrum van Enschede willen ondernemers die hun auto parkeren in het Transferium aan de rand van de stad gaan belonen. Op marktdagen en koopzondagen hoeven klanten niet te betalen voor een parkeerplaats in het Transferium maar krijgen ze ieder uur een gulden toe.

Volgens de Enschedese ondernemers is dit initiatief goedkoper dan de aanleg van noodparkeerplaatsen tijdens de bouw van een nieuwe parkeergarage in het centrum. "We willen automobilisten graag steunen. We willen ze beïnvloeden in waar ze hun auto parkeren. Het is niets nieuws dat mensen zich vaak liever met stroop laten verleiden dan met azijn laten wegjagen", zo legt initiatiefnemer De Jong van Lier uit in het Radio 1-Journaal. "Dus we gaan het proberen en ik denk dat het een hele interessante manier van beïnvloeding van automobilisten kan zijn."

Tot nu toe worden automobilisten alleen maar financieel gestraft. Een beloning zou beter kunnen helpen, zeggen de ondernemers in Enschede. Ze hebben de gemeente gevraagd het initiatief te steunen. Uiteindelijk zou de gemeente ook voor het geld moeten opdraaien.

Verloving voor Prins Constantijn

Prins Constantijn, de jongste zoon van koningin Beatrix, en Laurentien Brinkhorst hebben zich zaterdag verloofd. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Het huwelijk en de kerkelijke inzegening zullen medio 2001 plaatshebben.

De 34-jarige Laurentien is de dochter van minister Laurens Jan Brinkhorst (Landbouw). Zij kent de 31-jarige Constantijn al jaren. De verloving komt dan ook niet echt als een verrassing. Het stel laat zich ook regelmatig in het openbaar zien. De prins zal het parlement om wettelijke toestemming voor zijn huwelijk vragen. Constantijn is na zijn broer Johan Friso de derde in de lijn van troonopvolging. Hij geldt als zeer plichtgetrouw.

De verloving van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst schuift het rumoer rond een eventueel huwelijk van prins Willem-Alexander en de Argentijnse Maxima Zorreguieta enigszins naar de achtergrond.

Wat hebben die prinsen toch met dochters van ministers?

Na invallen nog maar twee verdachten

Van de 125 verdachten die de politie de laatste drie weken tijdens drie invalsgolven arresteerde, zitten nog maar twee vast op strafrechtelijke gronden. Ruim de helft van de arrestanten was illegaal; zij wachten op uitzetting. De cijfers bevestigen dat bij de invallen de leiding buiten schot is gebleven en dat vooral 'kleine jongens' zijn gepakt.

De acties moesten criminele organisaties vooral schrik aanjagen, na grote wapenvondsten in en rond Amsterdam en de reeks liquidaties in de stad. De recherche krijgt informatie binnen dat de groepen deels naar Duitsland zijn uitgeweken. Na de invallen zei recherchechef J. Pronker al dat politie en justitie vooral 'hun tanden wilden laten zien'. Politie en justitie betwijfelen of de criminelen daadwerkelijk onder de indruk zijn en voorgoed zullen wegblijven.

Sneeuw nog zoek in skigebieden

De honderdduizenden Nederlanders, die vanaf komende week voor een witte kerst naar een bestemming in de bergen reizen, komen nu nog bedrogen uit. Op dit moment zijn veel wintersportoorden nog groen. Bekende skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië hebben nog geen millimeter sneeuw te melden. Alleen op de zeer hoog gelegen pistes bestaan skimogelijkheden.

Veel steden en dorpen hebben sneeuwkanonnen ingezet om de kersttoeristen een witte kerst te bereiden. De horeca-ondernemers lachen intussen in hun vuistje, omdat het er naar uit ziet dat cafés en restaurants stampvol zullen zitten. Volgens de reisorganisaties is het merendeel van de reizen met kerst, zowel naar zon als sneeuw vrijwel uitverkocht. "Er is op de populaire bestemmingen nog maar hier en daar een bed te vinden", aldus Patricia Egelie van Travel Unie. Nederlands grootste reisconcern.

Volkswagen met top van 406 km

Volkswagen wil de snelste personenauto ter wereld gaan maken. Het gaat om een Bugatti die binnen vier seconden van 0 naar 100 kilometer kan versnellen. De topsnelheid van de wagen is 406 kilometer per uur.

De auto krijgt een motor van 1001 pk. In eerste instantie komt er een tammere versie op de markt met 800 pk, zo heeft de topman van Volkswagen, Ferdinand Piëch, laten weten. Het is de bedoeling dat er vanaf 2003 ongeveer vijftig van worden gebouwd. Het prijskaartje is niet gering: 1,7 miljoen gulden, exclusief btw.

Piëch heeft geen last van kritiek op de benzineverslindende wagen. "Ik zou zo'n wagen niet maken als we niet als tegenwicht de drieliter Volkswagen Lupo hadden", zegt hij. "VW produceert 250 zuinige Lupo's per week tegen één Bugatti. Dan valt het brandstofverbruik in het niet."

Chello lag er 4 dagen uit!

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duizenden klanten van het kabelbedrijf UPC in Noord-Holland kunnen al dagenlang niet meer internetten. En de vraag is zelfs of zij dat op korte termijn wel weer kunnen. Een hardnekkige storing maakt toegang tot het internet via de kabel bij UPC's dochter Chello sinds maandag onmogelijk.

UPC is naarstig op zoek naar de oorzaak van de storing. Maar verder dan het vermoeden dat er waarschijnlijk iets mis is met de modems bij de klanten thuis, is men nog niet gekomen. "We weten het ook niet waarom onze klanten niet meer kunnen internetten", was het wat wanhopig klinkende commentaar van een UPC-woordvoerder.

En dat terwijl de onderneming na een klachtenregen in oktober van boze klanten juist dinsdag nog plechtig verzekerde dat het aantal probleemgebieden voor het internetten via het bedrijf afneemt en dat de snelheid waarmee men kan 'surfen', aanmerkelijk is verbeterd.

Ook dit keer kunnen de gedupeerde klanten voor een dergelijke korting in aanmerking komen. Voor elke dag dat de dienst niet beschikbaar is, moet Nederlands grootste kabelbedrijf twee dagen abonnementskosten vergoeden indien de storing niet binnen 24 uur is opgelost.

Op de portal van Chello staat inmiddels het volgende bericht:

Op dit moment worden alle getroffen Lancity modems in Noord-Holland opnieuw ingesteld, waarna Internet weer mogelijk is. De verwachting is dat rond 14:00 de problemen zijn verholpen.
De storing met de Lancity modems in Noord-Holland is opgelost volgens de gestelde verwachting. Hiermee is de verbinding met Internet weer mogelijk.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.