Kabinet Godzijdank gevallen!

Wat een farce! De wereldvreemde politieke partijen CU en D66 blijven dwarsliggen in een aangepaste asielwet. CU: te klein voor God en te dom voor een politieke partij. Snappen zij dan niet dat geloof en politiek als God en de duivel is? Niet dat ik daarin geloof maar dat terzijde. Het is niks! Heel Nederland ziet en merkt inmiddels de dagelijkse overlast van asielzoekers en het lijkt geen reet meer uit te maken wie daaraan schuldig is. Neem alleen het huisvestingprobleem. Duizenden statushouders wachten in de overvolle asielcentra op reguliere huisvesting, net zoals honderdduizenden Nederlanders.

In Ter Apel vormen zich inmiddels groepjes ‘burgerwachten’ die onherroepelijk het recht in eigen hand gaan nemen wanneer het ongedierte hun tuin of huis binnensluipt. Ongedierte? Twee grote politievakbonden in Frankrijk deden deze uitspraak, ik neem hem graag over. De echte asielzoeker moet altijd welkom blijven maar het godvergeten onvermogen van dit kabinet iets te doen aan het ongedierte dat altijd uit is op rottigheid en het daarmee verziekt voor de goedwillende vluchtelingen is tenenkrommend.

Nu is dit kabinet gevallen omdat CU en D66 de botervloten op hun voorhoofden niet wilden verminderen. Geen compromissen meer, gewoon doen wat vooral D66 wilde zoals zij alles in dit kabinet al naar hun hand zette met het dubieuze stikstofprobleem dat waarschijnlijk helemaal geen probleem is.

Nee, dit kabinet was vanaf het begin al kansloos. De politieke verschillen waren al te groot. Een land besturen is ‘zakendoen’, compromissen sluiten en met de bijbel als leidraad kun je geen compromissen sluiten omdat de bijbel altijd gelijk heeft. Het zou de CU sieren wanneer zij zich als politieke partij op zouden heffen.

Nederland zit vast onder een verstikkende deken. Het vlot maar niet met de toeslagenaffaire. De Groningers wachten ook nog steeds in hun ernstig beschadigde huizen. De tweedeling wordt steeds afschuwelijker en zichtbaarder: arm heeft straks niets meer en er zijn tegelijkertijd nog nooit zoveel Tesla’s verkocht.