Ik neuk niét met Heleen van Royen

Heleen van Royen is hot. Tenminste volgens de media. Misschien is het gebrek aan echt nieuws, maar Heleen wordt op handen gedragen. De boeken van de zelfverklaarde nymfomane vliegen als warme broodjes over de toonbank bij de Bijenkorf, V&D en de AKO, haar columns worden gretig gelezen door jong ťn oud en ook op de tv is ze niet meer weg te slaan. Ze mocht zondag zelfs komen opdraven bij Zomergasten, een voorheen elitair VPRO-programma waar alleen gasten kwamen van wie niemand had gehoord. Haar geheim? Geen idee. Misschien neukt ze iedereen die aandacht aan haar wil besteden. Daarom meteen deze disclaimer: ik neuk niťt met Heleen van Royen.

De mediahype die is gecreŽerd rond van Heleen van Royen is er een waar George Bush tijdens verkiezingstijd nog een puntje aan kan zuigen. In 2000 kwam ze vanuit het niets tevoorschijn met haar boek ‘De Gelukkige Huisvrouw’. Zogenaamd autobiografisch verhaalde Van Royen over een huismoeder met een psychose. Ze had zelf erg veel last ondervonden van deze ziekte, zo vertelde ze trots in elk programma dat haar maar wilde hebben.
Al snel was haar boek niet meer zo interessant om over te praten. Toch bleef ze een welkome gast in televisieprogramma’s waar steeds vaker haar open huwelijk met SBS6-presentator Ton van Royen ter sprake kwam. De betreffende interviewer zag je dan verlangend kijken, terwijl hij (of zij) Heleen met de ogen uitkleedde.

Om een mij niet helemaal bekende reden is Heleen voor vele mensen sexy, geil en begerenswaardig. Okť, ze is niet lelijk voor een vrouw van haar leeftijd. Maar als je haar hoort bazelen over psychoses, IsraŽl of voetballers heb ik niet iets van, ja, wat een leuke, spontane opwindende vrouw is die Heleen. Aan de andere kant, een vrouw die er voor uitkomt dat ze zich een slag in de rondte neukt is natuurlijk een buitenkans voor elke man met een partner thuis en/of bindingsangst. Ze zal namelijk niet de volgende ochtend bij je aan de ontbijttafel zitten, want dat doet ze gewoon thuis bij Ton en de kinderen.

Ik vraag me af of die wetenschap Rob Oudkerk de das om gedaan heeft. Dat hij in de kroeg alleen maar bezig was om Heleen zo gek te krijgen met hem te neuken. Het ‘mijn vrouw begrijpt me niet’ gesprekje werkt blijkbaar nog steeds. En Oudkerk moet gedacht hebben, als ze me zielig vindt neukt ze vast wel met me. Groot gelijk, waarom zou je naar de Theemsweg gaan als het ook gratis kan.
Zelf denk ik dat de aantrekkingskracht van Heleen niet schuilt in haar sexy oogopslag, die net zo fake is als Joey in Friends die vraagt ‘How are you doing?’ maar in het feit dat je enorm kunt lachen met haar. Dat bleek ook wel tijdens Zomergasten.

Dit programma bestaat al zeventien jaar maar pas sinds Joost Zwagerman het presenteert is het toegankelijk voor het gewone volk (lees: niet-VPRO-leden)en dus eindelijk leuk om te kijken. Zwagerman staat in tegenstelling tot ex-presentatoren Adriaan van Dis en Peter van Ingen wťl in het leven. En zo kwam het dat zelfs iemand als Heleen van Royen te gast mocht zijn.
Afgelopen zaterdag publiceerde Van Royen in Intermezzo van De Volkskrant een dagboek over procedure die voorafging aan de uitzending. In een eerste gesprek in Almere verscheen Van Ingen, tegenwoordig eindredacteur van het programma, vermomd met bril en blonde pruik op een terrasje. Het mocht namelijk niet uitlekken dat ze te gast zou zijn, zo verklaarde Van Ingen de maskerade. Nou weet ik niet hoe het met jou zit, maar ik zou Van Ingen niet eens herkennen al zat hij naast me op de bank.

Ook drukte Van Ingen haar op het hart dat ze haar mogelijke deelname (pas na wekenlange research besluit Van Ingen wie uitverkoren wordt als Zomergast) niet mocht verder vertellen, want ook dan zou het feest niet doorgaan. Natuurlijk moest de VPRO-producer haar ook een indiscrete vraag stellen, schreef Heleen in haar dagboek. Heleen is ooit met een schrijver naar bed gegaan en dus wilde Van Ingen weten hoe intiem zij en Joost waren.Hij zeulde Zwagerman zelfs mee naar huize Van Royen om met eigen ogen te zien hoe ze op elkaar reageerden.
Ook wilde de eindredacteur geen verhalen over haar open relatie, op zoiets plats zaten VPRO-kijkers immers niet te wachten. Wel moest er natuurlijk een fragment van Rob Oudkerk in. Toen Van Royen op aanraden van Theo van Gogh en Hans Teeuwen dit fragment wilde terugtrekken werd ze door de programmamakers omgepraat het wťl te doen.

De weg naar Zomergasten was lang, maar Heleen kwam, zag en overwon. Geen moeilijke fragmenten van een documentaire over Nepal, een politieke toespraak uit 1934 of een Argentijnse film over een boer die zijn oogst ziet mislukken. Nee, gewoon fragmenten over de huwelijksproblemen van Jan en Anita, een concert van Kane en internetporno van een ejaculerende vrouw.
Van Ingen zal wel iets anders hebben gekeken zondagavond. Of misschien stond hij deze fragmenten toe omdat ook hij met Van Royen naar bed mocht, wie zal het zeggen.

Heleen vooralsnog niet. En met welke schrijver ze het bed deelde overigens ook niet, noch in De Volkskrant, noch tijdens Zomergasten. Ik heb Heleen van Royen in ieder geval niťt geneukt. Nog niet, zou ik er aan toe willen voegen. Want voor je naamsbekendheid is het alleen maar goed. Zowel Rob Oudkerk als Ton van Royen zelf (die de kijkcijfers van zijn programma pas zag stijgen als ‘De Man Van’) werden pas echt nationale beroemdheden nadat ze aan Heleen werden gekoppeld. Mail me Heleen, mail me snel. Ik wil graag nog komend seizoen op televisie. Kusje.