FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 juli 2004

Politie valt huis wielrenner binnen

Politiemannen met kogelvrije vesten zijn maandag de woning van de Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke binnengevallen. Ook een ambulance en een medisch urgentieteam waren ter plaatse bij het huis in de omgeving van het Belgische Ieper. Volgens bronnen zou de wielrenner hebben gedreigd zelfmoord te willen plegen.

Mogelijk zou het gaan om een echtelijke twist die is geëscaleerd. De vrouw van Vandenbroucke verliet rond 13:15 uur het huis. Ongeveer een half uur later vertrok de wielrenner onder begeleiding van de politie.

Vandenbroucke (29) kwam twee jaar geleden in opspraak toen bij hem thuis onder meer de dopingsmiddelen EPO, amfetaminen, morfine en clenbuterol werden gevonden. Sindsdien wil het niet meer echt vlotten met zijn wielercarrière. Afgelopen weekend stelde ploegleider Giancarlo Ferretti van het Italiaanse team Fassa Bortolo, waarvoor Vandenbroucke rijdt, al duidelijk vragen over de wil en ambitie van de omstreden wielrenner om terug te keren op zijn oude niveau.


Inval huis Frank Vandenbroucke
Politiewagens en ambulance voor het huis van Frank Vandenbroucke

Steeds meer dak- en thuislozen

Steeds meer mensen maken gebruik van de dak-en thuislozenopvang van het Leger des Heils. Het aantal daklozen dat afgelopen vijf jaar gebruik maakte van de nachtopvang is met 36 procent gestegen. Het Leger dat volgens eigen zeggen ongeveer een kwart van de daklozen opvangt, geeft aan dat in die periode 21.404 mensen om onderdak hebben gevraagd.

Door geldgebrek raken steeds meer mensen hun woning kwijt en komen hele gezinnen op straat te staan. Bijna duizend kinderen jonger dan twaalf hebben geen dak boven hun hoofd. Dat geldt ook voor meer dan zevenhonderd bejaarden. Ze brengen de nacht door op campings, in centra voor nachtopvang of buiten op straat.

“De overheid is onvoldoende op de hoogte van de specifieke kenmerken en behoeften van een grote groep kwetsbare mensen. Daardoor krijgen zij niet de zorg en begeleiding waar zij recht op hebben”, aldus luitenant kolonel van het Leger des Heils, mevrouw Voorham.

Agnes Kant, kamerlid van de SP, deelt deze mening. In 2002 nam zij het initiatief voor het actiecomite Onderdak dat de problemen binnen twee jaar wilde oplossen. Maar de plannen hebben nauwelijks ergens toe geleid; ondanks het enthousiasme waarmee ze destijds werden ontvangen. ”De problemen zijn alleen maar groter geworden”, aldus Kant.

Gegijzelde Egyptische diplomaat vrijgelaten

Icoon Irak nieuwsDe Egyptische diplomaat Mohammed Mamdouh Helmi Qutb, die vrijdag in de Iraakse hoofdstad Bagdad ontvoerd werd, is door zijn gijzelnemers vrijgelaten omdat hij een 'goede moslim' is. Nieuwszender Al-Jazeera heeft een videoband vertoond waarop de vrijlating te zien is. Qutb omhelsde één van zijn ontvoerders.

Subheader
Mohammed Mamdouh Helmi Qutb werd
vrijdag in Bagdad ontvoerd


Het Egyptische ministerie van buitenlandse zaken heeft zijn vrijlating bevestigd. Volgens Qutb is er geen akkoord gesloten met zijn ontvoerders. De groep, 'De Brigade van Leeuwen van Allah', zou 'enorme sommen' geld hebben afgewezen die voor zijn vrijlating werden geboden.

Subheader
''Ik ben vrij. Ik bedankt God en iedereen die
voor mijn vrijlating heeft gewerkt,'' aldus Qutb (links op de foto)

Film over leven huidige paus op komst

Icoon Media nieuwsHet leven van paus Johannes Paulus II zal worden verfilmd. De rol van de Poolse paus, wiens eigenlijke naam Karol Józef Wojtyla is, zal worden gespeeld door zijn landgenoot Piotr Adamczyk. Dat meldden althans Poolse media. De film is gebaseerd op het boek 'Storia di Karol' van Gian Franco Svidercoschi.

De inmiddels 84-jarige Wojtyla werd in 1978 tot paus gekozen. Hij was daarmee de eerste niet-Italiaanse paus in ruim 450 jaar. De film zal zich overigens voornamelijk in Polen afspelen. Behalve Adamczyk spelen onder meer Klaus Maria Brandauer, Emmanuelle Béart en John Malkovich een rol in de film. Regisseur is de Italiaan Giacomo Battiato. Opnamen zullen in september van start gaan.

Teresa Heinz Kerry: 'En nu je bek dicht'

Icoon Buitenlands nieuwsDe Democratische presidentskandidaat John Kerry heeft vandaag zijn 65-jarige echtgenote Teresa Heinz Kerry verdedigd. Een journalist had haar gevraagd wat ze bedoelde met haar opmerkingen over 'on-Amerikaanse trekken' in de politiek. "Dat heb ik niet gezegd", zei Heinz Kerry tegen de journalist. "En nu je bek dicht."

''Mijn vrouw zegt wat ze denkt'', aldus John Kerry, die er verder luchtig over deed. De steenrijke Heinz Kerry, erfgename van het Heinz-imperium, komt wel vaker weinig diplomatiek uit de hoek. Ze beschrijft zichzelf als 'iemand met een vrije geest'.

Het hele gesprek tussen de journalist en Teresa Heinz Kerry is hier te vinden

Subheader
Teresa Heinz Kerry samen met John Kerry

Ik neuk niét met Heleen van Royen

Heleen van Royen is hot. De boeken van de zelfverklaarde nymfomane vliegen als warme broodjes over de toonbank, haar columns worden gretig gelezen door jong cn oud en ook op de tv is ze niet meer weg te slaan. Ze mocht zondag zelfs komen opdraven bij Zomergasten, een voorheen elitair VPRO-programma waar alleen gasten kwamen van wie niemand had gehoord. Haar geheim? Geen idee. Misschien neukt ze iedereen die aandacht aan haar wil besteden. Daarom meteen deze disclaimer: ik neuk niét met Heleen van Royen!

Column: Grand Prix van Duitsland

Ik schaam mezelf. Ik heb het ook een jaar of drie voor mezelf ontkend, maar er is geen ontkomen meer aan. In het begin vond ik de nieuwe Hockenheimring nog een gecastreerde versie van het karakteristieke circuit door de bossen, met de lange rechte stukken waar de rijders snelheden in de buurt van de 360 kilometer per uur haalden. En dan lagen daar, ergens in de schaduw van de bomen, opeens een paar prachtige chicanes waar inhalen mogelijk had moeten zijn - maar het nooit was. Het was ieder jaar weer een feest om te zien wat voor metamorfose de Ostkurve dat jaar weer had ondergaan.

Maar toen moest de baan opeens veranderd worden. Blijkbaar vond iemand, ergens, dat er nog te veel restjes karakter op de Formule 1 kalender stonden. En dus werd er weer een circuit verTilkeriseerd. De eindeloze rechte stukken door het bos werden opgegraven en beplant met bomen, en naast het Stadion werd een asfaltvlakte neergelegd waar met wat witte verf en kerbstones een circuit op werd getekend. Een verschrikking en een schande, vond ik het.

Maar na drie jaar op het nieuwe circuit moet ik toch toegeven dat de baan er beter van is geworden. Hoewel de oude baan nog wel eens een onvoorspelbaar resultaat op wilde leveren, veel te beleven viel er de laatste jaren niet. De herinneringen die er nu nog boven komen van de oude baan zijn dat de race soms zo saai was dat je minutenlang zat te kijken naar de superslomo's van auto's die tergend langzaam over de kerbstones van de Ostkurve reden. Dat een coureur bij 350 kilometer per uur een schroefje in z'n cockpit vastdraaide. Dat ondanks de lange rechte stukken en gevolgd door langzame chicanes niemand ooit inhaalde.

Dan de nieuwe baan. Die ziet er uit alsof de architect, Tilke, op een regenachtige zondagmiddag wat lijnen op een A4tje heeft geklad. Schijnbaar volledig inspiratieloos is het Tilke gelukt om zo veel mogelijk asfalt op een zo klein mogelijke oppervlakte te krijgen. Maar of het geluk is of talent - de man heeft wel een circuit ontworpen waar veel gevochten wordt (en kan worden) op de baan. De gevechten tussen Raikkonen en Montoya (2002) en Schumacher en Trulli (2003) waren al memorabel, en ook dit jaar zijn er weer prachtige momenten bijgekomen. De gevechten tussen Sato en Trulli en tussen Button en Alonso zijn het herinneren waard. Dat geeft deze baan in tegenstelling tot andere circuits toch een stukje karakter. Natuurlijk was het uiteindelijke resultaat weinig verrassend, maar welke race behalve Monaco heeft wel een verrassend resultaat gehad? En welke race zal dat nog hebben?

Zowel McLaren als BAR waren na de race zelfverzekerd dat Ferrari te verslaan zou zijn geweest. Maar ik betwijfel 't. Dat McLaren een fantastische prestatie heeft neergezet met de MP4/19B valt niet te betwisten. Maar zolang de prioriteiten nog liggen bij een grappige slogan op de zool van je schoen en niet bij een elementaire kwaliteitscontrole om te zorgen dat een vleugel het ook een race lang volhoudt, wordt het nooit wat. En ja, Button kwam nog dichtbij Schumacher aan het eind van de race. Maar dat Schumacher toen al driekwart race naar zijn fans aan het zwaaien was, en dat Schumacher's snelste ronde meer dan drie tiende sneller was dan die van Button wordt voor het gemak even vergeten.

Michael zegt dat hij zelf niet denkt dat hij alle overgebleven races dit jaar kan winnen, maar ik zie het hem wel doen. En het zou op een bepaalde manier ook wel kloppen: al jaren klagen fans en rijders dat alle banen steeds meer op elkaar beginnen te lijken. Is het dan ook zo gek dat iedere race dezelfde uitslag heeft?

Ared

Truck raakt stoplicht; voetganger komt om

Bij een verkeersongeval op het Mr. Visserplein in Amsterdam is maandagochtend een voetganger om het leven gekomen toen een truck met oplegger de bocht niet goed nam.

De vrachtwagen raakte met zijn achterwielen het verkeerslicht waarvoor de 42-jarige voetganger stond te wachten. Het verkeerslicht brak af en kwam vervolgens terecht op de voetganger. Deze raakte dusdanig bekneld dat hij ter plaatse overleed. De inzet van een traumahelicopter heeft niet meer mogen baten.

Het plein dat vlak achter het Waterlooplein ligt, staat bekend als één van de meest gevaarlijke verkeersknooppunten in Amsterdam.

[update] Zoon wil scheiden van zijn vader

Flying_Vee had ons via de nieuws-submit te melden:

De veertienjarige Patrick Holland wil van zijn vader af. De Amerkaanse tiener uit de staat Massachusetts heeft een aantal advocaten in de arm genomen om de zeggenschap van zijn vader over hem ongedaan te maken. Hij wil niet wachten tot zijn achttiende verjaardag. In 1998 bracht Patricks vader zijn moeder met geweerschoten om het leven.

Zijn vader, Danielis Holland, die gescheiden leefde van Patrick en zijn moeder, sloop op een nacht hun huis binnen en schoot het geweer, dat hij bij zich had, leeg op zijn vrouw. Hij werd opgepakt voor moord en is inmiddels veroordeeld tot levenslang.

Patrick die nu bij goede vrienden van zijn moeder woont wil niet meer met zijn vader geconfronteerd worden, ook niet indirect. Zijn vader heeft nog steeds het ouderlijk recht naar het welzijn van zijn zoon te informeren. Daarvoor moet hij een verzoek indienen bij Patricks nieuwe pleegouders, die daar vervolgens gehoor aan moeten geven. Patrick wil dit niet meer. Op de website die hij heeft opgezet om zijn moeder te herdenken schrijft hij: ”Je bent mijn vader niet, je hebt mijn leven kapotgemaakt, mijn thuis en mijn moeder van me afgenomen”.

De zaak die op 26 juli voor de rechter komt is volgens burgerrechtenorganisaties van groot belang ”omdat het er hier om gaat dat kinderen inspraak zouden moeten hebben in belangrijke kwesties die van invloed zijn op hun leven”, aldus Howard Davidson van de ‘American Bar Association Center on Children and the Law‘, in the Washington Post.

Dit zou de eerste keer zijn dat een kind officieel stappen onderneemt om van zijn vader te scheiden. Niet in alle Amerikaanse staten had het tot een verzoek om scheiding hoeven te komen. In sommige staten komen de ouderlijke rechten automatisch te vervallen wanneer binnen het gezin een moord is gepleegd.

update 21:45 uur

De vader heeft besloten tot een schikking. Hij geeft zijn ouderlijk recht op en voorkomt daarmee een rechtszaak.

''Nu ik weet dat ik de rest van mijn leven niets meer met hem te maken heb, voelt het alsof er een zware last van mijn schouders is gevallen'', aldus Patrick Holland.

Punten GP van Duitsland

De punten zijn berekend en de budgetten zijn verdeeld, voor sommigen zullen de punten anders zijn dan ze in de voorlopige puntentelling konden zien. Nick Heidfeld stond in de voorlopige telling als uitvaller met een motor probleem, dit bleek niet het geval te zijn aangezien het ging om een onderdeel in de achterwielophanging en is dus ook zodanig gewijzigd in de puntenverdeling.

Deze week is CittaR de onbetwiste winnaar, als enige behaalde hij 563 punten. De top 3 van de userteams klassement is ongewijzigd, Crowded gaat nog steeds aan de leiding met 4356 punten. Bij de subleagues was het team Loverleague de nummer één, het team behaalde 482 punten. In het overall klassement gaat wederom het team Inter-F1-Action aan de leiding met 3995 punten.

De volgende race op de agenda is de Grand Prix van Hongarije op 15 augustus, de coureurs hebben 3 weken om bij te komen maar zorg er wel voor dat je team op orde is voor 14-08-2004 om 00:01 uur want dan gaan we weer beginnen.

Schijfvormige UFO gezien boven Nederland

Zaterdag is er door verschillende mensen een schijfvormige UFO boven Nederland gezien. Een echtpaar uit Ruinen zag het bizarre object tussen Ruinen en Meppel, aldus RTV Drenthe. Een andere getuige zag het object bij Nijmegen.

De heer Nijmeijer en zijn vrouw zagen zaterdagochtend rond kwart over acht een schijfvormig object in de lucht zweven dat grijs/wit van kleur was. Het gevaarte was ongeveer honderd meter in diameter, en hing zo'n tweehonderd meter boven de grond, aldus de getuigen tegen RTV Drenthe.

Het voorwerp leek eerst rechthoekig te zijn, vermoedelijk het zijaanzicht. Daarna leek het te kantelen waardoor het ellipsvormig werd, en daarna rond. Het object bevond zich ten noordoosten van de oude weg van Ruinen naar Meppel, in het zuiden van Drenthe. Het fenomeen was minuten lang zichtbaar. Nijmeijer heeft geen verklaring voor de waarneming.

Een website waar men ufo-waarnemingen kan melden, meldt dat er die zaterdag drie soortgelijke meldingen binnen waren gekomen. Een van de getuigen, een 41-jarige inwoner uit Nijmegen, Gelderland, nam rond vijf voor negen 's avonds het object waar.

De getuige was in de tuin en zag een rond vliegend object. In de eerste instantie dacht hij dat het een luchtballon was, maar opeens schoot het weg en bleef op grote afstand hangen. De getuige pakte zijn videocamera en wist het object - nu echter op grote afstand - te filmen. Volgens de 41-jarige man is op de video te zien dat het object vervolgens plotseling verdwijnt.

Leipheimer tevreden

De Amerikaanse renner van Rabobank, Levi Leipheimer, reed zich voor een tweede keer in drie jaar in de top tien van de Tour de France. Hij is hiermee niet ontevreden maar is er wel van overtuigd dat hij nog beter kan.

In zijn eerste tour in 2002 dacht de Amerikaan nog "Ik ben tevreden, we zien wel wat er nog van komt." Maar nu is hij ervan overtuigd dat hij beter kan dan . "Ik verloor vier kostbare minuten op de Plateau de Beille en had een slechte dag bij de klimtijdrit op de Alpe d'Huez. Daar had ik me slecht opgewarmd. Ik besef dat ik beter kan dan dit, en dat maakt me blij."

Ondertussen kijkt Leipheimer nog vooruit naar de Olympische spelen, waarvoor hij geselecteerd is door de Amerikaanse bondscoach. Ook de wereldbekerwedstrijden van Zürich en San Sebastian staan nog op het programma.

Absint is nu al een groot succes

Icoon economisch nieuwsSinds afgelopen week de tot dan toe verboden drank Absint weer verkocht mag worden, beleeft slijterij Boorsma in Amsterdam 'gouden tijden'. Sinds afgelopen vrijdag, de dag dat de Absintwet werd afgeschaft, heeft Boorsma al zo'n 200 flessen van de groene drank verkocht.

Sinds 1909 werd de verkoop van de drank verboden, dit terwijl Absint in veel andere Europese landen wel legaal was. Vrijdag won Boorsma de rechtszaak, welke hij aanspande tegen de Absintwet. Sinds de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, waar zijn zaak zich bevindt, is opengebroken wegens werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn gaan de zaken een stuk minder. "Het is een goede financiële opsteker. De ellende voor de deur heeft me al veel omzet gekost. Deze financiële meevaller kan ik goed gebruiken", aldus de gelukkige Boorsma.

Belgische Olympische selectie gekend

De officiële selectie van de Belgische ploeg voor de wegrit in Athene werd vandaag door Bondscoach José Decauwer officieel bekend gemaakt.

De ploeg draait bijna volledig rond Peter Van Petegem, die al het hele jaar met de Olympische spelen in het achterhoofd zit en het parcours al verscheidene malen verkend heeft. Zijn persoonlijke helper Wim Vansevenant kreeg dan ook de voorkeur op Thierry Marichal die als reserve genoteerd staat. Axel Merckx die de Tour de France goed doorkwam mag mee als schaduwkopman, aangevuld door de ervaren Mark Wauters en de beloftevolle Philippe Gilbert.

Boogerd voelt zich gepasseerd

Michael Boogerd werd nog door niemand gevraagd om deel te nemen aan een criterium. Velen zouden hem afdoen als te duur, wat onzinnig is volgens Boogerd, omdat hij het nog met niemand over zijn prijs heeft kunnen hebben.

"Op basis van mijn voorjaar met tweede plaatsen in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik had ik toch gehoopt dat ik me aan het Nederlandse volk mocht tonen," vindt de Nederlandse topper. "Drie maanden later zijn de organisatoren van de criteriums mij blijkbaar vergeten."

Boogerd las dat hij te duur zou zijn, wat hem zeer verbaasde: "Op deze manier gooien zij mijn goede naam te grabbel. Ik neem hen dat bijzonder kwalijk, aangezien ik met niemand om de tafel heb gezeten."

Adriaanse doet aangifte van mishandeling

Co Adriaanse heeft aangifte gedaan van poging tot mishandeling bij de politie in Apeldoorn. Na een oefenwedstrijd tegen AGOVV werd Adriaanse van achter tegen zijn knie getrapt.

Na de trap heeft Adriaanse direct de aanwezige politie bij het incident geroepen. De belager werd op het veld aangehouden, maar omdat Ardiaanse geen zichtbaar letsel had, werd de belager weer vrijgelaten. Daarna heeft Adriaanse wel aangifte gedaan van poging tot mishandeling.

De woordvoerder van AZ bevestigde het voorval: "Het was een heerschap in een shirt van Ajax. Bij het verlaten van het veld schopte hij Co van achteren, terwijl kinderen om een handtekening vroegen. Adriaanse heeft meteen aangifte bij de aanwezige politie gedaan."

Nederlanders komen om bij ongeval in België

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een ernstig ongeval op de E19 tussen Breda en Antwerpen zijn vanmiddag vier mensen omgekomen. Teletekst van de Belgische TV-zender VTM meldt dat het waarschijnlijk om twee jonge Nederlandse stelletjes uit Breda en omgeving gaat, die in één auto op weg waren naar hun vakantiebestemming. De snelweg ter hoogte van het Belgische Sint-Job-in-'t-Goor is nog altijd afgesloten.

Het ongeval gebeurde kort na 15 uur, toen een vrachtwagen inreed op een file. De auto van het viertal raakte beklemd tussen twee vrachtwagens. Behalve de vier doden viel hierbij tevens een zwaargewonde te betreuren. Bij een ander ongeval in dezelfde file vielen tenminste één zwaar- en één lichtgewonde.

Nieuwe UCI-ranking: T-Mobile heerst

Een dag na de Ronde van Frankrijk zijn de nieuwe ranglijsten van de UCI bekend gemaakt. Zabel is nog maar eens officieel de beste renner van het peloton, en zijn ploeg, T-Mobile, belandt ook op een eerste plaats.

De Ronde Van Frankrijk heeft grote gevolgen gehad voor de UCI-ranglijst. Alessandro Petacchi, die faalde in deze 101de editie, moet zijn eerste plaats afstaan ten voordele van Zabel, Bettini en Rebellin. De overwinnaar van deze ronde van Frankrijk, Lance Armstrong, wipt haasje over met de andere grote rondewinnaar, Damiano Cunego.

De opvallendste stijgers zijn Thomas Voeckler, die 65 plaatsen stijgt en zilveren Andreas Klöden, die van plaats 145 in een ruk naar plaats 22 springt. Ook Boonen doet het goed. Door zijn twee ritzeges in de tour maakt de jonge Belg voor het eerst kennis met de top tien.

Top Twintig UCI-ranking elite mannen
1 (2) ZABEL Erik (TMO, DUI) 2181.00
2 (3) BETTINI Paolo (QSD, ITA) 2079.00
3 (5) REBELLIN Davide (GST, ITA) 1978.00
4 (1) PETACCHI Alessandro (FAS, ITA) 1863.00
5 (4) VALVERDE Alejandro (KEL, SPA) 1807.00
6 (7) ARMSTRONG Lance (USP, USA) 1717.00
7 (6) CUNEGO Damiano (SAE, ITA) 1604.00
8 (12) BOONEN Tom (QSD, BEL) 1508.00
9 (14) DI LUCA Danilo (SAE, ITA) 1429.00
10 (10) MARTIN PERDIGUERO Angel (SDV, SPA) 1374.00
11 (15) MCEWEN Robbie (LOT, AUS) 1371.00
12 (9) ULLRICH Jan (TMO, DUI) 1358.00
13 (11) BOOGERD Michael (RAB, NED) 1338.00
14 (13) VOIGT Jens (CSC, DUI) 1332.00
15 (23) BASSO Ivan (CSC, ITA) 1307.00
16 (24) HUSHOVD Thor (C.A, NOO) 1181.50
17 (17) FREIRE Oscar (RAB, SPA) 1111.00
18 (26) MANCEBO Francisco (IBB, SPA) 1099.00
19 (18) NOZAL Isidro (LST, SPA) 1076.00
20 (8) MAYO DIEZ Iban (EUS, SPA) 1044.60

48 (51) VAN HEESWIJK Max (USP, NED) 681.00
55 (58) DEKKER Erik (RAB, NED) 637.00
100 (92) VAN DIJCK Stefan (LOT, NED) 471.00

De beste ploeg van de Tour de France, T-Mobile, is nu ook de beste ploeg op de officiële lijsten. Ze snoepen die eerste stek af van CSC, die tweede wordt voor de blauwe trein van US Postal, die maar lieft acht plaatsen stijgen. Rabobank zakt na een matige Ronde nog een plaatsje en is nu zevende.

Top tien team ranking
1 (3) T-MOBILE TEAM (DUI) 6455.00
2 (1) TEAM CSC (DEN) 5993.00
3 (11) US POSTAL - BERRY FLOOR (USA) 5278.00
4 (2) SAECO (ITA) 5143.00
5 (4) GEROLSTEINER (DUI) 5132.75
6 (5) PHONAK (ZWI) 4897.00
7 (6) RABOBANK (NED) 4811.00
8 (8) QUICK STEP - DAVITAMON (BEL) 4704.00
9 (7) FASSA BORTOLO (ITA) 4540.00
10 (9) EUSKALTEL - EUSKADI (SPA) 4122.05

Yvonne, Brechtje en Orange in FOK!Radio

FOK!RadioKen je het nog? Ted de Braak die een complete familie in zijn studio had en allerlei vragen over elkaar aan deze familie stelden? Ook vanavond zal dat het geval zijn, alleen dan zal SunChaser deze rol op zich nemen. De familie Heslinga komt namelijk in de studio van FOK!Radio. Admin Yvonne, dochter Brechtje en zoon Mr.Orange zullen in de studio zijn. Manlief Iteejer is zoals altijd hun chauffeur, dus ook hij is aanwezig. Daarmee is de familie bijna compleet in de studio.

Over de 12-jarige Brechtje zijn al heel wat topics geopend op FOK! Toch is ze altijd verlegen als ze aan de telefoon komt. Of ze dat vanavond ook is, hoor je dus vanaf 20:00 uur.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort nu non-stop muziek met verzoekjes die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Daarnaast komt admin Breuls nog even aan de telefoon. Hij is op dit moment op Campzone aan het lannen. Verder draagt Sun zijn wekelijkse column voor en nemen we weer een kijkje in het nieuws van de afgelopen weekend, samengesteld door ChrisJX. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. Verder neemt Cynix zijn week op het forum met ons door, roddelen we met Yvonne en heeft Sun een column geschreven. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken.

Reacties of opmerkingen over de uitzending of over FOK! kun je nu ook kwijt via de telefoon. Bel nu naar 06 - 458 66646 (normaal tarief) en laat je reactie achter! De leukste reacties hoor je terug in de uitzending!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Marc Overmars beëindigt voetbalcarrière

Re_plaY en Maikuuul had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsDoor een knieblessure heeft Marc Overmars per direct zijn voetballoopbaan moeten beëindigen. Na 14 jaar profvoetbal en 86 interlands is er een einde aan de carrière van de 31-jarige profvoetballer van Barcelona en het Nederlands Elftal gekomen.

Overmars kon in het afgelopen seizoen al vaak geen hele wedstrijden meer spelen. In zijn rechterknie zat bijna geen kraakbeen meer, waardoor schokken niet goed meer werden opgevangen. Onder meer vanwege die blessure mocht Overmars bij Barcelona vertrekken.

De aanvaller speelde nog wel tijdens het afgelopen EK in Portugal. Van verschillende grote clubs uit Italië, Frankrijk en Engeland was interesse om de voetballer te contracteren. Na gespeeld te hebben voor Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal en Barcelona heeft hij er nu echter voor gekozen zijn voetbalcarrière te beëindigen.


Marc Overmars in actie
Marc Overmars in actie voor Barcelona

Meer voetbalnieuws is te lezen op de FOK! Voetbalmanager!!

'Mishandelde' Franse vrouw veroordeeld

Icoon Buitenlands nieuwsDe 23-jarige Française die loog over een mishandeling door een groep antisemitische jongeren is vandaag, door een rechtbank in Cergy-Pointoise, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.

Ook moet ze een verplichte psychiatrische behandeling ondergaan en een symbolisch bedrag van één euro betalen voor de schade die de Franse spoorwegen door de affaire hebben geleden. Het OM had zes maanden voorwaardelijk en een boete van 2000 euro geëist.

Subheader


De vrouw had ten onrechte verklaard dat ze met haar baby was belaagd door antisemitische jongeren. Zij zouden haar kleding met messen kapot hebben gesneden en hakenkruizen op haar buik hebben getekend, omdat ze dachten dat ze joods was.

De politie kon geen getuigen of bewijzen vinden voor de mishandeling. Wel kwam de politie erachter dat de vrouw al zesmaal eerder een valse aangifte had gedaan. Bij een huiszoeking in haar huis in de Parijse buitenwijk Aubervilliers vond de politie de markeerstift waarmee de hakenkruisen getekend zijn, de schaar waarmee haar haren waren afgeknipt en een credit card die ze als gestolen had opgegeven.

Uiteindelijk bekende de vrouw dat ze alles gelogen had. Vorige week zaterdag bood ze op de Franse televisie haar excuses aan.

Politie pakt naaktzwemmer op

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft een 24-jarige man uit Urmond opgepakt nadat een getuige meldde dat de man naakt in het kanaal zwom. Agenten die vervolgens een kijkje gingen nemen, zagen de man naakt tussen de struiken staan.

Hij probeerde vervolgens te vluchten, maar kon worden aangehouden. Op de plek waar de naaktzwemmer even daarvoor gestaan had, vond de politie een zwembroek en 'vieze boekjes'. Hij heeft een bekeuring wegens schennispleging gekregen.

VDB dreigt met zelfmoord

Wielrenner Frank Vandenbroucke heeft vandaag met zelfmoord gedreigd na een ruzie met zijn vrouw Sarah. De lokale politie is bij de renner thuis binnengevallen.

De lokale politie Ieper is maandagmiddag met een tiental agenten binnengevallen in de woning van wielrenner Frank Vandenbroucke in Nieuwkerke. Volgens het parket was er geen sprake van strafbare feiten. Politie noch het parket van Ieper willen meer uitleg geven.

Volgens omwonenden had Vandenbroucke ruzie met zijn vrouw, waarna hij met zelfmoord dreigde. Het dreigement werd blijkbaar zeer serieus genomen. Politie arriveerde in kogelvrije vesten en er kwamen een ambulance en een medisch urgentieteam ter plaatse.

De echtgenote van de renner verliet de woning rond 13.15 uur. Een half uur later verliet de renner, nadat de politie op hem had ingepraat en hem had gekalmeerd, onder politiebegeleiding de woning.

Gewonden na beschieten luidruchtige buren

Icoon Buitenlands nieuwsVijf mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in München. Een 66-jarige man was het lawaai van zijn buren zat en besloot met een pistool het vuur te openen. Hij beschoot zijn buren door de deur van hun appartement, waardoor twee mensen gewond raakten. Daarna beschoot hij twee buren in het trappenhuis, waarvan één in de hals werd geraakt.

De ander wist het pistool af te pakken en rende de straat op. De inmiddels gearriveerde politie dacht dat hij de schutter was en schoot hem in zijn arm.

Meer dan honderd agenten omsingelden vervolgens het woonblok. Even later bestormden agenten de woning van de schutter en troffen ze de 66-jarige man liggend in zijn eigen bloed aan. Hoe hij gewond is geraakt is onduidelijk.

Man probeert vliegtuig Air China te kapen

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens het Chinese nieuwsagentschap Xinhua heeft een 32-jarige geestelijk gestoorde man, Yang Jingsong, vandaag geprobeerd een vliegtuig te kapen. Het ging om een Boeing 737 van Air China, dat van Beijing naar Changsha onderweg was. De piloot maakte vervolgens een noodlanding op een vliegveld in Zhengzhou. Niemand raakte gewond.

De ongewapende man baande zich, bijna een uur na het opstijgen, schreeuwend een weg naar de cockpit van het toestel. Hij vertelde de piloten dat hij het vliegtuig wilde kapen en naar Zuid-Korea wilde vliegen.

De vliegtuigbemanning verzon vervolgens dat het vliegtuig even moest landen wegens 'het slechte weer.' Na de noodlanding werd de man gearresteerd en konden de passagiers hun reis met een ander vliegtuig vervolgen.

Co Adriaanse aangevallen na oefenwedstrijd

Kwezel en Patatzak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsNa de oefenwedstrijd AGOVV-AZ van afgelopen weekend is AZ-trainer Co Adriaanse door een man van achteren hard tegen zijn knie getrapt. Adriaanse heeft diezelfde dag aangifte gedaan bij de politie in Apeldoorn van een poging tot mishandeling.

Een woordvoerder van AZ bevestigt het voorval en zegt dat de belager een Ajax-shirt droeg. Toen hij bij het verlaten van het veld handtekeningen uitdeelde aan kinderen, schopte de man Co Adriaanse van achteren. Hij werd direct op het veld aangehouden, maar is vrijwel meteen weer vrijgelaten. "Omdat Co geen aanwijsbaar letsel had", aldus de woordvoerder van AZ.

Jordaniërs gegijzeld in Irak

Icoon Irak nieuwsMilitanten hebben in Irak twee Jordaanse chauffeurs ontvoerd en dreigen ze te executeren. Dat blijkt uit een videoband die 'The Associated Press Television News' vandaag ontving. De groep extremisten, die zichzelf het 'Mujahedeen Korps' noemt, eist dat het Jordaanse bedrijf waarvoor de chauffeurs werken, Rami al-Ouweiss, zijn samenwerking met het Amerikaanse leger binnen 72 uur stopt.

Op de video zijn zes gewapende, gemaskerde militanten te zien met voor zich op de grond de twee gegijzelde Jordaniërs. De mannen zijn geïdentificeerd als Fayez Saad al-Udwan en Ahmed Salama Hassan. Beiden zeggen goed behandeld te worden en smeken hun werkgever om te doen wat de gijzelnemers willen. Ze roepen de Jordaanse regering op daarbij te helpen.

Op de video is verder te zien hoe wapens tegen hun hoofd worden gehouden, terwijl ze zeggen dat álle buitenlandse bedrijven in Irak samenwerken met het Amerikaanse leger.

Zes jaar cel geëist wegens misbruik kleindochters

Icoon Binnenlands nieuwsVoor de rechtbank in Rotterdam is zes jaar cel geëist tegen de 70-jarige Mimoen Y., die jarenlang zijn kleindochters zou hebben misbruikt. De zusjes, die inmiddels 20, 17 en 12 jaar oud zijn, waren vaak bij hun opa en oma, omdat hun ouders werkten, en bleven daar ook vaak slapen.

Vaak sliepen ze tussen hun grootouders in. Op jonge leeftijd zou opa begonnen zijn hen te betasten en toen ze wat ouder waren verkrachtte hij hen. Volgens de meisjes wist hun oma ervan, omdat ze hen hoorde huilen.

Volgens officier van justitie S. Groen vond het misbruik plaats van 1990 tot in 2004. De verdachte heeft alles ontkend.

Huppelende potloodventer maakt Den Haag onveilig

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Haagse politie is op zoek naar een huppelende potloodventer die vorige week zondagochtend, bij een fietspad aan de Dedemsvaartweg, zijn lichaam liet zien aan een vrouw, die vervolgens aangifte deed. Het gaat om een man van rond de 25 jaar oud met een getint uiterlijk.

Hij is te herkennen aan zijn opvallende manier van voortbewegen. Mede omdat hij huppelt denkt de politie dat meerdere mensen iets moeten hebben gezien. Ook gezien het tijdstip waarop het incident zich voordeed. Zij is op zoek naar getuigen.

Will Smith geeft gratis concert in Amsterdam

Ter gelegenheid van de Nederlandse première van de sciene-fictionfilm I, Robot geeft rapper/acteur Will Smith vanavond een gratis miniconcert voor Pathé ArenA in Amsterdam.

Will Smith heeft van de Nederlandse première een minivakantie gemaakt. Gisteren liep hij ontspannen met zijn kinderenen door de binnenstad van Amsterdam.

De Amerikaanse ster komt vanavond om 19.30 uur aan bij Pathé AerenA. Rond 19.45 uur zal hij ongeveer vier liedjes ten gehore brengen op een speciaal daarvoor gebouwd podium voor de bioscoop. Volgens een woordvoerster wil Smith met het vertolken van zijn grootste hits de fans bedanken voor alle steun in de afgelopen jaren. Smith heeft nooit eerder opgetreden voor Nederlands publiek.

I, Robot is vanaf 5 augustus te zien in meer dan honderd bioscopen in Nederland.

Will bedankt zijn Nederlandse fans met liedjes.

Van Basten benadert Witschge

De NOS meldt dat Marco van Basten en John van 't Schip Rob Witschge hebben benaderd om assistent-bondscoach te worden.

De onderhandelingen tussen de KNVB en het duo Van Basten, Van 't Schip voorlopen voorspoedig en momenteel kijken de twee al naar het team dat rondom hun moet opereren. Eind deze week hoopt men de contracten te kunnen tekenen.

Rob Witschge is een van de mensen die benaderd is voor een positie bij het Nederlands elftal. Witschge is momenteel in Heemskerk trainer van de amateurs van ADO'20.

Willekeurigheid ten top

Zo af en toe kom je in een archief van oude websites wel eens vreemde dingen tegen. Hyperhero is zoiets, maar ook Work's Not Fun tovert wel even een glimlach op m'n gelaat. Over de ijscoman:
quote:
Good working conditions?
Driving in a aged truck blaring a rendition of "The Entertainer" at above ambient noise levels.
Rowdy teenagers "yelling obscenities and trying to tip your truck over".
Blamed for poor nutrition and noise pollution to creating traffic hazards and attracting pedophiles.
Als laatste nog even een test om te zien aan wat voor een mutatie je waarschijnlijk lijdt.

Tilburgse kermis trekt een miljoen bezoekers

leftDe Tilburgse Kermis heeft dit jaar volgens de gemeente Tilburg ruim een miljoen bezoekers getrokken. De tien dagen durende kermis haalde op roze-maandag de meeste bezoekers. Toen kwamen er 300.000 mensen naar de Brabantse stad. Ook vorig jaar haalde de grootste kermis van de Benelux hetzelfde aantal bezoekers.

De kermis van dit jaar was anders dan andere jaren. De exploitanten mochten bij wijze van experiment hun attracties vrijdag om 22:00 uur al open doen, in plaats van zaterdag. Verder gingen vrijdag de geruchten dat een aanslag op de kermis beraamd zou zijn. Dit bleek niet meer te zijn dan een overijverige journalist die maar eens vragen ging stellen. Daarnaast was er dit jaar voor het eerst een heus zes-gangen diner in het 50 meter hoge reuzenrad. Een aantal studenten van de middelbare hotelschool uit Tilburg rondden daarmee hun studie af.

Het weer werkte dit jaar niet echt mee. Zo trok de eerste zaterdag van de kermis noodweer over ons land. Een fors onweer zorgde ervoor dat de kermis even plat werd gelegd. Verder verliep de kermis rustig, al werden er 24 mensen aangehouden voor wangedrag. Dat is volgens de politie zeer gering. In een normaal uitgaansweekeinde worden in Tilburg tien tot veertien mensen aangehouden.

Zwaar weer boven Tilburg
Zwaar weer boven Tilburg

Bewoners van de binnenstad klaagden dit jaar veel over wildplassers, ondanks de 21 plaskruizen (mobiele urinoirs) die de gemeente op het terrein had neergezet. "Daar moeten we volgend jaar meer aandacht aan besteden. Het is heel vervelend als je 's ochtends wakker wordt in een penetrante urinelucht", aldus 'kermiswethouder' H. Janssen. Over geluidsoverlast werd opvallend genoeg minder geklaagd dan andere jaren.

Passagiers smeken agenten om bus te stoppen

De Franse gendarmerie heeft afgelopen weekeinde een Spaanse bus aangehouden, nadat passagiers van de touringcar de agenten via hun mobiele telefoons herhaaldelijk hadden gevraagd de bus tot stoppen te dwingen. De inzittenden waren van mening dat de geluiden die zij hoorden niet goed waren, maar de chauffeur weigerde te stoppen. Ook helde de bus erg naar één kant over.

De bus werd bij Virsac in het departement Gironde aangehouden, waar een garagehouder op verzoek van de gendarmerie een onderzoek verrichte. Hij concludeerde dat de remmen zowel rechtsvoor als -achter niet in orde waren en dat de carrosserie vrijwel permanent tegen de banden aanschuurde.

De passagiers konden hun reis na enkele uren oponthoud met een andere bus voortzetten.

Spaanse politie negeert auto verdachten aanslagen Madrid

Icoon Buitenlands nieuws De Spaanse politie heeft drie maanden lang een gestolen huurauto genegeerd die gebruikt is door verdachten van de aanslagen in Madrid afgelopen maart. Hierdoor is een deel van het bewijsmateriaal verloren gegaan. De auto bevond zich vlakbij een andere auto die door de verdachten was gebruikt en die wel meteen op 11 maart gevonden werd. In deze tweede auto bevond zich onder andere een koffer gevuld met patronengordels, een wekker en cassettebandjes met oproepen tot de 'heilige oorlog'.

De politie werd in juni gebeld door een omwonende van een parkeerplaats in Alcalá de Henares, waarvandaan drie van de vier treinen die later in Madrid zouden ontploffen vertrokken waren. Ze vond het verdacht dat een Skoda Fabia niet meer gebruikt leek te worden. Een verband met de Renault Kangoo die dertig meter verderop was teruggevonden met onder andere ontstekingsmechanismen en jihadbandjes ontging de politie.

Wel wisten ze snel te achterhalen dat de Skoda een huurauto van Hertz was, en dat deze in september al in Benidorm was gestolen. Hierop liet Hertz de wagen weghalen en grondig reinigen, zodat deze opnieuw gebruikt kon worden. Toen de koffer ontdekt werd, werd meteen de politie gewaarschuwd. Er waren toen echter al veel sporen verloren gegaan. Uit DNA onderzoek bleek later dat de auto door tenminste twee verdachten van de aanslagen gebruikt was.

Minister Jose Antonio Alonso van Buitenlandse Zaken liet zondag weten een grondig onderzoek in te stellen naar de misstanden. Wel was hij tevreden met de efficiëntie van het onderzoek nadat de koffer eenmaal gevonden was. "Vanaf het moment dat de koffer is geopend heeft de politie feilloos gewerkt."

Zoeken naar kinderporno geautomatiseerd

Afgelopen weekend berichtten we over een rechtszaak tegen de 40-jarige Geert U. uit Foxhol, die onder meer terechtstaat omdat hij onbewust kinderporno heeft gedwonload. Op zijn computer stonden tussen 140.000 'gewone' pornofoto's 33 afbeeldingen met kinderpornografisch materiaal. Omdat de politie feitelijk niet op zoek was naar kinderporno, men viel binnen op zoek naar drugs, vroegen vele users zich af of de politie één voor één 140.000 seksplaatjes was gaan doorspitten. In de reacties werd al gesuggereerd dat hier een speciaal computerprogramma voor is.

Toevallig schrijft het Nederlands Dagblad vandaag over dit computerprogramma wat in deze zaak gebruikt is, en hoe het werkt.

De inbeslaggenomen computer van U. werd automatisch gescand op de aanwezigheid van kinderporno door een computerprogramma van de politie. Het programma speurt op de harde schijf naar de unieke cijfercodes (hashcodes) die bij elke afbeelding horen. Die cijfercodes op de verdachte schijf worden vergeleken met de 1,3 miljoen kinderpornoplaatjes die door justitie zijn opgeslagen, die ieder een ook unieke hashcode hebben. Als er een match is, betekent het dat er kinderporno op de harde schijf staat.

Het automatische zoeksysteem is pas dit jaar, na een testfase in 2003, ingevoerd. Het is ontworpen door de politiekorpsen van Twente en Gelderland-Zuid, om tijd te besparen, maar ook om de rechercherurs te vrijwaren van het moeten bekijken van talloze ranzige afbeeldingen.

Ook op een computer van iemand die daadwerkelijk kinderporno verzamelt, is het programma handig. Zo iemand heeft vaak meer dan 100.000 foto's staan, waarvan het meeste seks met kinderen betreft. Die hoeven niet stuk voor stuk bekeken te worden. Het programma geeft aan hoeveel er tot de kinderporno behoren. Voor de rechtszaak hoeven er slechts een paar daarvan als bewijs aangedragen te worden.

--
Zie ook: Eis wegens onbewust downloaden kinderporno.

Dode door busongeluk in België

Icoon Buitenlands nieuwsVannacht is bij een ongeluk met een Tsjechische touringcar in België een persoon om het leven gekomen. Tien anderen raakten zwaargewond. Het ongeluk gebeurde omstreeks twee uur.

Volgens de Vlaamse radio botste de bus op een vrachtwagen op de snelweg E314 van Brussel naar Geleen ter hoogte van Heusden-Zolder, niet ver van de Nederlandse grens bij Limburg. De ravage was groot, wel is de weg inmiddels weer toegankelijk voor het verkeer.

Overmars beëindigt carrière

Vanwege zijn knieblessure heeft Marc Overmars per direct zijn voetballoopbaan beëindigd. Na 14 jaar profvoetbal en 86 interlands is het einde gekomen.

Overmars kon in het afgelopen seizoen al vaak geen hele wedstrijden meer spelen. In zijn rechterknie zat bijna geen kraakbeen meer, waardoor schokken niet goed meer werden opgevangen. Onder meer vanwege die blessure mocht Overmars bij Barcelona vertrekken.

Overmars speelde nog wel tijdens het afgelopen EK in Portugal. Van verschillende grote clubs uit Italië, Frankrijk en Engeland was nog wel interesse om de aanvaller te conctracteren. Na gespeeld te hebben voor Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal en Barcelona heeft hij er nu voor gekozen zijn voetbalcarrière te beëindigen.

US Postal verdient het meest

US Postal heeft deze Tour de France het meeste geld verdient. T-Mobile heeft, ondanks dat ze geen etappe wonnen, toch de tweede plaats in dit geldklassement.

Dankzij de etappezeges van Armstrong, de winst in de ploegentijdrit en uiteraard de gele trui, heeft US Postal in deze Tour de France 578.842 euro verdiend. T-Mobile verdiende 339.656 euro, zonder dat ze een etappe wisten te winnen, maar wel doordat ze het ploegenklassement wonnen. R.A.G.T. verdiende het minst met slechts 7.960 euro.

Het geldklassement:
1. US Postal 578.842 euro
2. T-Mobile 339.656 euro
3. CSC 183.880 euro
4. Quickstep-Davitamon 126.485 euro
5. Illes Balears 87.186 euro
6. Lotto-Domo 72.173 euro
7. Cofidis 65.766 euro
8. Credit Agricole 63.519 euro
9. AG2R 52.859 euro
10. Fassa Bortolo 49.495 euro
11. Gerolsteiner 41.355 euro
12. Rabobank 41.229 euro
13. FDJeux.com 38.956 euro
14. Brioches La Boulangere 33.198 euro
15. Phonak Hearing Systems 30.313 euro
16. Euskaltel 23.966 euro
17. Domina Vacanze 22.261 euro
18. Saeco 18.974 euro
19. Alessio-Bianchi 16.831 euro
20. Liberty Seguros 11.258 euro
21. RAGT Semences 7.960 euro

Vrouwen; met en zonder open dir

Loedertje kreeg via haar mail deze open dir vol met sappige plaatjes tegen en vroeg of iemand er iets mee kon. Nou; ik kan er wel iets mee

Dus zocht ik zelf nog even verder want 1 linkje in een blog is natuurlijk karig. Perfecte meisjes is bijvoorbeeld een goed begin.

Om af te sluiten introduceren ze in Amerika een nieuwe sport namelijk; het naakt-fietsen. Ik word er niet vrolijk van, maar misschien jullie wel.

Have fun!

Nieuw polsstokrecord Isinbajeva

Op de atletiekmeeting in Birmingham sprong Jelena Isinbajeva 4m89 hoog, dit is meteen de zesde keer dit jaar dat het wereldrecord Polsstokspringen bij vrouwen geslagen wordt.

De Russin was erg opgetogen na haar reuzesprong: "Het is fantastisch, verbluffend, te gek." Ze ontvangt voor deze prestatie dan ook 50 000 Dollar. Haar eigen wereldrecord werd op vier juli verbroken door Svetlana Feofanova, maar nu pakt ze die eer terug. Polsstokspringen is dus een discipline om naar uit te zien in Athene.

'Big Brother Sperma' op komst

BaRdmann had ons via de nieuws-submit te melden:

Een nieuwe realitysoap is op komst, dit keer wordt de winnaar degene wiens sperma het snelst het eitje van een vrouw weet te bevruchten. Het programma wordt gemaakt in Groot-Brittannië onder de pakkende titel: 'Make me a Mum' (Maak me moeder).

De realitysoap is een strijd tussen duizenden mannen die bereid zijn een eitje te bevruchten van een vrouw met een kinderwens. Eerst moeten die in vijf afleveringen de kinderloze vrouwen overtuigen met hun sex-appeal, karakter, gezondheid en conditie. Daarnaast spelen ook genetische overeenkomsten tussen het toekomstige ouderpaar en de kwaliteit van het sperma een rol.

Uiteindelijk kiest de vrouw twee kandidaten uit. Van deze twee finalisten wordt sperma afgenomen, en dat sperma wordt later op tv in de zesde uitzending gemengd in een vloeistof met het eitje van de vrouw. Door de allernieuwste technologieën toe te passen is vervolgens live te zien wiens spermacel het eerst het eitje bevrucht.


Spermarace

'Lijk' Bin Laden bevat gevaarlijk virus

Bordewolf, vic10us en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een foto met het vermeende lijk van Osama Bin Laden die nu over het internet circuleert bevat een gevaarlijk virus. De makers verzonnen een hoax waarin CNN meldde dat Bin Laden zelfmoord had gepleegd. Als bewijs zou er een foto te zien zijn met het lijk van de Al-Qaeda-leider.

Het bericht werd de afgelopen week via e-mail en nieuwgroepen verspreid. Wie de foto wilde zien moest het downloaden van een website. In plaats van de foto haalden nieuwsgierige internetters echter een zogenoemd Trojaans paard binnen waarmee hackers toegang kregen tot de computer.

Hoeveel computers inmiddels zijn besmet met 'het lijk van Bin Laden' is niet bekend. Specialisten waarschuwen geen onbekende bestanden te downloaden of onbekende e-mails te openen.

'Radicale joden bereiden aanslag voor'

hit_me had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Israëlische minister van Openbare Veiligheid is een groep radicale joden bezig met het voorbereiden van een aanslag op de al-Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem. Die aanslag moet er voor zorgen dat de Israëlische regering afziet van het plan zich terug te trekken uit Gaza.

De extremistische joden hopen dat de aanslag een dusdanige woedegolf onder de Palestijnen teweeg brengt, dat die gewapend in opstand komen. Israël zou zich dan niet meer kunnen terugtrekken uit de Gazastrook.

De moskee op de Tempelberg zou mogelijk aangevallen worden met een raket of een vliegtuigje vol explosieven. Meest waarschijnlijk is echter dat men de moslimleider van de al-Aqsa-moskee vermoord. Dat zou geen schade aan de moskee aanrichten of veel levens eisen, hetgeen in feite ook niet de bedoeling is. Het gaat erom de Palestijnen te provoceren.

Israëlische veiligheidsdiensten zouden de samenzweerders hebben laten weten op de hoogte te zijn van de plannen en gezegd dat ze moeten stoppen daarmee.

Saddam schrijft gedichten over Bush

Bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Wie denkt dat Saddam Hussein zich tijdens tijdens zijn eenzame opsluiting verveelt heeft het mis. Hij brengt namelijk een groot deel van zijn tijd door met het schrijven van gedichten, onder meer over zijn aartsrivaal George Bush. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Het dagblad heeft de informatie van de Iraakse minister voor Mensenrechten, Bakhtiar Amin, die Hussein zaterdag in de gevangenis bezocht. Behalve het schrijven van gedichten vult Saddam zijn dagen met tuinieren, lezen in de Koran en het eten van Amerikaanse muffins.

Bakhtiar Amin kon zich er niet toezetten Saddam Hussein aan te spreken, maar hij heeft hem wel geobserveerd. Volgens de minister ziet Saddam, die behandeld werd voor een te hoge bloeddruk en een prostaatinfectie, er gezond uit.

Keroppi bij de dierenarts

Keroppi bij de dierenarts

"En hoe oud is ze?" "Hmm een jaar of 7 schatten we." "En de kleur?" "Ehm ja... ik geloof dat ze het agouti noemen, maar bekijk zelf maar" Daar sta ik dan, voor de balie van de dierenartspraktijk en vis mijn cavia uit mijn tas. Eigenlijk was ik van plan om het beestje in een schoenendoos te vervoeren, maar door een pre-menstruele opruimbui van mijn moeder was er in het hele huis geen schoenendoos meer te vinden. En ach, als die jet-set keffertjes van beroemdheden het aankunnen om dag en nacht in een designer handtas meegesleept te worden, dan zou mijn stoere cavia die 10 minuten in mijn (uiteraard niet-design) tas ook wel overleven.
Sinds een tijdje had mijn cavia namelijk last van een Quasimodo-achtige aandoening: een grote bult aan de linkerkant van het hoofdje.
De dierenartsassistente besliste dat mijn cavia donkerbruin was en dat ik mocht plaatsnemen in de wachtkamer. Nog voordat ik me een kwartslag naar de u-vormig opgestelde stoeltjes had kunnen draaien, bleek mijn cavia al een charme-offensief richting de rest van de aanwezigen gestart te zijn.
"Oooh wat een schatje!" klonk het uit de mond van de dame die naast mij was opgedoken. "Wat heeft ie?" Ik wees naar de niet te missen bult op de linkerhelft van zijn kopje en de dame knikte begrijpend.

Nadat ik had plaatsgenomen in de wachtkamer hadden de andere aanwezigen (moeder, 2 kids en een hond) me al gelijk in de smiezen en bekeken semi-onopvallend wat dat meisje nou weer in haar handen had. "Maaaham, wat is dat voor beest" vroeg het kleine jongentje. "Een cavia." antwoordde ik snel. Voordat je het weet leren onwetende ouders hun kinderen aan dat het een marmot of een chinchilla is.
Aandachtig keken de drie naar het beestje in mijn armen, en vervolgens concludeerde het jongetje dat mijn cavia maar stom was.
Pardon! Was dit kind dan niet gevoelig voor de immer aanwezige charme van mijn huisdiertje? Het is dat wel een dame op leeftijd, maar ze pakt nog altijd iedereen in met de domme blik in haar oogjes. Hier moest een stokje voor gestoken worden, dus ik vroeg met zoetgevooisde stem: "Wil je 'm misschien even aaien?"
Ik had de woorden nog niet uitgesproken of het mannetje stond al naast me om uiterst voorzichtig (zoals kleine kinderen dat zo leuk kunnen) met zijn vingertjes even over het vachtje te strijken.
Snel liep hij terug naar waar hij vandaan kwam en deelde aan zijn zusje mede dat die cavia toch niet stom was. "Moet jij niet aaien?" voegde hij er nog aan toe.
Het meisje schudde met een ik-wil-wel-maar-daar-ben-ik-te-groot-voor blik 'nee'. En omdat ik weet dat je je met 8 jaar ook heel volwassen kunt voelen, liet ik het maar zo.

Op dat moment zwaaide de deur van de spreekkamer open en het gezelschap liep naar binnen. Ik bleef alleen achter met mijn beestje. Normaal klets ik wat tegen dat diertje aan, niet dat ik de illusie heb dat hij me verstaat (mijn cavia herkent enkel de woorden komkommer, paprika en eten) maar dat ze toch aan de toon van je stem wel wat kunnen afleiden. En ondanks dat de assistente vast en zeker wel gewend is dat mensen tegen hun huisdier praten, vond ik het toch wel een beetje gênant om hier een monoloog tegen dat beest te houden. Dus ik besloot het maar te houden bij een beetje achter de oortjes kriebelen.

Toen ik eindelijk aan de beurt was, hield in na binnenkomst mijn verhaaltje over het probleem en de dierenarts (een man met handen even groot als mijn cavia, als dat maar goed zou gaan) ging op onderzoek uit. Algauw bleek mijn vermoeden, een abces, juist te zijn. Uit een laatje werd een scherp mesje gehaald en een sneetje aan de asymmetrische linkerkant gemaakt. Niet veel later lag de halve behandeltafel vol met pus uit het gezwel.
Geen prettig gezicht, maar als dierenarts-in-spe vond ik dat ik daar maar tegen moest kunnen en bleef uitermate koel. Trouwens de foto’s van de melaatse mensen die ooit in een hoorcollege waren getoond waren vele malen erger, en die had ik ook zonder kokhalzen overleefd. Dus dit zou een fluitje van een cent moeten zijn.

Nog een prikje antibiotica en een inspectie van het bekje, de oorzaak was immers nog onbekend. Na enig overleg tussen eigenaar (ik) en dierenarts werd besloten om na enkele dagen een vervolgafspraak te maken om meer inzicht te krijgen in de oorzaak.

Ik kreeg een stevige hand en kon met een antibioticakuurtje naar huis.

Tourklassering Nederlanders dieptepunt

Met Michael Boogerd op de 74ste plaats als beste Nederlander, is dat de slechtste Tourklassering voor de beste Nederlander sinds de Tweede Wereldoorlog.

In 1999 had Boogerd al dezelfde "eer" door met zijn 56ste plaats de beste Nederlander te zijn. Eigenlijk zijn de jaren 1949 en 1951 nog slechter geweest, omdat toen alle Nederlanders uitvielen, maar daar is geen klassering aan verbonden.

De topvijf van slechtste klasseringen van de beste Nederlander in het Tourklassement: 1. Michael Boogerd 2004 (74e)
2. Michael Boogerd 1999 (56e)
3. Piet Damen 1961 (51e)
4. Maarten den Bakker 2000 (49e)
5. Eddy Bouwmans 1993 (45e)

The 100 worst porn movie titles!


Geniale site
met hilarisch commentaar op de 100 meest stupide pr0n titels. voorbeelden zijn o.a:

  • 46. TOPLESS BRAIN SURGEONS - No, I want you concentrating on my BRAIN during the operation ...
  • 54. LET'S PLAY ANAL TWISTER - That sounds somewhat painful. I'm glad you're not my friend.
  • 64. AUTOBIOGRAPHY OF A FLEA - Yay ! My girlfriend is infested with tiny mites ! I am so happy !

    en zo nog 100 andere

    Met dank aan Papa_Eend voor de submit

    Reviews van deze films kan je uiteraard submitten bij de frontpage .

  • Echtpaar bedreigd na opmerking over honden

    Big_Fat_Wombat had ons via de nieuws-submit te melden:

    Icoon Binnenlands nieuwsEen vrouw, die samen met haar man over de Oranjedijk in Vlissingen fietste, is gisteren door twee loslopende honden van haar fiets gevallen. Toen haar 60-jarige man vervolgens de eigenaren van de honden aansprak, reageerden die agressief door het echtpaar te bedreigen en de man bij de keel te grijpen.

    Het echtpaar heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft een onderzoek ingesteld. Een getuige, die ook werd bedreigd, zou het gebeuren hebben gefilmd. De politie hoopt dat deze getuige zich meldt.

    Brazilië Zuid-Amerikaans kampioen

    Brazilië is in Peru kampioen van Zuid-Amerika geworden. Het versloeg in de finale Argentinië door de strafschoppenserie met 4-2 te winnen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 gebleven. Het is de zevende keer dat de Brazilianen de Copa America veroveren.

    Argentinië was de betere ploeg en kwam in de 21e minuut verdiend op voorsprong: Kily Gonzalez schoot raak uit een penalty. Vlak voor rust kopte de verdediger Luisao Brazilië naar 1-1, dit na een vrije trap van Alex.

    Na rust hielden de Argentijnen het overwicht. Pas in de 87e minuut resulteerde dit opnieuw in een voorsprong, toen Delgado met een harde knal in de verre hoek schoot. De winst leek naar Argentinië te gaan, maar in de blessuretijd wist Adriano de bal toch nog in het doel te werken.

    De Copa America kent geen verlenging, enkel een strafschoppenserie. Voor Argentinië misten Andrès D'Alessandro en Gabriel Heinze de eerste twee penalty's, de Brazilianen deden het beter en schoten allemaal raak.

    Eerst denken, dan doen!

    Af en toe denk je wel eens; ik moet eerst denken, dan doen!
    Maar niet iedereen is zo slim

    Ook toen ik deze site open klikte en ook daadwerkelijk tegen een computer ging proberen mijn ogen zo lang mogelijk open te houden totdat de PC eerder knipperde dacht ik ook: "eerst denken, dan doen" want das natuurlijk echt nutteloos.

    Maar ook deze dames hadden eerst moeten denken voordat ze mensen gingen verkrachten etc. Maar bij sommige dames is dat de enige manier om sex te krijgen denk ik... toch?

    Gewonden bij massale vechtpartij op camping

    Icoon Binnenlands nieuwsGisterochtend zijn zo'n 25 mensen gewond geraakt toen een grote groep mensen slaags raakten met elkaar. Het voorval vond plaats in de kantine van een campingterrein in Schardam.

    Hoe de vechtpartij is ontstaan is niet bekend. Volgens de politie maakten de mensen geen onderscheid en sloegen ze zonder pardon op elkaar in. Uiteindelijk wist de politie de mensen uit elkaar te halen, niemand deed aangifte. Drie mensen moesten voor hun verwondingen naar het ziekenhuis. Bij een 30-jarige man schoot een schouder uit de kom. Ook liep een 26-jarige man uit Purmerend een gebroken kaak op en een 70-jarige man hield verwondingen aan zijn hoofd over van de vechtpartij.
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    special
    Random Pics van de Dag #1249
    preview
    Tales of Kenzera: ZAU
    special
    VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1248
    review
    The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
    ©FOK.nl e.a.