FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 augustus 2011

Nederlandse moordverdachte uitgeleverd aan Bolivia

De 35-jarige Nederlander Patrick van den B. die wordt verdacht van een dubbelde moord in Bolivia is woensdag aangekomen in de Boliviaanse stad La Paz, nadat hij door Peru was uitgeleverd. Dat meldt de Boliviaanse politie.

De man werd in februari opgepakt in Peru. De verdachte is afkomstig uit Leiderdorp. In 2008 zou hij in Bolivia zijn 29-jarige vriendin Lucy Luisa Molina Gonzalez en hun zes maanden oude baby hebben gewurgd, waarna hij op de vlucht zou zijn geslagen naar Peru. In Chili wordt hij bovendien verdacht van de moord op een andere vrouw.

Van den B. werd bij zijn aankomst geëscorteerd door de politie en naar de aanklager gebracht, waar de aanklacht tegen hem werd voorgelezen. De man ontkent de beschuldigingen.

Deal Londen en Bern over belastingontduiking

Zwitserse banken moeten 440 miljoen euro betalen aan Groot-Brittannië. Dat is onderdeel van een overeenkomst die een eind moet maken aan belastingontduiking. Dat heeft de Zwitserse regering woensdag bekendgemaakt.

Het Britse ministerie van financiën noemde de overeenkomst 'historisch'. "De overeenkomst maakt een eind aan het al langslepende misbruik van het Zwitserse bankgeheim door mensen die proberen de opbrengsten van belastingontduiking te verdoezelen. De verwachting is dat er vanaf 2013 miljarden ponden aan onbetaalde belastingen worden opgehaald voor de Britse schatkist", aldus het ministerie in een verklaring.

De Zwitserse Vereniging van Bankiers is blij met de overeenkomst. De organisatie zei dat Groot-Brittannië heeft ingestemd met een voorheffing, in plaats van een systeem waarbij automatisch gegevens van cliënten worden uitgewisseld. Zwitserse financiële instituties hebben grote moeite met een dergelijk systeem.

Zwitserse banken gaan nu een voorheffing innen op de tegoeden van Britten op Zwitserse rekeningen die tussen de 27 en 48 procent ligt. Bovendien mag de Britse regering per jaar van vijfhonderd mensen die zij verdenkt van belastingontduiking de gegevens opvragen.

Britten met een Zwitserse bankrekening is een inkeerregeling aangeboden. Ze kunnen eenmalig anoniem de achterstallige belasting betalen, of alsnog hun tegoeden opgeven, waarna er belasting wordt geheven.

Zwitserland heeft de afgelopen tijd een reeks vergelijkbare akkoorden met andere landen gesloten. Het land probeert daarmee het imago van belastingparadijs af te schudden.

Kok voorziet spanning tussen VVD, CDA en PVV

Oud-premier Wim Kok (PvdA) voorziet spanningen in het samenwerkingsverband tussen de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij de PVV. Hij spreekt daarover in een interview in het Financieele Dagblad, dat donderdag verschijnt. Een deel ervan staat al op de site van de krant.

,,CDA en VVD zien dat het Nederlands belang voor een deel in de kracht van Europese samenwerking ligt, maar de belangrijke gedoogpartij waarop dit kabinet steunt, neemt een radicaal andere houding in. Dat gaat kraken’’, aldus Kok.

Kok voorziet spanning tussen VVD, CDA en PVV
Kok voorziet spanning tussen VVD, CDA en PVV (Foto: ANP)

Fotograaf bij Utrechtse roltrap opgepakt

Een 26-jarige man uit Utrecht die mensen op de roltrap van het Jaarbeursplein in Utrecht aan het fotograferen was, is woensdag opgepakt. De man die weigerde zich te legitimeren, is meegenomen naar een politiebureau en heeft daar anderhalf uur vastgezeten, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het KLPD stelt dat de man zich hinderlijk opstelde toen hij de foto's nam. Op grond van de wet personenvervoer werd hem om een legitimatiebewijs gevraagd, dat wenste hij niet te overhandigen, waarna hij werd aangehouden. Uiteindelijk kon hij met een bekeuring op zak weer gaan nadat zijn identiteit was vastgesteld.

Een station is een veiligheidsrisicogebied, aldus het KLPD. "Als mensen foto's maken zonder daarvoor een verklaring te hebben en opvliegerig reageren is het vorderen van een identiteitsbewijs gerechtvaardigd", stelt het korps.

Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) kondigt aan Kamervragen te gaan stellen over de kwestie. "Het lijkt me dat onze agenten belangrijker werk te verrichten hebben." Daarbij komt het volgens hem vaker voor dat de politie en fotografen of journalisten met elkaar botsen.


Schokkerig live filmpje van de actie.
(met dank aan RolStaart-Beer)

[League Cup] Liverpool, Bolton maken geen fout

Ook vanavond werden er in Engeland wedstrijden om de League Cup gespeeld. Zowel in de eerste als in de tweede ronde stonden er partijen op het programma.

West Ham United, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League, wist de tweede ronde niet te bereiken. De ploeg verloor in eigen huis erg verrassend met 1-2 van Aldershot Town, dat uitkomt in de League 2, het derde niveau in Engeland. Liverpool trad in de tweede ronde aan tegen Exeter City, dat eveneens in de League 1 uitkomt. De ploeg won, mede dankzij een treffer van Luis Suárez met 1-3.

Uitslagen eerste en tweede ronde League Cup:

Eerste ronde:
Bristol City – Swindon Town 0-1
West Ham United – Aldershot Town 1-2

Tweede ronde:
Peterborough United – Middlesbrough 0-2
Exeter City – Liverpool 1-3
Blackburn Rovers – Sheffield Wednesday 3-1
Everton – Sheffield United 3-1
Bolton Wanderers – Macclesfield Town. 2-1

'Gezochte Turkse moslimextremist vraagt asiel aan'

Een gezochte Turkse moslimextremist heeft asiel aangevraagd in Nederland. Het gaat om een verondersteld kopstuk van de Turkse Hezbollah, een radicale moslimbeweging die in de jaren negentig op grote schaal aanslagen pleegde in Turkije, schrijft de Volkskrant.

Een speciale afdeling van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onderzoekt met de Nederlandse ambassade in Ankara of Abdulvahap E. betrokken is geweest bij ernstige misdrijven.

De advocaat van E., Henk Tadema, zegt in de krant dat zijn cliënt begin dit jaar in Turkije heeft gehoord dat hij bij verstek was veroordeeld tot een lange celstraf. "Maar het duurt even voordat een arrestatiebevel bij de grensposten is. Mijn cliënt heeft die tijd gebruikt om naar Nederland te vliegen."

De Turkse Hezbollah ('Partij van God') was met name in de jaren negentig actief en streed voor een islamitische staat in Zuidoost-Turkije, waar veel Koerden wonen. De beweging vermoordde prominente intellectuelen, overheidsfunctionarissen en activisten van de rivaliserende Koerdische afscheidingsbeweging PKK. De groepering heeft geen banden met de Libanese Hezbollah.

De nu in Nederland opgedoken E. runde voorheen in de Oost-Turkse stad Diyarbakir een boekwinkeltje waar Hezbollah geregeld vergaderde. Of hij in Nederland asiel krijgt, hangt af van het onderzoek van de IND naar zijn betrokkenheid bij ernstige misdrijven.

Orkaan Irene bedreigt oostkust VS

Orkaan Irene is woensdag uitgegroeid tot een storm van de derde categorie. Met windsnelheden van bijna 185 kilometer per uur koerst Irene af op de oostkust van de Verenigde Staten, zei het Amerikaanse orkaancentrum in Miami. Verwacht wordt dat de orkaan de komende dagen nog in kracht toeneemt.

Op een eilandje voor de kust van de staat North Carolina is inmiddels een begin gemaakt met evacuaties.

Maandag hield Irene huis in het Caribische gebied. In Puerto Rico werden bomen ontworteld en kwamen meer dan een miljoen mensen zonder stroom te zitten. Eén persoon kwam om het leven.

Ook in de Dominicaanse Republiek zorgde de orkaan voor problemen. Meer dan duizend Dominicanen werden geëvacueerd.


Orkaan Irene bedreigt oostkust VS (Foto: Novum)

Meer over Irene en andere orkanen vind je op ons forum.

Haase naar kwartfinale Winston-Salem Open

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Winston-Salem Open. De Nederlander was tijdens het ATP-250 toernooi in twee sets te sterk voor de Canadees Pierre-Ludovic Duclos; 6-4 en 7-5.

Haase had het alleen in de tweede set moeilijk met de nummer 323 van de wereld. De Canadees wist tot twee keer toe een break achterstand weg te werken, maar bij de derde moest hij toch capituleren. In de kwartfinale treft Haase de Oekraïner Alexandre Dolgopolov, die in drie sets te sterk was voor Grigor Dimitrov.

Kunstmatig Persoon vs Natuurlijk Persoon

Dat we allemaal radartjes zijn in een grote machine is duidelijk maar hoe is dat de zogenaamde echte vrijheid waar we zo naar snakken? Is jouw naam ook echt je naam of is het slechts een kwestie van inventarisatie?

In de submit vonden we het volgende filmpje dat niet zozeer een discussie over aluminium teweeg zou moeten brengen alswel één over het grotere plaatje. Skippen als je tetten of fails wilt zien.

Met dank aan oink_oink voor de submit.

Scary Movie 5 in de maak

Het vijfde deel van Scary Movie is in de maak. De producenten zijn hard aan het werk om de filmreeks weer vlot te trekken, schrijft de Amerikaanse filmsite Bloody Disgusting. Eerder was het plan remakes te maken van de films, die op zich al een persiflage zijn op bekende horrorfilms.

Wie in de nieuwe film gaat spelen is nog onbekend. Oude bekenden Regina Hall, Anthony Anderson en Kevin Hart hebben een contract aangeboden gekregen, Anna Faris niet. Stephen Leff, John Aboud en Michael Colton, die eerder de sportkomedie The Comebacks schreven, zijn benaderd voor het scenario.

Hoewel er dus nog vrijwel niets vaststaat, heeft producent Dimension Films de Amerikaanse premièredatum alvast op 20 april gepland. Een Nederlandse datum is nog onbekend.


Scary Movie 5 in de maak (Foto: Novum)

Pechstein vrijgesproken van dopinggebruik

Claudia Pechstein is door de Duitse schaatsbond vrijgesproken van dopinggebruik. De bond maakte bekend dat er geen bewijs is tegen de Duitse en ze daarom vrijspraak heeft gekregen. De 39-jarige Pechstein werd in 2008 geschorst voor het gebruik van bloeddoping.

De voormalig olympisch kampioene ontkende altijd dat ze bloeddoping gebruikt heeft. Zij gaf aan dat de hoge bloedwaarden, die bij haar waren gevonden, waren te wijten aan een erfelijke afwijking.

Cel geŽist voor overval in plaats van seks

Tegen drie verdachten zijn woensdag celstraffen tot drie jaar geëist voor het plegen van een overval op een woning in Wezep nadat via internet een afspraak voor betaalde seks was gemaakt. De drie worden ook verdacht van oplichting.

Een 22-jarige man uit Helmond hoorde woensdag voor de rechtbank in Zutphen drie jaar cel tegen zich eisen. Tegen een 21-jarige vrouw uit Deurne en een 24-jarige man uit Liesel werd twee jaar cel geëist.

De drie zouden in oktober hebben aangebeld bij een woning in Wezep, nadat de vrouw via internet een afspraak zou hebben gemaakt voor betaalde seks. Na het openen van de deur werd de bewoner mishandeld en bedreigd met een vuurwapen door het drietal. De overvallers namen een portemonnee, laptop, mobiele telefoon en geld mee.

De Helmonder zou daarnaast de bewoner van een woning in Veldhoven in november hebben opgelicht. Via internet werd op soortgelijke wijze als in Wezep een afspraak gemaakt voor betaalde seks. Er werd betaald, maar de seks kwam nooit.

De vrouw zou verder in Amsterdam en Gorinchem slachtoffers geld afhandig hebben gemaakt in ruil voor seks met haar. De seks vond ook toen nooit plaats. De 24-jarige man uit Liessel wordt eveneens verdacht van het oplichten van mensen in Amsterdam en Gorinchem.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

[CL] Ajax in derde pot tijdens loting

Ajax zal morgen, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League,  in pot 3 zitten. De Amsterdammers ontlopen daardoor onder meer Zenit St. Petersburg, Manchester City en Olympiakos.

De regerend landskampioen had lange tijd zicht op pot 2, maar de uitslagen in de laatste voorronde vielen in het nadeel voor Ajax. Zo wist Odense BK de voorsprong tegen Villarreal niet te verdedigen en waren onder meer Udinese en FC Twente niet in staat om te stunten.

Ajax ontloopt morgen een aantal grote namen, maar kan bijvoorbeeld wel gekoppeld worden aan Benfica, de bedwinger van FC Twente. De Portugese ploeg zit, samen met onder anderen AC Milan, Olympique Lyon en CSKA Moskou, in pot 2. In pot 1 zijn grote ploegen als FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid en Internazionale te vinden.

Ook in pot 4 zitten, behalve de kleinere ploegen, grotere namen als Borussia Dortmund en Napoli. De loting voor de Champions League begint morgenavond om 18:00 uur. In totaal zijn er achttien landen vertegenwoordigd in de poulefase van de Champions League.

Pot 1
Manchester United (Eng)
FC Barcelona (Spa)
Chelsea (Eng)
Bayern München (Dui)
Arsenal (Eng)
Real Madrid (Spa)
FC Porto (Por)
Internazionale (Ita)

Pot 2

AC Milan (Ita)
Olympique Lyon (Fra)
Shaktar Donetsk (Oek)
Valencia (Spa)
Benfica (Por)
Villarreal (Spa)
CSKA Moskou (Rus)
Olympique Marseille (Fra)

Pot 3

Zenit St. Petersburg (Rus)
Ajax
Bayer Leverkusen (Dui)
Olympiakos (Gri)
Manchester City (Eng)
OSC Lille (Fra)
FC Basel (Zwi)
BATE Borisov (W-Ru)

Pot 4
Borussia Dortmund (Dui)
Napoli (Ita)
Dinamo Zagreb (Kro)
APOEL Nicosia (Cyp)
Trabzonspor (Tur)
Racing Genk (Bel)
Viktoria Plzen (Tsj)
Otelul Galati (Roe)

[EK] Van Ass: "Geen aanpassingen tegen Belgen"

De Oranjemannen hebben zich met de overwinning op Ierland geplaatst voor de halve finale van het EK tegen België en de Olympische Spelen in Londen. Bondscoach Paul van Ass is er dolblij mee. Vooral over de manier waarop het gebeurde.

"Ik ben echt heel blij dat we onze doelstelling hebben behaald: plaatsing voor de Spelen," stelde Van Ass tijdens de persconferentie. "Maar ik heb wel tegen onze jongens gezegd: die gasten van Ierland gaan er echt voor. Het moest bij ons dus wel op een volwaardige manier gebeuren. Hoe vaak zijn dit soort wedstrijden niet gelijk geëindigd of met een andere moeizame uitslag? Ik had geen zin in verhalen na afloop waarin na afloop wordt geconcludeerd: Je bent wel geplaatst, maar de manier waarop verdiende geen schoonheidsprijs. Dat zou jammer zijn geweest."

Van Ass gaf toe dat er nog genoeg mis ging bij zijn team, maar defensieve aanpassingen wil hij tegen de Belgen niet maken. "Welnee. Ik wil helemaal geen aanpassingen maken achterin. Ik vind het veel belangrijker dat we meer gaan scoren. We moeten er gewoon meer maken en dan zit je altijd goed. De volgende twee wedstrijden zullen moeten bewijzen of het systeem werkt. Ik ben net zo nieuwsgierig over de uitkomst als jullie."

De strafcorner van Taeke Taekema liep tegen Ierland trouwens weer als vanouds. "Dat klopt, maar wat ik nog belangrijker vind is dat we Taeke en Robert van der Horst op een gegeven moment wat centraler hebben neergezet om de distributie te verzorgen. Dat liep heel erg goed. Bij Taeke gaat het dus om veel meer dan alleen die strafcorner."

[CL] Uitslagen vierde voorronde (24/08/2011)

Vanavond werden de laatste vijf returns uit de vierde voorronde van de Champions League afgewerkt. Behalve FC Twente kwamen vanavond ook grote ploegen als Arsenal en Olympique Lyon in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden. Morgen om 18:00 uur vindt de loting voor de groepsfase plaats.

Uitslagen vierde voorronde Champions League:

Thuis Uit Uitslag
FC Rubin Kazan (Rus)
Olympique Lyon (Fra)
1-1 (1-3)
Viktoria Plzen (Tsj)
FC Kopenhagen (Den)
2-1 (3-1)
Benfica (Por)
FC Twente (Ned)
3-1 (2-2)
Sturm Graz (Oos)
BATE Borisov (Wru)
0-2 (1-1)
Udinese (Ita)
Arsenal (Eng)
1-2 (0-1)

dikgedrukt = naar groepsfase Champions League

[CL] Uitslag Benfica - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De koploper verloor in Portugal met 3-1 van Benfica, wat na het gelijke spel van vorige week (2-2) genoeg was voor de Portugezen.

Vanaf minuut één werd FC Twente onder druk gezet door Benfica. Een half uur lang zetten de Portugezen alles vol op de aanval. Schoten van Cardozo en Gaitan gingen net voorlangs en ook was keeper Mihaylov enkele keren attent.

Na dat half uur kregen de Enschedeërs meer vat op het spel van Benfica en kon het ook de aanval opzoeken. Ruiz kreeg daardoor nog een goede kans, maar zijn schot krulde net voorbij de goal. In de slotminuut van de eerste helft wist Benfica nog één keer Mihaylov te bestoken. De goalie kon het schot van Cardozo met een uiterste inspanning, waarbij hij zichzelf blesseerde, nog net uit de goal houden.

Direct na rust was het dan toch raak voor Benfica. Een vrije trap werd door Luisao doorgekopt en Witsel maakte het af met een omhaal. Amper een kwartier later was het pleit definitief beslecht toen Luisao een corner vrij binnen kon koppen.

Witsel kon niet veel later zelfs de 3-0 binnen tikken. Cardozo speelde de Belg vrij, die oog in oog met Mihaylov niet faalde. Daarna kreeg Twente via Ruiz en John nog kansen om de score draaglijker te maken, maar beide inzetten werden gered door Artur. De eretreffer kwam er alsnog via Ruiz, die vijf minuten voor tijd Artur met een kopbal verschalkte.

Meer zat er echter niet in voor Twente, dat zich tevreden moet stellen met een plaats in de groepsfase van de Europa League. Benfica zal morgen horen wie zijn tegenstanders worden in de groepsfase van de Champions League. Daar kan het onder andere landskampioen Ajax treffen.

Benfica

3 - 1

FC Twente

 46' Witsel
 59' Luisao
 66' Witsel
   84' Ruiz 
 
 Gele kaart: M. Perreira, (Benfica), Douglas, (FC Twente)
 
Stadion: Estadio da Luz, Lissabon
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Felix Brych (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Artur
M. Perreira
Luisao
Garay
Emerson
Gaitán (César/74)
Garcia
Witsel
Nolito (Matic/74)
Cardozo (Saviola/84)
Aimar
  Mihaylov
Cornelisse
Douglas
Wisgerhof
Tiendalli
De Jong
Brama (Landzaat/76)
Janssen (John/60)
Ruiz
Janko
Berghuis (Bairami/60)

Onderzoek in zaak-Hillis op Aruba afgerond

Justitie op Aruba heeft het onderzoek naar Stanley Hillis op het eiland afgerond. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM woensdag. Dinsdag werd bekend dat vorige week een villa van de geliquideerde topcrimineel in beslag is genomen.

In tegenstelling tot het onderzoek in Nederland was het onderzoek naar Hillis op Aruba volgens de zegsvrouw kleinschalig. De waarde van het huis wil het OM niet prijsgeven. Of Hillis nog meer bezittingen op Aruba kan het OM niet zeggen. Het onderzoek werd gedaan in samenwerking met de nationale recherche.

De 64-jarige Hillis werd in februari doodgeschoten in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Hij werd op dat moment op een afstand van enkele meters door rechercheurs in een aanhangwagen afgeluisterd. Op het hoofd van Hillis stond een hoge prijs in de onderwereld. Voor de moord op de crimineel is nog niemand aangehouden.

Hillis werd al sinds de jaren tachtig gerekend tot de top van de Amsterdamse onderwereld. In 1979 schoot hij een politieagent dood. De in 2004 vermoordde vastgoedmagnaat Willem Endstra zei dat hij door Hillis, Willem Holleeder en Dino S. werd afgeperst.

Peru getroffen door zware aardbeving

Een zware aardbeving heeft woensdag een dunbevolkt gebied in het noorden van Peru getroffen. Vooralsnog zijn er geen meldingen van schade of persoonlijke ongelukken.

De beving had een kracht van 7 en had plaats op een diepte van 145 kilometer, aldus de Amerikaanse geologische dienst USGS. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Pucallpa, nabij de grens met Brazilië. De trillingen konden tot in de Peruaanse hoofdstad Lima worden gevoeld.

Volgens het Peruaanse Geofysische Instituut voelde de beving aan als een beving met een kracht van 5, omdat ze plaatsvond op grote diepte.

NMa: Wegener moet miljoenenboete echt betalen

Uitgever Wegener en vijf leidinggevenden moeten de door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) opgelegde boetes van in totaal ruim twintig miljoen euro echt betalen. De NMa heeft de bezwaren van het uitgeverijconcern en de beboete leidinggevenden ongegrond verklaard, meldt de waakhond woensdag.

Vorig jaar juli werd bekend dat de NMa de uitgever en vijf leidinggevenden boetes had opgelegd, omdat Wegener zich volgens de waakhond niet heeft gehouden aan een voorschrift dat de uitgever in 2000 werd opgelegd rond de overname van BN/De Stem.

Wegener, eigenaar van onder meer de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), nam in 2000 VNU Dagbladen over. Daardoor werd de uitgever ook eigenaar van BN/De Stem. De activiteiten van PZC en BN/De Stem overlappen elkaar in Zeeuws-Vlaanderen.

Via het voorschrift, dat Wegener overigens zelf had aangedragen, was geregeld dat de beide dagbladen onafhankelijk van elkaar zouden blijven. Ook moest Wegener beide titels blijven verspreiden in Zeeuws-Vlaanderen. Daardoor zou de keuzevrijheid van de lezer niet verder worden beknot en zouden prijsverhogingen worden voorkomen.

Na een klacht van een lezer stelde de NMa een onderzoek in, waaruit bleek dat inmiddels sprake is van één nieuwsorganisatie, waarin het redactioneel en commercieel beleid tussen BN/De Stem en PZC voor Zeeuws-Vlaanderen is afgestemd. Daarbij wordt nauw samengewerkt, kopij uitgewisseld en de nieuwsgaring afgestemd.

Wegener kreeg een boete van negentien miljoen euro. De leidinggevenden kregen boetes variërend van 150.000 tot 350.000 euro voor hun rol in de zaak. In totaal moeten zij 1,3 miljoen euro ophoesten.

Het ongegrond verklaren van de bezwaren betekent ook dat Wegener het voorschrift waarmee de onafhankelijkheid tussen de dagbladen PZC en BN/De Stem in Zeeuws-Vlaanderen wordt gegarandeerd, moet uitvoeren. Anders wordt een dwangsom opgelegd.

De uitgever en leidinggevenden kunnen overigens nog wel beroep aantekenen bij de rechtbank in Rotterdam en eventueel hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

McLaren past DRS aan voor Spa-Francorchamps

Het Formule 1-team McLaren neemt naar de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps een verbeterd DRS-systeem mee. De verbeterde beweegbare achtervleugel moet er voor zorgen dat de Britse renstal haar eerste poleposition van het seizoen 2011 kan halen.

"We hebben hard gewerkt aan onze DRS. We denken dat we hierdoor competitiever kunnen zijn. Het wil dit seizoen maar niet lukken in de kwalificaties, maar ik heb goede hoop dat het snel beter gaat dankzij de updates die gepland staan voor de komende twee races," zei McLaren-directeur Jonathan Neale in een persconferentie.

Samenwerking Gay Krant en politie om homomoorden

De politie IJsselland gaat samen met de Gay Krant aandacht vragen voor drie onopgeloste moorden op mensen uit de homogemeenschap in de jaren negentig. De politie hoopt zo nieuwe informatie over de zaken te verzamelen en de dossiers te kunnen heropenen. Dat melden de politie en de Gay Krant woensdag.

De moorden zijn gepleegd in Zwolle en Deventer en waren extreem gewelddadig. De slachtoffers waren de 75-jarige kolenhandelaar Harry Zunnebeld, de 46-jarige oud-topman Hugo Bootsma van Randstad Holding en de uit Bosnië gevluchte Hebib.

Volgens directeur Opsporing van regiokorps IJsselland Lute Nieuwerth is er een kans dat er nieuwe informatie aan het licht komt. "De publiciteit is specifiek gericht op de homogemeenschap. Mogelijk bevinden zich in dat milieu mensen die meer weten en nu naar voren komen."

Clip Armin van Buuren honderd miljoen keer bekeken

De videoclip bij het nummer In & Out of Love van Armin van Buuren en Sharon den Adel is ruim honderd miljoen keer bekeken op Youtube. Het lied staat sinds augustus 2008 op de website.


Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love (Official Music Video)

In and Out of Love was ook in de Nederlandse hitlijsten een succes. Het nummer bereikte de tiende positie in de Single Top 100 en bleef 24 weken in de lijst plakken. Armin van Buuren is dolblij met de mijlpaal op Youtube. "Jippie. Honderd miljoen kliks voor In and Out of Love. Bedankt!", twittert hij.

De 34-jarige Nederlander staat al vier jaar bovenaan het lijstje van beste dj's ter wereld, de DJ Mag Top 100. Hij is momenteel bezig met optredens in Europa en gaat binnenkort naar de Verenigde Staten met zijn Armin Only - Mirage-toer.


Clip Armin van Buuren honderd miljoen keer bekeken (Foto: Novum)

Jongen steelt dertien scooters in een klap

Een 18-jarige jongen uit Ermelo is maandag opgepakt voor de diefstal van dertien scooters eind juli bij een bromfietshandel in zijn woonplaats. De jongen heeft bekend en zegt de diefstal van de scooters in zijn eentje te hebben uitgevoerd, meldt de politie woensdag.

Twee scooters waren de dag na de diefstal al opgedoken in Ermelo. De politie kwam de jongen op het spoor na onderzoek. Tien van de dertien scooters zijn intussen teruggevonden.

[EK] BelgiŽ opponent Oranje in halve finale

België zal vrijdag de tegenstander zijn van Nederland in de halve finale van het Europees kampioenschap hockey in Mönchengladbach. De Belgen wonnen met 3-2 van Spanje, wat genoeg was om tweede te worden in groep A.

Het duel tussen Spanje en België werd een waar spektakelstuk. Spanje nam een 2-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de vice-olympisch kampioen. Maar in de tweede helft sloegen de Belgen genadeloos toe door drie keer te scoren, waarvan vooral de laatste van Jerome Dekeyser van ongekende schoonheid was.

België won met 3-2 en gaat niet alleen naar de halve finale van het EK, maar ook naar de Olympische Spelen. Spanje kan alleen naar Londen als het volgend jaar een kwalificatietoernooi weet te winnen.

Trabzonspor vervangt FenerbahÁe in CL

Trabzonspor zal komend seizoen toch uitkomen in de Champions League. De nummer twee van de Turkse competitie vervangt Fenerbahçe, die eerder vandaag uit het miljoenenbal gehaald werden omdat ze betrokken zijn bij een groot omkoopschaal in het Turkse voetbal. Dit heeft de UEFA vandaag bekend gemaakt.

Trabzonspor kwam als nummer twee van de competitie uit in de voorrondes van de Champions League, maar ging daarin onderuit tegen Benfica. Het zou nu in de vierde voorronde van de Europa League uitkomen tegen Athletic de Bilbao, maar die wedstrijd gaat nu niet meer door. De Spaanse club wordt rechtstreeks toegelaten tot de Europa League.

De UEFA-reglementen schrijven voor dat wanneer een club niet kan deelnemen aan Europees voetbal deze vervangen dient te worden door de eerste ploeg uit hetzelfde land die daarvoor in aanmerking komt. Dit was dus Trabzonspor, ook al is ook deze club  verdachte in het omvangrijke omkoopschandaal.

'Stekker uit realityshow Paris Hilton'

De Amerikanen lijken genoeg te krijgen van Paris Hilton. Haar nieuwe realityshow The World According to Paris krijgt waarschijnlijk geen tweede seizoen, schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine op basis van bronnen rond de show.

The World According to Paris is nooit een succes geweest voor de zender Lifetime. De eerste aflevering in juni trok slechts vierhonderdduizend kijkers. De volgende afleveringen trokken nog minder kijkers, ondanks verwoede pogingen van Paris om meer mensen te interesseren voor haar show.

In de realityshow was onder meer te zien hoe Paris haar taakstraf uitvoerde. Die kreeg de hotelerfgename omdat ze met haar toenmalige vriendje werd gearresteerd in Los Angeles. Ook recensenten maakten de televisieserie af, de New York Times schreef dat Paris overkomt als 'een walkman in het tijdperk van de iPod'.

Vier Italiaanse journalisten ontvoerd in LibiŽ

Vier Italiaanse journalisten zijn woensdag in Libië ontvoerd. Hun chauffeur werd omgebracht, vermoedelijk door aanhangers van het regime van de Libische leider Moammar Gadhafi. Dat heeft het Italiaanse ministerie van buitenlandse zaken bekendgemaakt.

Twee van de journalisten doen verslag voor de Corrierere delle Sera, een werkt voor La Stampa en een doet verslag voor Avvenire, de krant van de Italiaanse Bisschoppenconferentie. De vier reden op een snelweg richting de Libische hoofdstad Tripoli en werden nabij Zawiya ontvoerd.

De verslaggever van Avvenire, Claudio Monici, belde met de redactie van de krant in Milaan om te zeggen dat ze alle vier in orde waren en meegenomen waren naar een huis. Waar dat huis precies ligt is onduidelijk.

[US Open] Djokovic voert plaatsingslijst aan

Novak Djokovic voert voor het eerst in zijn carrière de plaatsingslijst van de US Open aan. Dat maakte de organisatie van het toernooi in New York vandaag bekend.

De Serviër is sinds Wimbledon de nummer één van de wereld. Djokovic stootte Rafael Nadal van zijn troon. De Spanjaard is als tweede ingeschaald voor de Zwitser Roger Federer.

Caroline Wozniacki voert zoals gebruikelijk de plaatsingslijst bij de vrouwen aan. De Russinnen Vera Zvonareva en Maria Sharapova zijn de nummers twee en drie.

Djokovic voert plaatsingslijst US Open aan
Djokovic voert plaatsingslijst US Open aan (Foto: ANP)

[WK judo] Teleurgestelde Elmont ziet lichtpuntjes

Dex Elmont behaalde vandaag weer een zilveren medaille op het WK judo. Net als in 2009 in Rotterdam verloor de judoka de finale. Dit keer bleek de Japanner Riki Nakaya te sterk voor Elmont, die de partij verloor nadat hij een straf kreeg voor passiviteit.

"Ik ben teleurgesteld, want ik ben weer tweede," was de logische reactie na zijn partij tegen de NOS. "Toch was het niet slecht, want op het grand slam van Parijs verloor ik op ippon kansloos van Nakaya. Deze partij was al veel beter."

Spanje verbiedt protest tegen bouw moskee

De autonome Spaanse regio Catalonië heeft woensdag een demonstratie tegen de geplande bouw van een moskee verboden. Het regiobestuur vreest dat de demonstratie leidt tot geweld. Dat heeft het ministerie van binnenlandse zaken van Catalonië bekendgemaakt.

De betoging stond gepland voor zaterdag in de plaats Salt. Het Platform voor Catalonië, een uitgesproken anti-immigratiepartij, heeft opgeroepen tot de demonstratie.

De politie waarschuwde dat jonge moslims in Salt moslims uit de omgeving hebben opgeroepen tot een tegendemonstratie die op dezelfde dag moet plaatsvinden.

In Salt wonen dertigduizend mensen. Veertig procent daarvan komt uit het buitenland.

Kinect Star Wars uitgesteld

Microsoft en LucasArts zullen Kinect Star Wars en de Xbox 360-bundel met Star Wars-thema pas in 2012 uit gaan brengen. In een interview met het blad OXM gaf een vertegenwoordiger van Microsoft aan dat ze de keuze gemaakt hebben om er zeker van te zijn dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het potentieel dat de titel biedt.

Er zijn verschillende berichten over de game waarin problemen met de bewegingsherkenning vermeld worden en ook schijnen er problemen te zijn met het design van de game. Microsoft heeft niet precies bekendgemaakt wanneer in 2012 we de game en bundel nu kunnen verwachten, maar het is mogelijk dat het wat langer gaat duren waardoor de mogelijke problemen van Kinect Star Wars opgelost kunnen worden.

Rutte mag wel foto uit TrÍveszaal twitteren

Op het officiële twitteraccount van premier Mark Rutte (VVD) zijn woensdag foto's verschenen vanuit de Trêveszaal, waar de ministerraad vergadert. Onder Ruttes voorganger Jan Peter Balkenende (CDA) was zoiets nog 'niet juist'.

"Ook vandaag is het kabinet weer bijeen in de Trêveszaal voor overleg over de begroting voor 2012", meldde Rutte woensdag aan zijn meer dan vijftigduizend volgers. Daarbij plaatste de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), die het twitteraccount van Rutte beheert, een link naar twee foto's vanuit de Trêveszaal en een foto van minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) die de zaal betreedt.

Balkenende tikte in 2009 toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) nog op de vingers omdat die een foto uit de zaal op Twitter had geplaatst. Alles wat in de ministerraad wordt besproken is geheim, en ook foto's hiervan horen dus niet in de openbaarheid te komen, vond Balkenende.

"Wat leuk dat deze minister-president ook hecht aan openheid!", reageert Verhagen als hij wordt geconfronteerd met de tweet van Rutte. Er zijn binnen het kabinet geen nieuwe afspraken gemaakt over wat twitterende bewindspersonen wel en niet mogen, verzekert Verhagen lachend.

De RVD laat desgevraagd weten dat er van nieuw beleid inderdaad geen sprake is. "De foto is bewust een paar minuten voor het begin van de ministerraad gemaakt", legt een woordvoerder uit. Daarom wordt er strikt genomen niet gelekt uit de ministerraad.


Rutte mag wel foto uit Trêveszaal twitteren (Foto: Novum)

Amsterdam ArenA niet uitgebreid

De plannen voor een uitbreiding van de Amsterdam ArenA zijn definitief van tafel. Dat heeft directeur van het stadion Henk Markerink gezegd tegen RTV Noord-Holland. Volgens Markerink is uitbreiden duur en is het de vraag of de investeringskosten ooit terug te verdienen zijn.

Een paar jaar geleden liep de ArenA, de thuisbasis van voetbalclub Ajax, rond met het plan het stadion uit te breiden van ongeveer 52 duizend naar tachtigduizend plaatsen. De uitbreiding was nodig om een finale van het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 naar de ArenA te kunnen krijgen. "Een uitbreiding naar tachtigduizend hadden we destijds al geconcludeerd dat we dat niet moesten willen", zegt Markerink.

Daarnaast was er echter nog het plan om het stadion zo uit te breiden dat er 65 duizend plaatsen zouden ontstaan. "Dat is erg kostbaar en het is de vraag of je dat geld ooit terug kunt verdienen met een hogere bezettingsgraad. Daarbij zijn we erg tevreden met een stadion met 52 duizend plaatsen."

[Vuelta] Poels: "Lekke band kostte misschien zege"

Wout Poels werd vandaag knap tweede in de vijfde etappe van de Vuelta. De prestatie van de renner van Vacansoleil was extra knap omdat hij helemaal achterin het peloton moest beginnen aan de slotklim.

Poels reed namelijk lek vlak voor de voet van de Alto de Valdepeñas. De Limburger kreeg een wiel van ploeggenoot Pim Ligthart maar moest daarna wel weer een heel peloton voorbij rijden. Uiteindelijk finishte Poels als tweede achter winnaar Joaquin Rodriguez.

"Ik moest om iedereen heen rijden. Zonder lekke band had ik misschien wel gewonnen. Het is wel goed om te weten dat ik dit kan in een zware etappe", luidde de reactie van Poels. 


Poels had misschien kunnen winnen (Foto: Pro Shots)

Bonaire zit zonder stroom

Bonaire zit sinds woensdag 11.00 uur lokale tijd zonder stroom. Een woordvoerder van de rijksdienst Caribisch Nederland laat weten dat op heel het eiland geen stroomvoorziening is. De stroom is waarschijnlijk afgesloten in verband met een betalingsachterstand van leverancier Ecopower.

Er zijn nog geen meldingen over problemen die zich hebben voorgedaan als gevolg van de afsluiting. Wanneer de stroom weer aangesloten wordt, kan de woordvoerder niet zeggen.

Volgens lokale media kon Ecopower in juni ook geen stroom leveren aan het Water- en Energiebedrijf Bonaire wegens onbetaalde rekeningen. Bonaire is sinds afgelopen najaar een Nederlandse gemeente. Er wonen zo'n dertienduizend mensen.

[US Open] Ook Sijsling door in kwalificaties

Igor Sijsling heeft de tweede ronde van de kwalificaties voor de US Open bereikt. Sijsling was Cedrik-Marcel Stebe uit Duitsland met 6-2 en 6-3 de baas. De Belg David Goffin is zijn volgende opponent.

Matwé Middelkoop en Jesse Huta Galung slaagden er eerder ook in om de tweede ronde van de kwalificaties in New York te bereiken.


 Ook Sijsling door in kwalificaties US Open (Foto: Pro Shots)

[Upd] Burgemeester heeft seks op toren

Ilse Uyttersprot staat momenteel het huilen nader dan het lachen. Sinds gisteren weet de hele wereld dat de burgemeester van het Vlaamse Aalst op een toren een nummertje heeft gemaakt.

Hoewel het filmpje al bijna een jaar op de site van Skoften.net staat, is het vakantiefilmpje pas sinds gisteren een internethit. Een Belg had de vrouw, die snoeihard achterlangs wordt genomen, herkend als de burgemeester. Het filmpje 'Den Torenpoeper' werd opgepikt door twitteraars en gaat nu als een lopend vuurtje.

Uyttersprot heeft nog gisteravond op Facebook gereageerd op het filmpje. "Dit behoort tot mijn privé met mijn toenmalige verloofde en is meer dan vier jaar oud", verklaart ze. "Niet relevant dus... en zeker niet politiek relevant. Aan iedereen die me sms'jes vol steun verstuurde: bedankt!" Skoften heeft het filmpje inmiddels verwijderd.

Update 20.35 uur:

De politieke opponenten van Uyttersprot ruiken hun kans en hebben dan ook fel gereageerd. Herman Van Bever, secretaris van het Vlaams Belang in Aalst, vindt dat de burgemeester zich moet schamen en moet opstappen. "Als burgemeester moet je letten op wat je doet", reageert hij. "Hou seks tussen twee mensen binnen de privésfeer van een kamer. Nu al heeft ze de bijnaam ‘Torenpoeper' gekregen. Carnaval in Aalst zal niet ver meer moeten zoeken naar een thema. Ze kunnen poppen maken van de burgemeester in verschillende standjes, op z'n hondjes!"

Het CD&V, de partij van Uytterspot, doet echter of er niets aan de hand is. Volgens de christelijke partij is het wel erg toevallig dat het filmpje is uitgelekt. Men denkt dan ook aan een politieke afrekening


Het bewuste filmpje (NSFW, uiteraard)

Nasri: "Arsenal-fans zijn passie verloren"

Samir Nasri is gelukkig met zijn overstap van Arsenal naar Manchester City. De Fransman betreurt de houding van de Londense fans.

De 24-jarige Nasri tekende een vierjarig contract bij Manchester City, dat 27 miljoen euro heeft overgemaakt naar Arsenal. "Deze transfer zorgt voor een enorme opluchting bij mij", zei de middenvelder op de clubsite van City. "De onderhandelingen duurden heel lang. Daarom is dit een grote dag voor mij. Ik ben nu eindelijk een speler van City", aldus de Franse international.

"Ik was een beetje gefrustreerd omdat ik namelijk al in de voorbereiding wilde aansluiten bij City. Nu kijk ik uit naar het samenspelen met spelers als Sergio Agüero en David Silva. Met dat soort type spelers zal ik snel een klik hebben", denkt Nasri, die teleurgesteld was in de fans van Arsenal. "Ik ben door de supporters van Machester City fantastisch welkom geheten."

"Ze deden me denk aan de supporters van Olympique Marseille. De fans van Arsenal zijn sinds de verhuizing van Highbury naar het Emirates Stadium hun passie verloren", zei de Fransman. Arsenal-trainer Arséne Wenger baalt van het vertrek van Nasri ondanks zijn sneer naar het publiek. "We accepteren zijn besluit. Over zijn toewijding aan Arsenal heb ik nooit getwijfeld."

Lancering Russisch ruimteschip mislukt

Een onbemand ruimtevaartuig met voorraden voor het internationale ruimtestation ISS is na de lancering verdwenen. Dat maakte de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos woensdag bekend. Het ruimtevaartuig moest in een baan om de aarde worden gebracht, maar dat mislukte, waarna het contact verdween.

De lancering vond woensdag plaats vanaf het kosmodroom Baikonoer, in Kazachtstan. Precies 325 seconden na de lancering ging het mis, toen de derde trap van de voortstuwingsraket faalde.

Het ruimtevaartuig had twee en een halve ton aan voorraden aan boord, waaronder zuurstof, voedsel en brandstof. Sinds het einde van het Amerikaanse spaceshuttleprogramma deze zomer, wordt het ISS alleen nog bevoorraad door Russische ruimtevaartuigen.

De astronauten en kosmonauten in het ISS lopen geen gevaar door de mislukte lancering. Er is nog een voorraad voor twee tot drie maanden aan boord.

CSI-acteur William Petersen (58) vader van tweeling

William Petersen is vorige maand vader geworden van een tweeling. De 58-jarige acteur, die jarenlang te zien was in CSI: Crime Scene Investigation, brengt het nieuws pas woensdag naar buiten omdat zijn zoon en dochter te vroeg geboren werden.

"Het gaat erg goed met de baby's en ze worden elke dag sterker", laten Petersen en zijn vrouw weten aan het Amerikaanse blad People. Hun tweeling is ter wereld gekomen met behulp van een draagmoeder. "We kunnen niet wachten tot ze thuiskomen."

Petersen heeft al een 36-jarige dochter Maite, die zelf ook al twee zoontjes heeft. De acteur vertolkte van 2000 tot 2009 de rol van Gil Grissom in de tv-serie CSI. Hoewel hij vier seizoenen geleden afzwaaide, bleef Petersen betrokken bij de misdaadserie. Hij had af en toe een gastrolletje en produceerde een aantal afleveringen.

Kabinet poogt koopkrachtverlies te repareren

Het kabinet probeert het koopkrachtverlies voor de laagste inkomens, gezinnen met kinderen en AOW'ers te verzachten. Volgens ingewijden gaan deze groepen er volgend jaar meer op achteruit dan het kabinet wenselijk acht.

Het koopkrachtverlies loopt in elk geval voor deze groepen op tot boven de 1 procent. Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelde dit voorjaar voor 2012 een gemiddelde daling van 0,75 procent.

[US Open] Huta Galung door in kwalificaties

Jesse Huta Galung heeft de tweede ronde bij de kwalificaties voor de US Open bereikt. De Nederlander was Maxime Teixeira uit Mexico met 6-4, 4-6 en 6-4 de baas. In de tweede ronde moet Huta Galung het nu opnemen tegen de Fransman Grégoire Burquier.

Kiki Bertens en Thomas Schoorel werden eerder vandaag in de eerste ronde van de kwalificaties uitgeschakeld. Matwé Middelkoop plaatste zich gisteren al voor de tweede ronde.

Sony start PSP Power Sale

Na de aankondiging van de nieuwe PSP voor 100 euro vond Sony het belangrijk om ook wat games in de aanbieding te doen. Vanaf vandaag loopt een grootse kortingsactie in de PlayStation Store voor PSP. Tot en met 7 september gelden de volgende aanbiedingen voor de handheld van Sony:

PSOne
GRANDIA (was £6.29/€7.99 - now £4.79/€5.99)

PSP
Fate/Unlimited Codes (was £23.99/€29.99 - now £3.99/€ 4.99)
Blazeblue: Calamity Trigger Portable (was £23.99/€29.99 - now £9.99/€12.99)
Lunar: Silver Star Harmony (was £11.49/€14.99 - now £9.99/€12.99)
TNT Racers (was £6.29/€7.99 - now £3.19/€3.99)
Sid Meier's Pirates! (was £11.49/€14.99 - now £3.99/€4.99)
NBA 2K11 (was £23.99/€ 29.99 - now £11.99/€14.99)
Half Minute Hero (was £11.99/€14.99 - now £8.99/€11.25)
Harvest Moon Innocent Life (was £9.99/€12.99 - now £7.99/€9.99)
Valhalla Knights 1 (was £9.99/€12.99 - now £7.99/€9.99)
International Athletics (was £6.29/€7.99 - now £3.99/€4.99)
Skate Park City (was £ 6.29/€7.99 - now £4.79/€5.99)
WWII Battle Over the Pacific (was £6.29/€7.99 - now £4.79/€5.99)
World of Pool (was £6.29/€7.99 - now £3.99/€4.99)
Spectral Vs. Generation (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
GTA Vice City Stories (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
GTA Chinatown Wars (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
GTA Liberty City Stories (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
Midnight Club 3 (was £9.99/€12.99 - now £5.19/€6.59)
Midnight Club LA (was £9.99/€12.99 - now £5.19/€6.59)
Manhunt 2 (was £9.99/€12.99 - now £5.19/€6.59)
Beaterator (was £9.99/€12.99 - now £5.19/€6.59)
Z.H.P. (was £23.99/€29.99 - now £15.99/€19.99)
Disgaea Infinite (was £15.99/€19.99 - now £7.99/€9.99)
God Eater Burst (was £23.99/€29.99 - now £11.99/€14.99)
Me and My Katamari (was £15.99/€19.99 - now £7.99/€9.99)
Tekken 6 (was £15.99/€19.99 - now £7.99/€9.99)
Asphalt: Urban GT 2 (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
Brothers in Arms D-Day (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
Driver 76 (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
Tom Clancy's Ghost Recon: Predator (was £23.99/€29.99 - now £11.99/€14.99)
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
Prince of Persia - Rival Sword (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
Prince of Persia - Revelation (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
Prince of Persia - The Forgotten Sands (was £23.99/€29.99 - now £11.99/€14.99)
Splinter Cell Essentials (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)
James Cameron's Avatar: The Game (was £23.99/€29.99 - now £7.99/€9.99)
Street Riders (was £15.99/€19.99 - now £7.99/€9.99)
Michael Jackson: The Experience (was £23.99/€29.99 - now £11.99/€14.99)
Assassin's Creed : Bloodlines (was £23.99/€29.99 - now £7.99/€9.99)
Cover Girl (was £23.99/€29.99 - now £11.99/€14.99)
Breath of Fire 3 (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Dark Stalkers' Chronicles (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Megaman Maverick Hunter X (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Monster Hunter Freedom Unite (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Power Stone Collection (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Capcom Classic Reloaded (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Capcom Classic Remixed (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Capcom Puzzle World (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Street Fighter Alpha 3 Max (was £7.99/€9.99 - now £3.99/€4.99)
Iron Man (was £11.99/€14.99 - now £6.29/€7.99)

minis
Carnivores: Dinosaur Hunter (was £2.49/€2.99 - now £1.24/€1.49)
Who's That Flying?! (was £3.99/€ 4.99 - now £1.74/€1.99)
Denki Blocks! (was £3.49/€3.99 - now £0.99/€1.19)
Coconut Dodge (was £2.49/€2.99 - now £0.99/€1.19)

Verbeek: "Wij zijn thuis sterker dan uit"

Voor AZ wordt het morgen een spannende dag. De Alkmaarders spelen dan, in het kader van de Europa League, voor de tweede maal tegen Aalesunds FK. De eerste wedstrijd, die in Noorwegen werd gespeeld, ging met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek moet tenminste één keer doel treffen.

Verbeek kijkt ondanks de nederlaag tegen Aalesunds FK met een goed gevoel vooruit. "Zonder denigrerend te zijn richting Aalesunds, vind ik dat we het daar zelf hebben laten liggen. We hebben ze niet op hun zwakke punten aangevallen, waardoor ze geen fouten maakten. Ondanks ons slechte spel kregen we wel meer kansen dan zij. Daarnaast zijn we thuis sterker dan uit; dat is een feit. Morgen moeten we op ons eigen natuurgrasveld, met dit natte weer, het balletje snel laten gaan. Op die manier schoppen we er wel één of twee in."

Daarnaast hoopt de oefenmeester op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Vorig jaar reikte de Alkmaarder formatie ook tot deze ronde, maar overleefde de groep met Dynamo Kiev, FK BATE Borisov en FC Sheriff Tiraspol niet. Verbeek: "Europees voetbal is goed voor de uitstraling van de club en onze spelers kunnen zich door de opgedane ervaring goed ontwikkelen. Ik denk dat veel clubs met ons willen ruilen."

Nederlandse crimineel komt uit Belgische kast

De Belgische federale politie heeft dinsdagavond in Deurne een Nederlander opgepakt die in België is veroordeeld voor drugssmokkel en een serie gewapende overvallen. Dat meldt het dagblad De Standaard.

Na een jaar speurwerk viel de politie de woning binnen van een vriendin van de 27-jarige Nederlander. De politie trof hem aan in een kledingkast in de slaapkamer, waar hij zich had verstopt.

De man moet in België nog een gevangenisstraf van 9,5 jaar uitzitten. Hij heeft zich ook in Nederland schuilgehouden, maar voordat de Nederlandse politie hem op het spoor kwam, keerde hij terug naar België.

Bouma: "Wij onderschatten niemand"

PSV speelt morgenavond zijn tweede Europa League-duel SV Ried. Vorige week werd er in Oostenrijk niet gescoord, waar dit voor beide ploegen nu bittere noodzaak is. De winnaar van het duel, dat in Eindhoven wordt gespeeld, is namelijk zeker van deelname aan de groepsfase.

"Wij onderschatten niemand, dat de buitenwereld op een bepaalde manier praat moeten zij weten," liet Wilfred Bouma tijdens de persconferentie voor het duel tegen SV Ried weten. "Vorige week zijn we vergeten te scoren, donderdag zal dat anders gaan."

Het is nog niet duidelijk of Marcelo morgenavond acte de présence zal geven. De Braziliaan is nog herstellende van een blessure aan zijn linkerhamstring. "Als de risicofactor dusdanig groot is dat het kapot kan gaan, weet ik nog niet wat ik doe. Zij zullen waarschijnlijk met één spits spelen, dan kan ik hem in de eindfase gebruiken als zij gaan pompen", aldus trainer Fred Rutten.

Orlando Engelaar behoort ook tot de selectie van negentien spelers, waar nog één naam zal afvallen. Timothy Derijck doet in elk geval niet mee. Hij is niet speelgerechtigd voor de Europa League.

Senna vervangt Heidfeld bij Renault

Het is officieel: Bruno Senna zal vanaf de Grand Prix van België Nick Heidfeld gaan vervangen bij Lotus Renault GP. Afgelopen maandag kwam de BBC al met het nieuws naar buiten, maar Renault kon het niet bevestigen omdat het bestaande contract van Heidfeld nog afgekocht moest worden. Nu dit het geval is, is de weg vrij voor de komst van Senna.

"Lotus Renault GP is verheugd om aan te kondigen dat Bruno Senna dit weekend bij de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps aan de zijde van Vitaly Petrov komt te racen. Bruno zal morgen bij de FIA-persconferentie om 15:00 uur aanwezig zijn. Een persbericht met meer details zal voor die tijd vrijgegeven worden," zo luidde een korte verklaring van het team.

Renault stelde begin dit jaar Nick Heidfeld aan als vervanger van de geblesseerde Robert Kubica. Hoewel de Duitser een podiumplaats behaalde en in het kampioenschap boven Petrov staat was er veel kritiek op hem. De ervaren coureur zou zich niet genoeg opwerpen als een leider voor het team en in de kwalificaties niet goed genoeg presteren. Wat door Senna meegebracht sponsorgeld deed hem uiteindelijk de das om. Het is nog niet bekend of Senna het hele seizoen uit zal rijden of dat Romain Grosjean of Kubica nog in één of meerdere races mee zullen doen.

[EK] Hockeyers door zege naar Spelen

De Nederlandse hockeymannen hebben op het EK in Mönchengladbach met 7-4 van Ierland gewonnen. Oranje gaat daardoor naar de halve finale, waarin België of Spanje de tegenstander wordt. De andere halve eindstrijd gaat tussen Duitsland en Engeland. Door het bereiken van de laatste vier is Nederland ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen.

Nederland opende het duel furieus met fraai aanvallend spel en na zeven minuten lag de openingstreffer in het net via Bob de Voogd. De Ieren profiteerden in het vervolg met snelle counters goed van de enorme ruimte die Oranje achterin weggaf. Eugene Magee zorgde voor de gelijkmaker en uit een strafcorner maakte William McCabe er zelfs 1-2 van.

Nog voor de rust nam Nederland weer het voortouw. Taeke Taekema pushte twee strafcorners binnen. Na rust zorgde hij de Nederlandse specialist ook nog voor de vierde en de vijfde Nederlandse treffer voordat Teun de Nooijer een snelle aanval van Oranje fraai afrondde.

Ierland counterde in de slotfase waarin beide ploegen het verdedigen niet meer zo nauw namen via Timothy Cockram naar de 6-3 waarna De Voogd twee minuten voor tijd met zijn tweede treffer de 7-3 aantekende. Michael Watt had het slotakkoord met de vierde Ierse goal.

Leukemans wint Druivenkoers

Voor het tweede jaar op rij heeft Bjorn Leukemans de Druivenkoers gewonnen. In de straten van het Belgische Overijse was de renner van Vacansoleil de sterkste van een kopgroep van drie man. Zijn landgenoten Davy Commeyne en Jurgen van Goolen werden respectievelijk tweede en derde.

Vorige week won Leukemans de eerste etappe en het eindklassement van de Ronde van de Limousin.

Leukemans wint Druivenkoers (Foto: Pro Shots)

 

[US Open] Schoorel en Bertens al klaar

Tennissers Thomas Schoorel en Kiki Bertens zijn in de eerste kwalificatieronde van de US Open al gesneuveld. De als vierde geplaatste Schoorel bleek met 4-6 en 2-6 niet opgewassen tegen de Italiaan Stefano Galvani. Bertenswas met 3-6 en 6-7 (1) een maatje te klein voor de Amerikaanse Jessica Pegula.

Vandaag komen ook Jesse Huta Galung, Igor Sijsling en Michaëlla Krajicek nog in actie. Gsteren haalde Matwé Middelkoop wel de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Drie zeges zijn voldoende voor een plaats in het hoofdtoernooi. Robin Haase, Thiemo de Bakker en Arantxa Rus zijn daar al voor geplaatst.

FenerbahÁe uit Champions League gehaald

De Turkse topclub Fenerbahçe is door de Turkse voetbalbond TFF teruggetrokken uit de Champions League. De kampioen van vorig seizoen is nog altijd onderwerp van een onderzoek naar omkoping. De TFF nam de beslissing vandaag tijdens noodberaad, 24 uur voordat de loting voor de poulefase van het toernooi in Monaco wordt gehouden.

Het is nog niet duidelijk hoe de UEFA Fenerbahçe gaat vervangen. Trabzonspor, de nummer twee van het afgelopen seizoen in Turkije, werd in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld. Of de Europese voetbalbond de club naar voren zal schuiven, valt echter te bezien, omdat ook Trabzonspor onderzocht wordt vanwege omkoping.

Geen extra bezuinigingen door slechtere economie

Hoewel extra bezuinigingen niet nodig zijn, hebben de wereldwijde economische ontwikkelingen wel effect op de rijksbegroting. Dat zei minister van Financiën Jan Kees De Jager (CDA) woensdag na overleg met zijn collega-bewindspersonen over de begrotingen van ieder departement voor 2012.

In het regeerakkoord is vastgelegd dat het kabinet achttien miljard bezuinigd. Het is vooralsnog niet nodig om naar aanleiding van de financiële problemen in de eurozone dit bedrag te verhogen, zegt De Jager.

Als er door verslechterde economische omstandigheden in de schatkist minder geld binnenkomt en er tegelijkertijd meer moet worden uitgegeven, zijn er wel maatregelen nodig. Daarop wilde De Jager niet vooruitlopen.

De Jager verwacht nog twee dagen nodig te hebben voor de begrotingsbesprekingen. De rijksbegroting voor 2012 wordt op Prinsjesdag gepresenteerd.

[WK judo] Alle titels dag twee naar Japan

Japan kende opnieuw een succesvolle dag op het WK judo. Moesten ze gister nog één titel aan een ander land laten, vandaag wisten ze alle drie de beschikbare titels te behalen. Daarnaast werd er nog eenmaal zilver en een bronzenmedaille behaald.

Riki Nakaya wist onze landgenoot Dex Elmont te verslaan in de finale bij de heren onder 73 kilogram. Elmont was te passief en kreeg daarvoor uiteindelijk een straf. In de resterende tijd wist hij die achterstand niet meer weg te werken.

Bij de dames waren er twee titels te vergeven. Bij de dames onder 52 kilogram ging de finale tussen twee Japanse dames. Misato Nakamura versloeg uiteindelijk Yuka Nishida op yuko. In de categorie over 57 kilogram versloeg Aiko Sato de Braziliaanse Rafaela Silva met een ippon.

Poppodium 013 schrapt shows na dood directeur

Het Tilburgse poppodium 013 heeft alle shows voor de rest van de week afgelast, omdat directeur Guus van Hove maandag om het leven is gekomen bij een ongeval in de Verenigde Staten. Dat heeft 013 woensdag gemeld.

De 44-jarige Van Hove kreeg het ongeluk tijdens een rondreis door de VS. Het onderzoek naar het ongeval is nog gaande. Het podium kan niets zeggen over de toedracht. Wanneer de uitvaartplechtigheid plaatsvindt, is nog niet bekend.

Van Hove was sinds mei 2003 directeur van 013. Het nieuws over zijn dood is volgens het podium hard aangekomen bij familie, vrienden en personeel van 013.

Samsung in beroep tegen verbod Galaxy S

Samsung legt zich niet neer bij het verbod op de smartphones Galaxy S, S II en Ace. Dat heeft het bedrijf laten weten in reactie op een uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag.

De rechter bepaalde woensdag dat Samsung de smartphones van de markt moet halen, omdat deze inbreuk maken op een patent van concurrent Apple. De rechter stelt dat Samsung in zijn smartphones met de wijze van scrollen in de fotogalerij inbreuk maakt op een octrooi van Apple.

Samsung laat woensdag in een reactie weten 'alle mogelijke maatregelen, waaronder juridische vervolgstappen' te nemen om ervoor te zorgen dat de Galaxy-smartphones toch in Nederland te koop blijven. De onderneming stelt verder niet te verwachten dat de uitspraak de verkoop in andere Europese markten beïnvloedt.

Studenten schuldig aan groepsverkrachting

Een Britse rechter heeft dinsdag vier studenten tot celstraffen van acht tot tien jaar veroordeeld voor de verkrachting van een medestudent. De vier filmden de verkrachting van het 18-jarige Maleisische meisje op hun mobiele telefoon.

Volgens rechter Peter Murphy hebben de vier verdachten zich 'harteloos en minachtend' opgesteld richting het slachtoffer. De verdachten variëren in de leeftijd van 20 tot 23 jaar.

Het slachtoffer was op 21 januari naar een feestje gegaan in de kamer van een van de verdachten. Nadat ze een beetje whiskey had gedronken viel ze flauw. Toen ze later bijkwam, was een van de verdachten haar aan het verkrachten. Later werd ze door de andere drie verkracht.

De vier studeerden aan het Bellerby's College in Zuid-Londen.

Voetballers over de grens - Week 34

Ook dit seizoen zullen DerMeister en Wessenator onze voetballende landgenoten in het buitenland weer wekelijks volgen. Elke woensdagochtend verschijnt er een overzicht waarin alle verrichtingen zijn terug te lezen van de Nederlandse voetballers bij de minder bekende voetbalclubs en competities.

Vorm en Krul nieuwe helden van de Premier League, Boateng scoort…

Tim Krul kon zich opmaken voor een beladen duel toen zijn club Newcastle United op bezoek ging bij Sunderland. De doelman wist voor de tweede keer op rij de nul te houden. De ploeg van de sluitpost wist wel te scoren en won met 0-1. Newcastle staat hiermee derde in de Premier League.  Vorige week maakte Michel Vorm, ondanks de 4-0 nederlaag tegen Manchester City, een prima indruk toen hij debuteerde voor Swansea City. Deze week mocht de promovendus aantreden tegen Wigan Athletic en  behaalde haar eerste punt in de Premier League, mede te danken aan een aantal formidabele reddingen van Vorm. Landgenoot Kemy Agustien speelde de gehele wedstrijd mee. Aan Wigan Athletic’s zijde werd Ronnie Stam al in de 37ste minuut ingezet. Beiden clubs kwamen niet tot scoren.

Nottingham Forrest speelde haar derde competitieduel van dit seizoen in de Championship thuis tegen Leicester City. Middenvelder George Boateng was ditmaal trefzeker en wist in de blessuretijd de 1-2 achterstand om te buigen naar een gelijkspel. Vorige week maakte Marvin Emnes, die in de belangstelling staat van diverse Premier League clubs, een treffer voor zijn club Middlesbrough, deze week kwam hij echter niet tot scoren. Thuis ontving de club Birmingham City en won het met een verdienstelijke 3-1. Middlesbrough staat er tot nu toe goed voor, want door de winst staat de club derde.

Babel scoort voor Hoffenheim, eerste punt voor Nederlanders bij Aachen...

Bayern München heeft afgelopen weekend eenvoudig met 5-0 gewonnen van Hamburger SV. Grote man aan de kant van Bayern was Arjen Robben. Hij verzorgde de assist bij de 1-0 en scoorde zelf na een half uur spelen de 3-0. Bij HSV stond Jeffrey Bruma de gehele wedstrijd in verdediging. Kort voor tijd mocht ook Eljero Elia nog wat speelminuten maken. Romeo Castelen bleef de gehele partij op de bank. HSV staat na dit weekend op een teleurstellende voorlaatste plaats, terwijl Bayern naar plek drie wist te klimmen. FC Augsburg heeft het eerste verlies van dit seizoen moeten slikken. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Jos Luhukay met 0-2 van 1899 Hoffenheim. Ryan Babel scoorde namens Hoffenheim na vijf minuten de 0-1. Behalve Babel stond ook Edson Braafheid bij de winnende ploeg de gehele partij binnen de lijnen. Paul Verhaegh en Gibril Sankoh stonden namens Augsburg de gehele partij op het veld. Lorenzo Davids zat de gehele wedstrijd op de reservebank. Augsburg zakte door het verlies naar plek veertien. Hoffenheim neemt na de derde speelronde de zevende plaats in.

In de 2.Bundesliga is Energie Cottbus na vijf speelrondes weer mede-koploper. Afgelopen weekend won de ploeg in eigen huis met 2-0 van Karlsruher SC. Jules Reimerink kwam na een uur spelen als invaller in het veld bij de winnende ploeg. Na vijf speelrondes gaat Cottbus met twaalf punten samen met Greuther Fürth aan de leiding. FC Sankt Pauli kan beide ploegen nog voorbij. Met een wedstrijd minder gespeeld staan zij met tien punten op de vijfde plek. Alemannia Aachen heeft het eerste punt van dit seizoen weten te pakken. Het uitduel tegen Hansa Rostock eindigde in 0-0. Bij de ploeg uit Aken konden doelman Boy Waterman en middenvelder Bas Sibum op een basisplaats rekenen. Sibum, afgelopen zomer overgekomen van N.E.C. Nijmegen pakte kort voor tijd een gele kaart. Kort voor tijd mocht ook Anouar Hadouir nog wat speelminuten maken. Alemannia Aachen blijft wel hekkensluiter van de 2.Bundesliga.


Ryan Babel trefzeker voor Hoffenheim (Foto: Pro Shots)

De Zeeuw speelt gelijk met Spartak, Otten weer onderuit met Ferencváros...

In de Hongaarse competitie heeft Ferencváros de vierde nederlaag op rij geleden. Ditmaal werd in eigen huis met 1-2 verloren van Haladás Szombathely. Mark Otten had opnieuw een basisplaats en speelde de gehele partij mee. Hij zag zijn ploeg wel naar een teleurstellende dertiende plaats zakken. Na zes duels heeft de ploeg twee schamele puntjes bij elkaar weten te sprokkelen. TE Kecskemeti vergingh het afgelopen weekend een stuk beter. Met Kelvin Maynard in de basis won de ploeg in eigen stadion met 3-2 van het hoger geklasseerde Honved Boedapest. Maynard pakte na ruim een half uur spelen een gele kaart en  na een uur spelen werd de verdediger naar de kant gehaald. TE Kecskemeti steeg door de winst naar de zesde plek.

Spartak Moskou heeft de uitwedstrijd tegen Spartak Nalchik met een gelijkspel afgesloten. Na negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Demy de Zeeuw stond opnieuw in de basis van Spartak Moskou. De voormalig speler van onder meer Ajax en AZ werd tien minuten na rust gewisseld. Spartak Moskou staat na speelronde 21 op de zesde plaats in de Russische competitie.

Baart houdt de 'nul' bij FC Edmonton, Van Gessel morst punten in Japan...

Toronto FC, de ploeg van trainer Aron Winter, heeft de goede reeks van de afgelopen weken geen passend vervolg gegeven stegen Chicago Fire. Het duel ging met 2-0 verloren. Winter gunde Javier Martina een basisplaats, maar wisselde de aanvaller in de rust. Danny Koevermans zat wegens een blessure niet bij de selectie. Toronto zakte door het verlies naar de negende plaats in de Eastern Conference van de Major League Soccer. Doordeweeks speelde Toronto FC in het kader van de CONCACAF kampioensbeker tegen het Panamese Tauro. Deze wedstrijd ging met 1-2 gewonnen. Koevermans kreeg van Winter een basisplaats, maar werd na een klein uur spelen gewisseld.

In de NASL, het tweede niveau in de Verenigde Staten, heeft FC Edmonton eindelijk weer eens de volle buit weten te pakken. In eigen huis won de formatie van trainer Harry Sinkgraven overtuigend met 3-0 van hekkensluiter Atlanta Silverbacks. Doelman Rein Baart, die zijn doel sinds lange tijd leeg wist te houden, en Ilja van Leerdam speelden beiden de gehele partij mee. FC Edmonton staat na dit weekend op de vijfde plek, welke rechtgeeft op het spelen van play-offs voor promotie naar de Major League Soccer.

Met Sander van Gessel opnieuw in de basis heeft JEF United in eigen huis met 0-0 gelijkgespeeld tegen het laaggeklasseerde Kataller Toyama. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges zakte door de puntendeling naar de vierde plek in de J2 League van Japan. De achterstand op koploper FC Tokyo is twee punten. De eerste drie ploegen plaatsen zich voor de play-offs om promotie naar de J1 League, het hoogste niveau in Japan, te bewerkstelligen.


Trainer Aron Winter zag Toronto FC verliezen van Chicago Fire - (Foto: Pro Shots)

Haddad maakt zijn debuut in Schotland, gelijkspel in België voor Donk...   

Het Schotse St. Mirren is sinds vorige week een Nederlander rijker. Ex-AZ speler Ilias Haddad tekende voor één seizoen en mocht zaterdag, tegen Hibernian, in de 83ste minuut zijn debuut maken. Jeroen Tesselaar was verzekerd van een basisplek en zag hoe zijn club won in Edinburgh met 1-2.

Kilmarnock FC wist vorige week overtuigend van Hibernian te winnen met 4-1, maar had het tegen Heart of Midlothian een stuk lastiger. Danny Buijs speelde de hele wedstrijd maar zag dat er niet gescoord kon worden. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Cercle Brugge wist deze week in eigen huis met 3-2  te winnen van Genk en behaalde daardoor de vierde plek in het Belgische Pro League klassement. Ex-Almere City aanvaller Luciano Domping stond niet in de basis, maar mocht in de 87ste minuut nog even invallen. Bij KFC Germinal Beerschot mocht Sherjill MacDonald wel vanaf het eerste fluitsignaal meespelen toen het op bezoek ging bij K. Lierse SK. Het team van de aanvaller pakte, met dank aan een blunderende keeper, toch een punt toen het gelijk speelde met 1-1. Ook Zulte-Waregem tegen Club Brugge eindigde deze week in een gelijkspel. Wederom stond verdediger Ryan Donk in de basis, de club van Adrie Koster kon niet winnen en de wedstrijd eindigde in 1-1.

Basisplaats voor Van Wolfswinkel, T. Janssen en Barazite scoren opnieuw...

Nacer Barazite was succesvol toen hij al in de vijftiende minuut scoorde voor zijn club Austria Wien. Met 0-3 winst klopte de club Rapid Wien en blijven zij tweede staan in de Oostenrijkse Bundesliga. Vorige week moest Ricky van Wolfswinkel vanaf de bank toekijken hoe Sporting Portugal gelijkspeelde. Deze week werd hem, evenals Stijn Schaars, wel een basisplek gegund toen het op bezoek ging bij Beira-Mar. Er werd door beide ploegen niet gescoord, Sporting staat door het gelijkspel op de zesde plaats in de Primeira Liga.

Vorige week kreeg het Zwitserse Grasshopper FC een nederlaag te verduren toen het in eigen huis verloor met 0-3. Ditmaal ging het team van Daniel de Ridder op bezoek bij Servette en won het met 3-4. Hiermee sleept de club drie punten in de wacht en bestijgt het de 6e plek in de Super League. De voorgaande speelronde kon FC Midtylland niet winnen van FC Kopenhagen en verloor de Deense club met 2-0. Ditmaal was de club gastheer en ontving het Nordsjælland. Tim Janssen stond in de basis en speelde een zeer goede wedstrijd. In twaalf minuten tijd wist de Brabander maar liefst twee treffers te maken en won de thuisploeg met 2-1. FC Midtylland kruipt dankzij de doelpunten van Janssen weer omhoog in de Superliga en staat op de vijfde plaats.


Rick Van Wolfswinkel had een basisplaats bij Sporting Lissabon (Foto: Pro Shots)

Voskamp opnieuw trefzeker in Polen, Ars matchwinnaar voor Levski Sofia...

In de Poolse competitie blijft Slask Wroclaw prima presteren. Ook dit weekend werd er een knappe overwinning geboekt. Op bezoek bij Legia Warschau won de ploeg met 1-2. Johan Voskamp startte opnieuw in de basis en luisterde dit wederom op met een doelpunt. Kort voor rust zette hij zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. Door de overwinning gaat Slask Wroclaw samen met Lech Poznan aan kop in Polen.

Regerend kampioen Wisla Kraków stelde opnieuw teleur. Op bezoek bij Korona Kielce kwam de ploeg van trainer Robert Maaskant niet verder dan 0-0. Met oog op de return in de voorronde van de Champions League tegen APOEL Nicosia hield Maaskant een aantal vaste basisspelers buiten de selectie. Zo speelden Michael Lamey en Kew Jaliens afgelopen weekend niet mee. Wisla Kraków staat na speelronde vier op de achtste plaats. Lechia Gdanks kwam pas maandagavond in actie. De ploeg trad aan tegen hekkensluiter LKS Lódz en kwam in eigen huis niet verder dan 0-0. Fred Benson had opnieuw een basisplaats, maar de aanvaller werd kort voor tijd gewisseld. Lechia Gdansk staat na vier speelrondes op de veertiende plek. De ploeg behaalde tot nu toe slechts twee puntjes.

Levski Sofia heeft dankzij een treffer van Sjoerd Ars de wedstrijd tegen Montana met 1-0 weten te winnen. Ars zette na tien minuten spelen zijn ploeg op voorsprong en in deze score veranderde in het restant van de partij niets meer. Ook Serginho Greene en Dustley Mulder speelden de gehele partij mee aan de kant van Levski. Door de winst klom de ploeg naar de achtste plaats. Na drie speelrondes heeft Levski zes punten weten te behalen.

Staking in Serie A lijkt door te gaan

Na Spanje lijken ook de voetballers in Italië dit weekend niet in actie te gaan komen. De onderhandelingen over een arbeidsovereenkomst tussen een vertegenwoordiging van de spelers (AIC) en de nationale voetbalbond zijn vandaag mislukt.

"Zoals het er nu voorstaat komen we in het weekeinde niet in actie," zei een woordvoerder van de AIC over de mogelijke staking in de Serie A. Van de twintig clubs op het hoogste Italiaanse profniveau hebben er achttien tegen het voorstel van de voetballers gestemd.

Rukken op IsraŽlische vlag kost student z'n studie

Paul Donnachie heeft zelf zijn studie om zeep geholpen. De 19-jarige Schot is per direct geschorst wegens een racistische daad. De student had de hand aan zichzelf geslagen waarna hij zijn kwakje afveegde aan een Israëlische vlag.

Donnachie liep op 12 maart van dit jaar de kamer van de student van de St Andrews universiteit in. Chanan Reitblat had destijds een Israëlische vlag in zijn slaapkamer. Uiteindelijk liet de Schot zijn blanke sabel door zijn knuisten gaan.

Eenmaal klaar veegde hij zijn handen schoon aan de bewuste vlag en riep uit dat Israël een 'natie gebouwd op terrorisme' is en dat ze 'allemaal zelfmoordterroristen zijn'. Volgens het Cupar Sheriff Court gisteren heeft de beste man zich schuldig gemaakt aan het oneerbiedigen van een vlag. Zijn universiteit heeft direct besloten de student van school te sturen.

Squashers kunnen niet stunten op WK

De Nederlandse squashers zijn er op het WK voor landenteams in het Duitse Paderborn niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales. In de achtste finales was het sterkere geachte Australië met 2-1 de baas over de Oranjeheren.

Bart Ravelli verloor het openingsduel met 2-11, 6-11 en 3-11 van Stewart Boswell. Laurens Jan Anjema klopte vervolgens David Palmer met 10-12, 11-3, 11-4 en 11-8, waarna de derde partij de beslissing moest brengen. Daarin was Cameron Pilley ruim te sterk voor de Nederlander Piedro Schweertman: 5-11, 2-11 en 3-11 in het voordeel van de Australiër.

Groningse 100 meter meegesleurd onder bus

Op het busstation in Assen is woensdagmiddag een 80-jarige vrouw uit Groningen onder een bus terecht gekomen en zo'n 100 meter meegesleurd. De vrouw is ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis, aldus de politie.

Vermoedelijk is de vrouw haar tas vergeten toen zij uitstapte en rende ze de bus na om de chauffeur te waarschuwen. Daarbij kwam ze ten val, raakte bekneld onder de bus en werd meegesleurd. De brandweer moest assisteren om de bus op te tillen, zodat de vrouw kon worden bevrijd.

Chili lamgelegd door grote protestactie

Chileense studenten, politici van de oppositie en vakbondsleden zijn woensdag in Chili begonnen aan een twee dagen durende staking. De stakers eisen dat de regering fundamentele maatschappelijke veranderingen doorvoert.

De actievoerders willen naar het centrum van de Chileense hoofdstad Santiago marcheren. De Chileense regering heeft echter gewaarschuwd dit niet te doen en heeft gedreigd de strenge veiligheidswet toe te passen op mensen die 'oproepen tot de ondermijning van de openbare orde'.

Sommige betogers gooiden met stenen naar bussen, staken barricades in brand en gingen de strijd aan met agenten die zich hadden verschanst in tanks. De politie greep in en gebruikte traangas. Volgens de politie is een auto in brand gestoken en is een agent in de hand geschoten.

De grootste vakbond van Chili heeft tot de staking opgeroepen en werkt samen met studenten en hoogleraren die al drie maanden lang het onderwijs boycotten. De actievoerders hebben de steun van de centrumlinkse coalitie die ruim twintig jaar Chili regeerde, totdat president Sebastian Pinera en de rechtervleugel van de Chileense politiek vorig jaar aan de macht kwamen.

De actievoerders eisen dat de grondwet wordt vervangen. De huidige constitutie geeft de president nog veel macht, maar de betogers willen dat een nieuwe grondwet gaat voorzien in volksraadplegingen en gratis onderwijs voor alle Chilenen. Daarnaast eisen ze een hervorming van het pensioenstelsel en meer geld voor de zorg.

De staking kost de Chileense economie volgens de regering bijna driehonderd miljoen euro. Volgens Pinera een teleurstellende terugval 'nu er zware onweerswolken op komen zetten in de wereldeconomie'. "Het is pijnlijk om te zien hoe hard er wordt gewerkt om Chili lam te leggen", aldus de president. "Niets in het leven is gratis; er moet iemand betalen."

Regeringswoordvoerder Andres Chadwick veroordeelde de eisen van de betogers als 'meer dan utopisch'. Volgens hem hebben de deuren van het paleis 'altijd open' gestaan voor vakbondsleiders die de dialoog aan willen gaan.

Leger des Heils opent museum in Groningen

Het Leger des Heils krijgt een eigen museum in Groningen. Dat heeft initiatiefnemer Egbert Wubbema woensdag gezegd. De collectie bestaat uit minstens vijfhonderd stukken.

In Amsterdam is al een Majoor Bosshardt-museum. Een overzicht van het werk van het Leger des Heils is er nog niet, zegt Wubbema, tevens officier bij het korps. De collectie is door Wubbema en een gepensioneerde collega verzameld.

Topstuk is volgens Wubbema een vlag van het Amsterdamse moederkorps, dat het Leger des Heils in Nederland begon. Verder komen in het museum foto's, uniformen en servies te hangen.

Wubbema wil laten zien dat het Leger des Heils meer is dan 'een laatste redmiddel', zoals mensen het korps vaak zien. "Het is een internationale organisatie en daarbij een kerk. Je kunt hier ook gewoon een kopje koffie drinken en met mensen praten", zegt hij.

Het museum, dat is gevestigd in een ruimte in de kerk van het Groningse korps, opent in oktober de deuren. De officiële opening volgt waarschijnlijk volgend jaar. Dan viert de Nederlandse tak van de in Londen opgerichte organisatie het 125-jarig jubileum.


Leger des Heils opent museum in Groningen (Foto: Novum)

De rassen en gezichten van Skyrim

Vanmiddag hadden we nog een filmpje gepost van Todd Howard, min of meer het gezicht van The Elder Scrolls V: Skyrim. We zagen echter niet heel veel nieuws, dus nu een poging met wat boeiends te komen. Wat dacht je van een flinke selectie aan voorafbepaalde gezichten van de klassen?

Nords
Skyrim: Nords

 Bretons

Skyrim: Bretons

Argonian

Argonians

Dark Elf

Skyrim Dark Elf

High Elf

High Elf

Orc

Orc

Redguard

Redguard

Wood Elf

Wood Elf

Imperial

Imperial

Khajit

Khajit

Overigens kun je hier naartoe om ze allemaal in belachelijk hoge resolutie te bekijken. De RPG van Bethesda zal op 11 november verschijnen.

In de verleiding

Hij noemt een bedrag en dan gaat het plotseling snel. In mijn hoofd flitsen steeds groter wordende getallen steeds sneller voorbij. Een lichte vlaag van paniek schampt me. Nóg meer financiële verplichtingen. En ik moet de hypotheek nog betalen en de onroerende zaakbelasting en de energierekening en het collegegeld van mijn zoon en die bekeuring van twee weken geleden. Wat doe ik hier eigenlijk?

'Hit Caro Emerald bij elkaar gejat'

Writersright is een van de weinigen die Caro Emerald niet weet te waarderen. Volgens de FOK!ker is haar hit 'That man' een samenraapsel van meerdere nummers.

Hoewel de FOK!ker de Nederlandse niet geweldig vindt, is hij er toch even voor gaan zitten om zijn bewering dat de zangeres nummers jat te staven. "De coupletten en het algemene ritme komen uit 'Jungle Rhythm', uit Jungle Book 2", zo heeft hij uitgevogeld.

Het refrein zou weer uit een heel ander lied zijn gestolen. Deze zouden gekopieerd zijn van 'Sing Sing Sing' van Louis Prima. "En ten slotte zijn de drumfills gejat uit de Benny Goodman versie van Sing Sing Sing. Luister naar That man op 0.40 en naar bovenstaand nummer op 03.32."

Let wel, bovenstaande bewering is afkomstig uit het brein van een FOK!ker. Aan jullie te oordelen of Caro inderdaad plagiaat heeft gepleegd.


Pleegt Caro Emerold plagiaat?

Theme Park gratis naar iPad en iPhone

De zeventien jaar oude pretparksimulatie Theme Park wordt een gratis game voor de iPad en iPhone. Uitgever Electronic Arts wil rijk worden door spelers virtuele producten, waaronder gamevaluta en speciale dieren, te laten kopen. Dat schrijft de entertainmentwebsite Digital Spy.

Digital Spy verwacht dat de game niet een op een wordt overgezet naar de draagbare apparaten van Apple. Waarschijnlijk verwerkt de uitgever speciale attracties in de game die verwijzen naar populaire gameseries als Mass Effect en Dead Space.

Meerdere bedrijven bieden spellen voor de iPhone gratis aan in de hoop dat spelers geld uitgeven. Doordat het spel gratis is, zouden meer gamers de game proberen. De stap om geld uit te geven wordt zo klein mogelijk gemaakt. Tiny Tower, een spel waarbij spelers een winkel en woningen in een toren moeten beheren, is een succesvol voorbeeld.


Theme Park gratis naar iPad en iPhone (Foto: Novum)

Insomniac stopt misschien met Resistance

De eerste Resistance-game kwam november 2006 uit op de PlayStation 3. Het spel kwam van Insomniac Games en die studio ontwikkelde ook de twee vervolgen voor de console. Het meest recente deel, Resistance 3, komt 9 september uit en zou wel eens de laatste game van de serie kunnen zijn waarbij Insomniac betrokken is.

"Ted Price, Alex en Brian Hastings, de eigenaren, doen dit al lange tijd - ze zijn zo'n 15 jaar bezig met het maken van exclusieve games voor Sony - en ze zijn nu gewoon geïnteresseerd in het doen van andere dingen", zei Insomniacs creative director Marcus Smith in een interview met de site Gaming Union.

"We hebben Resistance 3 gedaan, we zitten er middenin en we zijn er erg trots op, maar momenteel hebben we ons niet verbonden aan het maken van Resistance 4", vertelde Smith verder. "Het zou dus vreemd zijn om te zeggen dat het nu een soort spil is binnen Insomniac. Ik denk dat we goed bezig zijn en dat we ons uitbreiden en begeven op een hoop verschillende gebieden."

Smith prees in het interview ook Nihilistic en Sony Bend voor het werk dat zij leverden in verband met de Resistance-titels voor de PlayStation Portable en vervolgde dat hij denkt dat de serie een mooie toekomst voor de boeg heeft. "Het kan veel kanten op met de serie, dus ik denk dat het zeker zou kunnen dat de serie opgepakt wordt door een andere ontwikkelaar. Ik weet zeker dat Sony een goede studio wil vinden voor een volgend goed deel. Ik denk ook dat ze de serie niet toevertrouwen aan iemand die er een bende van zal maken."

[Upd] [WK judo] Zilver voor Dex Elmont

Bij het WK judo in Parijs heeft Dex Elmont zich in de klasse tot 73 kilogram voor de tweede ronde geplaatst. De nummer twee van het vorige WK won van de Turk Sezer Huysuz.

In de tweede ronde moet Elmont, die vandaag de enige Nederlander is die de tatami betreedt, het opnemen tegen Noegzar Tatalasjvili uit Georgië.

Update 10:17 uur

Dex Elmont heeft inmiddels de derde ronde bereikt. De Nederlander versloeg Noegzar Tatalasjvili met een ippon. Zijn volgende tegenstander is de Chinees Liu Wei.

Update 12:35 uur

Dex Elmont heeft zich voor de achtste finales geplaatst bij het WK in Parijs. In de derde ronde versloeg hij Liu Wei uit China met een yuko. Elmont treft nu Antonio Rivas uit Venezuela.

Update 13:20 uur

Elmont heeft zich zojuist voor de kwartfinales geplaatst. In de achtste finales was hij Antonio Rivas uit Venezuela met een ippon de baas.

Update 13:48 uur

Dex Elmont heeft de halve eindstrijd bereikt. In de kwartfinales versloeg Elmont de Belg Dirk van Tichelt met een ippon.

Update 16:09 uur

Elmont heeft zich geplaatst voor de finale. De Nederlander versloeg in de halve finale op jurybeslissing de Fransman Ugo Legrand. Alle drie de scheidsrechters gaven de voorkeur aan de Nederlander nadat er zowel in de reguliere tijd als in de extra tijd niet gescoord was. In de finale treft Elmont nu de Japanner Riki Nakaya.

Update 17:40 uur

Dex Elmont is er niet in geslaagd om goud te veroveren in de klasse tot 73 kilogram. De Nederlander verloor in de finale met een yuko van de Japanner Riki Nakaya. Elmont kreeg tweemaal een straf wegens passiviteit opgelegd en kreeg in het resterende deel van de wedstrijd geen kans meer om die achterstand goed te maken. Op het vorige WK behaalde de Nederlander ook al zilver.

ING beperkt pinbedrag na toename 'geldezels'

Jongeren tot 18 jaar met een rekening bij de ING Bank kunnen voortaan nog maar maximaal 250 euro per dag pinnen. De bank hoopt met de maatregel het aantal 'geldezels' te verlagen, schrijft de Volkskrant woensdag. Tot nu toe konden jongeren nog tot duizend euro per dag uit de muur halen.

Jongeren laten zich steeds vaker gebruiken door criminelen. Tegen een geringe vergoeding geven ze hun pas tijdelijk af, waarna hun bankrekening wordt gebruikt om er met drugshandel of andere misdrijven verkregen geld op te zetten en snel weer af te halen. Zodoende blijven criminelen uit het vizier van de politie.

In Nederland zouden zo'n vijfduizend 'geldezels' rondlopen. Onder hen zijn veel Surinaamse en Antilliaanse meisjes van 12 tot 18 jaar oud. Wanneer zij hun pas uitlenen, kunnen zij worden aangeklaagd voor medeplichtigheid aan fraude en diefstal. Ook mogen ze dan acht jaar geen bankrekening bezitten.

Jongeren die toch meer geld nodig hebben, kunnen zich melden bij een van de ING-kantoren. Bankrekeninghouders zijn op de hoogte gebracht. De maatregel gaat in vanaf 1 september.


ING beperkt pinbedrag na toename 'geldezels' (Foto: Novum)

[Vuelta] RodrŪguez is Poels net te snel af

Joaquim Rodríguez heeft de vijfde etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Katusha bleef in de steile slotklim in Valdepeñas de Jaén Vacansoleilrenner Wout Poels en Katusha-teamgenoot Daniel Moreno nipt voor. Sylvain Chavanel behield de leiderstrui.

In de 187 kilometer lange etappe met de start in Sierra Nevada bleef het peloton lang bijeen. Op de eerste beklimming van de Alto de Valdepeñas wist Michael Albasini (HTC) samen met onder meer Tom Jelte Slagter (Rabobank) een gat te slaan. Het achttal kon geen groot gat slaan, waarna Albasini het op tachtig kilometer van de streep alleen probeerde. Johannes Fröhlinger (Skil-Shimano) en Ángel Madrazo (Movistar) voegden zich uiteindelijk bij de Italiaan, maar op twintig kilometer van de streep werden ook zijn teruggepakt.

Op de tweede beklimming van de Alto de Valdepeñas voerde Katusha het tempo op, waardoor een grote groep met favorieten overbleef. Astana-renner Alexandr Dyachenko probeerde het op twaalf kilometer van de meet, maar hij werd al snel voorbij gestoken door David Moncoutié (Cofidis). De Fransman bouwde een voorsprong van ruim een halve minuut op, maar zag op de slotklim de favorieten alsnog voorbij snellen.

Vincenzo Nibali (Liquigas) wilde een aanval plaatsen, maar zag Moreno en Rodríguez al snel een gaatje slaan. Moreno, de winnaar van gisteren, gaf zijn teamgenoot Rodríguez de kans om te winnen. Daarachter wist Poels het gat met Moreno te dichten en nog over de Spanjaard heen te gan voor plaats twee. Bauke Mollema (Rabobank) werd achter dit trio vierde.

Uitslag vijfde etappe

# Renner Team Land Tijd
1 Joaquim Rodríguez Katusha Spa 4:42.54
2 Wout Poels Vacansoleil Ned + 0.04
3 Daniel Moreno Katusha Spa + 0.05
4 Bauke Mollema Rabobank Ned + 0.07
5 Michele Scarponi Lampre Ita + 0.08
6 Haimar Zubeldia RadioShack Spa z.t.
7 Jakob Fugelsang Leopard-Trek Den z.t.
8 Nicolas Roche AG2R Ier z.t.
9 Jurgen van den Broeck Omega Pharma Bel z.t.
10 Fredrik Kessiakoff Astana Zwe z.t.


Stand na vijfde etappe

# Renner Team Land Tijd
1 Sylvain Chavanel Quick-Step Fra 18:02.34
2 Daniel Moreno Katusha Spa + 0.09
3 Joaquim Rodríguez Katusha Spa + 0.23
4 Jakob Fugelsang Leopard-Trek Den + 0.26
5 Vincenzo Nibali Liquigas Ita + 0.33
6 Fredrik Kessiakoff Astana Zwe + 0.36
7 Maxime Monfort Leopard-Trek Bel + 0.38
8 Sergio Pardilla Movistar Spa + 0.43
9 Jurgen van den Broeck Omega Pharma Bel + 0.44
10 Marzio Bruseghin Movistar Ita + 0.52
12 Bauke Mollema Rabobank Ned + 0.55

Vrij baan voor spitsstroken A9

De aanleg van spitsstroken op de A9 tussen Alkmaar en Uitgeest kan doorgaan. De Raad van State heeft woensdag bezwaren daartegen van inwoners van Heiloo van tafel geveegd.

De inwoners vrezen geluidsoverlast en een verslechterde luchtkwaliteit door de wegverbreding. De Raad van State verklaarde de bezwaren niet-ontvankelijk of ongegrond.

De verbreding van het wegtraject maakt deel uit van de zogeheten spoedaanpak, waarbij dertig knelpunten op het wegennet versneld worden aangepakt. Met de aanleg van de spitsstroken is al begonnen.

Voorwaardelijke celstraffen voor hackers

Vijf mannen zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor het hacken van de computersystemen van de universiteiten van Michigan en Kaiserslautern. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag besloten.

Het vijftal, afkomstig uit Amsterdam, Sloten, Hengelo, Dokkum en Groningen, verschafte zich toegang tot de universitaire computersystemen en verspreidde via het netwerk illegaal films, muziek en software. Volgens de rechter hebben de verdachten zich op vrij omvangrijke schaal en op een geraffineerde wijze drie jaar lang beziggehouden met hun criminele activiteiten.

De hackerspraktijken in de VS en Duitsland werden in december 2007 ontdekt. In augustus en september 2008 werden de verdachten aangehouden.

De rechtbank heeft rekening gehouden met het feit dat de vijf geen geld wilden verdienen en ook geen privacygevoelige informatie hebben gestolen of openbaar gemaakt. Het OM had twee weken geleden voorwaardelijke gevangenisstraffen van drie en vier maanden geëist.

Begeleid verlof voor zesvoudig moordenaar

Zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz mag op begeleid verlof. Justitie weigert echter een onbegeleid verlof voor hem te overwegen. Dit bleek woensdag tijdens een kort geding in Den Haag dat Yilmaz heeft aangespannen, om een machtiging voor onbegeleid verlof te krijgen.

Yilmaz werd tot levenslang veroordeeld, omdat hij in 1983 in het Delftse café Het Koetsiertje zes mensen doodschoot. Toen in 2009 bleek dat hij ondanks de levenslange veroordeling in een tbs-kliniek zat en op verlof mocht, wekte dat grote publieke verontwaardiging. Toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie beslisten toen dat hij helemaal niet meer met verlof mocht. Yilmaz zat in de kliniek omdat hij ongeschikt was voor detentie.

Volgens de advocaat van Yilmaz is in 2001 met het ministerie van Justitie afgesproken dat zijn cliënt geresocialiseerd zou worden en daarbij ook het bijbehorende verloftraject zou doorlopen. Volgens de landsadvocaat is er geen sprake van een overeenkomst met Yilmaz.

Begeleid verlof voor zesvoudig moordenaar
Begeleid verlof voor zesvoudig moordenaar (Foto: ANP)

[EK] Duitsland groepswinnaar bij mannen

De Duitse hockeyheren mogen zich groepswinnaar noemen op het Europees kampioenschap in Mönchengladbach. De regerend olympisch kampioen versloeg in de derde poulewedstrijd Rusland met 7-0. België heeft in dezelfde poule vanavond aan een gelijkspel tegen Spanje genoeg om zich ook bij de laatste vier te plaatsen.

In de andere poule plaatste Engeland zich voor de halve eindstrijd. Nederland heeft vanavond aan een gelijkspel tegen Ierland genoeg om zich in die poule als groepswinnaar te plaatsen voor de halve finales. Omdat Engeland zich bij de laatste vier op het EK heeft geplaatst zijn de overige landen die de halve eindstrijd halen verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van 2012.

Alsnog vijfde dode door noodweer Pukkelpop

Het noodweer op het popfestival Pukkelpop in Hasselt (België) heeft alsnog een vijfde mensenleven geëist. Een zwaargewonde persoon is in het ziekenhuis overleden.

Dat meldden Vlaamse media woensdag. Zij baseren zich op justitie in Hasselt. Eerder deze week was nog verwarring ontstaan over het aantal doden. Nadat aanvankelijk vijf slachtoffers waren gemeld, werd dat later officieel teruggebracht tot vier.

Alsnog vijfde dode door noodweer Pukkelpop
Alsnog vijfde dode door noodweer Pukkelpop (Foto: ANP)

[Upd] Samsung blijft Galaxy S verkopen

Samsung moet binnen twee maanden stoppen met de verkoop van de smartphone Galaxy S (Plus), Galaxy S2 en de Galaxy Ace. Dat meldt Tweakers naar aanleiding van een vonnis van de rechtbank.

De zaak was aangespannen door Apple die vond dat de populaire androidtelefoon wel heel erg lijkt op de nog populairdere iPhone. De basis van het verbod is de functie van het bladeren door foto's waar Apple een patent op heeft. Het verbod geldt vanaf 13 oktober. De rechter vond niet dat Samsung inbreuk maakte op het ontwerp. De Galaxy Tab mag nog wel worden verkocht. Het verbod geldt in Nederland. Tweakers denkt dat Samsung op 13 oktober al een opvolger heeft voor de Galaxy 2 en Ace waarvoor het verbod niet geldt.

Update  17:15 uur
De advocaat van Samsung heeft laten weten dat Samsung de Galaxy S2 gewoon blijft verkopen. De Gallery-applicatie, die inbreuk maakte op het patent van Apple, zal worden aangepast waardoor de inbreuk niet meer van toepassing is.

De Gallery-app, die standaard met de telefoons wordt meegeleverd, is overigens niet van Samsung maar van Google, de maker van het Android besturingssysteem dat op veel smartphones gebruikt wordt.

Mariko Peters mag portefeuille houden

Het in opspraak geraakte GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters blijft woordvoerder buitenlandse zaken van haar partij. Fractievoorzitter Jolande Sap gaat Peters haar portefeuille niet afnemen. Dat zegt Sap woensdag in NRC Handelsblad.

Peters is in opspraak vanwege belangenverstrengeling. Als ambassademedewerker in de Afghaanse hoofdstad Kabul gaf zij in 2005 een positief oordeel over een subsidieaanvraag van haar huidige partner, met wie zij toen net een relatie had.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken concludeerde onlangs op basis van een eigen onderzoek dat Peters de relatie eerder had moeten melden. Haar advies over de subsidieaanvraag zou echter niet zijn beïnvloed door haar gevoelens.

Dagblad De Telegraaf meldde woensdag dat Peters in 2006 waarschuwingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken negeerde dat zij zich op geen enkele manier mocht bemoeien met de inhuur van haar partner, die toen een tijdelijke klus voor de ambassade deed. Peters zou desondanks het contract met hem hebben ondertekend.


Mariko Peters mag portefeuille houden (Foto: Novum)

Eerste game makers Spirited Away in november

Animatiestudio Ghibli, onder meer verantwoordelijk voor de animatiefilm Spirited Away, brengt op 17 november samen met game-uitgever Level-5 zijn eerste spel op de markt. Dat schrijft het Japanse gamemagazine Famitsu. Het rollenspel Ni no Kuni voor de PlayStation 3 is op dit moment alleen aangekondigd voor de Japanse markt.

Sinds de aankondiging in 2008 schrijven critici enthousiast over de samenwerking tussen het film- en het gamebedrijf. Het langverwachte spel voor de PlayStation 3 is de eerste gameproductie van Studio Ghibli. De animatiestudio wordt gezien als de Disney van Japan. Animatiefilms als Spirited Away, My Neighbor Totoro en Howl's Moving Castle zijn de bekendste werken van het Japanse bedrijf. De grootste successen van de animatiestudio halen 200 tot 300 miljoen dollar op.

Naast een PlayStation 3-spel verscheen Ni no Kuni in december vorig jaar ook voor de Nintendo DS. Het rollenspel verkocht zeshonderdduizend exemplaren. Van beide spellen is niet bekend of ze in Europa worden uitgegeven.


Eerste game makers Spirited Away in november (Foto: Novum)

Bijna vijf procent meer eerstejaars

Ruim 46 duizend eerstejaars studenten hebben zich aangemeld voor een universitaire opleiding. Dat zijn er 4,5 procent meer dan vorig jaar rond deze tijd, heeft de vereniging van universiteiten VSNU woensdag laten weten.

De groei zit vooral bij opleidingen op het gebied van techniek (zeventien procent), natuur (twaalf procent) en economie (elf procent). De populairste bachelor is psychologie, met meer dan vierduizend aanmeldingen. De aanmeldingen voor letterenstudies zijn met acht procent afgenomen.

Onder de eerstejaars zijn ruim zevenduizend buitenlandse studenten. Dat zijn er 38 procent meer dan vorig jaar.

De cijfers zijn niet definitief. Ze zijn gebaseerd op de aanmeldingen die per 15 augustus zijn binnengekomen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.


Bijna vijf procent meer eerstejaars (Foto: Novum)

House of the Dead afgekeurd in AustraliŽ

De PlayStation 3-versie van House of the Dead: Overkill verschijnt niet in Australië. Dat heeft de Australische keuringsdienst voor leeftijdsaanduidingen OFLC besloten. Het spel is onder meer afgekeurd vanwege het geweld en het in het rond vliegend bloed. Dat laat het keuringsorgaan weten in een verklaring.

De versie voor de Wii, die twee jaar geleden op de markt kwam, kwam wel gewoon in de Australische winkels te liggen. Omdat de PlayStation 3-versie gedetailleerder is, heeft het geweld in de game een grotere impact. Het gaat onder meer om exploderende zombiebaby's en in het rond spattend bloed wanneer een zombie door het hoofd wordt geschoten.

Game-uitgever Sega heeft de website GameSpot laten weten in beroep te gaan tegen de beslissing. Volgens de uitgever is het zombieschietspel niet gewelddadiger dan andere schietspellen op de markt.

In Australië is de maximale leeftijdsaanduiding 15-plus. Dat betekent dat spellen die in Europa een keuring voor volwassenen, 18-plus, krijgen, vaak niet worden goedgekeurd. In de Australische politiek wordt gekeken of er draagvlak is voor een leeftijdsaanduiding voor 18 jaar en ouder.


House of the Dead afgekeurd in Australië (Foto: Novum)

Nederlander verdrinkt in eigen zwembad in Spanje

Een 75-jarige Nederlander is maandag in het zwembad van zijn huis in het Spaanse Pedreguer aan de Costa Blanca verdronken. Zijn echtgenote vond de man en probeerde hem nog te redden, maar dit mocht niet meer baten. Dat melden Spaanse media.

De man werd rond 18.00 uur door zijn vrouw aangetroffen. Na haar mislukte reddingspoging waarschuwde zij een buurman. De reddingsdiensten verklaarden later dat de man was verdronken.

Pedreguer ligt in de provincie Valencia nabij de stad Denia.

Verdachte fatale mishandeling discotheek vrij

Een van de verdachten in de zaak rond de dood van een 20-jarige bezoeker van een discotheek in Rijssen is op vrije voeten gesteld. De rol van de 18-jarige man in de zaak is kleiner dan aanvankelijk gedacht. Hij blijft wel verdachte in de zaak, meldt het Openbaar Ministerie in Almelo woensdag.

Een andere 18-jarige verdachte mag nog voor in ieder geval zestig dagen worden vastgehouden, zo heeft de raadkamer van de rechtbank in Almelo beslist.

Het 20-jarige slachtoffer uit Wierden raakte 10 juli zwaargewond bij een vechtpartij in een discotheek aan de Morsweg in Rijssen. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij korte tijd later overleed.

Eerder werden al drie verdachten op vrije voeten gesteld.

Man castreert buurthonden

Een Kroatische man was het blijkbaar beu dat de honden van zijn buren constant in zijn tuin de poot omhoog deden. Om dit vermeende ranzige gedrag de kop in te drukken, besloot de man uit Sandrovac beide honden eigenhandig te castreren.

De baasjes ontdekten hun viervoeters zonder kloten, liggend in een bloedbad. De beste man had de beesten voor dood achtergelaten. De honden werden hierop direct naar een dierenarts gebracht, die ze zo goed mogelijk oplapte.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de dader een 58-jarige buurtgenoot is. Geen van de honden was agressief of gewelddadig. De castrerende Kroaat kan voor een half jaar achter tralies belanden.

Broers Gallagher leggen het bij

Noel en Liam Gallagher hebben de strijdbijl begraven. Liam dreigde vorige week zijn broer aan te klagen omdat die leugens verspreid zou hebben over de breuk van Oasis. Liam was boos omdat Noel beweerde dat hij een concert tijdens het V Festival afzegde omdat hij een kater had.

De afzegging zorgde in 2009 voor de zoveelste ruzie tussen de twee, waarna Oasis ophield te bestaan. Vorige week verschenen in de Britse boulevardkrant The Sun foto's waarop Liam op de avond voor het concert feestend te zien is, met een blik bier in zijn handen.

Tijdens een online videochat met fans, te zien op de website van muziekblad NME, bood Noel zijn excuses aan. "Het klopt dat hij keelontsteking had, hij had zelfs een briefje van de dokter om het te bewijzen", weet Noel. "Als hij zich gekwetst voelt, wil ik me daarvoor verontschuldigen. Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen."

Volgens een ingewijde besloot Liam de aanklacht niet door te zetten na een gesprek met zijn moeder. "Zij was enorm van streek door het gedoe", zegt de bron tegen The Sun. "Toen realiseerde hij zich dat Noel niet rancuneus is, maar brutaal. Hij is gewoon boos omdat Oasis niet meer bestaat."

'Vadertje en Moedertje': jochie verminkt meisje

Een spelletje 'Vadertje en Moedertje' is in Italië volledig uit de hand gelopen. Een 11-jarig jochie heeft daar het gezicht van een 10-jarig meisje verminkt met een afgebroken fles.

De kinderen waren het aloude spelletje aan het spelen in de plaats Latina. Ineens vertelde het meisje dat zij van de jonge vader wilde scheiden. Het kereltje bedacht zich niet en sloeg een fles aan stukken. Vervolgens ramde hij de ene helft bij het 'moedertje' in haar gezicht.

Het ventje heeft aan de politie verklaard dat hij zich ervan wilde vergewissen dat zijn meisje met niemand anders een relatie zou aangaan dan met hem. "Het is erg vervelend, maar hij kan wettelijk gezien niet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden", zo laat de politie in een reactie weten. "Zijn familie heeft volledig meegewerkt en aangeboden om te betalen voor cosmetische chirurgie om het gezicht van het meisje te herstellen."

Beerens in basis bij AZ

Roy Beerens zal morgen in het Europa Legueduel van zijn club AZ tegen Aalesunds FK in de basis starten. De nieuwe aanwinst van de Alkmaarders krijgt van coach Gertjan Verbeek de voorkeur boven Charlison Benschop. AZ moet in het duel een 2-1 achterstand goed maken.

"Ik verwacht dat Aalesunds gaat inzakken. Daardoor worden de ruimtes kleiner. Beerens is in die kleine ruimtes handiger dan Benschop en daarom start hij vanaf de aftrap. Benschop kan ook in de spits spelen, maar ik vind dat Jozy Altidore het zondag uitstekend heeft gedaan. Die blijft dus staan. Met Benschop achter de hand kan ik tijdens de wedstrijd nog veel kanten op," zei Verbeek op de persconferentie voor het duel.

John Verhoek staat open voor ADO

Stade Rennes-aanvaller John Verhoek ziet een tijdelijke overgang naar ADO Den Haag wel zitten. Toch hoopt de spits uiteindelijk alsnog te slagen in de Ligue 1.

In gesprek met Voetbal International laat Verhoek weten dat zijn situatie bij Stade Rennes voorlopig uitzichtloos is. "De laatste weken zit ik niet meer bij de selectie van Rennes. De manager heeft voor enkele miljoenen een paar nieuwe aanvallers gehaald en daarmee was ik uit beeld."

Door de ontstane situatie hoop Verhoek zich bij ADO Den Haag weer in de kijker te spelen. "Natuurlijk zou het geweldig zijn om bij ADO te voetballen. Het is mijn club en mijn stad." De broer van de oud-speler van FC Den Bosch, Wesley Verhoek is al speler bij de club uit de Hofstad.

Ondanks dat zijn verblijf in de Ligue 1 tot nu toe niet is uitgelopen op een succes, hoopt Verhoek alsnog dat hij het gaat maken in Frankrijk. "Ik heb meteen gezegd dat ik naar de Eredivisie zou gaan. Daar stond ik op. Maar ik wil nog steeds slagen in Frankrijk", besluit de spits.

Radio 538 woedend op Buma/Stemra

Radio 538 haalt alle podcasts van zijn websites. De zender is boos omdat het van Buma/Stemra met terugwerkende kracht vanaf januari bijna honderd keer zo veel moet gaan betalen voor de muziek in de podcasts.

Het gaat om de podcasts van de danceprogramma's 538 Dance Department en Powermix. Het station betaalt jaarlijks een standaardvergoeding voor de muziek in podcasts. "We betalen graag voor de muziek die we gebruiken, maar dan wel zonder mes in de rug", reageert algemeen directeur van Radio 538, Jan-Willem Brüggenwirth.

Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers op het gebied van auteursrecht. De laatste tijd is er veel te doen rondom Buma/Stemra. Zo bevindt zich op hun hoofdkantoor een televisie met een winkelwaarde van ruim zestigduizend euro, maar klagen artiesten zelden tot nooit geld van Buma/Stemra te ontvangen.

Buma/Stemra onderzoekt momenteel nog steeds de mogelijkheid mensen fors te laten betalen voor het embedden van bijvoorbeeld youtube filmpjes, waar youtube zelf al rechten over afdraagt, of van radiostreams waar de stations zelf al voor betalen. Hierdoor zou Buma/Stemra voor één enkele stream tientallen tot honderden keren geld kunnen vragen.

Eerste kruidnoten alweer in het schap

Ruim drie maanden voor de aankomst van Sinterklaas zijn de eerste kruidnoten al gesignaleerd. Een Spar in Groningen heeft het snoepgoed van de Sint sinds kort bij de kassa liggen, constateert het vakblad de Levensmiddelenkrant. "Gezien het weer van de afgelopen dagen misschien niet verbazingwekkend", reageert het blad.

"Studenten en jongeren zijn er gek op", verzekert de bedrijfsleider van de Groningse supermarkt in de Levensmiddelenkrant. "De ondernemer kon zelf een partij opkopen en die ligt dus sinds kort bij de kassa. Als impulsproduct inderdaad."

3FM-dj Michiel Veenstra, die vorig jaar een stickeractie opzette tegen de te vroege komst van de pepernoot, noemt het desgevraagd 'absurd' dat het snoepgoed nu al is gesignaleerd. "Pepernoten eet je met Sinterklaas. En dat is het nog lang niet", stelt Veenstra. "Als ik het hele jaar door kerstliedjes draai op de radio is de lol er ook van af tegen de tijd dat je je kerstboom opzet."

Veenstra is niet van plan opnieuw in actie te komen. "Ik heb de hoop opgegeven dat de middenstand gaat inzien dat het belachelijk om in augustus novembersnoepgoed te verkopen."


Eerste kruidnoten alweer in het schap (Foto: Novum)

Neptiet ontploft tijdens paintball

Een potje paintball is voor een 26-jarige Londense nogal verkeerd uitgepakt. Toen een van de verfkogels op haar borst terechtkwam, is haar implantaat ontploft.

De vrouw was onlangs met een groep wezen paintballen in een bos in het zuiden van de Britse hoofdstad. Van dichtbij kreeg zij snoeihard een verfpatroon tegen haar plastic voorgevel. Ze deed echter of haar neus bloedde en ging rustig doorknallen.

Twee dagen later wendde ze zich toch maar tot haar plastisch chirurg. Deze vertelde haar dat het siliconenzakje was doorboord. De anoniem gebleven vrouw is naar verluidt de eerste die een dergelijk incident is overkomen. Desondanks heeft de paintballboer nu een extra regel opgenomen in hun regelement, waarin vrouwen met neptieten worden gewaarschuwd voor de kogelregen.

Boze From Dust-kopers krijgen geld terug

Steam geeft kopers die moeite hebben met het altijd-online DRM van de god-game From Dust het geld terug. Steam-gebruikers hebben blijkbaar een e-mail ontvangen waarin staat dat Ubisoft de mogelijkheid biedt om de game terug te geven. Een unieke gang van zaken, omdat Steam nooit geld teruggeeft.

Opmerkelijk feit is daarbij dat Ubisoft onlangs heeft beloofd binnen twee weken het DRM van de game eruit te halen middels een patch. De release van From Dust was al sinds het begin chaotisch te noemen. Ondanks berichten dat de game maar een eenmalige online activatie nodig had, bleek de game alsnog niet te starten zonder internetverbinding.

Vorige week heeft Ubisoft ook besloten om Driver te ontdoen van zijn altijd-online beveiliging. Ubisoft lijkt hiermee terug te komen op hun rigoureuze online DRM-beleid. Er moet wel nog ingeschreven worden om de game te starten, maar daarna kan de sessie offline verder.

Minardi wil meer jonge talenten in F1 zien

Gian Carlo Minardi wil dat autosportfederatie FIA er voor zorgt dat jonge talenten meer kansen in de Formule 1 krijgen. De voormalig teambaas van het Minarditeam ziet wel iets in een plan om de renstallen de verplichting op te leggen om in minstens één van de trainingen een rookie te laten rijden.

Dit seizoen maakten Pastor Maldonado, Paul di Resta, Sergio Perez, Jerome d'Ambrosio en Daniel Ricciardo hun racedebuut in de Formule 1, maar dit aantal van vijf moet volgens Minardi omhoog. "Dat zou je kunnen bewerkstelligen door teams te verplichten om een jonge coureur te laten rijden tijdens de eerste vrije training op vrijdag."

"Nu doen sommige teams dat alleen uit noodzaak. Ik denk dat teams door zo'n regel ook meer gaan kijken naar hoeveel talent een coureur heeft, in plaats van naar hoe groot de zak met geld is die hij mee kan nemen. Mogelijk zien we dan ook meer jonge coureurs terug in een racestoeltje. Nu kiezen veel teams nog voor twee rijders met ervaring," zei de Italiaan.

Wilders spreekt met Helmonders over straatterreur

Geert Wilders heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan Helmond. De PVV-leider sprak daar met bewoners die te lijden hebben onder de overlast van Marokkaanse jongeren. Ook burgemeester Fons Jacobs (CDA) schoof aan bij het gesprek.

Wilders arriveerde in een gepantserde BMW in Helmond. Hij voerde gesprekken in De Fonkel, een wijkcentrum en brede school aan de Prins Karelstraat. Daar sprak hij met hulpverleners, andere professionals, mensen uit de buurt en burgemeester Fons Jacobs. De bijeenkomst in het wijkhuis was alleen toegankelijk voor acht genodigden. Buiten stonden ongeveer 200 Helmonders die ook met de politicus hadden willen praten.

Aanleiding voor Wilders bezoek was een verslag van Arnold Karskens in De Pers. De oorlogsverslaggever sprak met verschillende omwonenden over intimidatie en terreur van Marokkaanse jeugd. Ze gaven aan het heft in eigen hand te willen nemen en een eigen knokploeg op te gaan richten omdat de politie niets zou doen.

Op het moment dat Wilders het pand verliet, verlieten leerlingen gelijktijdig de naastgelegen school, juist toen Wilders zijn gesprekken met bewoners en hulpverleners uit de wijk Binnenstad-Oost had beëindigd en de pers te woord stond. Zij trakteerden Wilders op een luid boegeroep.

De PVV-leider zei dat 'het tuig' moet worden aangepakt, daarmee doelde hij op iedereen die overlast veroorzaakt. Hij pleite voor meer politie op straat en meer politie in de avonduren. Wilders wil dat de politie de harde kern overlastgevers aanpakt en in de gevangenis zet. Maar hij zei ook dat hij verwacht van de ouders van de  jongeren dat zij hun verantwoordelijkheid nemen.

Burgemeester Jacobs beaamde dat er problemen zijn in de wijk, en refereerde naar zijn eigen jeugd: "Wij hebben toen we jong waren ook fouten gemaakt. Ik heb ook wel eens een ruitje ingeschopt of een auto-antenne afgebroken."

Zelf twitterde Wilders na afloop van zijn bezoek dat de bewoners die last hebben van 'Marokkaanse straatterreur' eindelijk serieus genomen moeten worden. "Tuig moet van de straat!"

Boddaert naar Den Bosch

FC Den Bosch heeft zich versterkt met middenvelder Maarten Boddaert. De 21-jarige Boddaert was de afgelopen weken op proef bij de club en speelde eerder drie seizoenen bij RBC Roosendaal.

"Maarten is een talentvolle middenvelder met potentie. Hij heeft de afgelopen drie weken uitgebreid kennis kunnen maken met de club en wij met hem. Op de trainingen en in de oefenduels heeft hij de technische staf op unanieme wijze kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten," aldus Fred van der Hoorn, technisch directeur van Den Bosch.

Twee maanden voorwaardelijk voor bedreiging lerares

Een 23-jarige man uit Veldhoven is woensdag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een celstraf van twee maanden voorwaardelijk voor bedreiging van een lerares in opleiding. De uitspraak is gelijk aan de eis van justitie.

De Veldhovenaar, Onur S., ontmoette de vrouw in 2008 op zijn school in Apeldoorn. De lerares in opleiding liep daar stage. Na meerdere gesprekken en een zoen dacht S. volgens de vrouw dat ze een relatie hadden. Het slachtoffer gaf echter te kennen een relatie met S. niet te zien zitten.

Na die afwijzing bedreigde S. de vrouw met de dood. De 23-jarige zei onder meer dat 'er kogels gaan vliegen' als zij hem zou verlaten. Ook toonde hij de vrouw een vuurwapen.

Ondanks de ernst van de feiten vond de rechter een voorwaardelijke celstraf meer op zijn plaats. S. wordt momenteel behandeld voor verlatingsangst. Een onvoorwaardelijke celstraf zou die behandeling volgens de rechter onnodig doorkruisen.

In 2009 stuurde de Veldhovenaar het slachtoffer ook sms'jes waarin hij schreef dat hij haar zou vermoorden als ze bij hem weg zou gaan. Uit wanhoop sprong de vrouw uiteindelijk van het balkon van de vierde verdieping van een flat. Ze liep daarbij een gedeeltelijke dwarslaesie op en moest vier maanden revalideren.

Jan de Hoop botst met Henk Angenent

RTL-presentator Jan de Hoop heeft woensdagochtend met zijn auto een botsing veroorzaakt. Hij reed op de snelweg tegen de paardentrailer van schaatskampioen Henk Angenent aan. Dat heeft De Hoop laten weten aan RTL Boulevard.

De RTL-presentator reed 110 kilometer per uur. "Ik wilde remmen maar toen kwam er een waterflesje onder mijn stoel vandaag gerold." De remmen werden geblokkeerd en De Hoop knalde met zijn auto tegen de paardentrailer van de schaatser aan.

De Hoop schrok zich te pletter. "Het is echt heel erg eng als je merkt dat je niet kunt remmen." Hij maakte zich meteen zorgen over het paard, maar de schade valt mee. "Het is allemaal goed afgelopen," laat Angenent weten. Ook het paard is ongedeerd.

Breukink heeft vertrouwen in naseizoen Gesink

Erik Breukink is ervan overtuigd dat Robert Gesink een goed naseizoen gaat rijden. De renner slaagt er na zijn mislukte Tour de France prima in om de draad weer op te pakken, meent de technisch directeur van Rabobank. "Hij kijkt weer naar voren. Dat is belangrijk", zegt Breukink in Wielerland Magazine.

Gesink had zijn seizoen voor een groot deel afgestemd op de Tour. Dat die missie mislukte, ging de klimmer niet in de koude kleren zitten. "Die eerste week na de Tour was denk ik wel moeilijk voor Robert", beaamt Breukink. "Dan word je er toch wel vaak mee geconfronteerd. Maar nu gaat het weer prima."

Zijn eerste wedstrijd na de Tour rijdt Gesink momenteel in Colorado. Met een voorlopige vijfde plaats in het klassement is zijn start veelbelovend. "Zo'n wedstrijd in Colorado is ook fijn om weer te beginnen", zegt Breukink, die zelf bij de Ronde van Spanje is. "Amerika is toch heel anders dan Europa. Een mooie omgeving om de Tour te vergeten."

Waar Gesink in de sterk bezette Ronde van Colorado gaat eindigen, durft Breukink niet te voorspellen. "Het is zijn eerste wedstrijd na de Tour, dus we hebben geen referentiekader. We bekijken het gewoon per dag. Het is in ieder geval een hele goede voorbereiding op het naseizoen." Breukink doelt daarmee onder meer op de World Tour-wedstrijden in Candada, het WK in Kopenhagen en de Ronde van Lombardije.

Busongeluk kost schoolkinderen het leven

In Zuid-Afrika zijn woensdag zeker 14 kinderen omgekomen toen de schoolbus waarin ze zaten van de weg raakte en in een meer terechtkwam. Dat meldden reddingswerkers.

In de bus zaten bijna 70 kinderen. Meer dan 40 zijn gered. De meeste kinderen in de bus waren tussen de 7 en 17 jaar oud.

Het ongeluk gebeurde ongeveer 430 kilometer ten oosten van Kaapstad. Het is nog onduidelijk waardoor het voertuig van de weg raakte. De chauffeur overleefde het ongeluk ook niet.

[MotoGP] Honda: "Race Japan naar Suzuka verplaatsen"

Om een einde te maken aan de onrust die rond de MotoGP-race in Japan ligt heeft Honda een voorstel gedaan om de wedstrijd eenmalig van Motegi te verplaatsen naar Suzuka. Vanwege de aardbeving, tsunami en de nucleaire dreiging werd de race al verplaatst van 24 april naar 2 oktober.

Casey Stoner, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi wilden vanwege een mogelijk veiligheidsrisico vanwege de straling die uit Fukushima komt niet naar Japan afreizen. Een onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het circuit van Motegi, dat op 150 kilometer van Fukushima ligt, weinig risico loopt. Toch blijven de zorgen groot en daarom heeft Honda voorgesteld om de wedstrijd naar Suzuka te verplaatsen. Dat circuit ligt op 650 kilometer van het rampgebied.

"Mijn voorstel is dat we dit jaar racen op Suzuka en dan weer teruggaan naar Motegi," zo meldde Honda-teambaas Shuhei Nakamoto tegen Motosprint. "Ik hou trouwens ook meer van Suzuka omdat het circuit mooier en technischer is. De internationale motorsportfederatie heeft echter de homologatie van Suzuka ingetrokken, waardoor er dispensatie nodig is en dat zou dan snel moeten gebeuren."

De licentie voor Suzuka is ingetrokken vanwege de dood van Daijiro Kato in 2003. Sinds die gebeurtenis is de baan aangepast met uitloopstroken, waardoor de veiligheid vergroot is.

Het is onduidelijk of de motorsportfederatie in gaat op het aanbod van Honda. Mocht dit zo zijn dan ontvangt Suzuka op 2 oktober eerst de MotoGP en een week later de Formule 1. Overigens is Honda eigenaar van zowel de Motegi Twin Ring als Suzuka.

Robben neemt het op voor Van Gaal

Nadat zijn ploeggenoten Franck Ribéry en Phillipp Lahm hun voormalige coach Louis van Gaal zwaar hebben bekritiseerd, heeft Arjen Robben het opgenomen voor de Nederlandse ex-trainer van Bayern München.

In een interview met de Duitse krant Bild zegt de vleugelaanvaller vandaag: "Ik moet er geregeld om lachen. De ene dag ben je de held, de andere dag ben je de verliezer."

In zijn autobiografie schreef Lahm onder meer dat Van Gaal "vooral van zichzelf hield".

Robben neemt het op voor Van Gaal
Robben neemt het op voor Van Gaal (Foto: ANP)

Analoog legt het af tegen digitale tv

De digitale trend in televisieland zet door. Ruim zeventig procent van de Nederlandse huishoudens met een tv-aansluiting kijkt inmiddels digitaal. Het aantal analoge aansluitingen is sinds 2008 gehalveerd, blijkt uit cijfers van de telecomwaakhond OPTA over het eerste kwartaal van dit jaar.

Het totaal aantal televisieabonnementen steeg met één procent licht tot ruim 7,5 miljoen aansluitingen. Het analoge aandeel daarin daalde tot 2,2 miljoen aansluitingen. In 2008 was dit nog ruim vier miljoen. Alternatieven voor kabeltelevisie, zoals Digitenne en glasvezel, hebben de analoge kabel geëvenaard met gezamenlijk ook ongeveer 2,2 miljoen aansluitingen

Ziggo blijft de grootste speler in Nederland, gevolgd door UPC en KPN. UPC verliest marktaandeel. KPN en kleinere spelers zoals Tele2 krijgen meer grip op de markt, schrijft de OPTA. De organisatie maakte over het eerste kwartaal geen omzetcijfers bekend. In heel 2010 bedroeg de omzet in de televisiemarkt ruim 1,3 miljard euro.

OPTA maakte tegelijkertijd cijfers bekend over de telefoniemarkt. Het totaal aantal vaste telefonieaansluitingen daalde met 94.000 tot 7,138 miljoen. KPN verliest marktaandeel, Tele2 haalde juist meer klanten binnen.

Op de internetmarkt groeide het aantal kabelaansluitingen ten koste van DSL. Ook de groei in glasvezelaansluitingen zet door. De marktaandelen van de verschillende aanbieders blijven redelijk stabiel. KPN is de grootste speler, gevolgd door Ziggo en UPC.


Analoog legt het af tegen digitale tv (Foto: Novum)

Agressieve donutbende opgerold in Griekenland

De Griekse politie heeft een criminele bende opgerold die zich de donutmarkt in het badplaatsje Paliouri door middel van geweld en afpersing eigen had gemaakt. Agenten wisten de bende met een undercoveroperatie te infiltreren.

De politie ging tot actie over na klachten van donutverkopers in Paliouri, op het schiereiland Chalcidice, nabij Thessaloniki, over twee Bulgaren en een Griekse worstelkampioen, die hun handel op gewelddadige wijze verstoorden. Een undercoveragent verkleedde zich als donutverkoper en wachtte af. Toen hij door de agressieve donutbende werd aangevallen ging de politie tot arrestaties over.

De drie bendeleden zijn aangeklaagd voor afpersing en fraude. Ook wacht hun berechting voor het schenden van de voedselveiligheidvoorschriften, omdat zij de zoete deegwaren bewaarden in een verlaten hotel dat door veel badgasten gebruikt wordt als toilet.

Paliouri is een plaatsje met nog geen duizend inwoners.


Agressieve donutbende opgerold in Griekenland (Foto: Novum)

ForlŠn op weg naar Inter

Diego Forlán mag van zijn club Atlético Madrid onderhandelen met een andere club over een transfer. De Uruguayaan ontbreekt daarom donderdag in het Europa League-duel tegen Vitoria Guimaraes. Dit heeft de Atlético vandaag bekendgemaakt.

Forlán zou volgens de Spaanse media in de belangstelling staan van Inter Milan. De club van Wesley Sneijder ziet in de 32-jarige aanvaller de ideale opvolger van de vertrokken Samuel Eto'o. Forlán werd vorig jaar verkozen tot de beste speler van het WK in Zuid-Afrika.

Elf doden bij brand in huis AustraliŽ

Een brand in een huis in het Oost-Australische Logan City heeft aan acht kinderen en drie vrouwen het leven gekost. Drie volwassen mannen wisten aan het moordende vuur te ontsnappen.

De brand brak door nog onbekende oorzaak in de nacht van dinsdag op woensdag uit, vermoedelijk onder het twee verdiepingen tellende huis. Dit heeft de politie van Logan City woensdag bekendgemaakt.

In het huis, dat volledig door de brand is verwoest, woonden in ieder geval twee gezinnen. Van de omgekomen kinderen was de jongste slechts 3 jaar oud.

Ramkraak op seksshop, sekspop buitgemaakt

In Lorain County, in de Amerikaanse staat Ohio, heeft zich maandag in de kleinste uurtjes een ramkraak voorgedaan in een seksshop. De kluis en kassa waren voor de inbreker niet interessant. Nee, het enige dat de rukker meenam, was een peperdure sekspop.

Rond twee uur 's nachts ramde de beste man met behulp van een vrachtwagen de voorgevel van de plaatselijke AdultMart. Eenmaal binnen liep hij direct naar de plank waar een seksspeeltje ter waarde van 800 dollar stond uitgestald, zoals is te zien op bewakingsbeelden. Het speeltje wordt door de politie omschreven als een levensechte masturbator, compleet met vrouwelijke geslachtsdelen, benen en kont.

Even later trof de politie op 400 meter van de seksshop de bewuste vrachtwagen aan, compleet met de ramkraker. Toen de man ontdekte dat Bromsnor hem had ontdekt, sprong hij uit de truck en zette het op een lopen. Zowel seksspeeltje als de man zijn nog voortvluchtig.

Tuft vertrekt naar GreenEdge

De nieuwe Australische GreenEdge wielerploeg krijgt steeds meer vorm. Vandaag is bekend gemaakt dat de formatie zich versterkt heeft met Svein Tuft. De 34-jarige Canadees kampioen komt over van het continentalteam SpiderTech-C10 en tekent voor één seizoen.

In 2012 rijden in ieder geval drie Nederlanders voor GreenEdge: Jens Mouris, Pieter Weening en Sebastian Langeveld. Ook werden onder meer Stuart O'Grady en Simon Gerrans al vastgelegd.

Assassin's Creed: Revelations-gameplay met commentaar

De Assassin's Creed: Revelations-demo die door Ubisoft getoond werd op gamescom 2011 was uitgelekt, terwijl die beelden nog niet voor het grote publiek buiten de beurs bedoeld waren. Na dagenlang filmpjes van het internet verwijderd te hebben, is nu door Ubisoft een officiële walkthrough uitgebracht. Revelations komt 15 november uit op PS3, Xbox 360 en Windows.

Wees gewaarschuwd! Het onderstaande filmpje laat gebeurtenissen uit het spel zien en bevat dus spoilers.

Tumor Jochem Myjer goedaardig

De ruggenmergtumor van Jochem Myjer is goedaardig. Het gaat om de zogenaamde ‘laaggradige variant’ van een ependymoom. Dit werd gisteren uit onderzoek duidelijk en is door het neurochirurgisch behandelteam van Prof. Dr. W.C. Peul (LUMC) aan Jochem medegedeeld.

Het goede nieuws werd door de cabetetier meegedeeld via zijn website. Daarmee kwam er voor Jochem en zijn omgeving sneller dan verwacht een einde aan een periode van onzekerheid. Myjer werd op donderdag 18 augustus geopereerd aan een tumor in zijn ruggenmerg. De tumor werd deze zomer ontdekt, nadat Jochem zich met aanhoudende klachten tot artsen had gewend. De tournee van Jochem zijn nieuwste show Even Geduld Aub! is inmiddels tot in elk geval 1 januari 2012 afgezegd.

<

Theo Janssen: "Ik weet wat ik kan en wil"

Theo Janssen blijft ook bij Ajax zichzelf. De karaktervolle middenvelder denkt dat hij in Amsterdam mooie jaren gaat beleven.

Janssen was bij de absentie van Jan Vertonghen aanvoerder van Ajax, maar hij zat niet in een keurslijf. "Ik weet wat ik kan en wat ik wil. Na een paar foute passes blijf ik net zo gemakkelijk om de bal vragen. Mij krijgen ze niet klein", zei de Oranje-international tegen Voetbal International.

Ondanks een teleurstellend gelijkspel bij VVV-Venlo (2-2) ziet Janssen vooruitgang bij het team van Frank de Boer. "In grote lijnen ziet het er goed uit Jan Vertonghen is terug van zijn blessure, aankopen raken steeds beter gewend, we hebben diverse kwaliteiten en er is duidelijkheid."

"Dat belooft wat voor als we helemaal op elkaar zijn ingespeeld. Dan zijn we een machine die niet te stoppen is", verwacht Janssen, die vorig seizoen met FC Twente in de laatste wedstrijd tegen Ajax de koppositie verspeelde op de slotdag en zijn huidige werkgever kampioen zag worden.

Femke Halsema trekt luie eikels aan/af

Twee weken terug schreef ik een column, waarin ik slechts zijdelings suggereerde dat ik het met Femke Halsema deed. Ik gebruikte dit enkel als kapstok, om een discussie over de geloofwaardigheid van nieuwsfeiten op internet aan te zwengelen, maar het leverde absoluut heel goede kijkcijfers en een levendige discussie op.
De column zelf? Ik was er trots op. Een goed stuk schrijfwerk, met een leuke opbouw naar mijn uiteindelijke conclusies.

Noord-Korea wil kernproeven opschorten

Noord-Korea is bereid een moratorium in te stellen op proeven met massavernietigingswapens. Dat heeft een woordvoerster van de Russische president Dmitri Medvedev, Natalja Timakova, woensdag gezegd. De verklaring volgde op overleg tussen Medvedev en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il.

Noord-Korea wil de internationale onderhandelingen over zijn atoomprogramma zonder voorwaarden hervatten, zei Timakova. Het land is daarom bereid 'een moratorium in te stellen op proeven met en de productie van kernwapens'.

Kim en Medvedev spraken woensdag in Oelan Oede, de hoofdstad van de deelrepubliek Boerjatië, op zo'n 5300 kilometer ten oosten van Moskou. De leiders overlegden niet alleen over nucleaire ontwapening, maar ook over economische hulp voor Noord-Korea. Daarnaast werd een overeenkomst bereikt over de aanleg van een pijpleiding voor aardgas naar Zuid-Korea. Deze pijpleiding moet op Noord-Koreaans grondgebied worden aangelegd.

Kim arriveerde zaterdag per trein in Rusland en reed de afgelopen dagen door Siberië.


Noord-Korea wil kernproeven opschorten (Foto: Novum)

Belgische bands storten gage Pukkelpop terug

Belgische artiesten storten uit solidariteit massaal geld terug naar de organisatie van Pukkelpop. Al zeker de helft van 35 Belgische acts heeft zijn medewerking toegezegd, schrijft de Belgische krant De Morgen.

De festivalorganisatie kampt na het noodweerdrama in Hasselt, dat vier levens heeft geëist, met grote financiële problemen doordat entreekaarten moeten worden terugbetaald, terwijl artiesten aanspraak kunnen maken op hun gage. Het festival werd afgelast.

Van de 210 acts die waren geboekt, komen 35 uit België. "Of ik overweeg mijn gage terug te storen? Heb ik gisteren al gedaan, dat is toch de logica zelve", zegt Luc De Vos van rockgroep Gorki. "Iedere keer als ik aan de ramp terugdenk, voel ik het weer in mijn keel schieten."

De Pukkelpoporganisatie heeft 15 november voorgesteld als deadline voor het terugbetalen van de tickets en afhandeling van de schade. "Het is normaal dat er nu dringender zaken te regelen vallen, maar de logische reactie bij veel artiesten lijkt nu al om de gage integraal terug te storten", reageert Rutger De Brabander. Hij verzorgt met Nada Booking de boekingen van onder meer Yoko en Drums are for Parades. "Ook bij ons is dat absoluut de bedoeling."

Bij Pukkelpop raakten drie Nederlanders zwaargewond. Zij liggen nog altijd in het ziekenhuis. Ook waren er drie lichtgewonde Nederlanders, van wie de huidige toestand onbekend is. Ze werden vorige week al uit het ziekenhuis ontslagen.

Ben Affleck heeft al nieuwe thriller op het oog

Ben Affleck is net begonnen aan zijn politieke thriller Argo, maar heeft alweer een nieuw project op het oog. Hij overweegt zich als acteur en regisseur te verbinden aan de thriller Line of Sight, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Line of Sight gaat over een groep elitecommando's die goederen moet vervoeren terwijl de wereld ten onder dreigt te gaan. Bijzonder aan de film is dat de camera het gezichtsveld toont van de hoofdpersoon, zoals in sommige schietspellen.

Het scenario van de thriller is geschreven door de relatief onbekende F. Scott Frazier. Gamemaker Peter O'Brien, die het spel Halo: Reach voor de Xbox 360 maakte, heeft het bewerkt. Over de plot is nog maar weinig bekend.

De 39-jarige Affleck maakte in 2007 zijn regiedebuut met Gone Baby Gone. Vorig jaar kwam zijn thriller The Town uit, waarin hij ook een hoofdrol speelde. Ook in Argo is hij zelf te zien. Daarnaast spelen John Goodman en Alan Arkin en Breaking Bad-acteur Bryan Cranston mee.

Jonah Hill gecast voor 'Neighborhood Watch'

Jonah Hill is met FOX in onderhandeling voor een rol in de film Neighborhood Watch. Jonah voegt zich bij Ben Stiller, Vince Vaughn en Rosemarie DeWitt die al eerder toegezegd hebben voor sci-fi komedie.

De film gaat over een groep mannen in een Amerikaanse buitenwijk in Georgia, die een 'Neighborhood watch' opgezet hebben om te ontsnappen aan het zware leven thuis. Tijdens hun bezigheden stuiten ze op een complot om de wereld te vernietigen.

Jonah Hill zal in de film in de schaduw van Vince Vaughn staan als zijn sidekick. Zijn personage vertelt de meest gekke verhalen zodat hij overkomt als een ruige man met een donker verleden.

De film wordt geregiseerd door Akiva Schaffer en de opnames staan voor dit najaar op de planning. De releasedate voor Amerika staat op juli 2012.

Jurassic Park: The Game komt op 15 november

In een gesprek met IGN liet ontwikkelaar Telltale Games weten dat Jurassic Park: The Game gepland staat voor een release op 15 november. Het gaat hier om de versies voor Windows, Mac en Xbox 360. De PlayStation 3-versie zal een dag later, op 16 november, verschijnen. De game schotelt spelers een origineel verhaal voor dat zich afspeelt tijdens en na de eerste Jurassic Park-film.

Jurassic Park: The Game biedt vertrouwde locaties

Jurassic Park: The Game bestaat uit diverse episodes, die allemaal opgenomen zijn in een retailbundel voor Xbox 360. Op Windows zullen deze episodes digitaal via de Telltale store te koop zijn en PlayStation 3-eigenaren zullen de episodes via de PlayStation Store aan kunnen schaffen.

De ontwikkelaar liet ook weten dat er een iPad-versie in de maak is, maar deze heeft nog geen concrete releasedatum. De distributie van de game voor iPad zal op dezelfde manier verlopen als voor Windows, Mac en PS3. In de Telltale-special kun je een preview van de game lezen.

Ferrari belooft innovatieve auto voor 2012

Het Formule 1-team Ferrari belooft voor het seizoen 2012 een innovatieve auto. Teambaas Stefano Domenicali geeft toe dat de Italiaanse renstal voor dit seizoen te conservatief is geweest en dat daarom een achterstand is opgelopen. Voor het komend seizoen moet dit anders erkent hij.

"Aangezien er weinig reglementswijzigingen zijn voor volgend jaar ligt een doorontwikkeling van de huidige auto voor de hand. Na het windtunnelmodel en de schetsen op de ontwerpafdeling gezien te hebben, kan ik echter zeggen dat Ferrari volgend jaar aan de start verschijnt met een zeer innovatieve auto," zei Domenicali op de officiële website van Ferrari.

Dit is volgens de teambaas ook wel nodig, omdat door de conservatieve strategie van dit jaar Fernando Alonso als beste Ferrari-coureur in het kampioenschap al 89 punten achterstand heeft op Sebastian Vettel. "We richten ons nu op het winnen van races. Ik ben ervan overtuigd dat we nog goede resultaten kunnen scoren, maar we moeten niet naar de stand kijken. Met het huidige verschil zal het erg lastig worden de titel te pakken. Maar we hebben het potentieel om goed te presteren en geloven in onszelf."

Gesink tevreden over optreden in Colorado

Robert Gesink werd gisteren in de eerste etappe van de USA Pro Cycling Challenge in Colorado in de bergen achtste op tien seconden van etappewinnaar Levi Leipheimer. Het stemde de Nederlander van de Rabobankploeg tot tevredenheid. In de proloog was hij al 21e geworden.

"Ik heb maximaal gereden. Dit is wel een goed resultaat," zei Gesink op de website van de Raboploeg. De etappe van gisteren kende één berg en eindigde op liefst 3475 meter hoogte, waardoor veel renners het zwaar hadden. "Het leek wel een koers in slow motion. Het was een lastige dag. Die hoogte levert toch een raar effect op. Je ziet het eigenlijk nergens aan dat je zo hoog zit, maar je voelt het wel."

Het voltallige peloton begon aan de zeven kilometer lange slotklim. Gesink werd door zijn teamgenoten Stef Clement, Grischa Niermann en Dennis van Winden goed begeleid. "De mannen waren hartstikke sterk. Ze hebben perfect werk afgeleverd. Daar ben ik ze heel erg dankbaar voor," zei Gesink die een demarrage van Andy Schleck zag stranden en dat Leipheimer de enige was die bij de kopgroep van twaaf wist weg te komen.

De Nederlander staat nu vijfde in het algemeen klassement. "Een uitslag waar ik deze week mee verder kan. Nu moeten we proberen te herstellen, maar dat zal lastig zijn op grote hoogte. We slapen nu op 2800 meter en woensdag op 3000 meter."

Vijftien minuten aan Ultimate Marvel vs Capcom 3-footage

Capcom maakt ons vandaag vrolijk met een vijftien minuten durende gameplay preview van Ultimate Marvel vs. Capcom 3. Namco's Seth Killian laat jullie o.a. Nemesis T-Type, Firebrand en Doctor Strange zien, welke onderdeel zijn van de twaalf nieuwe characters in de fighter-add on.

De 'retail only' expansion op de bestaande Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two World is verkrijgbaar in november 2011 en zal speelbaar zijn op PlayStation 3 en Xbox 360.

Stan Lee klaagt makers Conan-film aan

Stan Lee klaagt de makers van de nieuwe film Conan: The Barbarian aan. De filmmakers hebben ten onrechte gebruikgemaakt van de rechten op de Cimmeriaanse krijger, vindt de stripkoning. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Lee's bedrijf Stan Lee Media Inc. (SLMI) heeft in 2000 de rechten op Conan gekocht. Het jaar daarop vroeg het bedrijf faillissement aan, waarna alle rechten op striphelden aan diverse partijen werden verkocht. SLMI heeft inmiddels een doorstart gemaakt en eist dat de rechten op Conan worden 'teruggegeven'.

Ook eist Lee's bedrijf alle opbrengsten op van producten omtrent Conan, waaronder de nieuwste film. Volgens het bedrijf was de verkoop van de rechten destijds onrechtmatig, omdat de aanvraag voor faillissement nog werd onderzocht.

Paradox Entertainment, dat momenteel alle rechten op de verhalen en gedichten van Conan-bedenker Robert E. Howard in handen heeft, lijkt vooralsnog niet onder de indruk. "Wij zijn van mening dat een dergelijke aanklacht ongegrond zal worden verklaard", zegt een advocaat van de productiemaatschappij.

Het is overigens nog maar de vraag of Lee op veel geld kan rekenen als hij de zaak wint. Conan: The Barbarian is ondanks een groots opgezette promotiecampagne in de Verenigde Staten geflopt. De film ging dit weekend in de VS in première en eindigde met een schamele opbrengst van ruim tien miljoen op de vierde plaats in de boxoffice top vijf.

De actiefilm, met Jason Momoa in de gespierde hoofdrol, gaat in Nederland op 8 september in première.

Man opgepakt voor fotograferen onder rokjes

Een 61-jarige Rotterdammer is zondag aangehouden tijdens de Bavaria City Racing voor het nemen van foto's onder de rokjes van vrouwen. Ook fotografeerde hij opvallend veel kinderen, meldt de politie woensdag. Op zijn computer is kinderporno gevonden.

Voorbijgangers wezen surveillerende agenten op de Blaak op de fotografieactiviteiten van de man. Toen de politie hem daarop aansprak, bleek hij een geprepareerde tas bij zich te hebben waarmee hij onder de rokken van vrouwen kon fotograferen. De man werd meteen aangehouden.

Bij een huiszoeking heeft de politie meerdere computers van de verdachte in beslag genomen. Op een van de computers werd kinderpornografisch materiaal gevonden. De Rotterdammer zit nog vast. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Will en Jada: we zijn nog samen

Will Smith en Jada Pinkett zijn niet uit elkaar. Dat zeggen de acteurs in een gezamenlijke verklaring aan verschillende Amerikaanse media. Een ingewijde beweerde in het blad In Touch dat het huwelijk van de twee voorbij is.

"Hoewel we terughoudend zijn met het reageren op dit soort berichten, willen we laten weten dat de berichten over onze relatie absoluut niet waar zijn", zeggen Smith en Pinkett, die samen twee kinderen hebben, in de verklaring. "We zijn nog steeds bij elkaar."

Het echtpaar zou een advocatenteam in de arm hebben genomen zich te beraden op eventuele stappen tegen In Touch. "Ze zijn het gewend dat er onzin over ze wordt geschreven", zegt een ingewijde tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Maar als het over hun huwelijk gaat, willen ze niet worden beledigd."

Button met F1-bolide door Limburg

Formule 1-coureur Jenson Button zal op 12 september door de straten van het Limburgse Roggel gaan scheuren. De McLaren-coureur doet mee aan een PR-evenement van hoofdsponsor Vodafone. De Brit zal het op moeten gaan nemen tegen drie inwoners van het dorp uit Midden-Limburg die in een simulator plaats zullen nemen.

De Grand Prix van Roggel is georganiseerd door Vodafone en de gemeente Leudal, waar Roggel toe behoort om de ingebruikname van een nieuw glasvezelnetwerk te promoten. In de komende weken wordt gezocht naar de drie snelste inwoners van Roggel die het op 12 september op gaan nemen tegen Button. Alleen de inwoners van de gemeente Leudal zullen het evenement mogen bezoeken.

Vorig jaar organiseerde Vodafone ook al een evenement om een dienst te promoten. Toen nam McLaren-coureur Lewis Hamilton het op Schiphol op tegen een virtuele bolide.

Hulpverleners Moerdijk onvoldoende beschermd

Door onvoldoende aandacht voor veilige werkwijzen en procedures zijn brandweerlieden, politiemensen en ambulancemedewerkers begin dit jaar tijdens de grote chemiebrand in Moerdijk blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. De Arbeidsinspectie concludeert dat in een onderzoek, dat woensdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De kennis van hulpverleners over het werken met gevaarlijke stoffen en hun risicobewustzijn schoten tekort. Er was wel toezicht op een veilige taakuitoefening, maar corrigerende opdrachten aan de werknemers gingen niet ver genoeg.

De Arbeidsinspectie sprak in totaal 50 hulpverleners die zijn ingezet bij de bestrijding van de enorme brand bij Chemie-Pack in Moerdijk op 5 januari. In interviews zeggen brandweerlieden en politiemensen bijvoorbeeld dat ze door een onjuiste positie (benedenwinds) en zonder deugdelijke bescherming van de ademhaling hebben blootgestaan aan rook en chemische dampen.

Hulpverleners Moerdijk onvoldoende beschermd
Hulpverleners Moerdijk onvoldoende beschermd (Foto: ANP)

RvS haalt streep door kolencentrale Essent

De Raad van State heeft de vergunningen vernietigd voor de kolengestookte elektriciteitscentrale van RWE/Essent in de Groningse Eemshaven. Dat meldt de Raad van State woensdag.

Volgens het rechtscollege is onvoldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen voor onder meer de Waddenzee en de Waddeneilanden. Wat de uitspraak precies betekent voor de bouw van de centrale, is nog onduidelijk. Er wordt al 3 jaar aan gebouwd. De centrale moet de grootste van Nederland moet worden en kost 2,6 miljard euro.

RvS haalt streep door kolencentrale Essent
RvS haalt streep door kolencentrale Essent (Foto: ANP)

Resten slachtoffer 11-9-2001 geÔdentificeerd

Forensische onderzoekers proberen nog altijd menselijke resten te identificeren die na de aanslagen van 11 september 2001 zijn gevonden in het puin van het World Trade Center in New York. Dinsdag werd bekendgemaakt dat zij aan de hand van DNA-onderzoek de overblijfselen hebben geïdentificeerd van de 40-jarige Ernest James.

James werkte voor het bedrijf Marsh & McLennan, dat was gevestigd op de 87e verdieping van de noordelijke toren van het WTC, waar bijna tien jaar geleden het eerste vliegtuig binnenvloog. Meer dan 350 werknemers van het bedrijf kwamen bij de aanslagen om het leven.

Van de bijna 2800 slachtoffers die in het WTC vielen zijn nu van 1629 de overblijfselen geïdentificeerd.

Nederlands elftal officieel het beste ter wereld

Het Nederlands elftal staat vanaf vandaag officieel op de eerste plaats van de wereldranglijst van de FIFA. Dat gaat ten koste van wereldkampioen Spanje, dat door een oefennederlaag tegen Italië kostbare punten inleverde. Oranje verovert voor het eerst de hoogste plaats op de FIFA-ranglijst, die in 1992 in het leven werd geroepen.

Oranje kwam afgelopen maand zelf niet in actie omdat de oefeninterland tegen Engeland vanwege ongeregeldheden in Londen werd afgelast. Twee weken geleden werd al duidelijk dat de eerste plaats Nederland niet meer kon ontgaan, maar vandaag werd dat door de officiële publicatie van de wereldranglijst bevestigd.

Nederland stond in het verleden diverse keren op de tweede plaats van de ranglijst, maar de koppositie bleek tot nu toe altijd een brug te ver. Oranje is na Duitsland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië en Spanje het zevende land dat er in is geslaagd de koppositie te bereiken.

De voorsprong van het Nederlands elftal op Spanje bedraagt 33 punten. Duitsland, Engeland en Uruguay maken de top vijf compleet.


Oranje-spelers officieel de beste ter wereld (Foto: Novum)

Kirby keert dit jaar terug naar Dream Land

De game die eerst bekend stond als Kirby Wii, heet niet langer zo. Op PAX heeft Nintendo officieel bekendgemaakt dat de titel nu Kirby's Return To Dream Land is en dat de game 24 oktober uitkomt in Noord-Amerika. De Europese release staat vooralsnog gepland voor december.

Kirby's Return To Dreamland: gameplay co-op

Kirby's Return To Dream Land zal single-player en co-op voor maximaal vier spelers bevatten. Het belooft een klassieke Kirby-game te worden: je kunt als vanouds vijanden opzuigen om hun vaardigheden over te nemen en alles ziet er lekker kleurrijk uit.

Geen DLC voor Dark Souls

De tijd dat een game volledig af was op het moment dat deze in de winkel lag, is niet meer. Tegenwoordig wordt vrijwel elke game later nog uitgebreid met downloadable content (DLC). Dit tot frustratie van sommige gamers. Dark Souls uitgever Namco Bandai heeft aangegeven dat ze niet met deze trend mee gaan doen.

De uitgever heeft laten weten dat er geen DLC zal komen voor Dark Souls. Ze willen de game volledig afleveren aan de gamers en zijn dus niet van plan om extra content later toe te voegen.

Dark Souls is de spirituele opvolger van de culthit Demon's Souls. Deze game staat vooral bekend om zijn frustrerende moeilijkheidsgraad en donkere thema's. Dark Souls zal in oktober verschijnen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

[Vuelta] Mollema twijfelt tussen ritzege en klassement

Na vier etappes in de Ronde van Spanje is Bauke Mollema de best geklasseerde Nederlander. De renner van Rabobank twijfelt of hij voor een dagzege gaat of voor een goed klassement.

Gisteren, op de slotklim van de vierde etappe, zat Mollema voorin. Toch was hij blij dat de favorieten zich gedeisd hielden. "Ik had geen superbenen, maar verder is de vorm wel in orde."

Mollema staat zeventiende in het algemeen klassement op één minuut en negentien seconden van leider Jakob Fuglsang. "Ik wil voor het klassement gaan, maar heb mijn zinnen ook op een etappe gezet."

'Cheryl Cole is zwanger van ex'

Cheryl Cole is zwanger van haar ex-man Ashley. Dat beweert een bekende van haar familie tegenover De Telegraaf. De zangeres zou vijf weken in verwachting zijn.

Het is niet duidelijk of Cheryl en de voetballer momenteel een stel vormen. De twee trouwden in 2006, maar scheidden vorig jaar nadat Ashley zijn vrouw meerdere malen had bedrogen. In juli werden ze samen gezien op Cheryls 28e verjaardag en doken geruchten op dat ze alweer maanden bij elkaar waren.

Volgens de ingewijde was Cheryl afgelopen week voor controle bij de dokter en gaat alles voorspoedig. Ashley zou in zijn nopjes zijn met zijn eerste kind en niet van Cheryls zijde wijken. "Niet dat hij als een hondje achter haar aanloopt, maar hij masseert haar rug en voeten. Hij slooft zich echt uit."

Alberto Stegeman heeft nieuwe vriendin

Alberto Stegeman is verliefd. De 40-jarige presentator wil zo snel mogelijk gaan samenwonen met zijn nieuwe vriendin Judith. Eerder dit jaar zag hij een relatie van zeven jaar op de klippen lopen.

"Ik begrijp dat het allemaal snel lijkt, maar mijn vorige relatie was al enige tijd over voor ik het naar buiten bracht", legt Stegeman uit in De Telegraaf. "En het voelt gewoon goed. Judith en ik zijn zo verliefd dat we graag samen in een huis willen wonen."

De undercoverjournalist gaf eerder aan dat zijn werk hem zijn vorige relatie kostte. Hij had een drukke tijd, waarin Schiphol hem aanklaagde voor valsheid in geschrifte. Stegeman wilde voor zijn programma Undercover in Nederland aantonen dat de luchthaven slecht is beveiligd. "Werk was natuurlijk slechts een van de oorzaken", zegt hij nu. "Er speelden nog meer dingen waardoor het tussen ons niet bleek te werken."

Stegeman is niet bang dat zijn nieuwe relatie te lijden krijgt onder zijn werk. "Natuurlijk moet de toekomst het uitwijzen, maar voor mijn gevoel zal deze relatie standhouden. Hoe druk ik het ook krijg met mijn werk."

Heijmans: woningmarkt gaat voorlopig niet beter

Heijmans ziet nog geen herstel optreden in de geplaagde woningmarkt, na een eerste halfjaar waarin zowel de vastgoedtak als de Duitse activiteiten verlieslatend waren. Het bouwbedrijf meldt woensdag voorbeurs dat de nettowinst in de eerste jaarhelft is uitgekomen op EUR5 miljoen, tegen EUR4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Vier door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten rekenden gemiddeld op een nettowinst van EUR11,4 miljoen.

Heijmans spreekt van 'taaie marktomstandigheden' en het bedrijf verwacht dat dit voorlopig zo zal blijven. Door tegenvallende resultaten bij de Duitse dochter Oevermann, die op de nominatie staat om verkocht te worden, werd in Duitsland een operationeel verlies van EUR3 miljoen geleden.

Daarnaast is het bij onderdeel Vastgoed 'hard werken voor weinig marge'. In het eerste halfjaar verkocht Heijmans 638 woningen, tegen 683 in de eerste helft van 2010. Operationeel leed de vastgoedtak een verlies van EUR4 miljoen.

De omzet van Heijmans daalde in het eerste halfjaar met dertien procent naar EUR1,08 miljard, vanwege de verkoop van het Britse onderdeel Leadbitter. Het cijfer is nagenoeg gelijk aan de gemiddelde verwachting van de geraadpleegde analisten.

Autonoom steeg de omzet met drie procent, voornamelijk gerealiseerd door de divisie Infra, waar Heijmans 'prima resultaten' blijft zien. Het orderboek bedroeg eind juni EUR2,3 miljard, tegen EUR2,2 miljard eind 2010.

Heijmans zegt 'met vertrouwen' uit te kijken naar de tweede helft van het jaar, maar geeft geen concrete verwachtingen.

De onderneming meldt verder een kredietfaciliteit ter grootte van EUR250 miljoen te hebben vernieuwd en verlengd tot maart 2015, 'tegen marktconforme condities'.

Het aandeel Heijmans sloot dinsdag op EUR13,60.

3D-scherm op PlayStation Vita in de toekomst?

Met de Nintendo 3DS kunnen we 3D games spelen zonder dat we een brilletje nodig hebben. Sony heeft 3D ook overwogen voor hun nieuwste handheld, de PlayStation Vita. Toch is dit er niet van gekomen omdat ze de voorkeur gaven aan motion controls.

SCEE senior group studio director Mick Hocking, heeft in een interview gezegd dat het 3D-effect erg goed werkt op kleine schermpjes maar dat de gamer wel zijn of haar hoofd erg stil moet houden. Aangezien de PlayStation Vita Sixaxis-controls bevat, vonden ze het geen goed idee om daar een 3D-scherm aan toe te voegen.

Op dit moment heeft de PlayStation Vita dus geen 3D scherm en concentreren ze zich op de hoge resolutie van het vijf inch OLED-scherm. Toch sluit Hocking niet uit dat er bij een nieuwe model van de Vita wellicht wel een 3D-scherm op zal komen.

"We wanted to offer a really, really high-resolution OLED screen, and the best way to do that was in 2D...at least for the first one."

Wanneer de PlayStation Vita in de winkels zal liggen is nog niet bekend. Voor Japan staat hij nog steeds gepland voor het einde van dit jaar en de geruchten gaan dat de handheld in het begin van 2012 in het westen zal verschijnen.

Vita

Virtua Fighter 5 Final Showdown-trailer

Gisteren meldde SEGA al dat er een Virtua Figher 5 uit gaat komen, vandaag hebben ze de aankondigingstrailer uitgebracht. In Virtua Fighter 5 Final Showdown heeft SEGA gezorgd voor een vernieuwde versie van de mechanismen in de game. De balans tussen vechters is aangepast en er zijn nieuwe animaties toegevoegd.

Er zullen ook nieuwe spelmodi, nieuwe dynamische vechtarena's, een enorme verzameling configureerbare items en twee nieuwe personages in de expansie zitten. Taka-Arashi uit Virtua Fighter 3 en het gloednieuwe personage Jean Kujo zullen de arena betreden.

Virtua Fighter 5 Final Showdown wordt als zelfstandige titel uitgebracht op de Xbox Live Arcade en het PlayStation Network. Het spel zal begin 2012 uitkomen.

Keihard op vakantie

Het kan natuurlijk zomaar dat je deze "fantastische zomer" iets teveel op terrasjes en hebt vertoeft en dat de Coronas en enchiladas zich vertalen in allerlei ongewenste flappen en ander reliëf.
In dat uitzonderlijk zeldzame geval is het fijn dat er nog schattige meisjes die een verslag van hun vakantie maken en ook nog toevallig keihard afgetraind zijn en hun wijze fitnesslessen op YouTube plaatsen!

Heerlijk die rollende R!

Kuipers mag Europese Super Cup fluiten

Björn Kuipers is aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd om de Europese Super Cup tussen FC Barcelona en FC Porto. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt. De ontmoeting tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League wordt vrijdag in Monaco gespeeld.

Kuipers wordt in Monaco geassisteerd door Erwin Zeinstra en Berry Simons. Bas Nijhuis is vierde official. Het is de derde keer dat een Nederlandse scheidsrechter de Europese Super Cup fluit. De laatste keer dateert uit 2005, toen René Temmink de leiding had over het duel tussen Liverpool en CSKA Moskou (3-1).

Adriaanse: ''Worstelen tegen Benfica''

Vanavond speelt FC Twente in Portugal de cruciale wedstrijd tegen Benfica. Beide clubs hopen zich te plaatsen voor de Champions League.

De trainer van FC Twente, Co Adriaanse, is er van overtuigd dat een offensieve speelwijze de sleutel is tot succes in Benfica. Dat laat hij weten in De Telegraaf.

Benfica zou in eigen huis niet gewend zijn aan tegenstanders die de aanval opzoeken. Adriaanse vergelijkt het met een bokser. ''Als je een goede bokser treft, moet je niet gaan boksen, want dat ga je waarschijnlijk verliezen. Je kunt dan beter gaan worstelen, want daarmee kun je de tegenstander misschien verrassen. Als we net zo gaan voetballen als Benfica verliezen we, want zij hebben technisch betere spelers. Dus zullen we iets anders moeten verzinnen."

In de thuiswedstrijd kwam FC Twente niet verder dan een gelijkspel. Bryan Ruiz zorgde er na rust met een kopbal voor dat de situatie nog niet uitzichtloos is. Luuk de Jong had de Tukkers eerder op voorsprong gebracht. Tussendoor wisten de Portugezen twee keer te scoren.

Indrukwekkende Portal-short movie

We hebben al eerder indrukwekkende korte filmpjes gezien die gebaseerd zijn op games die door fans in elkaar zijn gezet. Nu is er weer één verschenen die de moeite waard is om te bekijken. Ditmaal is Portal het lijdend voorwerp.

Het filmpje is gemaakt door Dan Trachtenberg met muziek van Inception-composer Mike Zarin. Het filmpje heeft anderhalf jaar werk gekost en duurt bijna zeven minuten.

Little King's Story-sequel aangekondigd

Little King's Story verscheen in 2009 voor de Wii en kreeg voornamelijk lovende kritieken, maar werd door veel gamers over het hoofd gezien. Deze gamers krijgen nu een tweede kans want het vervolg op de game is aangekondigd. Deze zal alleen niet voor de Wii verschijnen maar voor de PlayStation Vita.

Marvelous heeft dat bekendgemaakt. In de Famitsu van deze maand staan een aantal details omtrent de game. Konami zou de game gaan uitgeven en het verhaal zou wederom draaien om King Corobo die verliefd is op prinses Apricot.

Little King's Story voor de Wii werd goed ontvangen maar was niet een hele grote klapper. De game is een combinatie van een RPG en een city-builder en was een erg diepe game. Wanneer het tweede deel voor de Vita zal verschijnen en hoe deze precies gaat heten, is nog niet bekend.

Hieronder een trailer van het eerste deel.

Film: Cowboys & Aliens

Cowboys and Aliens is een leuke actieknaller die een leuke knipoog geeft naar de stoere personages uit de klassieke Westerns, maar daar blijft het helaas bij. Het lijkt erop alsof er te voorzichtig is omgesprongen met het script en de dialogen om niet over de top te gaan. Dit zorgt uiteindelijk voor een vlak script met dito personages waardoor je als kijker niet mee kan leven met het verhaal. De aliens lijken meer een gimmick in deze film en dat is jammer, want er had veel meer gezeten in het idee van cowboys versus aliens.  

Alleen FC Utrecht blijft over voor Bovenberg

Daan Bovenberg vertrekt niet naar N.E.C. Nijmegen. De enige club die nog geïnteresseerd is in de verdediger is FC Utrecht.

"N.E.C. gaat sowieso niet meer door", zegt Excelsior-directeur Simon Kelder in De Telegraaf. Maar ook een overstap naar FC Utrecht is nog ver weg voor de rechtsback. "Excelsior stelt heel duidelijk zijn voorwaarden. En er zit nog een groot verschil tussen vraag en aanbod."

Excelsior wil Bovenberg niet zo maar laten gaan. "We hebben eigenlijk geen zin om onze aanvoerder kwijt te raken", vervolgt Kelder. "En dus moet daar - als het wel gebeurt - een heel goede prijs tegenover staan."

Technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht heeft inmiddels al wel gesproken met Bovenberg. "Dat gesprek heeft al plaatsgehad", zegt Booy. "Het is aan de speler zelf om te beslissen wat hij wil: N.E.C., FC Utrecht of blijven. Ik denk dat hij heel enthousiast over FC Utrecht is."

Hoewel de selectie van Erwin Koeman al aardig is uitgedund, mogen André Krul en Gianluca Nijholt verhuurd worden. "Dat hebben we ze in een gesprek al duidelijk gemaakt", aldus Booy.

'Vier zeer zwakke Inholland-studies mogelijk gered'

Vier opleidingen van hogeschool Inholland die dit voorjaar als zeer zwak werden bestempeld, mogen misschien toch blijven bestaan. De kwaliteit van deze studies is na forse ingrepen sterk verbeterd, schrijft staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) woensdag aan de Kamer, weet De Telegraaf.

Het gaat om de opleidingen bedrijfseconomie, commerciële economie, media en entertainmentmanagement en vrijetijdsmanagement. De Inspectie van het Onderwijs stelde in april vast dat het niveau van deze opleidingen ondermaats was. Daarop werd de accreditatie van de vier studies ingetrokken.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die de kwaliteit van het hoger onderwijs moet waarborgen, deed naar aanleiding van de bevindingen van de onderwijsinspectie uitgebreid onderzoek naar de verbeterplannen die Inholland voor de studies had aangekondigd. De waakhond heeft er inmiddels voldoende vertrouwen in dat alle afstudeerwerken die het afgelopen studiejaar een voldoende kregen, ook echt van hbo-bachelorniveau zijn.

Zijlstra beslist in het voorjaar van 2012 of de opleidingen mogen blijven bestaan. "De positieve uitkomst van dit tussentijds oordeel wekt vertrouwen, maar er kan niet worden vooruitgelopen op de uitkomsten van de definitieve advisering van NVAO", schrijft Zijlstra.

'Mariko Peters sloeg waarschuwingen in de wind'

GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters negeerde uitdrukkelijke waarschuwingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken om zich als diplomate niet te bemoeien met de inhuur van haar partner door de Nederlandse ambassade in Kabul. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op basis van interne documenten die de krant heeft opgevraagd bij het departement.

Ook ging haar geliefde al aan de slag voor de ambassade in Afghanistan voordat het departement dat goedkeurde. De aanvraag voor de opdracht rammelde volgens de krant bovendien aan alle kanten.

Peters was in 2006 plaatsvervangend ambassadeur in de Afghaanse hoofdstad. Haar levenspartner Robert Kluijver ging dat voorjaar voor de ambassade werken aan een cultureel project. Het hoofd bedrijfsvoering van de Nederlandse post waarschuwde in mei dat Peters moest afzien van 'elke mogelijke functionele vermenging' met de klus van Kluijver. Dit werd door de toenmalige ambassadeur onderstreept.

Toch tekende Peters twee weken later als plaatsvervangend ambassadeur voor de inhuur van Kluijver. Naar nu blijkt was hij toen al ruim drie weken met de klus bezig. Ook de aanvraag voor de opdracht zou hebben gerammeld. Zo werd het voorstel pas twee dagen voordat Kluijver aan de opdracht begon ingediend in plaats van de vereiste termijn van dertien weken.

Het ministerie concludeerde eerder deze maand uit onderzoek dat Peters eerder had moeten melden dat ze een relatie had met een man met wie zij ook professioneel te maken had. Haar advies over een subsidieaanvraag van haar partner is echter niet beïnvloed door haar gevoelens, aldus het departement.


'Mariko Peters sloeg waarschuwingen in de wind' (Foto: Novum)

Premier na aanslag terug in Jemen

De premier van Jemen, Ali Mohammed Mujawer, is dinsdag teruggekeerd naar Sanaa, de hoofdstad van zijn land. Hij werd eerder op de dag ontslagen uit het ziekenhuis in Saudi-Arabië, waar hij was opgenomen na de bomaanslag van begin juni op het presidentiële paleis in Sanaa. Dat meldde de Jemenitische staatstelevisie.

President Ali Abdullah Saleh die ook ernstig gewond raakte, ligt nog altijd in het ziekenhuis in Saudi-Arabië. Hij bezwoer vorige week dat hij "snel" zou terugkeren naar Jemen. De bomaanslag maakte een eind aan de levens van 11 personen.

Saudi-Arabië en de Verenigde Staten willen niet dat Saleh terugkeert naar Jemen, omdat ze een burgeroorlog vrezen. Het is al een tijd onrustig in het armste land van de Arabische wereld. Vorige week laaide de strijd tussen de Republikeinse Garde van de president en rebellen opnieuw op. Drie steden zijn inmiddels in handen van de rebellen.

Premier na aanslag terug in Jemen
Premier na aanslag terug in Jemen (Foto: ANP)

Kim Jong-il ontmoet Medvedev

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il zal woensdag waarschijnlijk een gesprek voeren met Dimitri Medvedev, de president van Rusland. Het onderhoud zal plaats hebben op een basis van het Russische leger in de omgeving van de stad Oelan-Oede, ruim 5500 kilometer ten oosten van Moskou, zo meldden goed ingevoerde bronnen in Rusland.

De ontmoeting met Medvedev is het belangrijkste onderdeel van de treinrondreis van Kim door het zuidoosten van Rusland, die gepaard gaat met veel geheimzinnigheid. De Noord-Koreaanse leider kwam zaterdag aan in Rusland.

Kim Jong-il ontmoet Medvedev
Kim Jong-il ontmoet Medvedev (Foto: ANP)

Haase tegen Canadese lucky loser

Robin Haase neemt het in de derde ronde van het ATP-toernooi in Winston-Salem op tegen Pierre-Ludovic Duclos. De Canadees mocht op het laatste moment als lucky loser invallen voor Kevin Anderson en greep zijn kans door Ryan Harrison met 7-5, 7-5 te verslaan. De 25-jarige Duclos is de nummer 323 van de wereld. Haase staat 42e.

De Zuid-Afrikaan Anderson, in juli in de Davis Cup nog te sterk voor Haase, voelde zich niet goed. De nummer zes van de plaatsingslijst wilde met het oog op de US Open geen risico nemen en meldde zich af.

Eerste rit Colorado prooi voor Leipheimer

Levi Leipheimer heeft dinsdag de eerste etappe van de USA Pro Cycling Challenge in Colorado gewonnen. De Amerikaan van Radioshack reed in de laatste stijgende kilometers naar de finish in Crested Butte weg bij alle andere favorieten. Leipheimer neemt ook de leiderstrui over van Patrick Gretsch die maandag de proloog won.

Achter Leipheimer kwam de Colombiaan Sergio Henao als tweede over de streep na bijna 160 kilometer. Fränk Schleck werd derde voor tourwinnaar Cadel Evans en Christian Vande Velde. Robert Gesink kwam als achtste aan.

Terugreis voelt stukken sneller

De heenreis lijkt een eeuwigheid te duren en de terugreis is in een vloek en een zucht voorbij. Onderzoeker Niels van de Ven van de Universiteit van Tilburg ontdekte dat als de heenreis langer duurt dan verwacht, de terugreis veel sneller lijkt te gaan. Zelfs als er een andere, onbekende route wordt genomen.

Sociaal psycholoog Van de Ven ontdekte dat onze verwachting over de tijdsduur de bepalende factor is. ,,De terugweg kan zelfs 22 procent sneller aanvoelen dan deze in werkelijkheid is.’’

Van de Ven deed drie studies naar het beleving van de heen- en terugweg. Hij ondervroeg mensen die met de bus naar de huishoudbeurs of de Efteling gingen, studenten die een fietstocht maakten en mensen die naar een video van personen op de fiets keken. Driekwart van hen zei de terugweg korter te vinden duren dan de heenweg.

Het onderzoek, waarvoor Van de Ven subsidie kreeg van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), heeft ongeveer 2 jaar geduurd. De sociaal psycholoog is al bezig met een vervolg onderzoek: hoe is de tijdsbeleving als twee keer dezelfde film wordt gekeken of dezelfde taak wordt uitgevoerd?

Zoon Will Smith: mijn vader gaat niet scheiden

Trey Smith, de zoon van Will Smith, ontkent dat het huwelijk van zijn vader en Jada Pinkett Smith op de klippen is gelopen. "Nee, ze zijn niet uit elkaar", reageert Trey via Twitter. "De informatie is onjuist."

Dinsdag doken er geruchten op dat Will en Jada uit elkaar zijn. Jada zou warme gevoelens koesteren voor Marc Anthony, de ex van Jennifer Lopez. Een woordvoerder laat aan het Amerikaanse tijdschrift People weten dat dit gerucht niet waar is. Op de vraag of Will en Jada uit elkaar zijn wil deze niet reageren.

De 42-jarige Will en de 39-jarige Jada trouwden dertien jaar geleden. Will en Jada hebben twee kinderen, zoon Jaden en dochter Willow. De 18-jarige Trey kreeg Will in een eerder huwelijk, dat in 1995 strandde.

Vorm ziet Swansea verliezen in bekertoernooi

Michel Vorm heeft zijn ploeg Swansea City zien verliezen in de Engelse League Cup. De doelman van de Premier Leagueclub mocht tegen Shrewsbury Town rust nemen en zag zijn team tegen de League Two-club (het vierde profniveau) met 3-1 onderuit gaan.

Ook twee andere ploegen uit de Premier League sneuvelden in het tweede Engelse bekertoernooi. Norwich City verloor kansloos met 4-0 van Milton Keynes Dons dat uitkomt in de League One (het derde profniveau). Tot slot ging Queens Park Rangers met 2-0 onderuit tegen Rochedale dat eveneens in League One uitkomt.

[US Open] Hewitt haakt geblesseerd af

Lleyton Hewitt zal niet deel gaan nemen aan de US Open, zo heeft hij dinsdag laten weten. De Australiër die Flushing Meadows in 2001 won vindt dat hij niet genoeg hersteld is van een voetblessure die hem deze hele zomer al aan de kant houdt.

Hewitt ging dit voorjaar onder het mes om zich te laten opereren aan zijn voet, maar is sinds die tijd niet meer pijnvrij geweest. Deze week ging hij bij het ATP-toernooi van Winston-Salem al in de eerste ronde onderuit.

Oud-langlaufer Veerpalu stapt naar CAS

Voormalig langlaufer Andrus Veerpalu stapt naar het internationale sporttribunaal CAS. De Est werd begin dit jaar voor drie jaar geschorst na een positieve dopingtest. De tweevoudig olympisch kampioen bleek een week voor zijn afscheid betrapt te zijn op een verboden groeihormoon.

Veerpalu is een volksheld in Estland en wil zonder een dopingstraf van zijn pensioen kunnen gaan genieten. "Er is geen reden om te stoppen met mijn verdediging, want ik ben onschuldig," zo meldde hij.

Troepen Gadhafi vallen opnieuw Zuwarah aan

Troepen die loyaal zijn aan de spoorloos verdwenen Muammar Gadhafi hebben opnieuw de aanval ingezet op de havenstad Zuwarah.

De stad met 40.000 inwoners, op circa 120 kilometer ten westen van de hoofdstad Tripoli en 60 kilometer van de grens met Tunesië, is een van de laatste bolwerken van de rebellen in het westen van Libië.

Ondertussen doen geruchten de ronde dat Gadhafi naar Zimbabwe zou zijn gevlucht, het land waar Robert Mugabe autoritair regeert. Zimbabwe erkent het Internationaal Gerechtshof in Den Haag niet, dat een arrestatiebevel tegen Gadhafi heeft uitgevaardigd.

Laatste reviews en specials
review
Pillars of Eternity II: Deadfire - Ultimate Edition
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
©FOK.nl e.a.