Twee maanden voorwaardelijk voor bedreiging lerares

Een 23-jarige man uit Veldhoven is woensdag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een celstraf van twee maanden voorwaardelijk voor bedreiging van een lerares in opleiding. De uitspraak is gelijk aan de eis van justitie.

De Veldhovenaar, Onur S., ontmoette de vrouw in 2008 op zijn school in Apeldoorn. De lerares in opleiding liep daar stage. Na meerdere gesprekken en een zoen dacht S. volgens de vrouw dat ze een relatie hadden. Het slachtoffer gaf echter te kennen een relatie met S. niet te zien zitten.

Na die afwijzing bedreigde S. de vrouw met de dood. De 23-jarige zei onder meer dat 'er kogels gaan vliegen' als zij hem zou verlaten. Ook toonde hij de vrouw een vuurwapen.

Ondanks de ernst van de feiten vond de rechter een voorwaardelijke celstraf meer op zijn plaats. S. wordt momenteel behandeld voor verlatingsangst. Een onvoorwaardelijke celstraf zou die behandeling volgens de rechter onnodig doorkruisen.

In 2009 stuurde de Veldhovenaar het slachtoffer ook sms'jes waarin hij schreef dat hij haar zou vermoorden als ze bij hem weg zou gaan. Uit wanhoop sprong de vrouw uiteindelijk van het balkon van de vierde verdieping van een flat. Ze liep daarbij een gedeeltelijke dwarslaesie op en moest vier maanden revalideren.