[EK] Van Ass: "Geen aanpassingen tegen Belgen"

De Oranjemannen hebben zich met de overwinning op Ierland geplaatst voor de halve finale van het EK tegen België en de Olympische Spelen in Londen. Bondscoach Paul van Ass is er dolblij mee. Vooral over de manier waarop het gebeurde.

"Ik ben echt heel blij dat we onze doelstelling hebben behaald: plaatsing voor de Spelen," stelde Van Ass tijdens de persconferentie. "Maar ik heb wel tegen onze jongens gezegd: die gasten van Ierland gaan er echt voor. Het moest bij ons dus wel op een volwaardige manier gebeuren. Hoe vaak zijn dit soort wedstrijden niet gelijk geëindigd of met een andere moeizame uitslag? Ik had geen zin in verhalen na afloop waarin na afloop wordt geconcludeerd: Je bent wel geplaatst, maar de manier waarop verdiende geen schoonheidsprijs. Dat zou jammer zijn geweest."

Van Ass gaf toe dat er nog genoeg mis ging bij zijn team, maar defensieve aanpassingen wil hij tegen de Belgen niet maken. "Welnee. Ik wil helemaal geen aanpassingen maken achterin. Ik vind het veel belangrijker dat we meer gaan scoren. We moeten er gewoon meer maken en dan zit je altijd goed. De volgende twee wedstrijden zullen moeten bewijzen of het systeem werkt. Ik ben net zo nieuwsgierig over de uitkomst als jullie."

De strafcorner van Taeke Taekema liep tegen Ierland trouwens weer als vanouds. "Dat klopt, maar wat ik nog belangrijker vind is dat we Taeke en Robert van der Horst op een gegeven moment wat centraler hebben neergezet om de distributie te verzorgen. Dat liep heel erg goed. Bij Taeke gaat het dus om veel meer dan alleen die strafcorner."