Onderzoek in zaak-Hillis op Aruba afgerond

Justitie op Aruba heeft het onderzoek naar Stanley Hillis op het eiland afgerond. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM woensdag. Dinsdag werd bekend dat vorige week een villa van de geliquideerde topcrimineel in beslag is genomen.

In tegenstelling tot het onderzoek in Nederland was het onderzoek naar Hillis op Aruba volgens de zegsvrouw kleinschalig. De waarde van het huis wil het OM niet prijsgeven. Of Hillis nog meer bezittingen op Aruba kan het OM niet zeggen. Het onderzoek werd gedaan in samenwerking met de nationale recherche.

De 64-jarige Hillis werd in februari doodgeschoten in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Hij werd op dat moment op een afstand van enkele meters door rechercheurs in een aanhangwagen afgeluisterd. Op het hoofd van Hillis stond een hoge prijs in de onderwereld. Voor de moord op de crimineel is nog niemand aangehouden.

Hillis werd al sinds de jaren tachtig gerekend tot de top van de Amsterdamse onderwereld. In 1979 schoot hij een politieagent dood. De in 2004 vermoordde vastgoedmagnaat Willem Endstra zei dat hij door Hillis, Willem Holleeder en Dino S. werd afgeperst.