[EK] Hockeyers door zege naar Spelen

De Nederlandse hockeymannen hebben op het EK in Mönchengladbach met 7-4 van Ierland gewonnen. Oranje gaat daardoor naar de halve finale, waarin België of Spanje de tegenstander wordt. De andere halve eindstrijd gaat tussen Duitsland en Engeland. Door het bereiken van de laatste vier is Nederland ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen.

Nederland opende het duel furieus met fraai aanvallend spel en na zeven minuten lag de openingstreffer in het net via Bob de Voogd. De Ieren profiteerden in het vervolg met snelle counters goed van de enorme ruimte die Oranje achterin weggaf. Eugene Magee zorgde voor de gelijkmaker en uit een strafcorner maakte William McCabe er zelfs 1-2 van.

Nog voor de rust nam Nederland weer het voortouw. Taeke Taekema pushte twee strafcorners binnen. Na rust zorgde hij de Nederlandse specialist ook nog voor de vierde en de vijfde Nederlandse treffer voordat Teun de Nooijer een snelle aanval van Oranje fraai afrondde.

Ierland counterde in de slotfase waarin beide ploegen het verdedigen niet meer zo nauw namen via Timothy Cockram naar de 6-3 waarna De Voogd twee minuten voor tijd met zijn tweede treffer de 7-3 aantekende. Michael Watt had het slotakkoord met de vierde Ierse goal.