[CL] Ajax in derde pot tijdens loting

Ajax zal morgen, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League,  in pot 3 zitten. De Amsterdammers ontlopen daardoor onder meer Zenit St. Petersburg, Manchester City en Olympiakos.

De regerend landskampioen had lange tijd zicht op pot 2, maar de uitslagen in de laatste voorronde vielen in het nadeel voor Ajax. Zo wist Odense BK de voorsprong tegen Villarreal niet te verdedigen en waren onder meer Udinese en FC Twente niet in staat om te stunten.

Ajax ontloopt morgen een aantal grote namen, maar kan bijvoorbeeld wel gekoppeld worden aan Benfica, de bedwinger van FC Twente. De Portugese ploeg zit, samen met onder anderen AC Milan, Olympique Lyon en CSKA Moskou, in pot 2. In pot 1 zijn grote ploegen als FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid en Internazionale te vinden.

Ook in pot 4 zitten, behalve de kleinere ploegen, grotere namen als Borussia Dortmund en Napoli. De loting voor de Champions League begint morgenavond om 18:00 uur. In totaal zijn er achttien landen vertegenwoordigd in de poulefase van de Champions League.

Pot 1
Manchester United (Eng)
FC Barcelona (Spa)
Chelsea (Eng)
Bayern München (Dui)
Arsenal (Eng)
Real Madrid (Spa)
FC Porto (Por)
Internazionale (Ita)

Pot 2

AC Milan (Ita)
Olympique Lyon (Fra)
Shaktar Donetsk (Oek)
Valencia (Spa)
Benfica (Por)
Villarreal (Spa)
CSKA Moskou (Rus)
Olympique Marseille (Fra)

Pot 3

Zenit St. Petersburg (Rus)
Ajax
Bayer Leverkusen (Dui)
Olympiakos (Gri)
Manchester City (Eng)
OSC Lille (Fra)
FC Basel (Zwi)
BATE Borisov (W-Ru)

Pot 4
Borussia Dortmund (Dui)
Napoli (Ita)
Dinamo Zagreb (Kro)
APOEL Nicosia (Cyp)
Trabzonspor (Tur)
Racing Genk (Bel)
Viktoria Plzen (Tsj)
Otelul Galati (Roe)