Breukink heeft vertrouwen in naseizoen Gesink

Erik Breukink is ervan overtuigd dat Robert Gesink een goed naseizoen gaat rijden. De renner slaagt er na zijn mislukte Tour de France prima in om de draad weer op te pakken, meent de technisch directeur van Rabobank. "Hij kijkt weer naar voren. Dat is belangrijk", zegt Breukink in Wielerland Magazine.

Gesink had zijn seizoen voor een groot deel afgestemd op de Tour. Dat die missie mislukte, ging de klimmer niet in de koude kleren zitten. "Die eerste week na de Tour was denk ik wel moeilijk voor Robert", beaamt Breukink. "Dan word je er toch wel vaak mee geconfronteerd. Maar nu gaat het weer prima."

Zijn eerste wedstrijd na de Tour rijdt Gesink momenteel in Colorado. Met een voorlopige vijfde plaats in het klassement is zijn start veelbelovend. "Zo'n wedstrijd in Colorado is ook fijn om weer te beginnen", zegt Breukink, die zelf bij de Ronde van Spanje is. "Amerika is toch heel anders dan Europa. Een mooie omgeving om de Tour te vergeten."

Waar Gesink in de sterk bezette Ronde van Colorado gaat eindigen, durft Breukink niet te voorspellen. "Het is zijn eerste wedstrijd na de Tour, dus we hebben geen referentiekader. We bekijken het gewoon per dag. Het is in ieder geval een hele goede voorbereiding op het naseizoen." Breukink doelt daarmee onder meer op de World Tour-wedstrijden in Candada, het WK in Kopenhagen en de Ronde van Lombardije.