House of the Dead afgekeurd in Australië

De PlayStation 3-versie van House of the Dead: Overkill verschijnt niet in Australië. Dat heeft de Australische keuringsdienst voor leeftijdsaanduidingen OFLC besloten. Het spel is onder meer afgekeurd vanwege het geweld en het in het rond vliegend bloed. Dat laat het keuringsorgaan weten in een verklaring.

De versie voor de Wii, die twee jaar geleden op de markt kwam, kwam wel gewoon in de Australische winkels te liggen. Omdat de PlayStation 3-versie gedetailleerder is, heeft het geweld in de game een grotere impact. Het gaat onder meer om exploderende zombiebaby's en in het rond spattend bloed wanneer een zombie door het hoofd wordt geschoten.

Game-uitgever Sega heeft de website GameSpot laten weten in beroep te gaan tegen de beslissing. Volgens de uitgever is het zombieschietspel niet gewelddadiger dan andere schietspellen op de markt.

In Australië is de maximale leeftijdsaanduiding 15-plus. Dat betekent dat spellen die in Europa een keuring voor volwassenen, 18-plus, krijgen, vaak niet worden goedgekeurd. In de Australische politiek wordt gekeken of er draagvlak is voor een leeftijdsaanduiding voor 18 jaar en ouder.


House of the Dead afgekeurd in Australië (Foto: Novum)