Cel geëist voor overval in plaats van seks

Tegen drie verdachten zijn woensdag celstraffen tot drie jaar geëist voor het plegen van een overval op een woning in Wezep nadat via internet een afspraak voor betaalde seks was gemaakt. De drie worden ook verdacht van oplichting.

Een 22-jarige man uit Helmond hoorde woensdag voor de rechtbank in Zutphen drie jaar cel tegen zich eisen. Tegen een 21-jarige vrouw uit Deurne en een 24-jarige man uit Liesel werd twee jaar cel geëist.

De drie zouden in oktober hebben aangebeld bij een woning in Wezep, nadat de vrouw via internet een afspraak zou hebben gemaakt voor betaalde seks. Na het openen van de deur werd de bewoner mishandeld en bedreigd met een vuurwapen door het drietal. De overvallers namen een portemonnee, laptop, mobiele telefoon en geld mee.

De Helmonder zou daarnaast de bewoner van een woning in Veldhoven in november hebben opgelicht. Via internet werd op soortgelijke wijze als in Wezep een afspraak gemaakt voor betaalde seks. Er werd betaald, maar de seks kwam nooit.

De vrouw zou verder in Amsterdam en Gorinchem slachtoffers geld afhandig hebben gemaakt in ruil voor seks met haar. De seks vond ook toen nooit plaats. De 24-jarige man uit Liessel wordt eveneens verdacht van het oplichten van mensen in Amsterdam en Gorinchem.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.