3D-scherm op PlayStation Vita in de toekomst?

Met de Nintendo 3DS kunnen we 3D games spelen zonder dat we een brilletje nodig hebben. Sony heeft 3D ook overwogen voor hun nieuwste handheld, de PlayStation Vita. Toch is dit er niet van gekomen omdat ze de voorkeur gaven aan motion controls.

SCEE senior group studio director Mick Hocking, heeft in een interview gezegd dat het 3D-effect erg goed werkt op kleine schermpjes maar dat de gamer wel zijn of haar hoofd erg stil moet houden. Aangezien de PlayStation Vita Sixaxis-controls bevat, vonden ze het geen goed idee om daar een 3D-scherm aan toe te voegen.

Op dit moment heeft de PlayStation Vita dus geen 3D scherm en concentreren ze zich op de hoge resolutie van het vijf inch OLED-scherm. Toch sluit Hocking niet uit dat er bij een nieuwe model van de Vita wellicht wel een 3D-scherm op zal komen.

"We wanted to offer a really, really high-resolution OLED screen, and the best way to do that was in 2D...at least for the first one."

Wanneer de PlayStation Vita in de winkels zal liggen is nog niet bekend. Voor Japan staat hij nog steeds gepland voor het einde van dit jaar en de geruchten gaan dat de handheld in het begin van 2012 in het westen zal verschijnen.

Vita