Nasri: "Arsenal-fans zijn passie verloren"

Samir Nasri is gelukkig met zijn overstap van Arsenal naar Manchester City. De Fransman betreurt de houding van de Londense fans.

De 24-jarige Nasri tekende een vierjarig contract bij Manchester City, dat 27 miljoen euro heeft overgemaakt naar Arsenal. "Deze transfer zorgt voor een enorme opluchting bij mij", zei de middenvelder op de clubsite van City. "De onderhandelingen duurden heel lang. Daarom is dit een grote dag voor mij. Ik ben nu eindelijk een speler van City", aldus de Franse international.

"Ik was een beetje gefrustreerd omdat ik namelijk al in de voorbereiding wilde aansluiten bij City. Nu kijk ik uit naar het samenspelen met spelers als Sergio Agüero en David Silva. Met dat soort type spelers zal ik snel een klik hebben", denkt Nasri, die teleurgesteld was in de fans van Arsenal. "Ik ben door de supporters van Machester City fantastisch welkom geheten."

"Ze deden me denk aan de supporters van Olympique Marseille. De fans van Arsenal zijn sinds de verhuizing van Highbury naar het Emirates Stadium hun passie verloren", zei de Fransman. Arsenal-trainer Arséne Wenger baalt van het vertrek van Nasri ondanks zijn sneer naar het publiek. "We accepteren zijn besluit. Over zijn toewijding aan Arsenal heb ik nooit getwijfeld."