Leger des Heils opent museum in Groningen

Het Leger des Heils krijgt een eigen museum in Groningen. Dat heeft initiatiefnemer Egbert Wubbema woensdag gezegd. De collectie bestaat uit minstens vijfhonderd stukken.

In Amsterdam is al een Majoor Bosshardt-museum. Een overzicht van het werk van het Leger des Heils is er nog niet, zegt Wubbema, tevens officier bij het korps. De collectie is door Wubbema en een gepensioneerde collega verzameld.

Topstuk is volgens Wubbema een vlag van het Amsterdamse moederkorps, dat het Leger des Heils in Nederland begon. Verder komen in het museum foto's, uniformen en servies te hangen.

Wubbema wil laten zien dat het Leger des Heils meer is dan 'een laatste redmiddel', zoals mensen het korps vaak zien. "Het is een internationale organisatie en daarbij een kerk. Je kunt hier ook gewoon een kopje koffie drinken en met mensen praten", zegt hij.

Het museum, dat is gevestigd in een ruimte in de kerk van het Groningse korps, opent in oktober de deuren. De officiële opening volgt waarschijnlijk volgend jaar. Dan viert de Nederlandse tak van de in Londen opgerichte organisatie het 125-jarig jubileum.


Leger des Heils opent museum in Groningen (Foto: Novum)