[CL] Uitslag Benfica - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De koploper verloor in Portugal met 3-1 van Benfica, wat na het gelijke spel van vorige week (2-2) genoeg was voor de Portugezen.

Vanaf minuut één werd FC Twente onder druk gezet door Benfica. Een half uur lang zetten de Portugezen alles vol op de aanval. Schoten van Cardozo en Gaitan gingen net voorlangs en ook was keeper Mihaylov enkele keren attent.

Na dat half uur kregen de Enschedeërs meer vat op het spel van Benfica en kon het ook de aanval opzoeken. Ruiz kreeg daardoor nog een goede kans, maar zijn schot krulde net voorbij de goal. In de slotminuut van de eerste helft wist Benfica nog één keer Mihaylov te bestoken. De goalie kon het schot van Cardozo met een uiterste inspanning, waarbij hij zichzelf blesseerde, nog net uit de goal houden.

Direct na rust was het dan toch raak voor Benfica. Een vrije trap werd door Luisao doorgekopt en Witsel maakte het af met een omhaal. Amper een kwartier later was het pleit definitief beslecht toen Luisao een corner vrij binnen kon koppen.

Witsel kon niet veel later zelfs de 3-0 binnen tikken. Cardozo speelde de Belg vrij, die oog in oog met Mihaylov niet faalde. Daarna kreeg Twente via Ruiz en John nog kansen om de score draaglijker te maken, maar beide inzetten werden gered door Artur. De eretreffer kwam er alsnog via Ruiz, die vijf minuten voor tijd Artur met een kopbal verschalkte.

Meer zat er echter niet in voor Twente, dat zich tevreden moet stellen met een plaats in de groepsfase van de Europa League. Benfica zal morgen horen wie zijn tegenstanders worden in de groepsfase van de Champions League. Daar kan het onder andere landskampioen Ajax treffen.