[WK judo] Zilver voor Dex Elmont

Bij het WK judo in Parijs heeft Dex Elmont zich in de klasse tot 73 kilogram voor de tweede ronde geplaatst. De nummer twee van het vorige WK won van de Turk Sezer Huysuz.

In de tweede ronde moet Elmont, die vandaag de enige Nederlander is die de tatami betreedt, het opnemen tegen Noegzar Tatalasjvili uit Georgië.

Update 10:17 uur

Dex Elmont heeft inmiddels de derde ronde bereikt. De Nederlander versloeg Noegzar Tatalasjvili met een ippon. Zijn volgende tegenstander is de Chinees Liu Wei.

Update 12:35 uur

Dex Elmont heeft zich voor de achtste finales geplaatst bij het WK in Parijs. In de derde ronde versloeg hij Liu Wei uit China met een yuko. Elmont treft nu Antonio Rivas uit Venezuela.

Update 13:20 uur

Elmont heeft zich zojuist voor de kwartfinales geplaatst. In de achtste finales was hij Antonio Rivas uit Venezuela met een ippon de baas.

Update 13:48 uur

Dex Elmont heeft de halve eindstrijd bereikt. In de kwartfinales versloeg Elmont de Belg Dirk van Tichelt met een ippon.

Update 16:09 uur

Elmont heeft zich geplaatst voor de finale. De Nederlander versloeg in de halve finale op jurybeslissing de Fransman Ugo Legrand. Alle drie de scheidsrechters gaven de voorkeur aan de Nederlander nadat er zowel in de reguliere tijd als in de extra tijd niet gescoord was. In de finale treft Elmont nu de Japanner Riki Nakaya.

Update 17:40 uur

Dex Elmont is er niet in geslaagd om goud te veroveren in de klasse tot 73 kilogram. De Nederlander verloor in de finale met een yuko van de Japanner Riki Nakaya. Elmont kreeg tweemaal een straf wegens passiviteit opgelegd en kreeg in het resterende deel van de wedstrijd geen kans meer om die achterstand goed te maken. Op het vorige WK behaalde de Nederlander ook al zilver.