Samsung blijft Galaxy S verkopen

Samsung moet binnen twee maanden stoppen met de verkoop van de smartphone Galaxy S (Plus), Galaxy S2 en de Galaxy Ace. Dat meldt Tweakers naar aanleiding van een vonnis van de rechtbank.

De zaak was aangespannen door Apple die vond dat de populaire androidtelefoon wel heel erg lijkt op de nog populairdere iPhone. De basis van het verbod is de functie van het bladeren door foto's waar Apple een patent op heeft. Het verbod geldt vanaf 13 oktober. De rechter vond niet dat Samsung inbreuk maakte op het ontwerp. De Galaxy Tab mag nog wel worden verkocht. Het verbod geldt in Nederland. Tweakers denkt dat Samsung op 13 oktober al een opvolger heeft voor de Galaxy 2 en Ace waarvoor het verbod niet geldt.

Update  17:15 uur
De advocaat van Samsung heeft laten weten dat Samsung de Galaxy S2 gewoon blijft verkopen. De Gallery-applicatie, die inbreuk maakte op het patent van Apple, zal worden aangepast waardoor de inbreuk niet meer van toepassing is.

De Gallery-app, die standaard met de telefoons wordt meegeleverd, is overigens niet van Samsung maar van Google, de maker van het Android besturingssysteem dat op veel smartphones gebruikt wordt.