Verbeek: "Wij zijn thuis sterker dan uit"

Voor AZ wordt het morgen een spannende dag. De Alkmaarders spelen dan, in het kader van de Europa League, voor de tweede maal tegen Aalesunds FK. De eerste wedstrijd, die in Noorwegen werd gespeeld, ging met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek moet tenminste één keer doel treffen.

Verbeek kijkt ondanks de nederlaag tegen Aalesunds FK met een goed gevoel vooruit. "Zonder denigrerend te zijn richting Aalesunds, vind ik dat we het daar zelf hebben laten liggen. We hebben ze niet op hun zwakke punten aangevallen, waardoor ze geen fouten maakten. Ondanks ons slechte spel kregen we wel meer kansen dan zij. Daarnaast zijn we thuis sterker dan uit; dat is een feit. Morgen moeten we op ons eigen natuurgrasveld, met dit natte weer, het balletje snel laten gaan. Op die manier schoppen we er wel één of twee in."

Daarnaast hoopt de oefenmeester op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Vorig jaar reikte de Alkmaarder formatie ook tot deze ronde, maar overleefde de groep met Dynamo Kiev, FK BATE Borisov en FC Sheriff Tiraspol niet. Verbeek: "Europees voetbal is goed voor de uitstraling van de club en onze spelers kunnen zich door de opgedane ervaring goed ontwikkelen. Ik denk dat veel clubs met ons willen ruilen."