Senna vervangt Heidfeld bij Renault

Het is officieel: Bruno Senna zal vanaf de Grand Prix van België Nick Heidfeld gaan vervangen bij Lotus Renault GP. Afgelopen maandag kwam de BBC al met het nieuws naar buiten, maar Renault kon het niet bevestigen omdat het bestaande contract van Heidfeld nog afgekocht moest worden. Nu dit het geval is, is de weg vrij voor de komst van Senna.

"Lotus Renault GP is verheugd om aan te kondigen dat Bruno Senna dit weekend bij de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps aan de zijde van Vitaly Petrov komt te racen. Bruno zal morgen bij de FIA-persconferentie om 15:00 uur aanwezig zijn. Een persbericht met meer details zal voor die tijd vrijgegeven worden," zo luidde een korte verklaring van het team.

Renault stelde begin dit jaar Nick Heidfeld aan als vervanger van de geblesseerde Robert Kubica. Hoewel de Duitser een podiumplaats behaalde en in het kampioenschap boven Petrov staat was er veel kritiek op hem. De ervaren coureur zou zich niet genoeg opwerpen als een leider voor het team en in de kwalificaties niet goed genoeg presteren. Wat door Senna meegebracht sponsorgeld deed hem uiteindelijk de das om. Het is nog niet bekend of Senna het hele seizoen uit zal rijden of dat Romain Grosjean of Kubica nog in één of meerdere races mee zullen doen.