Willem II'er Ippel: ''Verbeek de mond gesnoerd''

Enkele spelers van Willem II droegen de 2-1 overwinning op AZ gisteravond op aan Gertjan Verbeek. De AZ-trainer had zich vooraf minachtend uitgelaten over de Tilburgers

In zijn wekelijkse perspraatje haalde Verbeek een dag voor de wedstrijd hard uit naar de nummer laatst van de Eredivisie. Dat meldt Omroep Brabant. Verbeek noemde Willem II ''een kwetsbaar en labiel team''. Dat zat de spelersgroep dwars, waardoor de 2-1 zege die De Tricolores op AZ boekten extra lekker aanvoelde.

"Je wordt er pissig van als je zulke dingen leest over je eigen club", reageerde de jonge middenvelder Ricardo Ippel na afloop. Zijn teamgenoot Marlon Pereira kon zich in die woorden prima vinden. "Overal in het stadion hing een velletje met de uitspraken van Verbeek en ik denk dat dat de meeste jongens wel heeft geraakt", bevestigde de verdediger.

Willem II boekte tegen AZ de derde overwinning van het seizoen. Daarmee werd het verschil met nummer zeventien VVV-Venlo verkleind tot twee punten. Twee uur later pakte VVV zelf een punt tegen sc Heerenveen waardoor het verschil nu drie is. De Friezen maakten, tot grote tevredenheid van Willem II, diep in blessuretijd gelijk, anders waren de Tilburgers met hun zege niets opgeschoten.