Huntelaar looft Van der Sar

donroyco

In de aanloop naar de Champions League-ontmoeting tussen Schalke 04 en Manchester United is Schalke-spits Klaas-Jan Huntelaar lovend over landgenoot Edwin van der Sar. Huntelaar ontbreekt dinsdag als Schalke het in Gelsenkirchen opneemt tegen drievoudig Champions League-winnaar Manchester United. Voor de spits geen reden om zijn voormalige Oranje-collega Edwin van der Sar openlijk te becomplimenteren.

"Hij is een zeer belangrijke en stabiele factor", vertelt Huntelaar op de officiële clubsite van Schalke 04. "Hij heeft veel prijzen gewonnen en ontzettend veel ervaring." De 40-jarige doelman is aan zijn laatste maanden uit zijn actieve loopbaan bezig.

Waar de meeste voetballers het lekker vinden om met een uitwedstrijd te beginnen, ziet Huntelaar het absoluut niet als een nadeel dat Schalke eerste United ontvangt en een week later op bezoek gaat. "We kunnen een goed resultaat neerzetten en vervolgens in de return zien wat er mogelijk is. Het belangrijkste zijn niet onze kansen, maar dat we een ronde verder komen."