Bosbrand in natuurpark Limburg

In nationaal park De Meinweg, ten oosten van Roermond, heeft zondagmiddag een stuk bos van ongeveer 600 bij 600 meter in brand gestaan.

De brandweer rukte rond 16.15 uur uit. Zes blusvoertuigen en drie waterwagens bestreden de brand. Twee van de blusvoertuigen waren van de Duitse brandweer, die assistentie verleende. De Duitsers zetten ook een verkenningsvliegtuigje in.

Omstreeks 18.45 uur meldde de brandweer dat het sein brand meester is gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren duren.

Vanwege de droogte is in grote delen van het land code oranje of code rood ingesteld. Dat betekent dat er een stookverbod voor tuinafval is, en dat roken, barbecueën en andere vormen van open vuur verboden zijn. In Noord-Limburg geldt sinds zondagmiddag code rood.

Ook elders in het land had de brandweer zondag te kampen met natuurbranden. In een heidegebied bij Hoog Soeren, ten westen van Apeldoorn, is aan het eind van de ochtend een terrein van 100 bij 200 meter afgebrand. Vanwege de alarmfase was de brandweer direct met groot materieel uitgerukt. Hoewel het terrein moeilijk begaanbaar was, wist de brandweer het vuur na een uur te blussen.