[Bundesliga] Uitslagen speelronde 31

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de 31e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Dortmund na nederlaag nog geen kampioen

Borussia Dortmund had dit weekend de kans om zich drie ronden voor het einde al tot kampioen in de Bundesliga te kronen. Daarvoor moest de ploeg van trainer Jürgen Klopp winnen bij nummer laatst Borussia Mönchengladbach en hopen dat Bayer Leverkusen punten zou laten liggen. Het eerste gebeurde al niet voor Dortmund omdat Mohamadou Idrissou in de 35e minuut profiteerde van een verdedigingsfout bij Borussia en tekende zo voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De koploper probeerde het nog wel, maar het net kon de ploeg niet vinden.

Leverkusen wist wel met 2-1 van 1899 Hoffenheim te winnen waardoor het gat met de koploper nog maar vijf punten bedraagt. Hoffenheim kwam door een goal van Gylfi Sigurdsson op een 0-1 voorsprong, maar nog voor rust kwam Leverkusen via Michal Kadlec. In de tweede helft bezorgde Michal Kadlec een nederlaag aan Hoffenheim waar Ryan Babel en Edson Braafheid aan de aftrap verschenen.

Wolfsburg vecht voor laatste kansen

VfL Wolfsburg heeft thuis tegen 1. FC Köln de laatste strohalm in de Bundesliga gegrepen. Het team van Felix Magath wist met 4-1 te winnen, mede dankzij twee doelpunten van Marijo Mandzukic en Ashkan Dejagah. Sebastian Freis wist voor de gasten nog een tegentreffer te maken. Die Wölfe staan nu door de zege zestiende, op twee punten achterstand van Eintracht Frankfurt.