Politie schiet hond dood bij burenruzie

Een hond die een politiehond aanviel en een agent beet, is door de politie doodgeschoten. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag bij een uit de hand gelopen burenruzie in Nunspeet. De 45-jarige eigenaar van de hond zit vast voor zware mishandeling. De politieagent die gebeten werd, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De politie ging omstreeks 23.30 uur poolshoogte nemen na een melding van een burenruzie. Agenten haalden de ruziemakers uit elkaar en stuurde iedereen weer terug naar huis. Daarmee leek de rust teruggekeerd. Iets later sloeg de vlam echter wederom in de pan.

De 45-jarige man bedreigde de hondengeleider van de politie en stuurde zijn hond op hem af. Die viel daarop zowel de politiehond als de agent aan. Het baasje bemoeide zich er ook zelf mee. Het dodelijke schot viel nadat de hond de hondengeleider had gebeten.

Behalve het 45-jarige baasje van de hond zitten ook een man van 39 jaar uit Nunspeet en een jongen van 16 uit de Gelderse plaats vast. Zij gedroegen zich agressief tegenover de politie. De politie onderzoekt de zaak.