Uitslagen Eredivisie speelronde 32

Dit weekend stond weer volledig in het teken van de ontknoping van de Eredivisie, die weer een nieuwe koploper heeft. FC Twente nam het stokje namelijk over van PSV, dat met 3-1 van Feyenoord verloor. Ook Ajax sprong over de Eindhovenaren heen, dankzij een zege op Excelsior.

Willem II heeft dit weekend voor een verrassing gezorgd door AZ een nederlaag te bezorgen. De Alkmaarder formatie speelde in Tilburg ongeïnspireerd en ging daardoor met 2-1 onderuit.

Willem II kwam in de wedstrijd tegen AZ al snel op voorsprong door een doelpunt van Lasnik. Toch kwamen de Alkmaarders in de eerste helft op gelijke hoogte, nadat de Tilburgers zwak verdedigden. Sigthórsson was uiteindelijk de gevierde man. Hij onderschepte een terugspeelbal van Pereira en promoveerde deze tot doelpunt.

Ook na de thee bleef Willem II goed spelen, maar zag Ippel en Rigters op doelman Romero stuiten. Uiteindelijk was het Levchenko, die de punten in Brabant hield. AZ probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar buiten een afgekeurd doelpunt van Wernbloom werd er niet meer gescoord.

Excelsior is er dit weekend niet in geslaagd om de achterstand op De Graafschap te verkleinen. De Rotterdammers traden in de Amsterdam ArenA aan tegen Ajax en verloren met 4-1.

Excelsior begon goed aan de wedstrijd, maar het was Ajax dat op voorsprong kwam. Een schot van Ebecilio werd aanvankelijk in de kiem gesmoord, maar de aanvaller schoot in de rebound alsnog raak. Na het doelpunt leken de Amsterdammers even te overheersen, maar dit zakte al snel weer weg. Hierdoor konden de bezoekers hopen op een gelijkmaker.

Deze kwam er na de rust dan ook. Bovenberg kopte de bal in de 54e minuut achter doelman Vermeer. Excelsior wilde meer, maar zag Lagouireh en Roorda missen. Dit was voor Ajax het sein om het gas in te trappen. Eriksen zorgden twintig minuten voor tijd voor de voorsprong, waarna opnieuw Ebecilio en ook De Jong nog eens scoorden.

Het duel tussen VVV-Venlo en sc Heerenveen kende dit weekend geen winnaar (2-2). In een knotsgekke wedstrijd werden de punten na negentig minuten gedeeld.

sc Heerenveen begon goed aan de confrontatie in Limburg en kwam op slag van rust op voorsprong door een treffer van Väyrynen. Na de thee beet VVV-Venlo wat meer van zich af, maar doelman Stuhr-Ellegaard hield zijn club in de wedstrijd. Zo stopte hij onder meer een penalty van Vujicevic.

In de slotfase kreeg sc Heerenveen aanvankelijk een strafschop, maar na overleg met één van zijn assistenten draaide arbiter Nijhuis deze beslissing terug. In het vervolg bogen de Limburgers de achterstand om in een voorsprong door twee goals van Boymans. In de extra tijd redde Bas Dost, via een 'frommelgoal', een punt voor de Friezen.

Een verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV vind je hier!