Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV

Komend weekend wordt er uiteraard weer een volledige speelronde in de Eredivisie afgewerkt, maar dat is niet het enige. Feyenoord en PSV nemen het in de staart van het seizoen ook nog tegen elkaar op. Dat was voor FOK!sport de reden om extra voorbeschouwing op deze wedstrijd te schrijven. Deze kan je hieronder terugvinden.

Feyenoord

Feyenoord heeft nog altijd uitzicht op het spelen van play-offs om Europees voetbal, maar dan moet eerst de lastige horde tegen PSV genomen worden. De Rotterdammers pakten in de laatste wedstrijden geregeld punten, waardoor de Europa League nog niet helemaal uit het zicht is verdwenen. Bovendien wil de formatie zich revancheren voor de smadelijke 10-0 nederlaag in Eindhoven, die eerder dit seizoen werd geleden.

"Die 10-0 staat in mijn ziel gekerfd", blikte trainer Mario Been terug op de wedstrijd in het Philips Stadion. "Dat gevoel leeft ook bij de spelers. Het zal zondag iets extra’s bij ze te weeg brengen. Revanchegevoelens zijn goed en mogen er best zijn, zolang ze maar niet de overhand nemen. In de eerste plaats moeten we willen winnen om de achtste plaats in zicht te houden."


Leroy Fer speelt weer mee tegen PSV ...


Feyenoord beschikt in het duel tegen PSV over een vrijwel fitte selectie. Achter de naam van Kelvin Leerdam staat echter nog wel een vraagteken. De verdediger ondervindt enige hinder av neen blessure aan zijn knie. Mocht hij daadwerkelijk afhaken, dan zal Kamohelo Mokotjo wederom vervangen. Dat was afgelopen weekend tijdens de competitiewedstrijd tegen Willem II, dat met 6-1 werd verslagen.

PSV

PSV stond voor de start van deze speelronde op de eerste plaats in de competitie, maar deze is nu tijdelijk ingenomen door FC Twente. De Tukkers wonnen gisteren met 2-1 van ADO Den Haag en heeft dus drie punten meer. Het is de Eindhovenaren er dan ook alles aan gelegen om de wedstrijd tegen Feyenoord, die morgen wordt gespeeld, in winst om te zetten.

Trainer Fred Rutten kan in elk geval over een fitte selectie beschikken. Er zijn echter nog wel een aantal spelers, die mogelijk nog af kunnen haken. De oefenmeester hoopt daar echter niet op. "Vandaag moeten we dat even bekijken. Dat geldt ook voor Ola, die zich goed voelt. Pieters lijkt okay."


... en Jonathan Reis is er deze keer niet bij


Na het duel tegen Feyenoord wachten ook Vitesse (thuis) en FC Groningen (uit) nog. Mochten al deze wedstrijden gewonnen worden, dan zijn de Eindhovenaren voor de 22e keer kampioen van Nederland. FC Twente en Ajax maken ook nog kans, maar zullen net als PSV alles moeten winnen om nog uitzicht te houden op de landstitel. De verwachting is in elk geval dat het kampioenschap pas in de laatste ronde wordt beslist.

Historie

Feyenoord zal de ontmoeting met PSV, die eerder dit seizoen in Eindhoven werd gespeeld, niet snel vergeten. De Rotterdammers gingen namelijk met 10-0 onderuit. Jonathan Reis (3), Balász Dzsudzsák (2) en Jeremain Lens (2) hadden een groot aandeel in deze enorme zege van PSV. In datzelfde duel liep Leroy Fer een zware blessure op, die hem vervolgens tot het einde van 2010 aan de kant zou houden.

De laatste wedstrijd die in Rotterdam werd gespeeld eindigde eveneens in een zege voor PSV. Alle doelpunten vielen destijds in de eerste helft. Danny Koevermans scoorde twee keer en ook Otman Bakkal deed voor de Eindhovenaren een duit in het zakje. Andwelé Slory deed wat terug voor Feyenoord, maar het kwaad was toen al geschied.

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen Feyenoord en PSV wordt morgenmiddag om 14:30 uur gespeeld en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers. Hij wordt in Rotterdam bijgestaan door zijn assistenten, de heren Simons en Van Roekel. De heer Janssen neemt de taak van vierde official voor zijn rekening.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en uitslag.