Marseille wint Coupe de la Ligue opnieuw

Olympique Marseille heeft voor het tweede jaar op rij de Coupe de la Ligue gewonnen. Montpellier werd in de finale met 1-0 verslagen.

In de eerste helft van de finale vielen er weinig grote kansen te bespeuren. De wedstrijd kwam wat meer tot leven toen Mathieu Valbuena namens Marseille uithaalde en de bal op de lat schoot. Montpellier wist daar vrij weinig tegenover te zetten en leken er vooral op uit om geen tegentreffer te incasseren.

Ook in de tweede helft was Marseille de overheersende ploeg, maar de bal leek er maar niet in te willen. Montpellier leek te hopen op een verlenging, maar zover liet de ploeg van trainer Didier Deschamps het niet komen. Tien minuten voor tijd was het Taye Taiwo die het eerste en laatste doelpunt van de wedstrijd binnen schoot.

Daarna wist Montpellier helemaal niet meer wat het moest doen en zo had Marseille aan één doelpunt genoeg om de Coupe de la Ligue opnieuw te veroveren. Vorig jaar won de ploeg het toernooi ook al. Toen werd Girondins Bordeaux in de finale met 3-1 verslagen.