"Austin anders dan andere Tilke-banen"

Volgens oud-motorcoureur Kevin Schwantz zal de door Hermann Tilke ontworpen baan in Austin, Texas anders worden dan alle andere. Het Circuit of the Americas moet in tegenstelling tot de huidige Tilke-banen meer uitdaging gaan bieden. Volgend jaar staat de eerste Formule 1-race op het programma.

"We willen namelijk niet dat ons circuit net zo wordt als de andere nieuwe circuits waar nu al op wordt geracet," zei Schwatz die betrokken was bij het ontwerp. "Tavo Hellmund (de organisator van de GP van Amerika, red.) en ik willen dat dit circuit elementen gaat bevatten van de banen die wij vroeger leuk vonden om op te rijden. Tavo heeft in de Britse Formule 3 gereden, dus hij kent dat soort racebanen, terwijl ik natuurlijk ook geen onbekende op het circuit ben."

"We willen dat het circuit uitdagend en technisch interessant wordt. Het moet een baan worden die echt het uiterste van je vraagt. We willen niet alleen maar rechte stukken die daarna door simpele bochten gevolgd worden. We zetten er echt op in dat bepaalde baandelen in elkaar overvloeien en er mooie combinaties ontstaan en je geen fouten kunt maken, terwijl we ook nog snelle bochten willen en tenminste één plek waar je na een recht stuk vol in de remmen moet."

Het circuit in Austin moet in juni 2012 opgeleverd worden. De Formule 1-race wordt nog in hetzelfde jaar gehouden, terwijl de MotoGP een jaar later de baan aan gaat doen.