FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 september 2010

Thaise senatoren met elkaar op de vuist

Twee Thaise senatoren zijn maandag voor het parlement met elkaar op de vuist gegaan. Ze vochten geen politieke ruzie uit, maar wilden de aandacht vestigen op het traditionele Thaise kickboksen.

"Het is goed dat ik nog steeds kan staan", grapte de 59-jarige Payap Tongchuen, nadat hij bokshandschoenen had aangedaan om in een boksring twee rondes uit te vechten met Direk Tungfang. De scheidsrechter riep de twee vechters -beiden voormalige professionele boksers- tot winnaar uit.

Toeschouwers meenden echter dat Direk (64) de winnaar was, omdat hij zijn tegenstander eenmaal tegen de grond sloeg. "Het doel is om het Thaise kickboksen te promoten", zei Direk. "Het is ook bedoeld als campagne om de jongere generatie tot deze traditionele sport te verleiden."

Muay Thai, zoals de sport officieel heet, is de nationale sport van Thailand, maar is inmiddels ook wereldwijd populair.

Uitslagen Spanje speelronde 2

Atlético de Madrid hield dit weekend de koppositie in de Spaanse Liga vast. Real Madrid zegevierde voor de eerste keer, en zag dat concurrent FC Barcelona zich lelijk verslikte in promovendus Hércules.

Atlético boekte twee weken terug de grootste zege, waardoor zij de lijst aanvoerden. Om deze te behouden moest er gewonnen worden bij Athletic Club de Bilbao, de club waar Atlético haar wedstrijdshirt aan te danken heeft. Om de Basken te bedanken legde Diego Forlán alweer zijn derde treffer van het seizoen al na tien minuten tegen de touwen. De Uruguayaan werd bediend door Simão. Athletic zette aan voor de eigen fans, maar veel pogingen vlogen over het doel van de jonge David de Gea. Ook in de tweede helft ging het gelijk op, en duurde het lang voor er gescoord werd. Tiago viel twaalf minuten voor tijd in voor Reyes, en was direct beslissend door de 0-2 binnen te koppen. De aansluitingstreffer van Fernando Llorente vlak voor tijd bracht slechts de spanning terug.

FC Barcelona won haar eerste duel nog simpel bij Racing, en verwacht werd dat er thuis tegen Hércules simpel drie punten bij zouden komen. Met Royston Drenthe op de linkerflank en Piet Velthuizen op de bank had de club uit Alicante echter andere plannen in Camp Nou. De openingsfase was duidelijk voor Barça, dat de promovendus alle hoeken van het veld liet zien. Nadat Bojan een enorme kans verprutste viel daar plots de treffer aan de overkant. Goed doorkoppen van Drenthe bracht Nelson Váldez in stelling, en de Paraguayaan werkte binnen. Pep Guardiola zette na rust Xavi en Pedro in, die hij aanvankelijk rust wilde geven. Ook de twee extra wereldkampioenen konden de stand niet wijzigen. Een Hércules-counter over rechts werd besloten door een strakke voorzet van Tiago op Váldez, die met zijn tweede treffer een Valenciaanse droom uit liet komen.

Real Madrid begon met zand in de motor bij Mallorca, maar zou in eigen huis de zaken even recht zetten tegen Osasuna. Zo makkelijk als verwacht ging het ook tegen de club uit Pamplona niet. De stugge defensie hield vrij simpel stand, en als er een gaatje viel dan hielpen Karim Benzema en Gonzalo Higuaín de kansen vakkundig om zeep. Tekenend was dan ook dat twee minuten na rust de enige goal van de wedstrijd viel, toen de Madrilenen konden counteren. Ronaldo's schot werd aanvankelijk beblokkeerd, maar in tweede instantie bediende hij zijn vrijstaande landgenoot Ricardo Carvalho, die koel afrondde. Omdat Osasuna aanvallend helemaal niets in de melk te brokkelen had was het een tamelijk saai duel in het Santiago Bernabéu. Real pakte desondanks de eerste driepunter, en verwacht woensdag tegen Ajax een zege toe te voegen.

In Zaragoza voltrok zich een waar spektakelstuk. De thuisfans zullen er nauwelijks van genoten hebben, want Málaga kende de makkelijkste eerste helft ooit. Bijzonder laconiek verdedigen bezorgde dotten van kansen voor Fernando en Juanmi, die beiden in zeer korte tijd tweemaal trefzeker waren. Ruim voor de rust was aangebroken kon voormalig Oranje onder-21 international Quincy Owusu-Abeyie de stand op 0-5 brengen. De rappe vleugelspits kon zelfs 0-6 maken, maar faalde en zag Edmílson de 1-5 ruststand op het scorebord schieten. Na de thee was de thuisclub veel beter, maar kwam nog maar tweemaal tot scoren. 

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
11/9 FC Barcelona Hércules CF 0-2
11/9 Valencia CF Real Racing Club de Santander 1-0
11/9 Real Madrid CF CA Osasuna 1-0
11/9 Athletic Club de Bilbao Club Atlético de Madrid 1-2
12/9 Getafe CF Levante UD 4-1
12/9 Real Sporting de Gijón RCD Mallorca 2-0
12/9 Real Zaragoza Málaga CF 3-5
12/9 Villarreal CF RCD Espanyol 4-0
12/9 Sevilla FC Deportivo de La Coruña 0-0
13/9 UD Almería Real Sociedad de Fútbol 2-2

 

 

A67 dicht na ongeval

De A67 van Venlo naar Eindhoven is maandagavond afgesloten na een ongeval met minstens vijf auto's ter hoogte van de afrit Geldrop. Dat meldt de ANWB. Het ongeluk vond rond 21.00 uur plaats.

De ANWB raadt verkeer richting de Randstad aan om te rijden via Nijmegen over de A73, de A50 en de A15.

De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat er mensen lichtgewond zijn geraakt bij het ongeval. Om hoeveel lichtgewonden het gaat, is onduidelijk. De verwachting is dat de A67 tussen Geldrop en het knooppunt Leenderheide rond middernacht weer wordt vrijgegeven.

Trainer tijdens duel neergestoken door eigen broer

De Turkse trainer Yuksel Yesilova, trainer van Samsunspor, uitkomend in de tweede divisie van Turkije, is tijdens de wedstrijd tegen Mersin Idman Yurdu neergestoken door zijn eigen broer.

Murat Yesilova, de broer van de trainer, sprong vanaf de tribune op het veld en liep naar zijn broer. Hij stak de trainer van Samsunspor twee keer. Yuksel Yesilova heeft de steekpartij overleefd en is in goede conditie naar het ziekenhuis gebracht. De wedstrijd is na 43 minuten spelen direct gestaakt.

Beelden van net na het incident

150 gekke mensen

“Hè schatje toch. Pappa en mamma moeten je helaas heel erg gaan teleurstellen. We kunnen dit jaar niks buiten de deur gaan doen op je kinderfeest. We weten dat het volgende maand al is, en we weten ook dat je vriendinnetjes denken dat we naar het kunstballet in Milaan gaan. Maar pappa hier, was zo ongelooflijk stom om per ongeluk de kaartjes, in plaats van de leiderschapsovereenkomst, ‘symbolisch te verscheuren’ op de persconferentie vorige week!”

[US Open] Dubbeltitel voor King/Sjvedova

Vania King en Jaroslava Sjvedova hebben bij de US Open het damesdubbelspel gewonnen. De Amerikaanse en Kazachstaanse wonnen in de finale van Liezel Huber (VS) en Nadia Petrova (Rus) met 2-6, 6-4 en 7-6.

De finale werd gisteren bij een 5-4 stand in de derde set afgebroken door de regen, waarna de finale verder op service verliep. In de tiebreak bleken King, die haar vijfde grandslamtitel pakte, en Sjvedova koelbloediger dan hun opponentes. De finale van het mannenenkelspel tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic wordt ook maandagavond nog gespeeld.

Games inderdaad ook slecht voor kinderen

In Engeland is een vrouw uit Swanley veroordeeld voor het verwaarlozen van haar kinderen en huisdieren. De oorzaak is het online computerspel Smallworld, waarin ze zo opging dat ze alles om zich heen vergat. Ze voedde haar drie kinderen -van negen, tien en dertien jaar oud- maanden lang met koude bonen uit blik, haar twee honden kwamen om door ondervoeding.

De zaak kwam in februari aan het licht toen de buren door de brievenbus keken en een ongelooflijke troep zagen. Toen de gewaarschuwde politie poolshoogte kwam nemen probeerde de vrouw de toegang tot de woonkamer te ontzeggen. Op de vraag waarom antwoordde ze: “Oke, mijn twee honden liggen daar, ze zijn dood, ik heb ze waarschijnlijk laten verhongeren omdat ik constant een computerspel aan het spelen ben.

De rechter heeft een celstraf opgelegd van zes maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 75 uur. Bovendien mag de vrouw geen huisdieren meer houden en is haar de toegang tot internet ontzegd.

Krajicek kansloos onderuit in Quebéc

Michaella Krajicek is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het WTA-toernooi van Quebéc. De Nederlandse verloor in de eerste ronde kansloos van de nummer 55 van de wereld Sofia Arvidsson. De Zweedse won met 6-2 en 6-0.

Krajicek, 133e van de wereld, wist geen enkele breekkans te creëren op de service van haar opponente. In de tweede set wist ze zelfs maar vijf punten te behalen op haar eigen opslag, waardoor ze in slechts 52 minuten kansloos verloor.

GGD zoekt moslimpelgrims voor vaccinatie

Drie op de vier Mekkagangers lopen onnodig risico tijdens de hadj omdat ze zich niet voldoende laten vaccineren. Daarvoor waarschuwt Amsterdamse GGD vandaag.  De instelling adviseert jaarlijks ongeveer duizend pelgrims die naar Saoedi-Arabië gaan. Een kwart van deze Mekkagangers neemt naast de verplichte vaccinatie ook de niet-verplichte maar wel sterk aangeraden vaccinaties.

De hadj is een van de belangrijkste gebeurtenissen voor islamieten en een van de vijf pilaren van de islam, naast gebed, armenbelasting, vasten en de geloofsgetuigenis. Het aantal deelnemers aan de hadj werd vorig jaar rond de drie miljoen geschat. Omdat er zoveel mensen uit de hele wereld bij elkaar zijn, wordt de kans op infectieziekten een stuk groter.

De hadj vindt medio november plaats. Hoeveel Nederlanders op bedevaartsreis gaan, is niet helemaal duidelijk, vermoedelijk gaat het om tussen de twee- en vierduizend mensen. uit recent onderzoek zou blijken dat het aandeel vrouwen en ouderen steeds meer toeneemt. De regering van Saoedi-Arabië verplicht iedere Mekkaganger om zich te laten vaccineren tegen hersenvliesontsteking, een erg gevaarlijke en besmettelijke ziekte. Zonder bewijs van vaccinatie hiertegen wordt geen visum verstrekt.

De GGD waarschuwt echter dat er ook een vergrote kans is op andere infectieziekten die kunnen worden voorkomen door vaccinaties. Het gaat om ziektes als difterie, tetanus, polio, hepatitis A en buiktyfus. Vrouwen en ouderen lopen voorop in het opvolgen van de adviezen. Vrouwen onder de 45 jaar mogen niet alleen op bedevaart. Zij moeten worden begeleid door hun vader, broer of oom.

De GGD roept mensen op eerst langs te komen op het speciale inloopspreekuur, waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht. Ook heeft de GGD een informatiefolder voor Mekkagangers ontwikkeld. Daarnaast raadt de GGD islamitische organisaties aan om Mekkagangers te wijzen op het belang van goede beschermingsmaatregelen, inclusief aanvullende vaccinaties. In Rotterdam werd vorig jaar al een poging gedaan om de pelgrims naar de GGD te krijgen. De instelling gaf korting op vaccinaties, de zogenoemde 'Mekka-korting'.

Balansbandjes Oranje werken niet

De bandjes die de spelers van het Nederlands elftal droegen tijdens het WK voetbal voor meer balans, kracht en lenigheid hebben geen enkel effect hierop. Dat meldt het consumentenprogramma Radar, dat de Vrije Universiteit in Amsterdam twee typen van de zogenaamde balansarmbandjes heeft laten testen.

Voor de test werden twee typen balansbandjes, de Power Balance en Xtreme Power Balance, en een placebo getest onder twintig proefpersonen. "Nu we het onderzoek hebben gedaan en we alle getallen op een rijtje hebben gezet, kun je zien dat er geen enkel effect is van de polsbandjes", zegt hoogleraar Peter Hollander van de Faculteit der Bewegingswetenschappen van het VU.

De bandjes werden mede dankzij de Nederlandse voetballers een ware hype. Volgens de importeur van een van de bandjes gingen er de afgelopen maanden wekelijks duizenden van over de toonbank.

Saudi-Arabië koopt voor 60 miljard wapens

Het Amerikaanse ministerie van defensie wil het Congres vlug toestemming vragen om voor zestig miljard dollar (46 miljard euro) aan wapens te verkopen aan Saudi-Arabië. Het zou de grootste Amerikaanse wapenverkoop in de geschiedenis zijn.

Er wordt al maanden gewerkt aan de deal, die Saudi-Arabië meer mogelijkheden moet bieden om de toenemende invloed van Iran in de regio tegenwicht te bieden. Verwacht wordt dat het Congres, dat in het verleden tegen dit soort wapendeals was, deze keer wel zal toestemmen.

Antisemitische prenten Suske en Wiske

De Belgische striptekenaar Willy Vandersteen, de auteur van Suske en Wiske, heeft in de oorlogsjaren antisemitische spotprenten getekend. Een door zijn familie gefinancierd onderzoek heeft dat bevestigd, zo werd maandag bekend. Over een jaar verschijnt er een boek over het oorlogsverleden van de in 1990 overleden Vandersteen.

Geruchten dat de schepper van Suske en Wiske in de eerste oorlogsjaren antisemitische tekeningen vervaardigde onder het pseudoniem Kaproen, deden al decennia de ronde. De schrijver van de teksten bij deze prenten, Bert Peleman, is na de oorlog wegens collaboratie veroordeeld.

"Als kinderen van Willy Vandersteen zijn we geschrokken dat hij de auteur is van die tekeningen. Het paste niet bij het beeld dat wij hadden en de manier waarop wij onze vader gekend hebben", stelt Helena Vandersteen namens de familie over de ontdekking. Zij benadrukt dat de familie de artiest Willy Vandersteen nooit als een heilige heeft willen voorstellen. "Wie zijn artistieke nalatenschap wil eren, moet ook de zwarte bladzijden durven erkennen."

In dossiers over het met de nazi's collaborerende dagblad Volk en Staat werd een document ontdekt waaruit blijkt dat de vergoedingen voor de tekeningen van Kaproen wel degelijk voor Vandersteen waren. De geestelijk vader van Suske en Wiske is nooit veroordeeld voor collaboratie.

Uitgeverij Standaard denkt niet dat het nieuws invloed zal hebben op de populariteit van Suske en Wiske. Vandersteen tekende tijdens de oorlog ook spotprenten tegen de nazi's.

Antisemitische prenten auteur Suske en Wiske
Antisemitische prenten auteur Suske en Wiske (Foto: ANP)

83 jaar celstraf voor oud-legerleider ETA

De voormalige militaire leider van de Baskische afscheidingsbeweging ETA is vandaag veroordeeld tot 83 jaar gevangenisstraf. Het is de eerste veroordeling van een ETA-terrorist sinds de organisatie op 5 september een wapenstilstand afkondigde, berichtten Spaanse media.

De rechter achtte Gorka Palacios (35) schuldig aan moord op een agent bij een bomaanslag in 2001 in Madrid. De springstof was voor een gebouw van het ministerie van Justitie gelegd.
Palacios sloot zich in 1996 aan bij de ETA. In 2003 werd hij in Frankrijk opgepakt.

De ETA streeft al ruim veertig jaar naar een onafhankelijk Baskenland, dat ook delen van het zuidwesten van Frankrijk en de Spaanse regio Navarra omvat. De organisatie heeft in deze periode bijna 850 mensen gedood.

83 jaar celstraf voor oud-legerleider ETA
83 jaar celstraf voor oud-legerleider ETA (Foto: ANP)

Ooggetuige: Mirco op de snelweg

De Duitse politie is vandaag in de namiddag met man en macht uitgerukt naar de snelweg bij Keulen. Een automobilist uit Nederland zou op de A1 bij stadsdeel Lövenich een bestelauto met daarin de vermiste 10-jarige Mirco uit het Duitse grensplaatsje Grefrath, vlakbij Venlo, hebben gezien.

Ook een politiehelikopter speurde de ring rond Keulen af, meldden Duitse media. De automobilist heeft kort voor twee uur in de middag met de politie gebeld. "De bestuurder was erg zeker van zijn zaak en beschreef de jongen nauwkeurig", zei een woordvoerder van de politie. Volgens de bestuurder zat de jongen in een donkerblauwe Volkswagen, met een kenteken van Mönchengladbach. Achter het stuur zat een man met Zuid-Europees uiterlijk. In een cirkel van 30 kilometer stonden politiewagens bij straten, uitritten en parkeerplaatsen. Maar agenten zagen de bewuste auto niet.

[MotoGP] Capirossi mist race in Aragón

Loris Capirossi zal niet op tijd fit zijn om komend weekend mee te doen tijdens de MotoGP race in Aragón. De Italiaan van Suzuki is niet op tijd herstelt van een operatie aan zijn rechterhand en zal zijn plaats afstaan aan Álvaro Bautista.

"Ik ben teleurgesteld dat ik niet kan racen aankomend weekend in Aragón, maar de chirurg heeft me verteld dat ik nog een week rust moet houden," zei Capirossi op MotoGP.com. "Ik heb nog steeds wat last en ga elke dag naar het ziekenhuis om de wond te laten behandelen. Ik wil de rest van het seizoen niet in gevaar brengen om perse te willen rijden in Aragón."

Sneijder: "FC Twente heeft goed elftal"

Volgens Wesley Sneijder mag Inter morgen in de Champions League niet de fout maken FC Twente te onderschatten. "De club heeft een goed elftal", zei de Nederlandse international en sterspeler van de Italianen. "Ik heb dat inmiddels aan mijn ploeggenoten verteld."

Sneijder heeft niet de indruk dat FC Twente verzwakt is. "Ik volg de Nederlandse competitie elke week. Vergeleken met het kampioenselftal heeft FC Twente wat andere spelers, maar aan de speelstijl is weinig veranderd. Ik denk dat het team hetzelfde niveau heeft als vorig seizoen."

Volgens Sneijder hebben drie opeenvolgende zeges in de eredivisie FC Twente goed gedaan. "Dat heeft ongetwijfeld veel vertrouwen gegeven. Dat is niet erg, want dat hebben wij ook. De steun van het publiek zal voor de thuisclub echter zeker een toegevoegde waarde zijn. Daar moeten wij ons tegen wapenen."

Sneijder: FC Twente heeft goed elftal
Sneijder: FC Twente heeft goed elftal (Foto: ANP)

Groothuis sloeg megabod TVM af

Stefan Groothuis heeft afgelopen seizoen een goed aanbod van schaatsploeg TVM afgeslagen om te kunnen blijven schaatsen bij Control. Dit meldde de sprinter tegen NUsport. Groothuis vond het sportieve belang belangrijker dan het financiële plaatje.

"Ik kies voor het sportieve aspect, mijn ambities liggen niet op financieel vlak," aldus Groothuis. "De sportieve mogelijkheden bij onze trainer Jac Orie zijn nog steeds heel goed, ook al is het budget voor salarissen naar beneden gegaan. Of het even slikken was? Nee, want dat heeft geen zin, ik heb voor de eer bedankt en dan moet je achteraf nergens meer om zeuren."

Coach Jac Orie is blij met het aanblijven van Groothuis. "Zoals ik blij ben met iedereen die is gebleven. Het kwam als een onaangename verrassing dat Margot Boer, Annette Gerritsen en Marianne Timmer de ploeg verlieten om een eigen team te starten, ik werd er bijna een beetje argwanend van richting mensen, we hadden het in tegenstelling tot het vertrek van Kuipers totaal niet zien aankomen."

"Het deed me daarom erg goed dat Stefan bleef, maar ook dat Mark Tuitert nog steeds is gebleven al is hij er in salaris op achteruit gegaan. En dat nog wel als Olympisch kampioen op de 1500 meter. Echt grote klasse."

Verdachte Vlaamse pater gaat zich aangeven

Een door de Canadese overheid gezocht pater gaat zich aangeven bij de Belgische autoriteiten. Hij wordt gezocht vanwege enkele aanklachten.

De pater woont al jaren bij een orde nabij Leuven. Een van de paters vertelde de lokale media dat de  gezochte geestelijke zich morgen zal aangeven.

De 63-jarige geestelijke werkte als missionaris in Canada en werd daar al veroordeeld tot achttien maanden cel. Die straf heeft hij uitgezeten, maar er zijn negen nieuwe aangiftes gedaan.

Dit is niet het eerste schandaal in België. Eerder stapte oud-bisschop Vangheluwe op nadat bekend werd dat hij zijn neefje had misbruikt en zijn familie zwijggeld betaalde.

 

[Upd] 'Sno succesvol gereanimeerd'

De wedstrijd tussen Jong Vitesse en Jong Ajax ligt momenteel stil na een incident rond Evander Sno. Vermoedelijk heeft de speler van Jong Ajax een hartaanval gehad en wordt hij momenteel op het veld gereanimeerd. Een ambulance zou onderweg zijn.

Evander Sno is volgens diverse bronnen bij afgevoerd naar het ziekenhuis en van een overlijden is vooralsnog geen sprake.

Update @ 20.27

Evander Sno lijkt inderdaad met succes gereanimeerd te zijn en is naar het ziekenhuis afgevoerd.

Update @ 20.40

Telesport meldt dat Evander Sno in de ambulance op weg naar het ziekenhuis aanspreekbaar was.

Pechstein geveld door zenuwinzinking

Claudia Pechstein is geveld door een zenuwinzinking en heeft psychologische behandelingen nodig om weer te herstellen. Dat heeft haar manager Ralf Grengel naar buiten gebracht.

De vijfvoudig olympisch schaatskampioene, die wegens abnormale bloedwaarden voor twee jaar is geschorst, stortte in nadat haar werkgever - de Bundespolizei - bekendmaakte dat haar verzoek om onbetaald verlof op te mogen nemen is afgewezen.

Pechstein, die tot februari 2011 is geschorst, wilde onbetaald verlof opnemen, zodat ze zich volledig kan focussen op het mogelijke vervolg van haar schaatsloopbaan. De Duitse politie wil daar echter niet aan meewerken. De minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, maakte zelfs duidelijk dat hij eraan twijfelt om Pechstein überhaupt weer op te nemen in de sportsectie van de Bundespolizei. Daarmee probeert De Maizière ogenschijnlijk Pechstein ertoe te bewegen dat ze haar inmiddels besmeurde loopbaan afsluit. De Duitse schaatsster heeft eerder al duidelijk gemaakt dat ze koste wat kost nog eens op het ijs wil staan. "Ik bepaal zelf het einde van mijn carrière", sprak ze onlangs.

Pechstein geveld door zenuwinzinking
Pechstein geveld door zenuwinzinking (Foto: ANP)

Foto's: Appelpop 2010

Afgelopen weekend waren het weer de tweede vrijdag en zaterdag van september, en dat betekent elk jaar: Appelpop! Het gratis tweedaagse festival dat al 19 jaar volledig door vrijwilligers georganiseerd wordt, is gemoedelijk verlopen. Het weer werkte, vooral op zaterdag, goed mee waardoor het ook buiten de megatent goed toeven was.

De toegestroomde bezoekers konden onder andere genieten van artiesten als Alphabeat, Guus Meeuwis, Caro Emerald, BLØF, K's Choice, Destine en Di-Rect. De 20e editie van Appelpop vindt plaats op 9 en 10 september 2011.

Ook dit jaar was FOK! er weer bij. Paula van Eldik en Bram Muller maakten de volgende reportage.

Appelpop 2010 door Bram Muller

Nieuwe Dissidia speelbaar op de TGS

Een paar dagen geleden is in het Japanse Jump magazine het vervolg op Dissidia aangekondigd. Dit spel zal Dissidia 012, ofwel Dissidia Duodecim gaan heten. De game zal een vervolg zijn op het oorspronkelijke Dissidia en zal onder andere nieuwe speelbare karakters en een vernieuwd battle-systeem hebben.

De eerste twee karakters die zijn aangekondigd voor Dissidia Duodecim zijn Kain van Final Fantasy IV en Lightning van Final Fantasy XIII. Naast deze twee characters zal de game nog meer nieuwe toevoegingen zien op het gebied van speelbare characters.

Square enix heeft alvast een teaser site geopend, en de game zal speelbaar zijn op de TGS. Wanneer de game in Europa uitkomt en welke aanpassingen er allemaal gedaan zijn, is nog niet volledig bekend. Maar er is een kans dat dit gaandeweg de ontwikkeling van de game geïntroduceerd wordt. We houden je op de hoogte. Ondertussen kun je alvast van deze nieuwe screens genieten:

  

Polsbreuk maakt einde aan seizoen Ten Dam

Het seizoen van wielrenner Laurens ten Dam is voorbij. De klimmer viel vandaag na een valpartij in de zestiende etappe van de Vuelta uit met pijn aan zijn pols. Hij bleek het gewricht gebroken te hebben, meldt de Raboploeg. De breuk zit in dezelfde pols die hij in juni al brak na een val in de Ronde van Zwitserland. Het herstel duurt volgens ploegarts Dion van Bommel minimaal vier weken.

Ten Dams pols is in het gips gezet. De onfortuinlijke renner vliegt waarschijnlijk morgen terug naar Nederland en wordt dan in het ziekenhuis in Amersfoort nogmaals doorgelicht.

Door de breuk kan Ten Dam niet meedoen aan het WK in Melbourne. De wegwedstrijd wordt daar op 3 oktober verreden. Het is nog onbekend wie bondscoach Leo van Vliet als vervanger voor de Rabocoureur oproept.

Super Mario is 25 jaar

Het is 25 jaar geleden dat Super Mario zijn eerste eigen avontuur kreeg op de ouderwetse Nintendo-spelcomputer. Nog altijd is Mario springlevend. Sinds 1985 heeft Super Mario meer dan tweehonderd rollen gespeeld in adventure-, race-, vecht-, sport- en rollenspellen.

Oorspronkelijk heette Mario Mr. Video. Na een ruzie over de huur van een Amerikaans kantoor tussen Nintendo's voorzitter Minoru Arakawa en pandjesbaas Mario Segale werd besloten om een gamepersonage naar de Italiaanse Amerikaan te vernoemen.

Bedenker Shigeru Miyamoto had in het begin van de jaren tachtig het idee om het karaktertje in meerdere games te laten verschijnen. Tegenwoordig is Mario bekend als prinsessenredder, kartcoureur, fervent sporter en boven alles als vrolijk rondhupsende loodgieter die te onpas muntjes uit blokjes kopt.

De Super Mario-serie is volgens Nintendo de bestverkopende videogameserie aller tijden met wereldwijd meer dan 240 miljoen verkochte exemplaren. En er zitten nog veel meer Mario-spellen in de koker, laat de gameproducent maandag weten.

Game-ontwikkelaars in actie tegen Koreaanse overheid

Enkele Koreaanse game-ontwikkelaars hebben een actie op poten gezet tegen een nieuwe keuringswet voor games die in Zuid-Korea worden uitgegeven. Volgens de ontwikkelaars is deze wet veel te streng, waardoor zowel professionele ontwikkelaars, hobbyisten als consumenten nu de sigaar zijn. De verplichte keuring maakt het niet gemakkelijk om ideeën te delen met andere ontwikkelaars en kunstenaars.

Een collectief van Koreaanse gamemakers brengt vrijdag uit verzet een serie gratis games op de markt. Zodra een van deze spellen wordt opgestart, komt de mededeling in beeld dat het spel niet gekeurd is en dat gamers het spel daarom niet kunnen spelen.

Ontwikkelaars die een game zonder officiële keuring op de markt brengen, riskeren een boete van omgerekend 7800 euro. Diverse websites waar gamebedenkers hun creaties delen, zijn noodgedwongen offline gehaald.

Albasini slaat dubbelslag in Tour of Britain

De derde etappe in de Tour of Britain is gewonnen door Michael Albasini. Bovendien nam Albasini de leiding in het algemeen klassement over van Greg Henderson.

De Zwitserse renner reed in de slotklim, de steile Constition Hill, weg uit het peloton en kwam alleen  over de finish.

De vlucht van de dag kwam op naam van negen renners, onder wie Pim Ligthart van Vacansoleil en Albert Timmer van Skil-Shimano. Zij werden echter op de laatste beklimming weer bijgehaald.

In de afdaling van de Black Mountain, die gevaarlijk was geworden door regen en mist, deed zich nog een zware valpartij voor. De Australische wielrenner  Darren Lapthorne brak daarbij zijn sleutelbeen.

Microsoft: geen game groter dan Halo: Reach

Vanaf morgen gaat Halo: Reach in de verkoop. De Xbox 360-exclusive zal Bungies laatste Halo-game zijn. Halo: Reach speelt zich af voor de gebeurtenissen van de eerste Halo-game. Microsoft zet hoog in op de game.

Phil Spencer, corporate vice president bij Microsoft, heeft aangegeven dat er wat betreft de toewijding van de fans maar ook als game an sich geen grotere game is dan Halo: Reach. Volgens hem maakt de titel dit jaar het beste jaar van de Xbox tot nu toe:

"When it comes to the size and scope of a franchise and especially the dedication of the fans, no game is bigger than Halo. With Halo: Reach we're delivering on our promise to redefine blockbuster entertainment experiences and ultimately help make this year the biggest ever in Xbox history."

Ruim 2,7 miljoen gamers hebben mogen proeven van de game dankzij de multiplayerbeta. Daarmee kent Halo: Reach de grootste beta op een console ooit en ruim driemaal zo groot als die van Halo 3. De Halo-games zijn samen goed voor meer dan -en we gaan het even voluit schrijven- 3.300.000.000.000 uur aan gameplay via Xbox Live. Hebben jullie er al zin in?

Eigen regels in Motorstorm Apocalypse

In Motorstorm Apocalypse wordt het mogelijk voor spelers om eigen gameplay-modi te maken en deze te delen via PSN. Het idee is dat nagenoeg dezelfde tools die het ontwikkelteam gebruikt heeft ook op het schijfje gezet worden. De speler wordt hiermee de mogelijkheid geboden om een reeks van acties aaneengesloten te maken om hiermee eigenlijk een set eigen regels te maken en deze vervolgens online te delen met andere spelers.

Het is niet zo dat je net als in LittleBigPlanet geheel eigen levels kunt maken, het gaat juist om de invulling van de levels. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om niet de eerste die over de finish komt te laten winnen, of dat voertuigen elkaar niet mogen aanraken tijdens de race. Het kan dus goed zijn dat je online races gaat tegenkomen die je niet voor mogelijk achtte.

Motorstorm Apocalypse staat gepland voor volgend jaar en komt net als zijn voorgangers exclusief uit op de PlayStation 3. Wij zijn benieuwd met welke creatieve ideeën spelers zullen komen!

Motorstorm Apocalypse

 

Hoogerland: "Vacansoleil haalt grote renner"

Johnny Hoogerland heeft op een persconferentie die werd gegeven vanwege de Tour of Brittain gezegd dat zijn team Vacansoleil een hele grote renner heeft binnengehaald voor komend seizoen.

"Een hele grote renner zal naar Vacansoleil komen en de ploegleiding maakt zijn naam snel bekend. Ik denk dat de organisatoren van wedstrijden hierdoor volgend seizoen niet makkelijk om ons heen kunnen," aldus Hoogerland. "Aan de andere kant haalde het team afgelopen seizoen de broers Feillu en werden we toch niet voor de grote rondes uitgenodigd."

Overigens weet Hoogerland niet wie zijn nieuwe teamgenoot zal worden. "Ik heb de teammanager bijna gesmeekt om zijn naam te weten te komen, maar hij wilde niets zeggen."

Fransozen met kilo's harddrugs betrapt op A16

Twee Fransen zijn zaterdag op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek betrapt met 3,5 kilo heroïne en honderd gram cocaïne bij de brandstoftank van hun auto. De mannen van 25 en 46 jaar uit Amiens werden kort voor 22.00 uur gecontroleerd nadat er aanwijzingen waren dat ze in Rotterdam drugs hadden gekocht, meldt de politie maandag.

In eerste instantie konden agenten niets vinden, maar een drugshond sloeg aan toen hij aan de achterkant van de auto liep. Na wat onderzoek ontdekten de agenten dat op de brandstoftank een kleine ruimte was gemaakt, waarin zeven pakketten harddrugs lagen. Het tweetal is op een politiebureau in een cel gezet. Hun auto is in beslag genomen.

Rusland past voetbalseizoen aan

De Russische voetbalbond heeft gezegd dat vanaf 2012 het nieuwe seizoen in Rusland zal starten in augustus. Reden voor de verandering is om de omtstandigheden voor de Russische topclubs in de Europese bekertoernooien gelijk te maken aan die van de clubs in de rest van Europa.

Nu loopt het seizoen in Rusland van maart tot november. Ter overbrugging wordt in 2011 het seizoen in drie stukken gesplitst. Volgend jaar gaat de competitie van start in de lente, wordt vervolgd in de herfst en loopt vervolgens af in de lente van 2012.

Man op straat in been geschoten

Een man is maandagochtend vroeg in Amstelveen in zijn been geschoten. Hij raakte lichtgewond en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De schutter liep na het schietincident onmiddellijk weg, samen met twee andere mannen. Het motief achter de schietpartij is nog onduidelijk, meldt de politie.

De schietpartij vond rond 06.00 uur plaats in de Lindenlaan. Het slachtoffer liep in de omgeving van zijn woning toen hij werd beschoten. De politie onderzoekt de zaak.

Automobilist ernstig verbrand door gasflesexplosie

Een 24-jarige automobilist uit Huizen is maandagmiddag zwaargewond geraakt toen een gasfles in zijn auto ontplofte. De fles, die was bestemd voor een barbecue, was vermoedelijk lek. Toen de man in zijn wagen een sigaret opstak, ontplofte de boel, meldt de politie. De auto vloog vervolgens in brand.

De ontploffing gebeurde rond 13.45 uur op de IJsselmeerweg in Naarden. De man wist zelf uit de auto te komen en kon iemand op straat bereiken die de hulpdiensten waarschuwde. Die konden echter niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De Huizer liep ernstige brandwonden op aan hoofd, handen en armen en is naar een ziekenhuis gebracht.

Barredo tekent bij Rabobank

Wielrenner Carlos Barredo is de laatste nieuwe aanwinst voor de Rabobankploeg. De 29-jarige Spanjaard, die gisteren nog een bergrit in de Vuelta won, tekent voor twee jaar, meldt Rabobank op zijn website. Hij rijdt momenteel voor het Belgische Quickstep waar hij de afgelopen vier seizoenen actief was. Barredo is de achtste nieuweling bij de Nederlandse wielerploeg.

Technisch directeur Erik Breukink ziet Barredo als de perfecte meesterknecht in de grote rondes. "We zochten voor de balans in de ploeg iemand die met name in de zware ritten van de grote rondes goed uit de voeten kan. Barredo was de ideale kandidaat. Hij kan in de grote bergetappes lang meegaan met de kopmannen."

IMF-baas: Geen dubbele dip

IMF-baas Dominique Strauss-Kahn verwacht niet dat de wereldeconomie op korte termijn in een dubbele dip zal belanden. Dat zei hij maandag op een congres van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) en de internationale arbeidsorganisatie ILO.

Strauss-Kahn: "Het is natuurlijk onmogelijk om zeker te zijn. Er ijlen altijd risico's na. Daarom zeg ik niet dat het absoluut onmogelijk is, maar ik geloof echt niet dat het gaat gebeuren."

De Fransman voegde er wel aan toe dat de zwakke economische groei onvoldoende kan zijn om voor nieuwe werkgelegenheid te zorgen: "We moeten toegeven dat de crisis niet voorbij is voordat de werkloosheid significant daalt."


IMF-baas Dominique Strauss-Kahn: Geen dubbele dip

'Euro levert elke NL'er 2.000 euro op'

De invoering van de euro levert elke Nederlander jaarlijks 2.000 euro op. Dit blijkt uit één van de berekeningen uit het nieuwe financiële boek 'De euro, Europa en onze economische toekomst' van oud-minister Willem Vermeend en auteur Ronald van Gessel. Dit komt vooral omdat Nederland enorm afhankelijk is van de export.

"Met de gulden zou ons land door de wereldcrisis economisch veel zwaarder zijn getroffen en hadden we een hogere werkloosheid gehad dan nu het geval is. De euro heeft als belangrijke wereldmunt Nederland voor een zware recessie behoed"
, schrijven Vermeend en Van Gessel.

Herinvoering van de gulden zal de economische een mogelijke schade kunnen toebrengen van meer dan 10 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Volgens Vermeend en Van Gessel moet een nieuw Nederlandse kabinet, vooral samen met Duitsland, een belangrijker rol in de EU gaan spelen. Voor onze economische toekomst zijn de EU en de euro van essentieel belang. In het boek wordt ook voorspeld dat met een economische sterke EU de euro de wereldmunt van de toekomst zal worden en de dollar zal verslaan.


'Euro levert elke Nederlander jaarlijks 2.000 euro op'

[Vuelta] Nieve wint etappe, Rodriquez nieuwe leider

Mikel Nieve is de winnaar geworden van de koninginnerit in de Vuelta. De Bask bleef als enige van de vluchters de favorieten voor. Joaquim Rodriquez reed in de slotkilometer weg van Vicenzo Nibali en veroverde zo de rode leiderstrui.

Het duurde lang voordat er een groepje de ruimte kreeg. Denis Menchov probeerde het even en zelfs Nibali zat een keer in een groepje, dat uiteraard toen geen ruimte kreeg. In de goede vlucht zat wel Sebastian Langeveld, maar hij moest op de eerste serieuze beklimming meteen lossen. De kopgroep begon aan de slotklim met drie minuten voorsprong op de favorieten. Daarin zaten Sigurd Peterson, Luis Leon Sanchez, Nieve, Amets Txurruka en kevin De Weert. Nieve bleek duidelijk de sterkste en bleef de favorieten ruim een minuut voor.

Van die favorieten was alleen Frank Schleck echt actief. Hij probeerde verschillende keren weg te rijden en slaagde hier uiteindelijk ook in. Hij werd tweede, maar zijn voorsprong op de Rodriquez was maar klein. Die kon de leiding in het klassement pakken door in de slotklim weg te rijden bij Nibali, die uiteindelijk 37 seconden verloor op Rodriquez. Zijn voorsprong in het klassement was slechts vier seconden en dus te weinig.

Gemeente boos na kerosinelek op Awacs-basis

Bij de Awacs-basis net over de Duitse grens is vorige maand vijfduizend liter kerosine weggelekt. De nabijgelegen Limburgse gemeente Onderbanken is boos dat de Duitsers niet gewaarschuwd hebben en dat ze het nieuws via de media hebben moeten vernemen. De gemeente heeft 'uitdrukkelijk verzocht' om voortaan gebeld te worden.

Volgens de gemeente is uit gesprekken met de NAVO-basis in Geilenkirchen gebleken dat het management van de basis bewust heeft besloten het nieuws over het lek niet naar buiten te brengen. Daardoor werden ook de 8100 inwoners van de grensgemeente niet gewaarschuwd. Veel inwoners klagen al jaren over de herrie van de overvliegende radarvliegtuigen.

De gemeente heeft een klachtennummer op zijn website gezet.

Auto vol drugs explodeert in Brazilië

Een poging om drugs te verstoppen in een auto is maandag in Brazilië uitgelopen op een jammerlijke mislukking. De auto explodeerde en de muren van een nabijgelegen tankstation werden getroffen door rondvliegende bolletjes cocaïne.

Volgens de Braziliaanse politie probeerden een man en een vrouw vijf kilo coke te verstoppen in de brandstoftank van de wagen. Toen het tweetal stopte om te tanken, explodeerde de benzinetank.

Een 24-jarige vrouw raakte lichtgewond. Haar 36-jarige metgezel werd eveneens overgebracht naar ziekenhuis voor een onderzoek.

Opnieuw 'radiostilte' rond formatie

VVD, PVV en CDA zeggen niets meer over de voortgang van de kabinetsformatie nu zij de onderhandelingen hebben hervat. Dat hebben VVD-leider Mark Rutte en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen maandag gezegd.

"We zijn weer begonnen. Daar hoort ook weer radiostilte bij", zei Rutte na afloop van het eerste gesprek na de hervatting van de onderhandelingen over de vorming van een rechts kabinet met gedoogsteun van de PVV. Hij wilde ook niet zeggen hoe lang de onderhandelingen nog gaan duren.

Rutte wilde wel kwijt dat hij blij is dat hij weer om de tafel zit met Verhagen en PVV-leider Geert Wilders. "Het is goed om de gesprekken voort te zetten", zei ook Verhagen. "Op verzoek van de informateur weer twitterstilte voor de duur van de onderhandelingen", twitterde hij. Wilders stond geen journalisten te woord.

Koningin Beatrix benoemde maandag VVD-voorzitter Ivo Opstelten opnieuw tot informateur. Onder zijn leiding hebben de drie partijen al eerder onderhandeld. Anderhalve week geleden liepen de gesprekken stuk, omdat Wilders er geen vertrouwen in had dat het CDA het kabinet zou steunen. Later kwam hij daarop terug.

KNVB oneens met vroeg affluiten door Van Sichem

De KNVB is het er niet mee eens dat scheidsrechter Tom van Sichem zaterdag vroeg affloot, maar laat het resultaat van de wedstrijd ongemoeid. Het duel tussen VVV-Venlo en FC Twente eindigde na precies negentig minuten in 1-2.

De wedstrijd was eerder stilgelegd wegens spreekkoren. VVV, dat op jacht wilde naar de gelijkmaker, vond dat er zoals gebruikelijk wel een paar minuten langer doorgespeeld kon worden. Van Sichem liet na afloop weten er de voorkeur aan te geven om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Volgens de voetbalbond bepaalt de arbiter wanneer een wedstrijd eindigt. Wel heeft Van Sichem de internationale richtlijnen genegeerd. Volgens die richtlijnen komt er altijd extra speeltijd bij.

De wedstrijd tussen de Noord-Limburgers en de landskampioen werd gestaakt nadat de Venlose fans boos waren omdat de scheidsrechter hun club geen strafschop gaf. Na de hervatting trok Van Sichem geen extra tijd bij wat vooral bij verliezer VVV tot ophef leidde.

Dat was voor de KNVB reden om de zaak te bespreken en via een persbericht duidelijk te maken dat de situatie niet meer te veranderen is. Wel is Van Sichem door de technische staf van de KNVB aangesproken op zijn besluit. Komend weekeinde is de arbiter reserve, maar dat heeft volgens de bond niets met afgelopen weekeinde te maken. De weken daarna staat Van Sichem weer gewoon ingepland.

Krokodillentransport onderschept op Schiphol

Op Schiphol zijn vrijdag twee koffers onderschept met opgezette krokodillen uit Suriname met als bestemming China. Twee verdachten zijn aangehouden voor het overtreden van de Flora- en faunawet, meldt de douane maandag.

Het ging om dertien opgezette krokodillen, 34 riemen van krokodillenleer, twee tassen van krokodillenleer en zeven tanden van katachtigen. De spullen zijn in beslag genomen.

De goederen werden ontdekt tijdens een controleactie van de douane in samenwerking met Interpol. Zo'n veertig landen deden mee aan de actie, die als doel had het transport van reptielen en amfibieën tegen te gaan.

KLM niet blij met F1-demonstratie Hamilton

Vliegmaatschappij KLM is niet te spreken over de demonstratie van Formule 1-coureur Lewis Hamilton eerder vandaag. Sponsor Vodafone heeft speciaal voor dit evenement een start- en landingsbaan afgehuurd van Schiphol.

"Wij hebben hier als hoofdgebruikers van Schiphol enorme last van", aldus een woordvoerder van KLM. "Waarom kunnen dergelijke promotiecampagnes niet plaatsvinden op afgesloten vliegvelden als Valkenburg of Soesterberg?" Volgens de zegsman was de KLM ook niet van tevoren op de hoogte gebracht van de Formule 1-demo. "Wij wisten niet dat deze actie eraan zat te komen. Op een grote luchthaven als Schiphol kan het niet zo zijn dat de hoofdgebruikers zoiets niet weten."

"Natuurlijk hadden we het circuit van Zandvoort kunnen nemen, maar dat is zo voorspelbaar", zei Vodafone-directeur Jens Schulte-Bockum tegenover Haarlems Dagblad. "Daarom bekeken we verschillende opvallende locaties. En tot mijn eigen verrassing zag Schiphol wel wat in ons plan. Ze zijn erg behulpzaam geweest. Je moet er toch een startbaan voor afsluiten en alles regelen rond de veiligheid, maar dan heb je wel een uniek evenement op een luchthaven die volop in bedrijf is."

De coureur reed alleen over de Oostbaan, een korte start- en landingsbaan die alleen door klein vliegverkeerd wordt gebruikt.

Verbeek staat voor negatief record bij AZ

Door het verlies tegen Roda JC afgelopen weekend heeft AZ na vijf wedstrijden nog geen enkele winstpartij weten te realiseren. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek beleeft ondanks aardig veldspel een historisch zwakke competitiestart en evenaart daarmee een negatief Alkmaars record, aldus Voetbal International.

In de Eredivisie-historie kwam het pas vijf keer eerder voor dat AZ in zijn eerste vijf competitiewedstrijden geen enkele zege kon boeken. Voor het laatst gebeurde dat in de jaargang 1987/88, toen de Alkmaarders na vijf optredens maar twee punten hadden verzameld.

AZ begon deze competitie met gelijke spelen tegen NAC Breda (1-1) en FC Groningen (1-1), verloor daarna met 3-1 bij PSV, speelde opnieuw gelijk tegen Excelsior (1-1) en leed afgelopen weekend dus een thuisnederlaag tegen Roda JC.

In Europa werd er echter wel gewonnen door AZ. De thuisduels met IFK Göteborg en FK Aktobe werden beide met 2-0 gewonnen, wat ervoor zorgde dat AZ ondanks de zwakke competitiestart wel in de Europa League geraakte.

'Bruins en Bahia op tijd fit voor de Klassieker'

Luigi Bruins en Andre Bahia lijken op tijd fit te zijn voor de wedstrijd van Feyenoord tegen de aartsrivaal Ajax van komende zondag. Beide zijn op tijd hersteld van hun blessures, meldt RTV Rijnmond.

Beide spelers moesten afgelopen zondag in de wedstrijd tegen NAC het veld voortijdig verlaten. Bahia, die last heeft van zijn knie, zal vanaf woensdag weer gewoon meetrainen met de groep. Bruins heeft een kneuzing aan de heup en zal aan het einde van week terugkeren op het trainingsveld.

De Klassieker wordt zondag in de Rotterdamse Kuip gespeeld en belooft een lastige kluif te worden voor de thuisploeg. De laatste keer dat de Feyenoord in de competitie in eigen huis won van Ajax was in 2006.

Boze ex ontvoert kat

Een 31-jarige man heeft zondagmiddag ingebroken in de woning van zijn ex-vriendin, haar kat ontvoerd en gedreigd het beestje om te brengen. Het dier werd korte tijd later ongedeerd aangetroffen. De boze ex-vriend uit Heerhugowaard is opgepakt, meldt de politie.

De vrouw uit Alkmaar had haar relatie met de man enkele maanden geleden verbroken. Ze had de nacht van zaterdag op zondag niet in haar eigen woning doorgebracht. Haar ex was daar achter gekomen en werd boos. Daarop toog hij naar haar woning, sloeg een ruit van de achterdeur in en ontvoerde haar geliefde kat.

De man belde vervolgens de vrouw met de mededeling dat hij het beestje iets aan zou doen. De vrouw waarschuwde de politie en deed aangifte. Ondertussen werd haar gemeld dat haar ex de kat op een parkeerplaats bij haar huis had vrijgelaten. Daar werd het dier ongedeerd aangetroffen.

Agenten signaleerden de man vervolgens rond 17.30 uur in zijn woonplaats en pakten hem op. Hij heeft bekend achter de woninginbraak en de 'catnapping' te zitten, meldt de politie. Hij zei het dier te hebben meegenomen om te bluffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is aan het eind van de avond vrijgelaten.

Politie vindt 155 kilo cocaïne na inbraakmelding

De politie heeft vorige week een partij van 155,5 kilo cocaïne onderschept in Rotterdam. Drie verdachten zijn aangehouden, meldt de politie maandag. De cocaïne vertegenwoordigt volgens de politie een waarde van ongeveer drie miljoen euro.

Agenten ontdekten de cocaïne in de nacht van donderdag op vrijdag nadat ze waren getipt dat inbrekers actief waren bij een bedrijf aan de Sheffieldstraat in Rotterdam-West. Aan de achterkant van het pand troffen agenten een vrachtwagen aan, waarbij drie mannen bezig waren de drugs uit het voertuig te laden.

De drie, een 19-jarige en een 25-jarige Rotterdammer en een 37-jarige man uit Vlaardingen, zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen.

Vorige week dinsdag werd in de haven van Rotterdam ook al een grote hoeveelheid cocaïne ontdekt. Het ging om 82 kilo cocaïne uit Colombia. De coke zat op ingenieuze wijze verstopt in tandwielen en assen in een container.

Auto van het jaar mogelijk elektrisch

Voor het eerst zijn twee elektrische auto's genomineerd voor de verkiezing van auto van het jaar. Het gaat om de Nissan Leaf en de Mitsubishi i-Miev. Eigenlijk zijn er nog twee elektrische genomineerden, maar de Citroën C-Zero en Peugeot i-On zijn technisch gelijk aan de Mitsubishi en tellen als één kandidaat.

De ANWB heeft samen met Europese zusterorganisaties 41 kandidaten aangewezen die kans maken op de titel auto van het jaar. Daarbij zijn de 'kloonmerken', die identiek zijn en alleen een ander merkje hebben, samengevoegd. Naast de eerder genoemde elektrische auto's gelden ook de VW Sharan en Seat Alhambra als één kandidaat.

Op 29 november wordt bekend welke auto de Volkswagen Polo opvolgt als beste auto. Voor die tijd wordt op 1 november het aantal kandidaten nog teruggebracht tot zeven.

Gesink naar vierde plaats UCI ranglijst

Robert Gesink is dankzij zijn goede prestaties afgelopen week gestegen naar de vierde plaats op de UCI ranglijst. De Nederlander stond vorige week nog elfde.

Gesink won gisteren in Canada de GP Montreal. Eerder in de week werd hij ook al derde in de GP van Québec. Hij heeft dit seizoen nu 369 punten verzameld, goed voor de vierde plek. Alberto Contador gaat met 482 punten aan de leiding. Joaquim Rodriguez bezet met 428 punten de tweede plaats, Cadel Evans is met 390 punten derde.

Ranglijst: 

# Rijder team Punten
1 Alberto Contador (Spa) Astana 482
2 Joaquim Rodriquez (Spa) Katusha 428
3 Cadel Evans (Aus) BMC 390
4 Robert Gesink (Ned) Rabobank 369
5 Luis Leon Sanchez (Spa) Caisse D'Epargne 363
6 Ryder Hesjedal (Can) Garmin 307
7 Philippe Gilbert (Bel) Omega-Pharma Lotto 304
8 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 283
9 Samuel Sanchez (Spa) Euskatel 261
10 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 258

 

Schietende vrouw ziet man voor beer aan

Een vrouw uit Pennsylvania die in Canada terecht staat voor het doodschieten van haar man beweert dat ze haar echtgenoot voor een beer heeft aangezien. Toen ze dacht dat het ze het 'dier' spotte aarzelde ze niet en schoot meteen.

Mary Beth Harshbarger wordt momenteel vervolgd voor dood door schuld. Het tragische incident vond vier jaar geleden plaats toen het koppel op jacht was naar een zwarte beer nabij Buchan's Junction in Newfoundland. In de rechtbank waren ook de vader, de broer en zoon van het slachtoffer aanwezig. De schoonvader van Mary Beth Harshbarger liet weten dat hij gerechtigheid wil voor wat is gebeurd.

Kuipers fluit Champions League-duel Chelsea

Scheidsrechter Björn Kuipers fluit woensdag de wedstrijd MSK Zilina - Chelsea. De arbiter werd maandag door de Uefa aangewezen als leidsman voor het Champions League-duel. Voor Kuipers, die in de Elitegroep van de Europese voetbalbond is ingedeeld, is het zijn tiende wedstrijd in het kampioenenbal, meldt de KNVB.

Kuipers reist niet alleen af naar Slowakije. Sander van Roekel en Berry Simons gaan als assistent-scheidsrechters mee en Richard Liesveld is de vierde official. Het Nederlandse gezelschap wordt gecompleteerd door Pol van Boekel en Ed Janssen. Zij fungeren woensdag als doellijnrechters.

Activision haakt in op zombiehype

Gameuitgever Activision gaat mee met de nieuwste trend op het gebied van games, het slachten van zombies. In Blood Drive stapt de speler achter het stuur van een gepantserde auto in een arena met enkele andere coureurs en een grote meute zombies. Het doel is als enige coureur over te blijven en alle zombies aan gort te rijden.

Het slachten van lopende lijken is een populaire bezigheid onder gamers. In navolging van spellen als Dead Rising, Resident Evil en een speciale spelmodus in Call of Duty waagt Activision zich wederom aan de zombies. De Resident Evil-serie staat al jaren garant voor de nodige spanning, terwijl Dead Rising een iets joliger insteek kent. Ondertussen laat Konami gamers zelf een zombie worden in Neverdead en moeten gamers het met geweren in de hand opnemen tegen hordes zombies in de spellen Left 4 Dead en Call of Duty: Black Ops.

Blood Drive wordt in november uitgegeven voor de Xbox 360 en Playstation 3.

OM eist ruim drie miljoen euro van Saban B.

Het Openbaar Ministerie eist dat de beruchte vrouwenhandelaar Saban B. 3,3 miljoen euro aan criminele winsten afdraagt aan de staat. B. is in Nederland veroordeeld tot 7,5 jaar cel, maar vluchte een jaar geleden naar Turkije. Van zijn broer Hasan wil het OM 2,9 miljoen euro 'plukken'. Vier anderen moeten 7,5 ton tot 1,9 miljoen afstaan.

Het hoger beroep in de zaak tegen B. loopt nog. Als hij daarin wordt vrijgesproken gaat de vordering niet door, zegt een woordvoerder van het OM. De bedragen kunnen ook nog hoger uitpakken. Het gaat nu nog om een voorlopige schatting. De vorderingen worden volgende week maandag door de rechtbank in Almelo besproken.

De zaak rond B. deed eerder veel stof opwaaien, omdat hij als veroordeelde gewelddadige vrouwenhandelaar op verlof mocht om zijn vrouw en kind op te zoeken en tijdens dat verlof verdween. Hij bleek in Turkije te zitten, maar werd vanwege zijn Turkse paspoort niet uitgeleverd. Turkije levert vrijwel nooit onderdanen uit. Hij is daar eerder dit jaar aangehouden voor afpersingspraktijken, maar kwam op borgtocht vrij.

'Monique Smit een van de betere zangeressen'

Zanger Jan Smit is lovend over zijn jongere zusje Monique Smit. Hij ziet zijn eveneens zingende familielid als een van de betere zangeressen van Nederland.

Dat zei de Volendamse zanger op Radio 538. Daar onthulde hij ook dat hij een duet heeft opgenomen met Monique. Het gaat om een cover van het nummer 'When you're gone' van Bryan Adams en Mel C. Het duet wordt op 17 september uitgebracht.

Young Boys-verdediger Dudar weer uit coma

Young Boys-verdediger Emiliano Dudar is na een dag alweer uit coma. De 29-jarige Argentijn was in een kunstmatige coma gebracht nadat hij zondag tijdens de wedstrijd tegen FC Basel in de Zwitserse Superleague bij een botsing het bewustzijn had verloren. Dudar hield wel een zware hersenschudding en een gebroken neus over aan het ongelukkige kopduel met François Affolter.

Dudar werd acht minuten behandeld op het veld voordat hij naar een ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd de Argentijn uit angst voor hersenletsel in een coma gebracht. Maandagochtend werd hij daar langzaam weer uitgehaald toen de schade mee bleek te vallen. Young Boys omschrijft de situatie van de verdediger als stabiel en stelt dat het nog onduidelijk is hoelang hij uit de roulatie is.

Zonder Dudar gaf Young Boys een 2-0 voorsprong uit handen en speelde met 2-2 gelijk.

Burgemeester Duisburg blijft in functie

Burgemeester Adolf Sauerland van de Duitse stad Duisburg blijft in functie. Een motie van wantrouwen in de gemeenteraad haalde maandag niet de benodigde tweederdemeerderheid. De christendemocratische CDU en de Groenen willen de uitkomsten van het nog lopende onderzoek afwachten voor zij over zo'n motie besluiten.

De oppositie had het vertrek van de burgemeester geëist na de Loveparade in juli. Bij het dancefeest raakten mensen in de verdrukking. Daardoor vielen 21 doden, onder wie een Nederlander, en honderden gewonden.

De oorzaak van de ramp wordt nog onderzocht. Gemeente, politie, organisatoren en de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen wijzen met de beschuldigende vingers naar elkaar.

Burgemeester Duisburg blijft in functie
Burgemeester Duisburg blijft in functie (Foto: ANP)

Lotus Racing wordt Team Lotus

Lotus Racing zal voor de start van het volgende Formule 1-seizoen waarschijnlijk haar naam gaan veranderen in Team Lotus. De eigenaar van de Maleisische renstal Tony Fernandes zou hierover een akkoord hebben bereikt met David Hunt die de rechten van de legendarische naam in bezit had.

Ook op het technische vlak begint Lotus aan de weg te timmeren. Gisteravond werd bekend dat de renstal volgend jaar geen gebruik meer maakt van de motoren van Cosworth. Aanleiding hiervoor zou zijn dat het team afscheid neemt van Xtrack dat dit seizoen naast het hydraulische systeem ook de versnellingsbakken levert. Renault komt hier waarschijnlijk voor in de plaats, waarbij de Fransen ook eisten dat ze ook de motoren mogen leveren. Tenslotte is de kans aanwezig dat Lotus in Singapore de komst van nieuwe teamleden en neiuwe sponsoren bekend zal gaan maken.

Weer ongeluk voorkomen door ingreep zoontje

Opnieuw heeft een jongen een ongeluk voorkomen door alert in te grijpen na onwelwording van een ouder. Zondagavond was het een jongen van 10 jaar die op de A2 bij Vught het stuur overnam terwijl zijn moeder een epileptische aanval kreeg. Eind augustus voorkwam een 12-jarige jongen uit Lobith erger toen zijn vader onwel werd.

De jongen van 10 uit Oirschot dirigeerde de auto zondag naar de vluchtstrook, waardoor een botsing met andere auto's werd voorkomen. De auto raakte wel een lichtmast. Moeder en zoon raakten lichtgewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Een halve maand eerder week de twee jaar oudere jongen uit Lobith ook uit naar de vluchtstrook. Hij bracht daar de auto, die nog 120 kilometer per uur reed, met de handrem tot stilstand. De jongen werd door de verkeerspolitie beloond met een speldje. Ook mocht hij een kijkje nemen in een politieauto. Of de nieuwe jonge held ook beloond wordt, is niet bekend.

GGZ weigert inning eigen bijdrage

GGZ Nederland weigert de eigen bijdrage voor specialistische gezondheidszorg te innen. Door de eigen bijdrage worden kwetsbare patiënten volgens de organisatie gediscrimineerd. Ook zou de bijdrage de drempel voor hulp onnodig hoog opwerpen.

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) wil dat patiënten betalen voor elke keer dat ze zich laten behandelen door iemand in de tweedelijns zorg, dat wil zeggen een psycholoog of een psychiater. De eigen bijdrage kan vanaf januari oplopen tot in totaal 175 euro. Een Kamermeerderheid besloot in juni dat zo'n eigen bijdrage niet mocht worden ingevoerd, maar nu komt Klink opnieuw met het plan.

GGZ Nederland wijst erop dat iemand met kanker of een hartkwaal ook niet voor iedere behandeling hoeft te betalen. Ook stelt de organisatie dat psychologische aandoeningen juist veel voor komen bij mensen met een laag inkomen. Het zou oneerlijk zijn om juist de armste mensen een eigen bijdrage op te leggen.

Verder zegt de instelling voor geestelijke gezondheidszorg dat mensen met een psychose en een verslaving veel overlast kunnen veroorzaken. Dat wordt nu ingeperkt door hen op te vangen, maar dat wordt moeilijk als ze daarvoor zelf moeten betalen.

Benítez: "Grote vorm Inter ontbreekt nog"

Trainer Rafael Benítez van Internazionale erkent dat de grote vorm bij de titelverdediger van de Champions League nog ontbreekt. Dinsdag is FC Twente in Enschede de tegenstander van Inter in de openingsronde van het miljoenenbal.

"Met de juiste mentaliteit kunnen wij van iedereen winnen. Maar dit Inter is nog niet mijn Inter", aldus de Spanjaard. Benítez heeft in Milaan de zware taak om José Mourinho te doen vergeten. Onder leiding van de Portugees pakte Inter afgelopen seizoen de treble: het landskampioenschap, de nationale beker en de Champions League.

"We hebben meer tijd nodig. Ik heb dit Inter nog niet genoeg naar mijn hand kunnen zetten", aldus Benítez. "De voorbereiding is niet ideaal geweest. Maar ik weet zeker dat er meer uit deze groep valt te halen." Thiago Motta is geblesseerd en doet tegen Twente zeker niet mee. Het meespelen van Dejan Stankovic en Maicon is nog onzeker.

Inter won afgelopen weekend in de Italiaanse competitie moeizaam met 2-1 van Udinese. Een week eerder werd doelpuntloos gelijk gespeeld tegen Bologna. Eerder ging de strijd om de Europese Supercup met 2-0 verloren tegen Atletico Madrid.

Vier minuten Killzone 3 multiplayer

Wederom is er multiplayer footage uitgelekt van Killzone 3. In onderstaande, vier minuten durende, video kun je onder andere zien dat je als speler in een mech kunt rondhobbelen tussen kapotgeschoten huizen en wegen. Je krijgt een aardig beeld van een omgeving waar zat plekken zijn om te schuilen en tactisch te werk te gaan in dit indrukwekkend staaltje grafisch geweld gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games uit onze hoofdstad.

Het derde deel van de Killzone-serie staat gepland voor februari aankomend jaar en komt exclusief uit op de PlayStation 3.

TMG naar rechter om loonconflict

De Telegraaf Media Groep (TMG) spant een kort geding aan tegen de vakbonden FNV Kiem en CNV Media. De eigenaar van onder meer dagblad De Telegraaf en de bonden zijn het oneens over hoe 'te hoge' salarissen moeten worden aangepakt.

De bonden hadden de groep tot maandag de tijd gegeven om omstreden maatregelen van tafel te halen. Volgens FNV-bestuurder Anne Jan de Graaf wil TMG de salarissen van negenhonderd van de achttienhonderd personeelsleden verlagen. "We hebben de deadline vorige week maandag aangekondigd, vandaag kregen we een uur voor het verstrijken van de deadline te horen dat TMG een kort geding aanspant."

Van een letterlijke salarisverlaging is volgens TMG geen sprake. Een woordvoerder wijst erop dat werkgeversorganisaties en bonden hebben afgesproken dat 'bovenmatige salarissen' mogen worden aangepakt.

Een salaris is als bovenmatig gedefineerd als het tien procent of meer boven het cao-loon ligt. Dat wil TMG oplossen door werkgevers met zo'n bovenmatig salaris geen of minder loonsverhoging te geven totdat ze weer op honderd procent van het cao-loon zitten.

De afspraken daarover zijn tot woede van De Graaf met de ondernemingsraad gemaakt, zonder overleg met de bonden. Zijn woede kan op weinig begrip van TMG rekenen. "Onze ondernemingsraad heeft steeds geprobeerd de onderhandelingen aan de bonden over te laten, maar die lieten steeds weten dat ze het zelf moeten doen", zegt de woordvoerder.

"Het akkoord werd vorig jaar december gepresenteerd. Nu zeggen de bonden opeens dat ze het er niet mee eens zijn en dat ze bij de onderhandelingen hadden moeten worden betrokken. Zo wordt het leven wel ingewikkeld."

Van de rechter wil TMG duidelijk krijgen of het bedrijf 'correct' heeft gehandeld door afspraken met de ondernemingsraad te maken. "Een rechter kan de bonden natuurlijk niet verbieden actie te voeren. Maar we hopen dat ze door de uitspraak inzien dat wij juist hebben gehandeld."

Woensdagochtend gaat FNV Kiem flyeren bij de poort van TMG. Die middag vergadert de vakbond met zijn leden over vervolgstappen. Op zijn vroegst komt het vrijdag tot acties. Een datum voor het kort geding staat niet vast. "Het laatste wat ik heb gehoord is volgende week maandag", zegt de woordvoerder van TMG.

Het salarisconflict betreft de vierhonderd drukkers en het administratieve personeel dat bij TMG werkt, de journalisten vallen onder een andere cao. FNV Kiem sluit stakingen zeker niet uit en bevestigt dat het er in een vergevorderd stadium toe kan leiden dat geen kranten worden gedrukt. "Maar dat zien we meer als een laatste middel."

Ontwikkelaar hint naar nieuwe Oddworld

Ontwikkelaar Just Add Water, het bedrijf achter de PS3-remake van Oddworld: Stranger's Wrath die in de loop van 2011 vooralsnog exclusief uitkomt op het PlayStation Network, heeft gesuggereerd naar een nieuw deel met de hoofdrolspeler uit de Oddworld-serie, Abe. Oddworld: Stranger's Wrath kwam in 2005 uit op de Xbox en werd toen ontwikkeld door Oddworld Inhabitant en werd uitgebracht door Electronic Arts. Naast de game op het PSN kunnen we dit jaar nog de Oddbox verwachten voor de PC met allevier de Oddworld-games. 

De CEO van Just Add Water, Stewart Gilray, vraagt zich in een interview met Gamasutra openlijk af of er nog wel markt is voor een game als Oddworld. Het uitbrengen van Stranger's Wrath dient voornamelijk als graadmeter voor de commerciële levensvatbaarheid van de serie, al denkt Gilray dat het wel goed komt met het merk:
"There's a whole bunch of genres out there that have got some decent recognition and done very well for themselves. We think the Oddworld brand will do very well in that space."

Op de vraag of er een XBLA-variant komt van Stanger's Wrath werd geen commentaar gegeven. Stewart Gilray vertelde tevens dat eigenlijk iedereen Abe als boegbeeld van Oddworld ziet en dat het waarschijnlijk een goed idee is om iets nieuws te doen met het karakter. Uiteraard hield de baas van Just Add Water een slag om de arm door aan te geven dat het concept nog onvoldoende doordacht is en dat we maar moeten afwachten wat er uiteindelijk gaat gebeuren.

"Right now, I don't want to get too speculative about the relationship, but we all look at Abe as a sort of mascot for Oddworld. So to assume that we're going to do something new with Abe is probably a good idea. I can't wait to think about it. But have we thought that through completely yet? Not completely", aldus Gilray.

Oddworld: Stranger's Wrath

 

[Vuelta] Ten Dam geeft op na val

De WK-deelname van Laurens ten Dam is in gevaar na een valpartij in de Vuelta. De wielrenner van Rabobank was maandag vroeg in de zestiende etappe van de Spaanse rittenkoers betrokken bij een grote valpartij. Hij werd met pijn aan zijn pols direct naar een ziekenhuis vervoerd. De ploeg vreest dat Ten Dam het gewricht gebroken heeft.

De 29-jarige Ten Dam wordt dit jaar achtervolgd door pech. In de Ronde van Zwitserland kwam hij ook zwaar ten val. Daarbij brak hij een pols en twee doornuitsteeksels van ruggenwervels. Door die val miste hij de Tour de France. In de Vuelta wilde Ten Dam voor een topklassering gaan, maar door een eerdere val in de koers moest hij die ambitie al bijstellen.

Moeder gevonden foetus aangehouden

De moeder van de foetus die zondagavond werd gevonden in een huisvuilcontainer in Den Haag is aangehouden. De 23-jarige vrouw had zich zondagmiddag, nog voor de vondst, bij de politie gemeld en was daarmee ook de aanleiding om in de container te gaan kijken, zegt een woordvoerder van de politie maandagmiddag.

De politie had het zondag over een betrouwbare tip die de aanleiding vormde voor een kijkje in de vuilnisbak aan de Olieslagerstraat. De container is meegenomen voor onderzoek.

Uit de eerste resultaten van onderzoek door het Nederlandse Forensische Instituut blijkt dat het kindje vermoedelijk al een paar jaar dood was. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat er nog meer dode foetussen zijn.

De vrouw wordt nog verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet.

Jensen: Wilders houdt dossiers bij

Radio-dj en tv-presentator Robert Jensen heeft verbaasd gereageerd dat Geert Wilders een grappendossier over hem zou bijhouden. Eerder had Jensen een afspraak met Wilders om details door te spreken over een eventueel bezoek van de PVV-leider aan zijn talkshow.

"Ik ben daar en dan zit er zo'n meisje van de persdienst bij en die zit daar gewoon met een dossier met alle grappen die ik ooit over Geert Wilders heb gemaakt. Ik zweer het je. 'Jij maakte een grap over Geert z'n haar op 12 augustus 2008', zei ze"
, zo vertelt Jensen maandag op radio Veronica.

De radiomaker kon het niet geloven toen hij met zijn eigen grappen geconfronteerd werd: "Toen dacht ik: dit loopt helemaal uit de hand. Wilders was een soort diva die gewoon dossiers bijhoudt over wat mensen in het publieke domein over hem zeggen."


Robert Jensen: Geert Wilders houdt dossiers bij

Export Nederland groeit fors door

De uitvoer van Nederland is in juli met 13 procent gegroeid ten opzichte van juli 2009. Daarmee lag het volume van de export voor het eerst sinds de recessie ruim boven het niveau van twee jaar eerder, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

De invoer van Nederland groeide in juli met bijna 15 procent en kwam daarmee ook ruim boven het niveau van juli 2008 uit. Het was de vierde maand op rij waarin de import sterker groeide dan de export.

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor Nederlandse exporteurs in september nog gunstiger geworden dan in de voorgaande maanden.

Export groeit fors door
Export groeit fors door (Foto: ANP)

Nederlanders stijgen op tennisranglijst

Thiemo de Bakker is door het bereiken van de derde ronde op de US Open twee plaatsen gestegen op de ATP-wereldranglijst. De Westlander staat nu 46e. Ook Robin Haase zag zijn goede prestaties van de laatste weken beloond met een stijging. Hij neemt nu de zeventigste positie in, dertien plaatsen hoger dan twee weken geleden.

Haase won de laatste maand drie challengertoernooien, maar werd afgelopen week in Alphen aan den Rijn al in de eerste ronde uitgeschakeld. Jesse Huta Galung verging het daar een stuk beter. De 24-jarige Hillegommer won het toernooi en steeg daardoor met zeventien plaatsen naar de 127e positie. Verliezend finalist Thomas Schoorel staat net buiten de top 150, op de 152e plaats. Voor beide tennissers is het de hoogste ranking ooit.

Ongeacht de uitslag van de finale van de US Open, die vanavond wordt gespeeld, blijft finalist Rafael Nadal de wereldranglijst aanvoeren. Medefinalist Novak Djokovic lost Roger Federer wel af als nummer twee.

Flynn volgt Toshack op bij Wales

Brian Flynn is voorlopig de vervanger van John Toshack als bondscoach van Wales. De 54-jarige coach van Jong Wales krijgt de crème de la crème van het Welshe voetbal in elk geval voor twee wedstrijden onder zijn hoede. Op 8 oktober ontvangt Wales Bulgarije in Cardiff voor een EK-kwalificatieduel. Vier dagen later moeten de Britten in de strijd om plaatsing voor het EK op bezoek bij Zwitserland in Basel.

Toshack bood afgelopen donderdag zijn ontslag in na zes jaar als bondscoach. De oud-spits van Liverpool dacht dat hij Wales niet verder meer kon verbeteren. Flynn wordt genoemd als favoriet om Toshack ook op permanente basis op te volgen. "Ik doe mijn best en zal proberen via goede resultaten mijn visitekaartje af te geven."

Wilders-docu trekt 731.000 kijkers

De Teledoc Wilders, the Movie trok zondagavond 731.000 kijkers. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hiermee was de VPRO-uitzending het elfde best bekeken programma van de dag.

De populaire zanger Jan Smit wist met zijn show Zomer Voorbij iets meer kijkers te boeien, hij trok namelijk 760.000 kijkers.

Bekijk hier Wilders, the Movie via Uitzendinggemist of hieronder via Youtube.


Wilders, the Movie (Deel 1 van 6)

Informateur: Opstelten verder met rechts

Informateur Herman Tjeenk Willink heeft koningin Beatrix geadviseerd om Ivo Opstelten opnieuw te benoemen tot informateur. Onder Opsteltens leiding kunnen VVD, CDA en PVV verder praten over een minderheidskabinet van VVD en CDA dat met steun van de PVV in de Tweede Kamer kan functioneren.

"Tjeenk Willink adviseert de Koningin om Opstelten te verzoeken zijn onderzoek naar de spoedige totstandkoming van een stabiel kabinet van VVD en CDA, dat met steun van de PVV kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal, voort te zetten", aldus een bericht van de woordvoerder van de informateur maandag.

Tjeenk Willink schrijft in zijn eindverslag dat de nieuwe informateur er goed aan zou doen om bij andere partijen na te gaan of zij op bepaalde hoofdpunten bereid zijn het kabinetsbeleid te steunen. Hij verwijst in het bijzonder naar "de Europese agenda die de komende maanden belangrijke onderwerpen zal bevatten waaronder het eindrapport van de werkgroep-Van Rompuy."

Bij dat dossier zullen VVD en CDA mogelijk steun van een andere partij dan de PVV nodig hebben. Maar makkelijk zal dat niet worden. In zijn gesprek met Tjeenk Willink heeft PvdA-fractievoorzitter Job Cohen al aangegeven dat "het kabinet er niet op voorhand vanuit kan gaan dat zijn fractie het kabinet aan een meerderheid helpt in gevallen waarin er onvoldoende steun is."

Informateur: Opstelten verder met rechts
Informateur: Opstelten verder met rechts (Foto: ANP)

Iraanse diplomaat vraagt asiel in Finland

De tweede man op de Iraanse ambassade in Helsinki heeft zijn baan opgezegd en politiek asiel aangevraagd in Finland.

De diplomaat, Hossein Alizadeh, verklaarde maandag hiertoe te hebben besloten omdat hij niet kan leven met de 'fraude' bij de presidentsverkiezingen in 2009. Bij straatprotesten tegen de herverkiezing van president Mahmoud Ahmadinejad zijn honderden betogers opgepakt.

Alizadeh is de tweede Iraanse diplomaat in Europa die naar aanleiding van het optreden van de Iraanse autoriteiten tegen betogers is opgestapt. Een consulaire medewerker van de Iraanse ambassade in Oslo ging hem in januari voor en heeft inmiddels politiek asiel in Noorwegen gekregen.

Kobayashi had problemen met ECU

Voor Kamui Kobayashi zat de Grand Prix van Italië er na enkele meters al weer op. De Japanner moest vanwege een probleem met de versnellingsbak al vanuit de pits starten. Na de race bleek dat de Sauber kampte met een kapotte Electronic Control Unit, waardoor de bak schade opgelopen had.

"Ik ben zeer teleurgesteld. Ik had hier gemakkelijk in de punten kunnen finishen, want onze auto doet het normaliter erg goed in de race. Tijdens mijn ronde naar de grid merkte ik echter al dat er iets mis was met de wagen. Ik had problemen bij het schakelen en besloot gelijk terug te gaan naar de pits, waar de monteurs een poging deden om de auto te repareren," zei Kobayashi.

"Ik begon de race daarna vanuit de pits, maar ik moest al vrij snel stoppen doordat het probleem weer opspeelde. Jammer, maar dit soort dingen kunnen gebeuren. Ik kijk nu uit naar de races in Azië."

Lawaaidemonstratie op Dam tegen rechts kabinet

Bezorgde burgers betogen donderdag tegen de vorming van een rechts kabinet. De actiegroep Niet namens ons wil een tegengeluid laten horen van mensen die niets zien in het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV, dat in de maak is. Een petitie van de groep is al ruim 1700 keer ondertekend.

Volgens Niet namens ons is het discutabel of het rechtse kabinet, dat met de PVV erbij kan rekenen op 76 zetels, wel echt een meerderheid vertegenwoordigd. CDA-kiezers bijvoorbeeld, zouden bij het uitbrengen van hun stem geen rekening hebben gehouden met een samenwerking met de PVV, omdat het CDA daar eerst niet happig op was.

Bovendien, zo stellen de initiatiefnemers van de actie, is het de vraag hoe democratisch het is om een kabinet te vormen met steun van een partij die de democratie geweld aandoet door te tornen aan grondrechten voor een deel van de Nederlanders. Het feit dat Wilders met gedoogsteun aan het kabinet geen verantwoording hoeft af te leggen, maakt het volgens de actiegroep niet veel beter.

De demonstratie gaat om 20.00 uur van start. Het gaat om een lawaaidemonstratie, waarbij onder meer ballonnen worden lekgeprikt.

Hirsch Ballin: meer geld naar recherche

Het volgende kabinet moet geld uittrekken om de recherche te versterken. Dat vindt minister van Binnenlandse Zaken en Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA).

Om de overvalcriminaliteit en de georganiseerde misdaad aan te pakken is 'een kwantitatieve en kwalitatieve versterking van de recherche nodig', schrijft Hirsch Ballin in antwoord op Kamervragen over bezuinigingen bij de politie.

Het huidige, demissionaire kabinet maakt geen plannen meer voor de politie. Dat moet het volgende kabinet doen. Als VVD, PVV en CDA het eens worden over de vorming van een kabinet, gaan de 25 regionale politiekorpsen waarschijnlijk op in één nationale politie.

Man met luchtbuks in gezicht geschoten

Twee jongens hebben vrijdagnacht een 21-jarige Rijnsburger met een luchtbuks in zijn gezicht geschoten en hem daarna geschopt en geslagen. De politie laat weten dat een 17-jarige verdachte is opgepakt.

Een halfuur na middernacht liep het slachtoffer in zijn woonplaats ten oosten van Katwijk met een vriend over de Graaf Florislaan toen ze twee jongens tegenkwamen. Een jongen schold hem uit. Toen hij op hem afstapte om te vragen waarom hij dat deed, pakte de andere jongen een luchtbuks uit zijn zak en loste hij meerdere schoten.

De man raakte daardoor gewond in zijn gezicht. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen. De man wist te vluchten en waarschuwde de politie. Die sprak al snel getuigen die vertelden wie de daders waren. In de woning van een van hen, eeen 17-jarige Rijnsburger, troffen de politie hen aan.

De jongen van wie wordt vermoed dat hij had geschoten nam de benen. De 17-jarige jongen is in de woning aangehouden. Hij ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft. De andere verdachte wordt gezocht.

Jans kritisch over eigen spelers

Hoewel sc Heerenveen afgelopen zaterdag in de Eredivisie in de slotfase tegen Vitesse een 0-1 achterstand wist om te buigen tot een 2-1 overwinning droeg Ron Jans na de wedstrijd vooral verbeterpunten uit voor zijn selectie.

"De middenvelders van Vitesse oogden veel rustiger", erkent Jans op de officiële clubsite. Daarmee liet hij zich openlijk uit over het optreden van zijn eigen middenvelders. Jans lijkt vooral ontevreden over Filip Djuricic. "Iedereen wil dat Filip in de basis speelt en dan ook nog een schittert. Hij is echter nog maar achttien."

"Filip zijn probleem is dat hij pas gaat denken op het moment dat hij in balbezit komt, terwijl hij vooraf moet weten wat hij kan en gaat doen. Filip kan het wel, dat bewijst hij bijna wekelijks op de training. Zodra hij dat structureel laat zien, speelt hij iedere week."

Voorin in de spits moet Bas Dost leren zich in te houden wanneer er een actie mislukt. "Dat irriteert hem en dan haalt hij zichzelf uit zijn spel, terwijl hij zich juist moet blijven focussen op zijn sterke punten."

Ook de sluitpost gaat niet geheel vrijuit. Doelman Kenny Steppe zag een inzet van Vitesse-speler Davy Pröpper in de korte hoek verdwijnen. "Ik moet eerst de beelden terug zien. Misschien stond er een speler in de baan van het schot. In ieder geval was het een bal in de korte hoek en die is voor de keeper", aldus Jans.

Spelen met zand

Beetje stress, niet helemaal je dag tot nu toe. Dan kun je op deze website heerlijk wat lijntjes trekken en kijken wat er gebeurt als die in aanraking komen met het zand (of het water, wat dat valt ook naar beneden).

En volgens mij ben ik nu overbodig vaag bezig, gewoon naar deze site gaan en het is allemaal duidelijker dan dat ik nu uit probeer te leggen...

Met dank aan DiederickJanvanVleuten voor de submit.

Katholieke kerk België erkent misbruik

De rooms-katholieke kerk in België erkent dat geestelijken zich jarenlang op grote schaal schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Zij belooft de slachtoffers te helpen en de schuldigen te bestraffen.

Een commissie publiceerde vrijdag het rapport van een onderzoek waaruit bleek dat in de afgelopen vijftig jaar honderden mensen slachtoffer werden van seksueel misbruik door katholieke geestelijken.

Aartsbisschop André-Mutien Léonard zei maandag in een reactie dat 'een gevoel van woede en machteloosheid' de kerk heeft gegrepen. Hij zei dat de crisis zo complex is, dat er 'geen gemakkelijke uitweg te vinden' is.

Tafeltennissters naar laatste vier EK

De Nederlandse tafeltennissters hebben zich in Tsjechië overtuigend geplaatst voor de halve finale van het EK voor landenploegen. In Ostrava werd het sterk geachte Spanje eenvoudig met 3-0 aan de kant geschoven. Oranje stuit nu op de winnaar van het duel tussen Turkije en Wit-Rusland.

Het beslissende punt werd door Linda Creemers binnengeslagen. Zij rekende in een spannende wedstrijd in de vijfde game af met Galia Dvorak: 4-11, 11-9, 11-8, 9-11 en 11-6. Beduidend minder moeite hadden Li Jiao en Li Jie in de wedstrijden daarvoor. Zij schoven respectievelijk Zhu Fang en Shen Yanfei met 3-1 en 3-0 aan de kant.

Nederland had zich voor de kwartfinale geplaatst door in een poule met Roemenië, Luxemburg en Oekraïne als eerste te eindigen. De afgelopen twee jaar pakte Oranje zilver achter Duitsland.

Kom op bezoek bij Barbe à Papa deel 2

Eigenlijk wil ik de klus nu klaren, al moet ik een stuk hout uit het bos gaan bewerken. Toen de farao van zijn bouwmeester hoorde dat er een blok steen niet was geleverd door de toenmalige Betonson, ging de bouwmeester zelf met houweel en zaag naar de Nijloevers om een nieuw blok te fabriceren. 'Dat haal ik morgen wel in een winkel' zou hem de kop gekost hebben, letterlijk in die tijd. Geen denken aan dus, die tent moet vandaag staan.

Gesink: "Mooiste overwinning uit carrière"

Robert Gesink boekte gisteravond na een fraaie solo de overwinning in de eerste GP Montréal. De Nederlander uit de Rabobank-ploeg bleef de Slowaak Peter Sagan en de Canadees Reyder Hesjedal nipt voor.

"Dit is de mooiste overwinning tot nu toe in mijn carrière. Vooral de wijze waarop ik hem binnen sleep doet mij heel veel," zei Gesink die het in Canada wel zwaar had gehad. "Het deed vreselijk pijn. In de laatste kilometer was nog een bocht van 180 graden. Daar moest ik vanuit stilstand weer optrekken. Dat is het laatste wat je met verzuurde benen wilt doen. Het was pijn lijden en heel hard knokken."

Gesink was blij dat hij goede renners als Hesjedal en Samuel Sanchez voor kon blijven. "Als je die mannen voor kunt blijven, geeft dat enorm veel voldoening. Ja, ik realiseer me dat ik hier iets heel bijzonders heb neergezet," zei de Nederlander die nogmaals uitlegde waarom hij afgezegd heeft voor het WK. "Nee. 24 uur in het vliegtuig zitten is geen goede voorbereiding. Het parkoers daar is bovendien niet lastig genoeg voor mij. Ik kan daar echt het verschil niet maken."

Wilders-shirts schokken fam. Van Gogh

De familie van Theo van Gogh heeft laten weten dat ze 'geschokt' zijn en het verwerpelijk vinden dat de foto van Theo door Wilders-aanhangers wordt gebruikt als campagnemateriaal ter promotie van Wilders.

Via de website van Geert Wilders wordt direct gelinkt naar een Amerikaanse webshop die voor 16,40 dollar T-shirts verkoopt voorzien van een afbeelding van Theo van Gogh, begeleid met de tekst: 'If I told you the truth about Islam they’d have to kill me'.

Het geld dat verdiend wordt aan de verkoop van deze en andere T-shirts zou naar de verdediging van Wilders gaan in het proces dat op dit moment tegen hem gevoerd wordt.

'Vloer Red Bull in eerste instantie afgekeurd'

De nieuwe flextests in de Formule 1 werden afgelopen weekend in Monza door alle teams gehaald. De FIA lette met name op de bolides van Ferrari, McLaren en Red Bull Racing, waarbij laatstgenoemde teams wel twee pogingen nodig had om te slagen.

Nadat eerst de voorvleugels aan strengere tests werden onderworpen was nu de voorzijde van de vloer van de bolides aan de beurt. Doordat deze flexibel is kunnen de voorvleugels dichterbij de grond komen. Nieuwe tests moesten hieraan een einde maken. Zowel McLaren als Red Bull gaven toe dat de vloer van hun bolides aangepast moest worden. Bij Red Bull gebeurde dit in Monza nog in de nacht van vrijdag op zaterdag omdat de RB6 anders niet door de nieuwe test zou komen.

[Gerucht] 3DS vanaf 20 november in de Japanse winkel?

Een Japanner die voorheen werkzaam was bij het bedrijf  Factory Keys heeft 20 november als releasedatum van de Nintendo 3DS aangegeven. Factory Keys houdt zich bezig met het maken van uitbreidingen maken voor Nintendo-producten.

De man stond bekend als Nocchisan op Twitter en liet daar weten dat hij elf uitbreidingen had ontwikkeld voor de 3DS. Deze zouden gelijk met de 3DS op de markt komen en dit dus in Japan 20 november al.

Nintendo heeft echter nog geen officiële releasedatum bekend gemaakt en zijn dit ook niet van plan voor hun persconferentie die 29 september gaat plaatsvinden. Grappig is wel dat het account van Nocchisan na de tweet verwijderd is.

Kirchen neemt in december besluit

Kim Kirchen kreeg werd drie maanden geleden het slachtoffer van een hartaanval en reed sindsdien geen meter meer in het peloton. Sinds kort beschikt de Luxemburger over een hartdefibrillator. Toch is het nog maar de vraag of de renner van Team Katyusha ooit zijn rentree zal maken.

"Op dit moment wil ik gewoon beter worden", was de duidelijke taal van Kirchen. "Alles in acht genomen voel ik mij vrij goed, al sta ik wel nog onder dokterstoezicht. Pas in december hak ik de knoop over mijn wielertoekomst door. Niet vroeger."

Kirchen liet eveneens weten weer op de fiets te zitten. "Maar dat is vooral om fit te blijven. Als kersvers vader van een tweeling liggen mijn prioriteiten nu elders."

Jonge joyriders pakken het groots aan

Jongeren zijn zondagochtend in Honselersdijk na het uitgaan met een opmerkelijke grote wagen de weg opgegaan. Dit vermoedt de politie nadat een teermachine midden op de Stationsweg werd gevonden in de Zuid-Hollandse plaats. De sleutel zat nog in het contact, vermoedt een politiewoordvoerder.

De politie trof de sleutel overigens niet aan in de teerkolos. Het is onduidelijk of en hoeveel schade er is aangericht. De teermachine werd gebruikt voor wegwerkzaamheden een straat verderop. De joyriders hadden afzettingsmateriaal verplaatst.

Maleise tapir geboren in Artis

In Artis is zaterdag een Maleise tapir geboren. Het babyvrouwtje heet Nakal, wat baldadig betekent in het Maleis. Nakal is vanaf maandag in haar buitenverblijf te zien en heeft al belangstelling voor het waterbassin, laat de Amsterdamse dierentuin weten.

Het is het derde jong van Aya en Dick. Nakal kwam heel snel ter wereld, de bevalling nam maar een paar minuten in beslag. De babytapir lijkt niet op haar ouders, wat overigens normaal is voor tapirjongen. De eerste zes maanden is het jong gecamoufleerd met bruin-witte strepen en stippen. Volwassen tapirs zijn zwart met een wit middenlijf.

De Maleise tapir is een bedreigde diersoort. Artis speelt naar eigen zeggen een voortrekkersrol in het Europese fokprogramma voor deze diersoort. De draagtijd van de Maleise tapir is ruim dertien maanden. Ze krijgen één jong per keer, dat tussen de zes en tien maanden bij de moeder blijft.

'Rooney smeekt Ferguson om rentree'

Wayne Rooney wil dolgraag met Manchester United in actie komen tegen Glasgow Rangers. Manager Sir Alex Ferguson liet de aanvaller zaterdag echter buiten de selectie voor de uitwedstrijd bij Everton.

Manchester United staat dinsdagavond op Old Trafford tegenover Glasgow Rangers. Of  Rooney zal meedoen, is echter nog niet bekend. De aanvaller bleef veel scheldpartijen en fluitconcerten van de Everton-fans zaterdag bespaard. De aanvaller ligt in Engeland onder vuur vanwege privé-problemen. Hij zou zijn vrouw namelijk hebben bedrogen.

In Liverpool gaf de ploeg van Ferguson dit weekend twee punten weg. Toen de blessuretijd inging, stond er een 1-3 voorsprong op het scorebord. Op miraculeuze wijze kwam Everton echter nog langszij. Volgens The Daily Mail zou Rooney zijn coach hebben gesmeekt om hem op te nemen in de wedstrijdselectie voor dinsdag.

De 24-jarige Rooney stapte in 2004 over van jeugdliefde Everton naar Manchester United. Veel fans van The Toffees namen hem dat niet in dank af en bij een terugkeer op Goodison Park wordt Rooney vaak uitgefloten. Zaterdag had hij voor nog meer opschudding kunnen zorgen, aangezien zijn vrouw ook uit Liverpool komt.

Onderhandelingen over rechts gaan verder

VVD, PVV en CDA kunnen verder met hun onderhandelingen over de vorming van een kabinet. Dat blijkt uit het eindverslag dat informateur Herman Tjeenk Willink maandag heeft aangeboden aan koningin Beatrix.

Tjeenk Willink raadt Beatrix aan om oud-informateur Ivo Opstelten (VVD) opnieuw te benoemen en de onderhandelingen te hervatten.

Anderhalve week geleden liepen de gesprekken stuk, omdat PVV-leider Geert Wilders te weinig vertrouwen had in het CDA. Na het opstappen van de voornaamste CDA-dissident Ab Klink wilde Wilders toch verder praten.

Beatrix stelde daarop Tjeenk Willink aan om na te gaan of de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA voldoende kans van slagen hebben.

Explosie in Zaandamse flat

In een flat in Zaandam is maandagochtend rond 9.15 uur brand uitgebroken op de elfde verdieping van de Perim in de wijk Peldersveld. De oorzaak is een explosie die in een van de woningen heeft plaatsgevonden.

Men vermoedt dat de bewoner de explosie zelf heeft veroorzaakt, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. Voor de explosie was men bezig met het in beslag nemen van de bewoner zijn inboedel, buren gaven te kennen dat ze de man hoorden schreeuwen vlak voor de explosie.

De brandweer gaf om tien uur het sein brandmeester, de woning zelf is volledig uitgebrand en een aantal omliggende woningen liep flinke schade op. Een bewoner van de flat heeft via Twitter laten weten dat er opvang is geregeld in Buurtcentrum De Tulp.

Foto zien van de schade? Klik hier

Politie terughoudend over dode foetus

De politie wil niet veel zeggen over de dode foetus die zondag in een vuilcontainer in Den Haag is gevonden. Het stoffelijk overschot is onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut, maar meer informatie dan dat het inderdaad om een dode baby gaat wil de politie niet geven. "We hebben er allerlei redenen voor om terughoudend te zijn over deze zaak."

Het lijkje werd rond 19.30 uur gevonden in een huisvuilcontainer aan de Hopmanstraat. De container is vervolgens in zijn geheel naar een politiebureau gebracht voor onderzoek. De rest van de inhoud van de container wordt ook onderzocht.

Een woordvoerder van de politie wil verder niets over de zaak kwijt. Zo blijft het geslacht van de baby onbekend.

De herkomst van de foetus is nog niet bekend. De recherche onderzoekt de zaak.

Gewonden bij ballonongeluk Duitsland

Bij een ongeluk met een luchtballon in Duitsland zijn zondagavond twaalf mensen gewond geraakt. Vier van hen raakten zwaargewond, meldt de politie.

Het ongeluk deed zich voor in Abbesbüttel, bij Gifhorn in de deelstaat Nedersaksen. Bij een landingspoging in een weiland werd de ballon door een krachtige windvlaag weer de lucht in geblazen, waarna de korf met twaalf passagiers door verschillende tuinen werd gesleurd, een veestal schampte en uiteindelijk met een klap tegen een garagemuur tot stilstand kwam. De ballon zelf viel over een woonhuis, waarvan de schoorsteen afbrak en op twee geparkeerde auto's viel.

De twaalf gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen afgevoerd. Drie van de vier zwaargewonden hadden inwendig letsel. De volgens de politie voor het ongeluk verantwoordelijke ballonvaarder bleef ongedeerd.

[WK Judo] Bondscoach vrouwen niet tevreden

Marjolein van Unen, bondscoach van de vrouwelijke judo-afvaardiging, wilde voorafgaand aan het WK judo tenminste twee medailles in de wacht slepen. Vlak voor het begin van de sluitingsceremonie stonden de vrouwelijke judoka's namelijk met lege handen.

Edith Bos en Anicka van Emden zetten uiteindelijk de beste prestaties neer. Zij werden in hun klasse namelijk vijfde. Europees kampioene Elisabeth Willeboordse zakte door het ijs met een zevende plaats.

"Normaal gesproken moeten ze alle drie een medaille pakken", liet Van Unen weten. "Dat vinden ze zelf gelukkig ook. Bosch moet weer net zo agressief gaan vechten als vroeger. Willeboordse kan ook veel beter. Daarom verwacht ik ook dat we van dit resultaat leren. We komen er vast sterker uit. Ook Uilenhoed gaat weer medailles pakken."

Vorig jaar pakten de Nederlandse vrouwen in Rotterdam nog twee plakken. Marhinde Verkerk zorgde voor een gouden medaille en Willeboordse eiste het zilver voor zich op.

Bij de mannen ging het een stuk beter. Zowel Henk Grol als Dex Elmont gingen met een zilveren plak naar huis. Van Unen was dan ook jaloers op Maarten Arens, bondscoach van de heren. "Dat heb ik hem ook verteld", liet ze weten.

Van Unen heeft in elk geval vertrouwen in de volgende toernooien. "Want daarvoor hebben we voldoende kwaliteit. Verkerk werd vorig jaar wereldkampioene en heeft daarna mede door blessureleed een moeilijke tijd gehad. Maar die komt terug. Hetzelfde geldt voor Willeboordse, die in haar klasse misschien wel de beste van de wereld is. Over Bosch en Uilenhoed maak ik me ook nog geen zorgen. Die zijn normaal gesproken wereldtop."

De bondscoach van de vrouwen keek ook nog kort vooruit naar de Olympische Spelen, die in 2012 in Londen worden gehouden. "Anicka van Emden komt er aan. Die staat er al. Maar om bij de wereldtop te blijven, moet er echt veel gebeuren. De echte top van Nederland heeft te weinig tegenstand. Dat komt mede omdat veel jonge judoka's te lang bij hun club blijven trainen."

"We hebben vorig jaar steunpunten in Rotterdam, Haarlem, Eindhoven en Heerenveen opgericht. Daar moeten de grootste talenten samen gaan trainen. Alleen dan kunnen we ons ook in de toekomst met de wereldtop blijven meten. Anders wordt het een heel moeilijk verhaal."

Wielrenner Maaskant laat zich onderzoeken

Wielrenner Martijn Maaskant wil zich op korte termijn medisch laten onderzoeken om uit te vinden wat hij mankeert. De Nederlander uit de Amerikaanse Garminploeg komt naar eigen zeggen sinds het einde van de Tour de France niet meer echt vooruit.

Afgelopen zaterdag moest hij in Canada in de eerste GP Québec al na 25 kilometer afstappen en een dag later in de GP Montreal was het zelfs al na de eerste ronde van twaalf kilometer. "Ik weet niet wat er aan de hand is. Ik denk dat ik m’n bloed maar eens moet laten nakijken, want dit is niet normaal. Bovendien is het jammer dat ik niet eens aan werken voor de ploeg toekom. Het lijkt me het beste een punt achter dit seizoen te zetten, de winter goed door te komen en in 2011 weer fris beginnen," zei een zwaar teleurgestelde Maaskant.

Zijwaarts fietsen

De Ierse grapjas Michael Killian leek het een goed idee om een fiets te bouwen waarop je zijwaarts zit. Hierdoor wordt sturen wel erg lastig: dit doe je namelijk door middel van de twee hendels die zich aan de voor- en achterkant bevinden. En een zeer kort broekje en sportschoenen zijn toch wel twee vereisten voor een goed ritje.

Met dank aan DiederickJanvanVleuten voor de submit.

'Nederlandse militairen schonden oorlogsrecht'

Nederlandse militairen hebben het oorlogsrecht geschonden door in de Afghaanse provincie Uruzgan gewapend een inval te plegen in een ziekenhuis. De militairen zochten daar naar Talibanstrijders, stelt oorlogsjournalist Joeri Boom in zijn boek 'Als een nacht met duizend sterren. Oorlogsjournalistiek in Uruzgan'.

Zes dagen nadat soldaat Azdin Chadli werd gedood bij een raketaanval op Kamp Holland belegerden Nederlandse troepen in april vorig jaar het ziekenhuis. Defensie bevestigt de lezing van Boom dat militairen vermoedden dat de Talibanstrijders die achter de aanval zaten bij een vuurgevecht met Australische troepen gewond waren geraakt en daardoor in het ziekenhuis lagen.

Volgens Defensie was echter geen sprake van een inval. "We wilden zeker weten dat de Talibanstrijders het ziekenhuispersoneel niet dwongen hen te verplegen. Ook wilden we er zeker van zijn dat geen sprake was van een gijzeling", zegt een woordvoerder.

Ziekenhuizen mogen volgens het oorlogsrecht niet gewapend worden betreden. In een ziekenhuis op zoek gaan naar tegenstanders is een oorlogsmisdaad, maar dat was volgens de woordvoerder niet het doel van het bezoek.

Provinciaal directeur gezondheid Khan Agha Miakhil, die in het ziekenhuis kantoor houdt, spreekt in het boek van een gewapende inval. Als hij de Nederlanders niet had binnengelaten, waren ze volgens hem met geweld binnengekomen. "Het is moeilijk in te schatten wat er werkelijk speelt", legt de defensiewoordvoerder uit. "Als daadwerkelijk sprake is van een gijzeling zullen ze dat wellicht niet zomaar toegeven." De directeur had toestemming gegeven om een militaire arts, een commandant en een tolk naar binnen te sturen, maar er zouden ook gewapende soldaten zijn meegestuurd. Zij zouden patiënten onder schot hebben gehouden terwijl het ziekenhuis werd uitgekamd.

Toen twee kamers op slot bleken, begonnen ze volgens de directeur de deuren in te trappen. Hij hield ze tegen en heeft snel de sleutel gehaald. Het hoofd van de overkoepelende VN-missie in Uruzgan, Sher Ahmad Shakir, spreekt in het boek van een 'duidelijke schending van de Geneefse Conventies'.

"We hebben in overleg met verschillende organisaties geconcludeerd dat we zo niet hadden moeten handelen en hebben onze excuses aangeboden", aldus de zegsman. Bij de invallen vielen geen slachtoffers en er zijn ook geen strijders gevangen genomen.

Wel bleek volgens de woordvoerder achteraf dat een Talibancommandant in het ziekenhuis is behandeld, die later is overleden. "Tijdens ons bezoek was hij echter niet aanwezig."

Als de commandant er wel was geweest, hadden de militairen hem volgens de woordvoerder waarschijnlijk niet gevangen genomen. "Dan hadden we het vermoedelijk via de lokale autoriteiten gespeeld. Die kunnen hem dan aanhouden."

[Video] Burdisso bezorgt Conti gebroken been

Daniele Conti zal het duel tegen AS Roma niet snel vergeten. De aanvaller van Cagliari liep namelijk een gebroken been op na een grove overtreding van Nicolas Burdisso. De Argentijn werd logischerwijs met rood van het veld gestuurd.

Een dag later betuigde Burdisso zijn spijt. "Ik kwam er te hard in, ik heb er echt spijt van. Alleen ik ben verantwoordelijk voor deze verschrikkelijke avond. Ik heb mijn excuses aangeboden aan trainer Ranieri en aan Conti na de wedstrijd."

"Ik heb hem (Conti, red.) gezegd dat ik alleen voor de bal ging en niet voor zijn knie. Het was niet mijn intentie om hem pijn te doen", besloot een aangeslagen Burdisso.

Cagliari boekte overigens een sensationele overwinning op AS Roma. Na 90 minuten stond er namelijk 5-1 op het scorebord. Saillaint detail is dat de manschappen van trainer Claudio Ranieri het vorige seizoen als tweede afsloten.


Een filmpje van de overtreding

Lotus in 2011 niet met Cosworth-motoren

Het Formule 1-team Lotus Racing zal in 2011 niet gaan rijden met Cosworth-motoren. De Britse motorenfabrikant maakte in Italië bekend dat de huidige samenwerking na dit jaar beëindigd wordt. Het maakt de weg vrij voor Lotus om volgend jaar de overstap naar Renault-krachtbronnen te maken.

"Cosworth heeft een principeovereenkomst bereikt met Lotus Racing waarin staat dat het leveren van Cosworth-motoren aan het team aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen beëindigd wordt. Het akkoord moet nog op papier worden gezet en totdat het contract ondertekend is zal geen van de partijen er iets over melden," zo luidde een verklaring van Cosworth gisteravond.

Heidfeld in beeld bij Sauber

Nick Heidfeld wordt gelinkt aan een terugkeer bij het Formule 1-team van Sauber. Volgens Autosport kan de Duitser de Spanjaard Pedro de la Rosa al vanaf de Grand Prix van Singapore vervangen. Momenteel is Heidfeld nog in dienst van Pirelli dat volgend seizoen de bandenleverancier in de F1 wordt.

De la Rosa kan dit jaar het tempo bij Sauber van zijn veel jongere teamgenoot Kamui Kobayashi niet bijhouden. Waar de Japanner al een contractverlenging heeft gekregen ligt De la Rosa al het hele jaar onder vuur. De 39-jarige Spanjaard heeft nog maar zes punten van de door het team verzamelde 27 gepakt. Daarom zou hij vervangen worden.

Voor Sauber is Heidfeld geen onbekende. De Duitser reed in zijn Formule 1-loopbaan al zeven seizoenen bij het Zwitserse team. De eerste periode was van 2001 tot en met 2003 en daarna van 2006 tot en met 2009. Dit seizoen begon Quick Nick als derde rijder bij Mercedes GP, maar omdat hij daar niet aan de slag kwam besloot hij bandentester bij Pirelli te worden.

Teambaas Peter Sauber wilde geen commentaar geven op de geruchten dat De la Rosa zijn plaats aan Heidfeld af zou moeten staan.

SEGA kondigt per ongeluk Valkyria Chronicles 3 aan voor TGS

Dat Valkyria Chronicles 3 eraan leek te komen was bijna geen verrassing meer met de registratie van een webdomein en een mogelijke teaser-website voor het spel. Het spel lijkt nu definitief te komen want SEGA heeft per ongeluk hun tijdschema online gezet met het spel erop als presentatie.

Het tijdschema online is een simpele .GIF waar het spel nog niet opstaat, maar een simpele "Coming Soon". Maar als je de .GIF verandert in een .JPEG krijg je een iets aangepast schema met daarin Valkyria Chronicles 3. SEGA heeft ondertussen al de .JPEG versie verwijderd maar gelukkig hebben de oplettende mensen van Andriasang beide versies bewaard.

Het kan natuurlijk niks betekenen, of een grap zijn van het SEGA-team maar bekijk hieronder beide schema's. Oh en voor de oplettende kijkers, in de .JPEG zie je ook PSP2 maar dat houdt Phantasy Star Portable 2 Infinity in.

GIF

.GIF versie

JPG
.JPEG versie

 

Leugenachtig cv nekt topspion Nieuw-Zeeland

Een van oorsprong Britse topwetenschapper die werkte bij de geheime dienst van Nieuw-Zeeland, blijkt zijn toch al opmerkelijke cv bij elkaar te hebben gelogen. Dat meldde Radio New Zealand maandag.

De Britse wetenschapper Stephen Wilce beweerde in zijn cv onder meer als bobsleeër in het Britse olympische team te hebben deelgenomen aan de Olympische Winterspelen van 1988. Hij zou ook een geleidingssysteem van nucleaire wapens hebben uitgevonden en een geharde veteraan zijn na jaren van inspanning bij de Britse mariniers.

Wilce, die toegang had tot alle geheime documenten van zijn werkgever, werd ontmaskerd door het televisieprogramma 60 Minutes. De wetenschapper hield de eer aan zichzelf en stapte na de onthullingen op.

De Nieuw-Zeelandse premier John Key heeft een onderzoek naar het personeelsbeleid van de geheime dienst bevolen.

Ook Hesjedal niet naar WK wielrennen

Ryder Hesjedal heeft ervoor gekozen om het WK wielrennen, dat in oktober in Australië wordt gehouden, aan zich voorbij te laten gaan. Dit liet de bondscoach van Canada, Vincent Jourdain, vandaag weten.

Hesjedal was één van de mogelijke kopmannen van Canada, maar is naar eigen zeggen te vermoeid. De oorzaak zouden we in het lange seizoen van de renner moeten vinden. Toch was de renner van Team Garmin dit weekend goed op dreef in een tweetal ProTour-wedstrijden. Hierin eindigde hij als vierde en derde.

Naast Hesjedal kan Jourdain ook geen beroep doen op Michael Berry. De renner van Team Sky heeft een aantal gebroken ribben, waardoor hij het WK wielrennen vrijwel zeker moet missen.

Door het wegvallen van de eerdergenoemde renners zal Svein Tuft waarschijnlijk als kopman worden aangewezen. De hardrijder, die in dienst van Team Garmin rijdt, richt zich vooral op het onderdeel tijdrijden.

De definitieve selectie van Canada wordt op korte termijn wereldkundig gemaakt.

Schöne boos op arbiter Haverkort

Ben Haverkort heeft zaterdag geen beste indruk gemaakt op Lasse Schöne, middenvelder van N.E.C Nijmegen. De scheidsrechter gaf Ibrahim Afellay geen gele kaart na de voordeelregel voor Nijmeegse formatie te hebben toegepast.

Schöne werd in het duel met PSV onderuit gehaald door Afellay, maar Haverkort liet doorspelen. "Hij gaf voordeel, omdat we in balbezit bleven. Ik was verontwaardigd over die tackle. Zegt ie: 'Ik geef hem zo alsnog geel.' Maar dat deed hij niet", aldus Schöne in De Gelderlander.

"Het duurde even voordat de bal uit het veld was, maar zoiets kon hij toch niet vergeten zijn?!" vervolgt de boze voetballer. "Ik probeerde het nog uit te leggen, maar hij ging er gewoon niet op in. In plaats daarvan dreigde hij me een gele kaart te geven. Toen ben ik maar gestopt. Echt ongelooflijk."

PSV kwam in eigen stadion nog op achterstand door een fraaie afstandsknal van John Goossens, maar de thuisploeg won uiteindelijk met 3-1. Namens het team van Fred Rutten scoorden Danny Koevermans, Ola Toivonen en Ibrahim Afellay.

Devolder niet naar WK wielrennen

Stijn Devolder doet in oktober niet mee aan het WK wielrennen, dat in Australië wordt gehouden. Dit heeft de Belg vandaag aan de bondscoach laten weten. De renner, die volgend seizoen voor Vacansoleil uitkomt, wordt vervangen door Leif Hoste.

"Ik kan daar niets uitrichten", was de duidelijke taal van Devolder. "Ik heb bewust tot na dit weekend afgewacht. Parijs-Brussel en Fourmies leerden mij dat ik momenteel te vermoeid en niet in vorm ben."

"Ik was de afgelopen dagen wel wat grieperig, maar ik had gedacht dat ik met wat extra rust toch frisser zou zijn. Dat is niet het geval. In de huidige omstandigheden kan ik op het WK niets gaan uitrichten. Het is niet eerlijk tegenover Gilbert als ik zo ver zou reizen en hem dan niet kan helpen."

Hoste zal alleen op de wegrit in actie komen, waardoor de Belgen nog een gat hebben bij de tijdrit. De vervanger van Devolder is in elk geval vol vertrouwen. "Ik heb 'Ja' gezegd. Ik voel me in mijn sas en ben bereid voor Gilbert tot op de bodem te te gaan."

Kankerpreventie lijdt onder recessie

Economische neergang heeft schadelijke gevolgen voor kankerpreventie. Overheden verminderen hun budget voor voorlichting en mensen maken minder gezonde keuzes tijdens de magere jaren. Dat stellen experts van de Europese Kanker Organisatie (ECCO) in het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Cancer.

Het aantal doden door kanker is de afgelopen jaren in Europa teruggelopen. Wel is sprake van een toename van het aantal patiënten met 20 procent tot 2,5 miljoen in 2008 ten opzichte van 2002. Daarom zijn voorlichting en een gezonde levensstijl van groot belang, aldus de onderzoekers.

De wetenschappers van onder meer de Spaanse Universiteit van Valencia, stellen dat overheden en liefdadigheidsinstellingen tijdens een recessie minder uitgeven aan onderzoek en preventie van de ziekte. Tevens gaan mensen zonder werk tijdens een recessie meer alcohol gebruiken, wat een risicofactor is voor het krijgen van kanker.

Veertien doden bij luchtaanval Uruzgan

Bij een luchtaanval in de Afghaanse provincie Uruzgan zijn veertien opstandelingen gedood, heeft de NAVO maandag meegedeeld.

Een gezamenlijke patrouille van het Afghaanse leger en de NAVO riep luchtsteun in toen die zondag bij het oversteken van een rivier onder vuur kwam te liggen. Nadat was vastgesteld dat er geen kans op burgerslachtoffers was, werden drie aanvallen met geleide precisiewapens uitgevoerd.

Microsoft komt met 'ongelooflijk cool' Kinect-nieuws

Microsoft is bij de laatste halte gekomen van pers-conferenties die ze geven dit jaar. Aanstaande donderdag zal in Tokyo op de Tokyo Game Show een microsoft-presentatie gegeven worden  en mogelijk kunnen we een interessant Kinect-nieuwtje gaan verwachten tijdens deze presentatie.

Major Nelson had in zijn recentste podcast het volgende te zeggen “We have some cool Kinect news, that’s all I can say right now,” waarna hij onderbroken werd door iemand anders die zei “Wait, no: we have some incredibly cool Kinect news.” Microsoft had al eerder gemeld dat er deze week tijdens de TGS meerdere aankondigingen gedaan zouden worden en de 250 GB Xbox 360 met Kinect voor Japan was er al één van.

De podcast kan je hier beluisteren en de melding begint vanaf de 20 minuten.

Kinect

Geen co-op campaign in CoD: Black Ops

De ontwikkelaar van Call of Duty: Black Ops, Treyarch, heeft bekend gemaakt dat CoD: Black Ops geen co-op modus zal krijgen voor de campaign van het spel. “There’s no campaign co-op this year,” zei executive producer Dan Suarez tegen de mensen van Gamertagradio.com in een interview.

In plaats daarvan zal er een lokale co-op komen waarin je split-screen kan spelen met de multiplayer en de mode "Combat Training". Twee weken geleden zei Treyarch nog dat er een co-op modus in het spel zou zitten alleen dat dit binnenkort bekend gemaakt zou gaan worden. Nu er bekend is dat dit iedergeval niet om de campaign-mode zal gaan, wat dan nog wel?

CoD

[WK Judo] Uilenhoed uitgeschakeld in open klasse

Carola Uilenhoed is tijdens de open klasse van het WK judo niet verder gekomen dan de derde ronde. In het Yoyogi sportcentrum in Tokio verloor onze landgenote namelijk van Megumi Tachimoto, die als favoriete te boek staat.

Uilenhoed ging pas in de golden score, de verlenging van een judopartij, onderuit. De Nederlandse hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen en zag in de tweede ronde haar opponente niet op komen dagen. Daardoor hoefde zij pas in de derde ronde aan de bak, maar dat was ook meteen het eindstation.

Perez: "Er was geen plaats voor Arjen en Wesley"

Florentino Perez heeft geen spijt van de verkoop van Arjen Robben en Wesley Sneijder. Fans van Real Madrid nemen het de voorzitter kwalijk dat hij het duo heeft laten vertrekken.

Perez besloot ook om mee te werken toen op de laatste transferdag The Spurs zich meldden voor Rafaël van der Vaart. Ook dat werd de Spanjaard niet in dank afgenomen, na de verkoop van Robben en Sneijder. "We besloten om Robben te vervangen voor Cristiano Ronaldo. Er was geen plaats voor hen beiden", zegt Perez in de Spaanse krant Sport.

"Voor Sneijder gaat dezelfde vlieger op: voor hem haalden we Kaká. Vergeet niet dat we met Sneijder en Robben in de gelederen met 4-0 verloren van Liverpool in de Champions League en met 2-6 van FC Barcelona in de competitie", verdedigt de voorzitter zich. Perez maakte overigens ook bekend dat Real Madrid vorig seizoen 24 miljoen euro winst heeft gemaakt, ondanks het uitblijven van prijzen.

Fans van De Koninklijke zagen eind mei hoe Sneijder en Robben tegenover elkaar stonden in de Champions League-finale, die nota bene in Madrid werd gespeeld. Real werd zelf voor de zesde keer op rij uitgeschakeld in de achtste finales. Olympique Lyon was te sterk voor de ploeg die toen nog onder leiding stond van Manuel Pellegrini.

Van Sichem verbaast VVV-Venlo en ex-arbiters

Tom van Sichem kende zaterdag bij de wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Twente geen blessuretijd toe en hij floot na negentig minuten meteen af. Die beslissing heeft in Venlo en bij enkele oud-toparbiters voor veel verbazing gezorgd.

De duel in De Koel lag in de slotfase even stil vanwege spreekkoren. Die waren ontstaan, nadat Van Sichem de thuisploeg geen strafschop gaf. Nadat de wedstrijd was hervat, besloot de arbiter geen blessuretijd bij te rekenen. Hij deed dat volgens De Telegraaf om veiligheidsredenen.

"Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik loop toch al 35 jaar mee", was de reactie van VVV-trainer Jan van Dijk. Ook voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende was met stomheid geslagen. "Dit is de vreemdste uitleg die ik in een scheidsrechterlijke carrière heb gehoord. Zoiets is nooit eerder vertoond en bovendien heeft een dergelijke beslissing ook nog eens een averechts effect."

"Het lijkt mij juist een manier om spelers, trainers én publiek gek te krijgen, als je ten onrechte geen extra tijd toekent", gaat hij verder. "Nu was het bij een rustige club als VVV, maar je moet je eens voorstellen, wat er gebeurt, als je dit in een volle Kuip doet." Roelof Luinge zag ook geen reden om meteen af te fluiten. "Als het rustig was op de tribune, zie ik ook geen reden om dat te doen."

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken, reageerde afwachtend. "In principe is afgesproken, dat je een halve minuut extra tijd toekent per wissel en een minuut per blessurebehandeling. Maar ik wil eerst met de betrokkenen overleggen, waarom ze deze beslissing hebben genomen, voordat ik me over dit specifieke geval uitspreek."

'Student met zware dyslexie moet geen arts worden'

Opleidingen geneeskunde willen kunnen verhinderen dat studenten met ernstige dyslexie later als arts aan de slag mogen. Zij vrezen dat ze per ongeluk verkeerde medicijnen voorschrijven of hoeveelheden verwisselen, schrijft het Nederlands Dagblad maandag.

Van alle studenten geneeskunde heeft ongeveer 3,5 procent dyslexie. Zij kunnen extra tijd krijgen voor het maken van tentamens. Ook de tekst kan groter worden gemaakt. Daardoor haalt het gros de examens toch nog.

"Bij iemand met ernstige dyslexie moet je je soms afvragen of die niet beter het onderzoek in kan", zegt internist en voorzitter van het landelijke overleg examencommissies Peter de Leeuw in de krant.

Hij denkt aan een verplicht alternatief traject voor ernstig gehandicapte studenten. Ze kunnen dan nog wel bijvoorbeeld onderzoeker of medisch journalist worden, maar mogen geen patiënten behandelen. Ook studenten met een ernstige psychische stoornis zouden onder die regeling moeten vallen.

Toxicoloog en voorzitter van de examencommissie in Maastricht Aalt Bast pleit voor een geschiktheidstest aan het begin van de opleiding. Hij zegt er wel bij dat iemand met dyslexie niet per se ongeschikt is als arts.

De vereniging voor mensen van dyslexie Woortblind zegt in de krant dat dyslexie nooit mag leiden tot het weigeren van een student. Voorzitter Dirk Vollenhoven wijst erop dat iemand met dyslexie zich juist bewuster is van zijn tekortkomingen en daardoor wellicht minder fouten maakt.

Cijfers over hoe vaak iemand verkeerde medicatie krijgt toegediend doordat een arts dyslectisch is zijn niet bekend.

CD: Deer Tick - The Black Dirt Sessions

Rolling Stone noemde Deer Tick vorig jaar nog de Country-Rock doorbraak van het jaar nadat de cd Born On Flag Day in Amerika was uitgekomen. Nu is er een nieuw album, The Black Dirt Sessions, en wordt de band afgebrand met een 5 op een schaal van 10. Ook Pitchfork is niet echt blij te noemen. Heeft de groep uit Rhode Island een muzikale inzinking gehad? Zijn ze van alt-country-rock naar commerciële R&B gegaan?

 

Mexicaanse drugsbaron opgepakt

Mexicaanse mariniers hebben zondag een van de meestgezochte drugsbaronnen van Mexico opgepakt. Sergio Villareal Barragan zou een van de leiders zijn van het Beltran Leyva-kartel.

Villareal, wiens bijnaam El Grande luidt, bood geen verzet toen hij samen met twee metgezellen door een eenheid van dertig mariniers, vijf voertuigen en een helikopter bij de stad Puebla staande werd gehouden. Een regeringswoordvoerder sprak van 'een nieuwe en daverende klap van de federale regering tegen de georganiseerde misdaad'.

De aanhouding van Villareal is het vierde grote succes van de regering van president Felipe Calderon in de strijd tegen de drugskartels in het afgelopen jaar. Het eerste was de dood van Arturo Beltran Leyva zelf bij een inval op 16 december buiten Mexico-stad, gevolgd door de dood van Ignacio 'Nacho' Coronel op 29 juli en de aanhouding op 30 augustus van 'de Barbie', Edgar Valdez Villareal, die geen familie is van de nu aangehouden persoon.

Calderon heeft het leger ingezet om de drugskartels aan te pakken. Sommige kartels zien hun kans schoon om handel van andere kartels in te pikken. Sinds de nieuwe aanpak van Calderon in december 2006 zijn in heel Mexico meer dan 28 duizenden mensen omgekomen.

Het Mexicaanse leger maakte zondag bekend dat vier militairen zijn aangeklaagd voor het doodschieten van een man en diens 15-jarige zoon, op 5 september op de weg van Monterrey naar Laredo in Texas. De slachtoffers zaten volgens eerdere verklaringen van het leger in een auto die was doorgereden bij een controlepost. Andere inzittenden van de auto zeggen echter dat soldaten het vuur openden toen de auto een militair konvooi inhaalde. De moeder en echtgenote van de twee slachtoffers raakte zwaargewond. Het ministerie van defensie deelde mee dat een kapitein, een korporaal en twee soldaten zijn aangeklaagd op verdenking van doodslag.

Inwoners San Bruno keren terug

Inwoners van San Bruno bij San Francisco zijn zondag teruggekeerd naar hun huizen. De voorstad bij de luchthaven van San Francisco werd vorige week getroffen door een enorme explosie en brand nadat een aardgasleiding was gesprongen.

Bij het ongeluk kwamen minstens vier inwoners om het leven. Vier mensen worden vermist en minstens zestig raakten gewond.

Volgens gasbedrijf Pacific Gas & Electric was een nabijgelegen stuk gasleiding uit 1948 aan vervanging toe, maar is het nog onduidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over wapentuig rond het voetbalveld. 

Een voetbalwedstrijd in Duivendrecht. 22 pupillen op een kluitje. Overtreding. Ruzie. Papa loopt het veld op om de ruzie te sussen. Krijgt van iemand anders (de vader van een ander spelertje?) een spuit pepperspray in het gezicht, valt neer en krijgt een hartaanval. Heeft het op het nippertje overleefd, maar onduidelijk is, of hij blijvende schade heeft opgelopen.
 
De vraag blijft natuurlijk, waarom een of andere gangsterpapa op het amateurvoetbalcomplex met pepperspray rondloopt. De oplossing:

Veel meer psychologische hulp voor kinderen

De vraag naar psychologische hulp bij jongeren is in twee jaar met bijna de helft toegenomen. Dat concludeert de Volkskrant uit een rondgang langs grote zorgverzekeraars als Achmea en CZ.

De stijging komt volgens kindertherapeuten niet doordat kinderen onder de 18 jaar tegenwoordig meer problemen hebben, maar doordat ouders bezorgder zijn en de drempel voor het inschakelen van hulp lager is. Ook mensen boven de 18 jaar vragen vaker om geestelijke gezondheidszorg, maar de stijging onder jongeren is veel sterker.

Door de toenemende vraag heeft GGZ Nederland volgens de krant een tekort aan kinder- en jeugdpsychologen. Het wordt volgens de krant normaal gevonden dat ook kinderen professionele hulp krijgen bij geestelijke problemen.

De hulpverleners zouden een dubbel gevoel hebben bij de stijging. Ze vinden het goed dat ouders meer aandacht hebben voor de geestelijke gesteldheid van hun kinderen, maar vrezen dat sommige ouders overbezorgd zijn of te veel van hun kinderen verwachten.

Niet alleen op school, ook emotioneel moet het goed gaan, legt kinderpsycholoog Flip Dronkers in de krant uit. Hij wijst erop dat het voor kinderen belangrijk is dat ze de tijd krijgen zelf om te leren gaan met gevoelens als angst, onzekerheid en woede. Met hulp van ouders en leerkrachten is niets mis, maar gelijk een psycholoog inschakelen gaat hem te ver.

Bureau ziet meer escortaanvragen tijdens ramadan

Tijdens de ramadan heeft een escortbureau drie keer zoveel bestellingen van moslims gehad als in de periode daarvoor. Het gaat om escortbureau Society Service, dat maandelijks tientallen moslims onder de klanten heeft. Normaal is ongeveer dertien procent van de klanten moslim. Nu was dat bijna veertig procent.

Voor de schatting werd aangenomen dat een zakenreiziger uit Egypte met een naam als 'Mohammed' moslim is. "Meer dan negentig procent is daar moslim", legt eigenaar van het bureau Marike uit.

Hoewel het bureau zich ook op de Nederlandse markt richt, zitten onder de moslimklanten vooral mensen uit het buitenland. "Escortbureaus zijn in veel landen illegaal. Mensen komen vaak naar Nederland om daar dingen te doen die ze thuis niet mogen doen", denkt de eigenaar.

Tijdens de ramadan worden moslims geacht zich overdag te onthouden van voedings- en genotsmiddelen en seks. De boekingen van de vermoedelijke moslims liepen echter de hele dag door.

Het ging vooral om zakenreizigers die verbleven in grote internationale hotels in de Randstad. Ze kwamen vooral uit Egypte, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten, India, Indonesië en Marokko.

"Ik denk dat ze hun zakenreis zo plannen dat ze tijdens de ramadan in Nederland zitten. Anders kan ik de stijging ook niet verklaren." Een soortgelijk mechanisme is volgens de eigenaar vaker te zien. "Veel klanten komen juist als hun vrouw op vakantie is."

Drankrijder rijdt fietsster dood in Zeeland

Een automobilist die te veel had gedronken heeft zondag in de Zeeuwse plaats Sint Maartensdijk een 66-jarige fietsster doodgereden. De vrouw uit de gemeente Tholen, waar Sint Maartensdijk onder valt, fietste op de Gorishoeksedijk. Rond 15.00 uur werd ze frontaal geraakt door een auto.

Eerst leken haar verwondingen volgens de politie ernstig, maar niet levensbedreigend. Later overleed ze in een ziekenhuis alsnog. De 24-jarige bestuurder uit dezelfde gemeente had 1,8 keer te veel gedronken.

Hodgson: "Liverpool heeft meer geld nodig"

Roy Hodgson is van mening dat Lieverpool een nieuwe eigenaar nodig heeft. Op die manier zou er namelijk meer geld vrij moeten komen, zodat nieuwe spelers aangetrokken kunnen worden. Op die manier kan hetzelfde niveau als dat van Manchester United en Chelsea bereikt moeten worden.

"Als wij een grote stap voorwaarts willen maken, hebben we veel geld nodig. Dan kunnen we meer spelers aantrekken en een nieuw stadion bouwen, zodat we meer mensen kwijt kunnen, want het stadion is elke wedstrijd uitverkocht", aldus Hodgson aan Sky Sports.

Daarnaast heeft de oefenmeester nog een aantal plannen met Liverpool. "Onze doelstelling voor dit seizoen was eindigen in de top vijf, zodat we Champions League konden spelen. Dat is het vorige seizoen niet gelukt. Als wij standaard om de titel willen meestrijden, hebben we meer geld nodig."

Vooralsnog kan Hodgson die laatste doelstelling even in de koelkast zetten. Liverpool speelde tot op heden vier wedstrijden, waarvan er slechts één werd gewonnen. De andere duels werden gelijk gespeeld (2) of verloren (1). Deze prestaties hebben er voor gezorgd dat The Reds momenteel op de dertiende plaats in de Engelse Premier League staan.

Schilder tevreden met zege op Feyenoord

Robbert Schilder was gisteravond, na afloop van het gewonnen duel tegen Feyenoord (2-0), de gevierde man aan de zijde van NAC Breda. Hij was namelijk verantwoordelijk voor beide doelpunten en was na afloop van de wedstrijd in de zevende hemel.

Schilder gaf toe dat het duel aanvankelijk op een doelpuntloos gelijkspel af leek te stevenen. "Ja, daar zag het lange tijd naar uit. Gelukkig kon ik een keer meegaan en scoren. Het was een bekeken schot. Ik schiet graag met de binnenkant. Daar train ik ook veel op. Die vrije trap zat er daarna ook lekker in."

Intussen zoekt het bestuur van NAC Breda nog altijd naar een opvolger voor Robert Maaskant, die naar het Poolse Wisla Kraków vertrok. Als het aan Schilder ligt, mogen assistent-trainers John Karelse en Gert Aandewiel, het seizoen afmaken. "Er is duidelijk wat veranderd bij NAC", aldus de speler over het gediplomeerde duo. "Er wordt hard en scherp getraind. Het is nu weer prettig toeven bij NAC."

CD: VA - De Beukplaat 6

Een rechtszaak over t-shirts, bekogeld met flessen, zijn rijbewijs kwijt (en weer terug) en het drama op de Love Parade. Daarnaast nog radio maken, plaatjes produceren en heel veel draaien. Een rustige zomer heeft Mental Theo niet echt gehad. En dan moest hij ook nog eens een nieuwe editie van De Beukplaat in elkaar zetten. Waar hij de tijd vandaan heeft gehaald is een goede vraag, maar het zesde deel uit de serie is een feit!

Lady Gaga grote winnaar VMA's

Lady Gaga is zondagavond (plaatselijke tijd) met zeven onderscheidingen de grote winnaar van de 27ste editie van MTV's Video Music Awards geworden. De 24-jarige zangeres mocht in het Nokiatheater in Los Angeles onder meer de prijs voor beste vrouwelijke video, beste popvideo en beste choreografie ophalen.

Lady Gaga was genomineerd voor maar liefst dertien awards en wist dus meer dan de helft van die nominaties te verzilveren. Rapper Eminem wist de award voor beste man binnen te slepen, net als de prijs voor beste hiphopvideo. Andere winnaars waren Justin Bieber, 30 Seconds to Mars, Jay-Z en Alicia Keys, Florence & The Machine, Muse en The Black Keys.

De VMA's, die jaarlijks door muziekzender MTV worden georganiseerd, trokken vorig jaar negen miljoen kijkers. Dat was een toename van 6 procent ten opzichte van 2008. Hoeveel kijkers de show dit jaar trok, is nog niet bekend.

Lady Gaga grote winnaar VMA's
Lady Gaga grote winnaar VMA's (Foto: ANP)

Netanyahu: bouwstop wordt niet verlengd

De huidige beperkingen op het bouwen in de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever worden niet gehandhaafd. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd. Wel zullen er bepaalde beperkingen worden gesteld aan het bouwen.

Netanyahu zei tegen bemiddelaar voor het Midden-Oosten Tony Blair dat de Palestijnen een totale bouwstop willen. "Dat gaat niet gebeuren", zei hij. Israël gaat niet de 'tienduizenden huizen bouwen die in de pijplijn zitten, maar we gaan niet het leven van de inwoners stilleggen'.

Netanyahu gaf opdracht tot een bouwstop van tien maanden om de vredesgesprekken met de Palestijnen op gang te krijgen. In de tussentijd is echter toestemming gegeven om een paar duizend huizen die al deels waren gebouwd af te maken. Bovendien geldt de maatregel niet voor Oost-Jeruzalem.

De bouwstop loopt eind september af. Het is een belangrijk twistpunt bij de vredesbesprekingen. De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft herhaaldelijk gedreigd de gesprekken af te breken als Israël de bouwstop niet verlengt.

"Onze positie is heel helder", zei de Palestijnse woordvoerder Husam Zomlot. "Als de bouw in en de expansie van de nederzettingen doorgaat, stoppen we ermee."

Zwaargewonde bij vechtpartij voetbalveld

Een man die met pepperspray werd bespoten tijdens een vechtpartij op een voetbalveld heeft daarbij een hartstilstand gekregen. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De ruzie ontstond tijdens een amateurwedstrijd bij de voetbalclub Amstelland United in Duivendrecht, tussen de teams Amstelland-United 5 tegen Eendracht '82 5. De man, waarschijnlijk de vader van een van de spelers, was het veld opgelopen om de vechtpartij te sussen, die na een overtreding ontstond. Hij werd door een toeschouwer met pepperspray bespoten, viel neer en kreeg daarna een hartstilstand. Daarop werd hij gereanimeerd door de toegesnelde hulpdiensten en met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Meerdere mannen sloegen na de vechtpartij op de vlucht. De politie sloot daarop het hele terrein van de club hermetisch af. Zij heeft ook de buurt afgezocht. De politie heeft twee mannen aangehouden.

De politie kan niet zeggen hoe het nu met het slachtoffer gaat, maar laat wel weten dat zijn hartslag terug was op het moment dat hij naar het ziekenhuis is overgebracht.

Hij is dood

Eenieder zal het herkennen: je pc en jij hebben een hartstikke goede relatie met elkaar, maar eens in de zoveel jaar hebben jij en computer een meltdown, een crash, een crisis. Dan word je losgerukt uit de sleur en terug in de wereld van dertig jaar geleden gedumpt. En als-ie er weer is, is het 'm gewoon niet meer. De achtergrond is anders, het Start-menu angstvallig leeg, alle spelletjes staan niet meer geïnstalleerd, bij velen zul je dus volledig opnieuw moeten beginnen... KUT!

Doden door beschieting Israël

Drie Palestijnen zijn zondag in het noorden van de Gazastrook bij een beschieting door Israëlische tanks om het leven gekomen. Vijf mensen raakten bij de aanval gewond. Dat hebben veiligheidsmedewerkers van Hamas gezegd.

Het Israëlische leger zei echter dat militairen het vuur openden op Palestijnse militanten die op het punt stonden een granaat af te vuren nabij de grens met Israël.

De chef van de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet Yuval Diskin waarschuwde het Israëlische kabinet dat Hamas probeert de vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen probeert te torpederen. Hamas heeft sinds de vredesgesprekken zijn hervat de verantwoordelijkheid opgeëist voor twee aanslagen waarbij vier Israëlische burgers om het leven kwamen en twee gewond raakten.

Israëlische troepen en Palestijnen hebben het in het noorden van Gaza regelmatig met elkaar aan de stok. Israël beschuldigt de Palestijnen ervan explosieven te willen plaatsen in het grensgebied tussen Gaza en Israël. De Palestijnen op hun beurt zeggen dat Israël probeert een brede veiligheidsbuffer te handhaven en dat militairen het vuur openen op boeren en andere burgers die het gebied betreden.

[US Open] Mannenfinale dag uitgesteld

De finale van het herenenkelspel op de US Open is met een dag uitgesteld. De aanhoudende regenval in New York zorgt ervoor dat Rafael Nadal en Novak Djokovic niet in actie konden komen.

De wedstrijd tussen de nummer één en nummer drie van de wereld werd aanvankelijk tweemaal een uur uitgesteld, maar nadat het nog niet droog was werd besloten de partij naar maandag te verschuiven. Deze zal nu om 16:00 uur lokale tijd (22:00 uur Nederlandse tijd) gespeeld gaan worden.

Basketballers VS wereldkampioen

De basketballers van de Verenigde Staten zijn in Turkije voor het eerst sinds 1994 wereldkampioen geworden. In de finale werd het gastland onder toeziend oog van 18.000 Turken in Istanbul met 64-81 verslagen.

De jonge Amerikaanse ploeg, zonder de supersterren Kobe Bryant, LeBron James en Dwayne Wade, had met Kevin Durant een sterke troef in handen. De 21-jarige small-forward zorgde er voor rust met twintig punten al voor dat zijn land met 32-42 leidde. Daarna kwamen de Amerikanen niet meer in de problemen, omdat ook Lamar Odom en Russel Westbrook op dreef waren.

Het brons ging naar Litouwen dat weer terug lijkt aan de wereldtop. De Oost-Europeanen klopten Servië met 99-87. De Serven leken nog aangeslagen te zijn van hun nederlaag tegen de Turken in de halve finale.

Huta Galung: "Ben vorig jaar vergeten"

Jesse Huta Galung wil het vorig tennisseizoen snel vergeten. De Nederlander kende destijds een minder jaar, maar dit jaar won hij al twee Challengers, waaronder gisteren dat van Alphen aan de Rijn. Daarom wil hij dat er bij zijn prestaties alleen naar dit jaar gekeken wordt.

"Ik merk dit jaar vooral dat het mentaal beter gaat. Als het vroeger tegenzat en ik met mijn racket ging gooien, kostte dat me vaak drie punten. Nu sta ik er meteen weer om het volgende punt te pakken," zei Huta Galung na afloop van de wedstrijd tegen Thomas Schoorel. Toch gooide hij in deze wedstrijd ook met het racket en was kwaad op zichzelf.

De 24-jarige Nederlander had het lastig tegen zijn drie jaar jongere tegenstander. "Die jongen heeft ontzettend veel power in zijn slagen. Ik probeerde zijn spel te ontregelen door veel te variëren. Dat lukte niet echt," zei Huta Galung die eerder dit jaar in een finale van de Future in Breda nog verloor van Schoorel.

Huta Galung verloor de eerste set in een tiebreak en kreeg op de stand van 3-4 in de tweede set een breakpunt tegen, maar behield uiteindelijk met moeite zijn service. "Ik denk dat toen de wedstrijd kantelde. Ik brak hem direct daarna en toen ben ik eigenlijk niet meer in de problemen geweest," zei de winnaar die de tweede en derde set met 6-4 won.

Huta Galung komt door de toernooizege op zijn hoogste ranking ooit. Hij kan nog stijgen, omdat hij dit jaar in ieder geval nog in Polen een Challenger gaat spelen. "Vorig jaar won ik geen finales, nu wel. Dat scheelt gewoon ontzettend veel punten. Aan vorig jaar denk ik niet meer. Ik ben nu bezig met dit jaar en dat is een goed jaar."

Christenen aangevallen in Indonesië

Aanvallers hebben zondag even buiten de Indonesische hoofdstad Jakarta een christelijke gelovige in zijn maag gestoken en een predikant op zijn hoofd geslagen met een houten plank, terwijl de twee op weg waren naar een kerkdienst. De verwondingen van de slachtoffers zijn niet levensbedreigend.

Niemand heeft vooralsnog de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, maar de verdenking viel onmiddellijk op islamitische hardliners die herhaaldelijk kerkgangers van de Batak-kerk hebben gewaarschuwd niet naar de dienst te gaan.

De afgelopen maanden gooiden zij schoenen en flessen water naar de kerkgangers. Ook verstoorden ze de kerkdiensten en dumpten ze uitwerpselen voor de kerk.

[NASCAR] Uitslag Air Guard 400

Danny Hamlin heeft in de NASCAR Sprint Cup Series de Air Guard 400 op zijn naam geschreven. De Amerikaan won voor Kyle Busch en Jimmie Johnson. Met zijn zesde overwinning van het jaar gaat hij aan de leiding in The Chase die na deze wedstrijd van start gaat. De beste twaalf rijders maken uit wie er kampioen in de NASCAR wordt.

In Richmond mocht Carl Edwards van poleposition vertrekken, maar veel profijt had hij er niet aan, want hij eindigde uiteindelijk als tiende. Na 110 ronden in de wedstrijd kwam Hamlin voor het eerst op de eerste plaats rijden en ondanks dat concurrenten hem enkele malen inhaalden wist hij snel terug te slaan en uiteindelijk een eenvoudige zege te boeken.

Uitslag Air Guard 400

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 14 Denny Hamlin Toyota 195/10 400  
2 32 Kyle Busch Toyota 170/0 400  
3 11 Jimmie Johnson Chevrolet 170/5 400  
4 6 Joey Logano Toyota 160/0 400  
5 13 Marcos Ambrose Toyota 155/0 400  
6 4 Clint Bowyer Chevrolet 155/5 400  
7 2 Juan Montoya Chevrolet 151/5 400  
8 3 A.J. Allmendinger Ford 142/0 400  
9 20 Kevin Harvick Chevrolet 138/0 400  
10 1 Carl Edwards Ford 139/5 400  
11 23 Ryan Newman Chevrolet 130/0 400  
12 22 Jeff Gordon Chevrolet 127/0 400  
13 25 Jeff Burton Chevrolet 129/5 400  
14 12 Matt Kenseth Ford 121/0 400  
15 8 Brad Keselowski Dodge 118/0 400  
16 15 Tony Stewart Chevrolet 115/0 400  
17 34 Jamie McMurray Chevrolet 112/0 400  
18 21 Kurt Busch Dodge 109/0 400  
19 5 David Reutimann Toyota 106/0 398  
20 19 Mark Martin Chevrolet 103/0 398  
21 18 Casey Mears Toyota 100/0 398  
22 29 Martin Truex Jr. Toyota 97/0 398  
23 26 David Ragan Ford 94/0 398  
24 31 Scott Speed Toyota 91/0 398  
25 17 Regan Smith Chevrolet 88/0 398  
26 7 Paul Menard Ford 85/0 397  
27 36 Elliott Sadler Ford 82/0 397  
28 33 Sam Hornish Jr. Dodge 79/0 397  
29 10 Kasey Kahne Ford 76/0 396  
30 27 Dave Blaney Chevrolet 73/0 396  
31 42 Mattias Ekstrom Toyota 70/0 396  
32 24 Greg Biffle Ford 67/0 395  
33 28 Landon Cassill Chevrolet 64/0 395  
34 9 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 61/0 394  
35 38 Travis Kvapil Ford 58/0 393  
36 16 Jeff Green Ford 55/0 393  
37 39 David Gilliland Ford 52/0 393  
38 40 Tony Raines Ford 49/0 392  
DNF 43 Bobby Labonte Chevrolet 46/0 324 Electrical
DNF 44 Terry Labonte Toyota 43/0 143 Accident
DNF 41 Kevin Conway * Toyota 40/0 118 Brakes
DNF 30 Joe Nemechek Toyota 37/0 61 Rear Gear
DNF 35 Jason Leffler Toyota 34/0 30 Brakes
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand in The Chase (Race 26 van 36)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Denny Hamlin 5060 Leader 25 1 6 10
2 Jimmie Johnson 5050 -10 25 1 5 10
3 Kevin Harvick 5030 -30 25 0 3 11
4 Kyle Busch 5030 -30 25 2 3 8
5 Kurt Busch 5020 -40 25 2 2 8
6 Tony Stewart 5010 -50 25 2 1 7
7 Greg Biffle 5010 -50 25 0 1 5
8 Jeff Gordon 5000 -60 25 0 0 10
9 Carl Edwards 5000 -60 25 2 0 6
10 Jeff Burton 5000 -60 25 0 0 5
11 Matt Kenseth 5000 -60 25 0 0 5
12 Clint Bowyer 5000 -60 25 0 0 4


Eindstand na het reguliere seizoen (Race 26 van 36)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 3723 Leader 25 0 3 11
2 Kyle Busch 3495 -228 25 2 3 8
3 Jeff Gordon 3493 -230 25 0 0 10
4 Carl Edwards 3427 -296 25 2 0 6
5 Jimmie Johnson 3417 -306 25 1 5 10
6 Tony Stewart 3417 -306 25 2 1 7
7 Jeff Burton 3390 -333 25 0 0 5
8 Matt Kenseth 3346 -377 25 0 0 5
9 Denny Hamlin 3342 -381 25 1 6 10
10 Kurt Busch 3337 -386 25 2 2 8
11 Clint Bowyer 3221 -502 25 0 0 4
12 Greg Biffle 3177 -546 25 0 1 5

Uitslagen Italië speelronde 2

Dit weekend is in Italië de tweede speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na twee speelronden.

Juventus - Sampdoria

Juventus is in eigen huis niet in staat gebleken om langs Sampdoria te raken (3-3). Nicola Pozzi en Antonio Cassano brachten de blucerchiati steeds weer terug in de wedstrijd.

Na meer dan een half uur spelen wist Pozzi in het Stadio Olimpico op voorsprong te komen. Pozzi wist de bal achter doelman Marco Storari te krijgen. Juve wilde voor het eigen publiek achter absoluut niet onderdoen voor haar tegenstander en dankzij Claudio Marchisio kwam de ploeg uit Turijn nog voor rust op gelijk hoogte.

In de tweede helft zette de ploeg van Luigi Delneri het goede werk voort. Simone Pepe zette de 2-1 op het scorebord, maar de bianconeri konden rekenen op een nieuwe tegenslag. Deze keer in de vorm van een doelpunt van Antonio Cassano. Fabio Quagliarella wist kort na de gelijkmaker van Cassano wederom de voorsprong te bemachtigen, maar een tweede treffer van Pozzi voorkwam een overwinning voor Juventus.

Cesena - AC Milan en Cagliari - AS Roma

AC Milan en AS Roma hebben zaterdagavond een slechte beurt gemaakt in de Serie A. Milan ging op bezoek bij Cesena en verloor met 2-0. Roma speelde uit bij Cagliari en verloor met liefst 5-1.

Bij AC Milan begon huurling Zlatan Ibrahimovic voorin. Aanwinst Robinho begon op de bank en kwam na 56 minuten in het veld. Zij konden voorin geen potten breken. De thuisploeg kon dat wel. De eindstand werd bepaald in de eerste helft. Erjon Bogdani maakte na een half uur spelen 1-0. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld dankzij Emanuele Giaccherini. In de tweede helft konden Pato, Ibrahimovic, Robinho en de gewisselde Ronaldinho niets meer terugdoen.

AS Roma ging op bezoek bij middenmoter Cagliari en ging hard onderuit. Na acht minuten werd het 1-0 door Daniele Conti. Daniele De Rossi maakte in de achttiende minuut nog wel gelijk, maar daarna was het hek van de dam. Nog voor rust kwam de thuisploeg op 3-1 door doelpunten van Alessandro Matri (strafschop) en Robert Acquafresca.

Na een donderspeech in de rust wilde Roma snel de aansluitingstreffer maken. Maar die hoop werd al snel de kop ingedrukt door Alessandro Matri. Met zijn tweede van de avond zorgde hij voor de 4-1. Andrea Lazzari bepaalde de eindstand in de 88e minuut op 5-1.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Inter Milan Udinese 2-1
Cagliari AS Roma 5-1
Cesena AC Milan 2-0
Brescia Palermo 3-2
Catania Parma 2-1
Genoa Chievo 1-3
Juventus Sampdoria 3-3
Lazio Bologna 3-1
Lecce Fiorentina 1-0
Napoli Bari 2-2

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chievo 2 2 0 0 6 5-2
2 Cagliari 2 1 1 0 4 5-1
3 Sampdoria 2 1 1 0 4 5-3
4 Cesena 2 1 1 0 4 2-0
5 Bari 2 1 1 0 4 3-2
6 Internazionale 2 1 1 0 4 2-1
7 Milan 2 1 0 1 3 4-2
8 Parma 2 1 0 1 3 3-2
9 Catania 2 1 0 1 3 3-3
10 Lazio 2 1 0 1 3 3-3
11 Brescia 2 1 0 1 3 3-4
12 Genoa 2 1 0 1 3 2-3
13 Lecce 2 1 0 1 3 1-4
14 Napoli 2 0 2 0 2 3-3
15 Juventus 2 0 1 1 1 3-4
16 Palermo 2 0 1 1 1 2-3
17 Fiorentina 2 0 1 1 1 1-2
18 Bologna 2 0 1 1 1 1-3
19 Roma 2 0 1 1 1 1-5
20 Udinese 2 0 0 2 0 1-3

Meer info over de Serie A is hier te vinden

Sony Move

Sony is eindelijk zover, het antwoord op de interactieve spelbeleving die Nintendo teweeg heeft gebracht is vanaf 15 september in de winkel te koop. FOK!games mocht haar Move-pakketje al ophalen in Amsterdam, zodat we alvast de controller en natuurlijk de games kunnen testen. We hebben vier games mogen meenemen, die hieronder hun oordeel afwachten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.