Van Sichem verbaast VVV-Venlo en ex-arbiters

Tom van Sichem kende zaterdag bij de wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Twente geen blessuretijd toe en hij floot na negentig minuten meteen af. Die beslissing heeft in Venlo en bij enkele oud-toparbiters voor veel verbazing gezorgd.

De duel in De Koel lag in de slotfase even stil vanwege spreekkoren. Die waren ontstaan, nadat Van Sichem de thuisploeg geen strafschop gaf. Nadat de wedstrijd was hervat, besloot de arbiter geen blessuretijd bij te rekenen. Hij deed dat volgens De Telegraaf om veiligheidsredenen.

"Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik loop toch al 35 jaar mee", was de reactie van VVV-trainer Jan van Dijk. Ook voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende was met stomheid geslagen. "Dit is de vreemdste uitleg die ik in een scheidsrechterlijke carrière heb gehoord. Zoiets is nooit eerder vertoond en bovendien heeft een dergelijke beslissing ook nog eens een averechts effect."

"Het lijkt mij juist een manier om spelers, trainers én publiek gek te krijgen, als je ten onrechte geen extra tijd toekent", gaat hij verder. "Nu was het bij een rustige club als VVV, maar je moet je eens voorstellen, wat er gebeurt, als je dit in een volle Kuip doet." Roelof Luinge zag ook geen reden om meteen af te fluiten. "Als het rustig was op de tribune, zie ik ook geen reden om dat te doen."

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken, reageerde afwachtend. "In principe is afgesproken, dat je een halve minuut extra tijd toekent per wissel en een minuut per blessurebehandeling. Maar ik wil eerst met de betrokkenen overleggen, waarom ze deze beslissing hebben genomen, voordat ik me over dit specifieke geval uitspreek."