Lawaaidemonstratie op Dam tegen rechts kabinet

Bezorgde burgers betogen donderdag tegen de vorming van een rechts kabinet. De actiegroep Niet namens ons wil een tegengeluid laten horen van mensen die niets zien in het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV, dat in de maak is. Een petitie van de groep is al ruim 1700 keer ondertekend.

Volgens Niet namens ons is het discutabel of het rechtse kabinet, dat met de PVV erbij kan rekenen op 76 zetels, wel echt een meerderheid vertegenwoordigd. CDA-kiezers bijvoorbeeld, zouden bij het uitbrengen van hun stem geen rekening hebben gehouden met een samenwerking met de PVV, omdat het CDA daar eerst niet happig op was.

Bovendien, zo stellen de initiatiefnemers van de actie, is het de vraag hoe democratisch het is om een kabinet te vormen met steun van een partij die de democratie geweld aandoet door te tornen aan grondrechten voor een deel van de Nederlanders. Het feit dat Wilders met gedoogsteun aan het kabinet geen verantwoording hoeft af te leggen, maakt het volgens de actiegroep niet veel beter.

De demonstratie gaat om 20.00 uur van start. Het gaat om een lawaaidemonstratie, waarbij onder meer ballonnen worden lekgeprikt.