Huta Galung: "Ben vorig jaar vergeten"

Jesse Huta Galung wil het vorig tennisseizoen snel vergeten. De Nederlander kende destijds een minder jaar, maar dit jaar won hij al twee Challengers, waaronder gisteren dat van Alphen aan de Rijn. Daarom wil hij dat er bij zijn prestaties alleen naar dit jaar gekeken wordt.

"Ik merk dit jaar vooral dat het mentaal beter gaat. Als het vroeger tegenzat en ik met mijn racket ging gooien, kostte dat me vaak drie punten. Nu sta ik er meteen weer om het volgende punt te pakken," zei Huta Galung na afloop van de wedstrijd tegen Thomas Schoorel. Toch gooide hij in deze wedstrijd ook met het racket en was kwaad op zichzelf.

De 24-jarige Nederlander had het lastig tegen zijn drie jaar jongere tegenstander. "Die jongen heeft ontzettend veel power in zijn slagen. Ik probeerde zijn spel te ontregelen door veel te variëren. Dat lukte niet echt," zei Huta Galung die eerder dit jaar in een finale van de Future in Breda nog verloor van Schoorel.

Huta Galung verloor de eerste set in een tiebreak en kreeg op de stand van 3-4 in de tweede set een breakpunt tegen, maar behield uiteindelijk met moeite zijn service. "Ik denk dat toen de wedstrijd kantelde. Ik brak hem direct daarna en toen ben ik eigenlijk niet meer in de problemen geweest," zei de winnaar die de tweede en derde set met 6-4 won.

Huta Galung komt door de toernooizege op zijn hoogste ranking ooit. Hij kan nog stijgen, omdat hij dit jaar in ieder geval nog in Polen een Challenger gaat spelen. "Vorig jaar won ik geen finales, nu wel. Dat scheelt gewoon ontzettend veel punten. Aan vorig jaar denk ik niet meer. Ik ben nu bezig met dit jaar en dat is een goed jaar."