Ontwikkelaar hint naar nieuwe Oddworld

Ontwikkelaar Just Add Water, het bedrijf achter de PS3-remake van Oddworld: Stranger's Wrath die in de loop van 2011 vooralsnog exclusief uitkomt op het PlayStation Network, heeft gesuggereerd naar een nieuw deel met de hoofdrolspeler uit de Oddworld-serie, Abe. Oddworld: Stranger's Wrath kwam in 2005 uit op de Xbox en werd toen ontwikkeld door Oddworld Inhabitant en werd uitgebracht door Electronic Arts. Naast de game op het PSN kunnen we dit jaar nog de Oddbox verwachten voor de PC met allevier de Oddworld-games. 

De CEO van Just Add Water, Stewart Gilray, vraagt zich in een interview met Gamasutra openlijk af of er nog wel markt is voor een game als Oddworld. Het uitbrengen van Stranger's Wrath dient voornamelijk als graadmeter voor de commerciële levensvatbaarheid van de serie, al denkt Gilray dat het wel goed komt met het merk:
"There's a whole bunch of genres out there that have got some decent recognition and done very well for themselves. We think the Oddworld brand will do very well in that space."

Op de vraag of er een XBLA-variant komt van Stanger's Wrath werd geen commentaar gegeven. Stewart Gilray vertelde tevens dat eigenlijk iedereen Abe als boegbeeld van Oddworld ziet en dat het waarschijnlijk een goed idee is om iets nieuws te doen met het karakter. Uiteraard hield de baas van Just Add Water een slag om de arm door aan te geven dat het concept nog onvoldoende doordacht is en dat we maar moeten afwachten wat er uiteindelijk gaat gebeuren.

"Right now, I don't want to get too speculative about the relationship, but we all look at Abe as a sort of mascot for Oddworld. So to assume that we're going to do something new with Abe is probably a good idea. I can't wait to think about it. But have we thought that through completely yet? Not completely", aldus Gilray.

Oddworld: Stranger's Wrath